Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- 🖥️⛅
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
Nagylajos_1
tag
Sziasztok!
Ilyen alaplapot Mo-n hol lehet vásárolni? ( i7 860 menne bele )EVGA P55 Classified 200
https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
KTHOM
csendes tag
Sziasztok!
Abit Vh6t alaplap vs. Ati Radenon 9800 pro kártya
Ha a kártyába bedugom a tápot nincs kép ,viszont ha nem dugom be, akkor meg kiirja, hogy dugjam be a tápot
Ördögi kör!
Ötlet?ui:
ASUS TUSL2C alaplapba tökéletesen megy a kártya. -
Hosssszu
őstag
Hali!
Én már próbáltam ilyet. (igaz csak winxp-vel, tehát a tapasztalatom arra vonatkozik)
Ha a bios bármilyen módon felismeri a lemezt (tehát látszódik, és nem panaszkodik), és a win felismeri normálisan (lehet kell neki intel inf install utility) akkor már jó lesz.
De biztos ami biztos, ha látszódik rendesen windows-ban, írd tele, és nézd meg hogy megvan-e minden. -
-
gsc73
aktív tag
válasz Hosssszu #25056 üzenetére
Hali!
Köszi!
Délután megvolt a telepítés. Érdekes, hogy a BIOS pontosan 137GB-t lát, a WinXp Boot CD látta mind a 160 GB. Teleírásra sajnos nem volt idő, mert vinni is kellett a gépet, de jövőre időt fogok rá keríteni...
BUÉK mindenkinek!!!!!!!!!!!!!
g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
veterán
válasz Nagylajos_1 #25053 üzenetére
Én nem találtam sehol..
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
kriszbon
őstag
válasz sequator #25041 üzenetére
Amúgy a (kézikönyv) tartalmazza, hogy az mire is való.
Tehát hacsak nem MS-DOS módban akarja futtatni(mert ott max 8MB), akkor ha minden igaz 128MB áll rendelkezésre, de ezt a vezérlőpulton le is ellenőrizheti, megjelenítés/beállítások/speciális/adapter ?MB.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Livius
őstag
9800 pronak tudomásom szerint molexes táp kell csak. Vagy a táp a szar, vagy az Abit lap. Próbálj más tápot rárakni, és a lap BIOS-át resetelni.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
janos80
senior tag
-
Nagylajos_1
tag
válasz Thunderzolee #25059 üzenetére
Jólvan akkor nem csak én nem találtam
És akkor már csak ennyi:
MSI p55-GD65 vagy asus sabertooth 55i ??????
Én igazából az MSI felé húzok de még vacilálok...nemtom
https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
janos80
senior tag
sziasztok
letezik olyannyira nagy inkompatibilitas a ramom meg a lapom kozott,h se kep se hang?abszolut nem indul el a vitesta ramokkal.masik gepben még nem tudtam megnezni,h muxik e a ram,de az elozo tulaj valtig allitja ,h mukodnek rendesen.
udv
Janos -
theboobaq
aktív tag
Hello
Elösszőr is mindenkinek Boldog Új Évet!
Nemsokára megvan a pénz a gépújításra.
Összeírom a dolgokat a véleményetekere lennék kiváncsi. Szerintetek jó gép lesz Full HD videok nézésére illetve egy windows 7 aero meg hasonlok mennének rajta akadás nélkül?
(Gondolok arra pl hogyha egy weboldalon több flash obejktum van akadás nélkül tudnám tekerni le meg fel?)
Tudom kicsit furcsa de nagyon idegtépő tud lenni mikor egyszerűen akad a rendszerem ez van mostis Celeron prociAmit vennék :
Asus M4A785D-M PRO
AMD Athlon II X2 250 dobozos Socket AM3
Cooler Master Gladiator 600Ami van a mostani gépből :
Chieftech 350 Wattos táp (ATX2)
250GB Segate Sata HDD
Pioneer DVD író
2 GB DDR2 800mhz ramAlsó tápos házat választottam de a tápomon csak egy 8 centis ventillátor van.Mivel ugye megcserélődik az alaplap és a táp helye szerintetek elég lesz a tápkábeleknek a hossza a gép tetejéig?
Előre is köszi a válaszokat.
-
janos80
senior tag
-
Dot
őstag
Helló!
Van egy HTPC-m egy ilyen alaplappal.
1 winchester van a gépbe, ODD nincs bent. Fogtam a gépemből kivettem a dvd-íróm beraktam a htpc-be és felraktam a windows-t. Utána kikapcsoltam és kivettem az odd-t.
Visszakapcsolom a htpc-t megjelenik az inteles boot logo és mikor elkezdené tölteni a windows kiírja: Lemezolvasási hiba. újraindítás ctrl alt del...
Biosba akármi állítottam ugyan ez /de tényleg mindent végigpróbálgattam/.
Kivettem a htpc-ből a winyót beraktam a gépembe és szó nélkül elindult!!!!
Gondoltam akkor újrarakom a windows... Optika ki a gépemből bele a htpc-be. Láss csodát elindul a windows/igen nem állítottam be a bootolás az optikára a biosba, ráadásul nem is volt cd a gépbe, a dvd író ledje fel sem villant!!/. Úgyhogy kell az optikai meghajó, hogy működjön. kérdésem: Hogy lehetne megcsinálni, hogy ne kelljen az ODD?
Mivel az 5,25" nem fér bele de a slim/laptop/ sem a sok kábeltől!élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
zolikaDB
veterán
BÚÉK mindnekinek!
Lenne itt egy gépecske! SATA-n rajta egy winyó, win7-el, erről bootol a gép! S lenne egy másik winyó, IDE-s! Ha rádugom IDE csatira, nem bootol a PC! Mit kell állítani BIOS-ban? (Giga lap)
Előre is köszönöm! -
GrG1210
aktív tag
BUÉK hali , van egy oan problémáám , egy ASUS P5Q-E alaplappal , hogy egy CHASSIS intrusion connector-ról véletlenül lehúzódött a jumper , és azóta fatal errör van , nem indul a gép , természetesen a jumpert visszaraktam , elemet kivettem , bios reset is volt , resetelés utáán beindul a gép , de de utána már nem indul , csak ismát bios resettel? valami ötlet ??? előőre is kösz.
-
barks
csendes tag
Sziasztok! GigabyteP35 DS3 R alaplapom van.Xpről most váltottam win7-re,de nem jön be azóta a net.A többi alaplapi driver működik.
Gigabyte P55-US3L;Intel core i5 750;4GB DDR3 RAM;Gigabyte Radeon HD 5870
-
Dot
őstag
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Hegyirabló
veterán
Dual chanell RAM működéshez ugyanolyan színbe kell rakni a modulokat?
Csak mert a lapom könyve szerint különböző színek vannak párban. Procitól haladva így írja:
DIMM_A1 (sárga)
DIMM_B1 (sárga)
DIMM_A2 (fekete)
DIMM_B2 (fekete)Hogyan kell berakni, hogy menjen a dual?
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
batmab
senior tag
válasz Hegyirabló #25084 üzenetére
a manual az utmutato..ha 1-3,2-4 a sorrend,akkor ugy rakd...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #25084 üzenetére
Nem a színek a lényeg, hanem hogy mit ír a kézikönyv.
-
batmab
senior tag
attol h te nem állitod be a sorrendet,attol még lehet a bootsorrend optika-hdd,vagy floppy-optika-hdd...
inkább a biosban állits hdd bootot,és a többi lehetőséget tiltsd le.sok biosnál van boot other device lehetőség is,azt is tiltsd...
[ Szerkesztve ]
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
Hegyirabló
veterán
válasz batmab #25085 üzenetére
Na, akkor még sem vagyok hülye, és jól értelmeztem a könyvet!
Köszi!
Azt hol tudom megnézni, hogy felismeri és használja is-e dualként, illetve az én esetemben dupla dualként, mert két 1GB és két 512MB van benne.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
-
veterán
válasz Hegyirabló #25088 üzenetére
Bekapcsolásnál látod a post képernyőn is, amikor kiírja a CPU típusát, RAM mennyiségét, utána azt is odaírja még, h DUAL CHANNEL.
Ha túl gyorsan továbblép, és nem tudtad elolvasni, a "Pause Break" bill.-vel megállíthatod a folyamatot, az Enterrel meg továbbengedheted a bootolást.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem ismerem annak az alaplapnak a BIOS-át, de én is arra tippeltem, h biztos bent hagytad: First boot: CD-DRIVE, Second boot: HDD, esetleg még a BIOS legelső oldalán a Floppyt úgy ahogy van tiltsd le. Nem elég csak a Boot sorrendet megadni, ha több eszközt is ki lehet választani bootoláshoz, onnét is ki kell venni mindent a HDD elől.
De lehet, h ezeket már megcsináltad.
Akkor nem tudom mi a baja.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Próbáltál letölteni is hozzá drivert, vagy csak a Win7 amit felismert?
Mert külön drivere van a Win7-hez, ha esetleg még nem próbáltad meg azzal, akkor töltsd le. 64bit vs. 32bit-re is figyelj.Érdekes, mert nekem is ilyen lapom van, pontosabban ebbe a lapcsaládba való, én én is használok Win7-et, nekem felismerte automatikusan. Bár nem azt a LAN aljzatot használom, wi-fim van.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Thunderzolee #25093 üzenetére
KöszI!
No, hát akkor örömmel jelentem, hogy az ASUS M4N78 Pro alaplapkönyve hülyeségeket ír. Nem kicsit, nagyon. A szín a lényeg, és nem az ami írva vagyon. Azért ez elég ciki, egy valaha szebb időket megélt gyártónál.
-
Dr. Romano
veterán
válasz Hegyirabló #25096 üzenetére
Nem az első eset. Én is találkoztam már Asus kézikönyvben ugyanezzel a hibával, de egy másik lapnál.
Mindenesetre ez legyen a legnagyobb gondod a lappal...[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
Remélem megfelelő topikban teszem fel a kérdést:
Tudtommal a P55-ös chipset támogatja mind az SLI-t, mind a Crossfire-t.
Ha egy ilyen alaplap esetében (egészen pontosan; Asus P7P55D-E Pro) a tartozék listában "SLI bridge" szerepel, akkor az csak SLI esetében alkalmazható?
Ha igen, az nem egészen fair....
Köszi előre is a válaszokat! -
Dot
őstag
válasz Thunderzolee #25094 üzenetére
Hidd el mindet kipróbáltam. 1 hsz-al lejjebb képek!
[ Szerkesztve ]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NASCAR
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Milyen routert?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- Eladó SK Hynix HMA81GU6CJR8N-XN RAM Modul - 8GB DDR4 3200MHz UDIMM (PC4-25600U, Single Rank)
- Eladó SK Hynix HMCG66MEBSA092N RAM Pár - 16GB (2x8GB) DDR5 4800MT/s SODIMM (Laptop Memória) 4800Mhz
- TG T-FORCE XTREEM DDR5 8000 2x24 GB CL38
- RETRO!!ASUS P5E X38-chipes alaplap eladó! Olvasd el figyelmesen!
- Eladó GeIL EVO CORSA GOC38GB1866C9DC RAM Pár - 8GB (2x4GB) 1866MHz DDR3 CL9
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest