Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz kris07 #25251 üzenetére
Nincs mit!
EneMy84: Sajna egyebet nem tudok ajánlani, mint futtass memtesztet. Beindul ha beleteszed a ramokat vagy csak csipog? Először vedd ki az összes ramot, és egyenként pakold vissza bele és kapcsold be minden egyes visszarakásnál a gépet. Ha valamelyik megpukkant kijön a hiba. Ne egymásra pakold őket, hanem egyet be, gépet beindít és ha megy vele azt vedd ki és tegyél be egy másikat.
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hogyan kell beállítani, hogy az USB kikapcsolat állapotban is fesz alatt legyen, ha az alaplapon nincs rá jumper, és a BIOS-ban sem találtam semmit erre vonatkozóan?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
sgergi
veterán
válasz Hegyirabló #25253 üzenetére
Ha egyik sincs, akkor sehogy. Nem mindegyik lap tudja.
-
aram01
nagyúr
szerintetek ez a lap feltudja éleszteni az x245-ös procim harmadik magját?(ha van neki ) ja és ha igen akkor hogy?
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
tozsimozsi
csendes tag
Szevasztok! Sajnos belefutottam egy problémába ami kezd kicsiit végtelen történetté válni. Eddig mindenki a memóriát emlegette mint a mumust, de most már én a lapra gyanakszom. A történet alapja:új gép AMD alapon.
Alap: Gigabyte MA790XT-UD4P
táp: Corsair HX620
Proc: AMD 955 BE
hűtő: Mugen2
memória: első körben Kingmax DDRIII 1600 CL7 2*2GB nem kitben
vk: sapphire radeon 4890 vapxA történet pedig gép összerak, memória szorzó BIOSban felrak 6x-ról 8x-osra, vagyis most1600-on megy amíg megy. Win7 64 bit feltol. Megy mendegél majd újraindul, indításkor, munka közben bármikor, fagyások, kék halálok összevissza. A kék halál néha újraindulós néha ottmaradós, mindig más hibaok, nincs értelme Windows belső hibát keresgélni.
Prime 95 4 szálon sok ram-teszttel. Eredmény: sok piros. vagyis instabil.
Memóriák megcserélése ugyanaz
BIOS szorzó visszavesz, ekkor a gépet használva semmi gond.Ekkor memória csere. Az új:
GSkill DDRIII 1600 F3-12800 CL7D-4GB (2*2) kitben 7-8-7-24 1.6V
működés ugyanaz csak talán talán 8x szorzóval kevésbé fagy mint az előző vagy csak szeretném hinni.
Szorzó visszavesz. Nem sok hiba. talán 1 héten egyszer fagyás.
Egyik memória kivesz, így hajtva 8szoros szorzón alig alig van fagyás hetente 1-2.
Ekkor átrak másik szlotba így is ugyanaz,
berakva a másikat is (tehát duálban járó állatként) 8 szoros szorzón 1 nap alatt 3 újraindulás. Ekkor idegeim felb*szva.
Az előbb tesztelt 1 memória kivétele most berakva a másikat példányt az első lyukba 8 szoros szorzón eddig nem fagy.
Nektek van valami tippetek, ötletetek, mert kezdek arra gyanakodni, hogy ez a lap valahogy nem kedveli vagy a dual chanelt 8x szorzón vagy ez a memória sem jó
Eddig az időzítéssel nem játszottam.
szóval előre is nagyon-nagyon köszi.ja és még rátoltam a legújabb BIOSt is F6os van most rajta. az sem segített
[ Szerkesztve ]
-
tozsimozsi
csendes tag
válasz Gyufaaa #25258 üzenetére
Kösz. tudtam hogy a gurukra mindig lehet számítani.
amúgy k-ra nem vicces a dolog.. már mindenkit kérdeztem és midenféle jó tanáccsal meg ötlettel elláttak. pl: nem jó a windows, a windows jó de 64 bit nem jó, az AMD proci nem szereti a 64 bitet, az AMD alap nem szereti a 64 bitet, Az AMD procival és alaplappal együtt nem szereti a 64 bitet. biztos görbült a tér meg ilyenek. de az eladó gyerek volt még csúcs. ilyeneket mond nekem, hogy az kell csinálni hogy iderak odarak, és majd meglátom mi a rossz. mondom neki, hogy ez nem jó taktika, mert nem vagyok benne biztos, hogy ez memória. erre a válasz ez normális hogy kompatibilitási probléma van a memóriával. az alap szinte soha nem rossz, meg ő bevizsgáltatja nekem de az fizetős, és hetekig tart. mondom, hát ez ugyan nem tart addig, mert felrak 1600 ra duálban és előbb utóbb előjön. az a probléma hogy olyan mint az index. egyszer jó máskor meg nem.akkor cseréljünk újra memóriát. mondom és ha azzal is rossz lesz? válasz hát akkor ..., na meg ha nem stabil 1600-on ne használjam ott. Köszi azért vettem hogy dísznek legyen.
És ezek az eladók azt hiszik soha senki nem látott még fogaskereket, meg lekopott recéjű ráspolyt(hántoló) mindenki lámákat terelget. beszarás -
Hegyirabló
veterán
válasz sgergi #25254 üzenetére
Hát a tökömbe már, nem Rád vagyok mérges, de ez a harmadik lap a gépemben 10 nap alatt!
Az régi lapom folyton kékezett, garanciába kicserélték, ami lett helyette, annak meg hardverhibás volt az integrált hangkártyája, pöcsön szúrom magam, ha itt meg nem lehet belőni, hogy az USB adja a voltot kikapcsolva is.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
sgergi
veterán
-
Hegyirabló
veterán
válasz sgergi #25261 üzenetére
Várj csak...nézem.
MSI 790XT-G45
Én ilyet még nem csesztem, a 10 évvel ezelőtti lapom is tudta ezt! 2010-ben egy alaplap ne tudja ezt a primitív funkciót!?!
[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
Sziasztok Gigabyte UD3 (rev 1)AM2+ os alaplapom van,benne egy Athlon II X2 Am3 250 proci (def 3000 mhz) nos olvastam a memoria kezezésről,az unganged,és ganged modról azt nem értem,hogy ha a biosba állitom bármely beállitásra akkor is unganged modban müködik ,amugy 2X 1gb 800 mhz ddr2 ram van a rendszerembe.
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz Hegyirabló #25262 üzenetére
Nem találtam.
-
Hegyirabló
veterán
-
sgergi
veterán
válasz Hegyirabló #25266 üzenetére
Nem találtam rá beállítási lehetőséget. Persze lehet csak én vagyok vaksi.
-
Hegyirabló
veterán
válasz sgergi #25267 üzenetére
Köszi a segítséget, azt hiszem felgyújtom a nagykert...
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #25270 üzenetére
Nem szükséges:
Power Management Setup -> Wake Up Event Setup -> Resume from S3 by USB Device, Resume from S3 by PS/2 Keyboard, Resume from S3 by PS/2 Mouse. Mindezt csak akkor tudod állítani ha a Wake Up Event By BIOS-ra van állítva.
-
karakpecze21
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék egy óriási segítséget kérni.
Haverom vett egy alaplapot és bekapcsoláskor a következő üzenet boldogítja:
"Bad Bios Chacksum. Starting Bios Recover"
Ez egy Asus-M4A785TV alaplap, gondolom el lett flesselve a biosa.
Semmit nem lehet vele csinálni, állandóan keres valamit a cd meghajtón.
Próbáltunk egy bios frissítést egy cd-re írni, el is kezd dolgozni, majd közli hogy kész, de újraindítás után újból kezdi előről.Van valakinek valami ötlete?
Előre is köszi! -
gg1876
tag
Üdv!
Egy régi alaplapommal(ASUS A8N SLI SE s939) építettem egy gépet.
Minden remekül működik, ha betudom kapcsolni...
Konkrétan: ha a tápot lekapcsolom, majd később újra be, akkor a gép nem akar elindulni csak hosszas(1-2 perc) kapcsoló nyomkodás után.
Abban az esetben ha nem kapcsolom ki a tápegységet, bármikor elsőre indul, de amint kikapcsolom a tápot és vissza újra produkálja a fenti hibát.
A kapcsolóval nincs baj, mert akkor is ezt csinálja, ha az alaplapi érintkezőket zárom össze.
Mi lehet a probléma. -
Hegyirabló
veterán
-
cadarn
tag
Üdv,
Kicseréltem az eddigi GA-P35-DS3 Gigabyte alaplapot egy GA-P43-ES3G alaplapra, vissza kötöttem mindent de nem működik. Helyette ez történik:
-Monitor sötét marad, nem jelenik meg semmilyen kép
-Sűrű szaggatott sípolást ad a gép
-kb 10 másodpercenként újra indítja magátKonfig:
Intel Core2 Duo E6750 2,6Ghz
Kingston DDR2-800-as memória (4db 1GB-os)
Két táppal is próbáltam: Chiefteck 420W és Gigabyte 460W, semmi különbség
Van még benne egy HDD és egy DVD íróForog az összes ventillátor, nem értem mi a baja, ha tudtok légyszíves segítsetek.
''Ez kizárt dolog mert nem tudom!''
-
cadarn
tag
válasz gg1876 #25276 üzenetére
Isten vagy működik egy memóriával. Most akkor mit csináljak, kikell dobni a többit?
Azaz érdekes hogy a régi alaplappal elindult, bár voltak rendszer fagyások akkor valszeg a memória miatt, pedig a memtest és társai nem jeleztek hibát.
Próbáljam ki egyenként mind a 4-et? és amelyik rossz annál nemfog elindulni?
Ezer köszönet egyébként
''Ez kizárt dolog mert nem tudom!''
-
gg1876
tag
-
nightmare13
őstag
Sziasztok! Tesóm gépében egy ilyen alaplap van: asrock aliveNF6P-VSTA... Van rajt egy geforce 6150-es integrált vidikari, és most bele szeretnénk rakni egy 8600 gts-t... azonban nem akarja felismerni a vidikarit egyáltalán... biosban beállítottam, hogy pci-e legyen az alapértelmezett vidikari, de egyáltalán nem reagál arra a kártyára... megnéztem én gépemben, nem-e a kártya halott, de nálam vígan ment... tud valaki valamilyen megoldást?
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
total90
veterán
Csövi!
HDD-t tervezek venni, amit csak is adattárolás céljából vennék. Tehát filmek, zenék... Nem lenne rajta op. rendszer. Ilyen esetben az 5400 rpm-es is jó választás lehet? Konkrétan a Samsung EcoGreen F2 szériára gondolok.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
asthma
tag
Üdv.
Jövőben tervezem, hogy felújítom a gépemet, ezzel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem. 1156 vagy 1366-os alaplapoké lesz a "jövő"? Úgy értem melyiket fogják többen használni? i7-es procit szeretnék venni, de az újakhoz már 1156-os foglalat kell, ezért kérdezem, melyiket vegyem?!
Köszi a helpet![ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/asthmajt0
-
lirian
csendes tag
Sziasztok!
még friss vagyok, de a segitségeteket szeretném kérni!
Van egy asrock k7s8x-es alaplap, amivel nem tudom mi történt.
Kezdte azzal, hogy az USB-be dugot "dolog" nem mindig akartak müxni. Majd amikor úgy gondolta önállóan újraindult. Most már el jutottam oda hogy NEM TUDOM felrakni az XP-t!!! Telepítésnél-pontosabban a fájlok másolása résznél, nem tud bizonyos fájlokat másolni. (nem vagyok teljesen hülye, próbáltam másik CD-ről is, nem az a hibás!)
Aztán kicsit odafigyusztam és érdekes módon olyan dolgokat nem másol fel ami az alaplappal kapcsolatos. bill.,modem, stb.ha kihagyással felrakom még az első inditásnál, "végzettes hiba" történik és nincs rendszer!Kérem ha valaki talizott ilyennel segítsen!
Előre is köszi
Lirian -
Galdius
csendes tag
Hy van egy ASUS A8ne alaplapom a probléma következőlefagyot majd újrainditás után nem akrat bebotolni (sötét képernyő) majd kiszedtem az elemt (töröltem a biost és áramtalnitotam) de ahányszor el akrom menteni a biost meghal nem akar bootolni illetve bejönni (sötét képernyő) elsőször biost frissitem nem segitet majd kicseréltem a biost(epromot) az se segitet (továbbá kicseréltem a proceszoron kivül mindent más vid card van benne más ram van benne) szöval ha valki tud a problémámra a válszt nagyon örülnék neki.
-
Shuki
tag
Helóztok!
Légyszi segítsetek, életemet rettenetes paranormális tevékenység árnyékolja be:
Egyik barátomnak összeraktam egy gépet használt cuccokból, és nem is volt vele gond az elején.(e4300,p5k-c,2gbddr2,ati3850,gigasuperb460w,stb)
Aztán kb 1 nap után elkezdett fagyogatni. Furcsálltam, mert mikor kész lettem vele prime95 öt, furmarkot, 3dmarkot, szal kb mindent lefuttattam, és beton stabil volt.
Néhány napja meglátogattam, és 2órán keresztül stresszelgettem ,de bírta végig. Aztán eljöttem, másnapra a srác már 3 fagyásról számolt be.Lehet vinyó baj? Proci 40fokos prime alatt, vga is ok, nem értem de télleg h miért csinálhatja...:S
Valakinek van valami ötlete,hogy mi lehet szerencsétlennel?:S
Köszi!
-
Galdius
csendes tag
válasz Gyufaaa #25290 üzenetére
ezt ismerősöm is mondta mert mindenki nek hasonló lapja volt de már mindenkinek behalt már meg kinyirhatta hogy forditva volt bekötve power led (tudom hogy dióda a led de nem negyon hiszem , a gép lassan 5. évét tapossa de voltak ilyen rekordja egy hétig nem volt kikapcsolva ugyanis a gépváz 25w -ot fogyaszt torrentezés közben )
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok! Tomato V693 alaplaphoz keresek driver cd-t. Ha megvan valakinek örülnék ha elhajítaná iso-ban email-ben. Nem létfontosságú, de megköszönném. Üdv!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
törölt tag
válasz Sebaj Fóbiás #25292 üzenetére
Ha ez valami régi s370-es p3-as lap,akkor vszínűleg az xp mindent fölfog ismerni rajta.
-
zso73
veterán
válasz Sebaj Fóbiás #25292 üzenetére
Ahogy látom a neten VIA csipes a lapod: VIA drájver
A többi cuccot meg kell keresned. Gondolom a LAN is VIA, és talán a hang is.[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
nightmare13
őstag
Sziasztok! Tesóm gépében egy ilyen alaplap van: asrock aliveNF6P-VSTA... Van rajt egy geforce 6150-es integrált vidikari, és most bele szeretnénk rakni egy 8600 gts-t... azonban nem akarja felismerni a vidikarit egyáltalán... biosban beállítottam, hogy pci-e legyen az alapértelmezett vidikari, de egyáltalán nem reagál arra a kártyára... megnéztem én gépemben, nem-e a kártya halott, de nálam vígan ment... tud valaki valamilyen megoldást?
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
orwelll
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, de lehet, hogy elküldtök a p....ba, hogy nem ide tartozik, csak hát elég összetett a dolog. Szóval szeretnék gépet fejleszteni, a jelenlegi az adataimnál megtalálható.. Fejlesztésre rá tudok szánni, úgy 40-50k-t. Elsőre vga-t és lapot cserélnék, a kérdés az, hogy a GA-P31-DS3L-t érdemes e lecserélni egy másik 775-ös lapra egy Q9300 procival ( a másik kiszemelt egy ASUS P5Q Pro vagy Delux), vagy már újabb foglalatra cseréljek kompletten mondjuk egy i5, vagy i7 procira. A kérdést azért tettem fel, mert ha nem érdemes 775-ös lapra cserélni akkor komolyab vga-t veszek, és később cserélek lapot, meg procit is. Egyébként se a procival, se a lappal nincs bajom, mondjuk a RAM-ot le lehetne cserélni 1066-ra, de ha ezeket megrángatom, elszaladgálnak 1066-on, de nem szeretem húzni őket. A komolyabb vga az vagy egy 5850, vagy egy 4870X2, vagy egy 4890 Toxic, esetleg egy GTX275, vagy GTX280, de tudom ez már nem ide tartozik.
Köszi a segítséget!
-
Perillustris
senior tag
Helló,
Életemben először kényszerültem egy gép összerakására a majdnem a nulláról. Elvileg minden a helyén van, de elképzelhető, hogy mégsem. Tulajdonképpen alaplapot és procit cseréltem.
Annyi, hogy nincs pasztám a processzorhoz.
Na meg annyi, hogy cefet lassan indul a WIN7 (64 bit). Az eszközkezelő látja a 4 magot meg minden, de nagyon sokáig tölti.
A rendszerhőm. 39 fok, a proci 34-39-re megy fel.
620-as proci, és egy GA-MA785GM-US2H (rev. 1.0) az új családtagok.
A tápból csak 2x2-es dugó jön ki, az alaplapba ennek duplája mehet. Ez baj?
Mit b@sztam el?
Előre is köszi,
Perillustris
-
bobalazs
nagyúr
válasz Perillustris #25297 üzenetére
Elvileg ha jó helyre dugtad nem baj h 2x2es.
Ram mind megvan?
a win, friss install? -
Perillustris
senior tag
válasz Perillustris #25299 üzenetére
fasza. a win7 reinstall a legeleji fajlbetoltodes utan leallt.
Perillustris
Aktív témák
Hirdetés
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest