Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spista222
addikt
válasz pumukli56 #3371 üzenetére
Elvileg ha raksz bele egy PCI-e-es VGA-t akkor az integrált automatikusan letiltódik.
Ha nem akkor BIOS->Advanced fül->chipset -> southbridge conf->
Itt kiválasztod hogy PCI-e legyen az elsődleges és ha tiltani is akarod az alaplapit akkor az"iGPUFrame Buffer Detect" -et állítsd disabled-re és ha kéri akkor a "size" állítsd 0-ra(már ha lehet).[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz pumukli56 #3374 üzenetére
ASUS M2-N68-AM-SE2
Ilyen alaplap nincs csak:ASUS M2N68-AM-SE2
de viszont az ASUS honlapján csak "ASUS M2N68-AM" találtam. Abban a kézikönyvben volt amit írtam akkor nem teljesen konzisztens az újabbal vagy másik BIOS kellene hozzá.
Egyébként miért kellene letiltani?
nem elég ha raksz bele egy PCI-e es karit vagy PCI-e-re az elsődleges képernyőillesztőt?[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz pumukli56 #12756 üzenetére
Igaz nekem FM2-vel nem volt még tapasztalatom de már AM3-ban be lehetett állítani a következőket így szerintem FM2-nél is ezek minimum megvannak:
- fix méret annyit vesz el a főmemóriából amennyit beállítasz.
- dinamikusan változó méret annyit vesz el a főmemóriából amennyire szüksége van. Pontosan nem emlékszem hogy meg lehet-e adni maximumot de nézz bele a vásárolni kívánt alaplap kézikönyvébe (internetről letölthető) és abban benne lesz minden legfeljebb nem magyarul. -
Kernel
nagyúr
válasz pumukli56 #12756 üzenetére
Intelnél például van egy "Auto" beállítás, ilyenkor gondolom a processzor állítja be magának (esetemben 256 MB), de ennek többszörösét is be lehet állítani, manuálisan. Ami nem is árt, nagyfelbontású monitorhoz, illetve több kijelző egyidejű használata esetén.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz pumukli56 #14981 üzenetére
A 2-3 pcie slot valószínűleg azért van,hogy több kártyát is össze tudj kötni.
AMD Radeon HD 7000 series graphics-nál nagyobb series nem is létezik.Szerintem azért van kiemelve hogy 7000 series,mert ezekbe a lapokba apu egységek mennek,ez azt jelenti,hogy (csúnyán mondva) van egy videó kártya amit szintén össze lehet hangolni a pcie foglalatban lévővel és ezért fontos a series.
Szerintem [ez] egy elég jó lap. -
Dzsabba
aktív tag
válasz pumukli56 #15001 üzenetére
Szerintem nincs.
Viszont nem is kell,mert csak olyan procit tehetsz bele amibe bele van integrálva egy videó kártya.
pl.
Ez a legkisebb proci amit most hirtelen találtam.
Modell: A4-5300Radeon™ HD 7480D
CPU órajele: 3,4 GHz
vagy
Ez a legnagyobbModell: A10-5800K
Radeon™ HD 7660D
CPU órajele: 3,8 GHz
Szóval ezek így egyben vannak.
-
varmi2
nagyúr
válasz pumukli56 #40315 üzenetére
Milyen apu van benne? Mert az apu-ban van a memória vezérlő. 1db 4GB ram, vavgy 2x2? Mert nem mindegy. Az utóbbi esetben menne a dual chanel, ami rengeteget számít az apu-nál. Sokkal többet, mint 1600 vs 1866MHz közötti különbség.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz pumukli56 #40683 üzenetére
Akkor lehet, hogy ez a baj, és ezért nem ismeri fel az xmp profilt, ha van benne. De jobb lenne, ha eladnád, vagy elcserélnéd, és vennél inkább 2x2GB-t. A dual chanel sokkal többet hoz, mint az 1600-1866 közötti különbség.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
bobalazs
nagyúr
válasz pumukli56 #42526 üzenetére
Van hát. Ki kell kapcsolnod.
parancssorba:
powercfg /lastwake
vagy
powercfg /devicequery wake_armedEbből megtudod mi ébresztette fel a gépet.
karbantartás ütemezést kapcsold ki.
eszközkezelőbe, billentyűzet, egér, hálókártya tulajdonságainál -"ez az eszköze felébresztheti a gépet" elől a pipát vedd ki.Kb. ennyi.
-
PitLee
őstag
válasz pumukli56 #46480 üzenetére
Hivatalosan a teljes reset-hez az alaplapról is le kell húzni a a táp kábeleket,mert manapság kikapcsolt állapotban is van bennük feszkó, usb, felébresztési funkciók, páramentesítő és egyéb nyalánkságok miatt, majd ha van gomb akkor azt, ha jumper akkor azt, ha egyik sincs akkor elem ki és ott a + - rövidre zárni egy pár másodpercig.
-
MrDerekas
addikt
válasz pumukli56 #47840 üzenetére
Jó esélyed van, hogy beszedtél egy bányászvírust (bitcoin talán...) Mondjuk a 2.2.1 utáni utorrent is hordozza magában. Valószínű, hogy a lemezolvasás pörög ezerrel. Az eszközkezelőben az Erőforrás figyelóvel le is tudod ellenőrizni, de a teljesítmény fül alatt is látszik. Nem tudom fejből, de mindenképp kellene futtatnod egy vírusirtást, úgy rémlik a malwerbite írtót ajánlották másik topicban. Érdemes ráguglizni, mert egy rakás kellemetlenségtől megkímélheted magad, az ilyen rendszerkirablás okozta túlpörgésről nem is szólva.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI B150M MORTAR
- Eladó SK Hynix HMA81GU6CJR8N-XN RAM Modul - 8GB DDR4 3200MHz UDIMM (PC4-25600U, Single Rank)
- Eladó SK Hynix HMCG66MEBSA092N RAM Pár - 16GB (2x8GB) DDR5 4800MT/s SODIMM (Laptop Memória) 4800Mhz
- TG T-FORCE XTREEM DDR5 8000 2x24 GB CL38
- RETRO!!ASUS P5E X38-chipes alaplap eladó! Olvasd el figyelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest