Hirdetés
Aktív témák
-
martin66
senior tag
gigabyte ep45-ud3lr
NEM eps45T hanem sima
megtaláltam
IttDe nem írja az új 7d gigabyte lapoknál se írják a honlapon ezért akarom megtudni
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
-
Osynho
addikt
Hy.
GA-MA785G-UD3H lapnál, tuning esetén működik-e a C&Q? FSB és / vagy szorzó emelés mellett hogy viselkedik? -
JetiRulez
őstag
Hali!
Sikerült bekötnöm az előlapi jack csatlakozókat, de nem működnek normálisan. A kontrol panel nem észleli, amit ott csatlakoztatok és akkor is csak úgy szól, ha nem dugom be teljesen, csak lóg a dugó a csatlakozó peremén (így is csak álsztereóban szól).[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
7Heads Drago
veterán
Egy kérdés:
Giga 965p Ds4 lap
1.0-s Pci-e
Ati 4870 vga
Változna valamit a sebesség ha 2.0 Pci-e lapot vennék alá? Vagy terheltségtől függő hogy csatoló limites, vagy vga, vagy cpu limites....Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
RootRulez
félisten
válasz 7Heads Drago #26457 üzenetére
4870-et tudtommal 1.0-ás PCI-E foglalat még nem fogja vissza
═════════════════════════════════════════
-
Free_Frag
csendes tag
Sziasztok!
Egy:
GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P
és
GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H
között vacilálok.Segítséget kérnék melyik érné meg jobban?
Mi a különbség a között, hogy az egyik Phenom II-t a másik Phenom X3-t támogat?
Mert mindkettő AM3-as lap.Segítségeteket előre is Köszönöm:
Free_FragInkább legyen egy perc tiszta, feltétlen érzelem; mint akár egy életnyi máz!
-
Móci
addikt
válasz Free_Frag #26459 üzenetére
A 790-es egy komolyabb lap, van crossfire, tuningra is alkalmasabb, mint a másik.
A 785G-s egy integrált vga-s lap, egyszerűbb funkciókkal.
Természetesen mindegyik támogatja a legújabb procikat.
A 790-es deszka mellett szól az ACC is (a 785-ös lapnál vagy nincs, vagy én néztem el, de szerintem nincs), amivel a letiltott magokat lehet jó eséllyel aktiválni. Ez persze szerencse kérdése.[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
JetiRulez
őstag
válasz JetiRulez #26456 üzenetére
Ha tegnap szólt úgy ahogy, akkor most miért nem működik úgy se, azt már nem értem.
Még azt megpróbálom, hogy összehasonlítom a bekötési módot egyik haveromnál.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Mi a vélemenyetek erről [LINK] az alaplapról? -
andras888
aktív tag
Gigabyte GA-M52L-S3 ilyen alaplapban hogy lehet visszaosztani a ramot? nem találjuk az MB Intelligent Tweaker részben ahol a procit lehet húzni meg a feszt állítgatni, nincs valami rejtett menü, amit valamelyik bill-el elő lehet hozni?
-
Stirbi
addikt
sztem nem fogsz benne csalódni,g31 egy jo csipeszt, 350fsb t tud, az meg böven elég az e5200as hoz ha tuningolni akarod , g41 semmiben sem jobb nála, csak ujabb csipszet, jobb alaplapi vga, alaplapi vga neked meg joformán csak ,,disznek,, lesz , mondjuk vészesetben jol jön egy integrált vga, ha elszállni kivánkozik a pci-e s
-
kisbe88
tag
Hali!
Egy kis problémám adódott. Az a szitu, hogy szerettem volna kicsit halkabbá varázsolni a masinámat és lejjebb szabályozni a ventik fordulatszámát. Viszont egy a gond, hogy semmilyen program nem érzékeli a lapra kötött ventik fordulatszámát, így hiába szabályzom ha az érték 0. Remélem van rá megoldás és nem a lap hibája..."Egy jó harcos nem tökéletes. Nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá."
-
sgergi
veterán
válasz kisbe88 #26476 üzenetére
A ventik, amiket szabályozni akarsz 3 vagy 4 tűsek? A szabályozó progik általában nem minden lapot támogatnak, csak bizonyos érzékelőket tudnak kezelni. Biosban talán tudsz egy kicsit segíteni a helyzeten, H/W monitor menün belül a CPU smart fan target -nél állítsd be, hogy max. milyen hőmérsékletű procit akarsz, kb. olyan 50-55 fok legyen. Akkor ez alatt leveszi a venti fordulatát. Az alatta lévő Sys fan1 controlban, pedig a sys1 csatlakozóra kötött venti sebességét tudod beállítani.
-
Ipk18
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asrock A770DE+ alaplapom, abban egy Sapphire 4770-es videokari ketyeg. Ezen a lapon a 16x-os PCIE aljzaton kívül van egy 4x-es PCIE aljzat is, ahova elvileg lehet rakni még egy videokártyát. El tudná valaki magyarázni, hogy van-e ennek valami jelentősége a teljesítmény szempontjából és ha igen, milyen kártyát lehet ide rakni?
-
JetiRulez
őstag
-
Boxi88
őstag
főként még egy sapphire 4770-t lenne érdemes, de persze van más is ami működhet mellette... de sokkal jobb ha két ugyan olyan van benne...
teljesítmény szempontjából pedig jobb lesz! mert mint tudjuk a 2 több mint az 1 ezáltal dinamikusabb lesz a grafikus megjelenítésed!
-
Gaga_30
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem valakitől.
Szeretnék venni egy ASUS P5B alaplapot a jelenlegi Gigabyte P31-DS3l helyett, mivel az nem kezel csak 2 db kétoldalas memóriát, és memóriát szeretnék bővíteni a mostani 2x1 Gb Kingmax 800, hoz vennék még kettő ilyet.
A procim most egy E2180, de lehet csere leenne ott is egy E7000-es vagy E8000-es sorozatúra.
Kérdésem a következő lenne:
Kezeli-e rendesen ez az Asus lap a 4x1 Gb Kingmax 800-as memóriákat, illetve egy 7000-es vagy 8000-es sorozatú proci menne-e benne rendesen, valszeg tuningolnám is.A videokari egy MSI Radeon 3850 Oc, nem tudom ez itt számít-e.
(A lapot használtan tudnám korrekt áron megvenni, még garanciális is.)
Előre is köszönöm:
Gaga
-
-
Gaga_30
tag
Köszi!
Megnéztem az Asus oldalán, beta bios-al kezeli ezekete a procikat, de nem tudom tuningolni fogom -e tudni- ez nekem fontos lenne- illetve fórumban olvastam valami problémáról a PCI-E frekvenciát illetően.
Ezért agyalok még rajta egy kicsit, nehogy aztán roszabbul járjak mint a mostani konfiggal.Üdv:
Gaga
-
villamos
őstag
Nos...
Van egy gép, amivel az a legnagyobb baj, hogy lassan működik, szeretném egy kicsit ráncba szedni. Alap dolgokra használjuk, net, film, office.
Most egy Asrock AliveNF6G-VSTA deszka, egy 3400+ Sempron, és 512MB DDR2 foglal helyet benne. Több memóriát, és egy újabb, gyorsabb processzort szeretnék belerakni. A memória talán nem lesz gond, majd veszek bele 2giga 1066MHz -es DDR2 t. Viszont a processzor már problémásabb. Milyen mostanság beszerezhető processzort tudok rátuszkolni erre a deszkára? Olyan 10-15ezer Ft körül gondolkodom. Megnéztem a CPU support list -et, de ez nem igazán segített.Vagy ez egy relative régi lap, és újabbat kellene vennem?
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
sgergi
veterán
A chipset támogatja a cf-et, azaz 2 ati kártya együttes használatát, de viszont a 4x-es slot eléggé visszafogja a közepes, vagy annál erősebb vidkarikat. Amit még megtehetsz, hogy a 2. slotba egy gyengébb nvidia kártyát raksz, és azzal Hybrid Physx rendszert építesz.
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock G41M lapom és nem tudom hogy a rajtalévö PCIEx x16 csati 1.1 vagy 2.0 szabványu.Sem a dobozon,sem a könyvében,sem a gyártó honlapján nem irnak róla semmit csak annyit hogy PCI Express x16 slot.
Van valami progi amiivel ezt le tudnám ellenörizni?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz sgergi #26489 üzenetére
Igen ezt már én is láttam,de emelett meg valahol láttam ha jól emlékszem asus G41 chipsetest amire meg egyértelmüen odairták hogy 2.0.Na akkor most hogy is van ez?
Ezért lenne jó valami progi amivel tutira ki tudnám deriteni.Everestben nem találtam semmi olyasmit amiböl ez kiderülne,a GPU-Zben meg nem tudom miböl lehetne kideriteni,egyértelmüen az sem irja.
Egyébként egy Nvidia 9800GT.t akarnék használni,az szerintem már tutira 2.0Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Vagtam
tag
Nem tudja valai véletlenül, hogy lehet az , hogy a Win7 csak 2GB Memóriát lát a 2x2-ből?
Megnéztem a biosban is és ott is csak 2Gb-ot ír mióta feltelepítettem a win7-et. Előtte vistaval minden ok. volt?KÖszi a válaszokat
Giga P55 lapom van.
üdv
Tomi
[ Szerkesztve ]
Az Ojjektum a vízbű veszi ki a zoxigént, teccikérteni?
-
KOKO5
csendes tag
Szevasztok!Megtudja valaki oldani egy problémámat?Arról van szó,hogy a számitogépemen a töltésjelző(piros led) másodpercenként felvillan!!!Abit AN M2.Nem fut semmi...tudtommal!Mind vistán és xp-n is!Kicsit idegesitő miért mocorog a vinyó!Ha tudtok megoldást irjatok(a ledet nem akarom kikötni)!Kösz!
AMD64x2,6400+,Abit NF 630,4Gb ram 800mhz,200 sata2,HIBÁS Giga 4850 512mb/256bit
-
zory
csendes tag
Hali.
A problémám a következö lenne az Everest mcp hömérséglete átlag 90° és terhelés alatt 101° ra megy fel.
Ez normális?
Köszönöm a gyors válaszokat -
kriszbon
őstag
válasz Ghandi #26490 üzenetére
Nyugodtan belerakhatod azt a kártyát, mert annak mennie kell az 1.1-ben is.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
sgergi
veterán
A mcp az nvidia chipset déli hídját jelöli, és az 80-90 fokon is járhat. A 100-at már egy kicsit soknak tartom, meg kéne nézni, hogy a borda jól áll-e rajta, illetve, ha tudsz, akkor egy kis légáramlatot kéne kelteni a közelben, akár egy leszabályzott 8cm-es ventivel, aminek nincs hangja.
-
sgergi
veterán
válasz Vagtam #26491 üzenetére
Memóriák biztosan jók? Próbáld meg őket egyesével, hogy úgy mennek-e. Feszt mennyit kapnak? Tedd fel 1,6-1,65-ra, és próbáld meg úgy, illetve akár az időzítéseket is beállíthatod kézzel. Nézd meg különböző slotokban is a ramokat. Mondjuk az kicsit érdekesebbé teszi, hogy előtte jó volt, de bármi történhetett azóta, főleg, ha biosban is 2-őt ír.
-
Krisinto
őstag
Üdv
azzal a problémával fordulnék hozzátok,hogy
van egy s462 lapom:Mercury KOB KT 266 FSX és jelenleg benne egy 1,1 ghz-s duron
szóval amióta bent van a proci("új") azóta csak az egyik ram foglalat jó:S
a rendszer teljesen belassul 2 nap után ...
dvd-t kb fél óra alatt ír ki!
meghibásodhatott az IDE csatlakozó?
vagy mi lehet a gondja?Kérlek segítsetek!
ha lehetne PÜ-t írjon aki tud segíteni -
Ghandi
aktív tag
válasz kriszbon #26494 üzenetére
Köszi.
Igazában nem is ez a bajom,mert most is benne van a gépben ez a VGA,csak kiprobéltam egy játékot és hát annyira darabos a mozgás alacsonyabb felbontás és minöség melett.Ebböl a kártyából többet néztem volna ki,és akkor jött ez az ötletem hogy talán a lasabb 1.1-es PCIEx miatt ilyen lassu.De akkor nem emiatt lesz hanem valami más miatt?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest