Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock G41M lapom és nem tudom hogy a rajtalévö PCIEx x16 csati 1.1 vagy 2.0 szabványu.Sem a dobozon,sem a könyvében,sem a gyártó honlapján nem irnak róla semmit csak annyit hogy PCI Express x16 slot.
Van valami progi amiivel ezt le tudnám ellenörizni?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz sgergi #26489 üzenetére
Igen ezt már én is láttam,de emelett meg valahol láttam ha jól emlékszem asus G41 chipsetest amire meg egyértelmüen odairták hogy 2.0.Na akkor most hogy is van ez?
Ezért lenne jó valami progi amivel tutira ki tudnám deriteni.Everestben nem találtam semmi olyasmit amiböl ez kiderülne,a GPU-Zben meg nem tudom miböl lehetne kideriteni,egyértelmüen az sem irja.
Egyébként egy Nvidia 9800GT.t akarnék használni,az szerintem már tutira 2.0Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz kriszbon #26494 üzenetére
Köszi.
Igazában nem is ez a bajom,mert most is benne van a gépben ez a VGA,csak kiprobéltam egy játékot és hát annyira darabos a mozgás alacsonyabb felbontás és minöség melett.Ebböl a kártyából többet néztem volna ki,és akkor jött ez az ötletem hogy talán a lasabb 1.1-es PCIEx miatt ilyen lassu.De akkor nem emiatt lesz hanem valami más miatt?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz Krisinto #26501 üzenetére
Crisys Warhead-et probáltam ki.De ahogy azt máshol megtudtam a RAM lesz a hibás talán az ügyben.Most csak 1GB 667-es van benne.Majd nemsokára megjönnek a 2x2GB 1066-os,majd akkor azzal letesztelem,rmélem azzal már jó lesz.Ha nem akkor ugyis jövök sirni
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz nek999 #26569 üzenetére
Szerintem az elsö hogy nézd meg az alaplapon hogy a csatik jól vannak e csatlakozva.A power on,reset,hdd led stb kis tüskéket hamar összekeveri az ember ha kicsit nem figyel
A másik meg egy hasonló eset : ITT.
Vagy ez : ITT
Ha se ez se az akkor szerviz[ Szerkesztve ]
-
Ghandi
aktív tag
válasz Pityke78 #26578 üzenetére
Ja csak ugy nem is lesz 5.1-es hang.Én pl a MPHC-t(Medi player cassic homecinema) használom,az kezeli frankón az 5.1-et.A belsö szűröknél tudod állitgatni a formátumokhoz a tulajdonságokat hogy mit adjon ki SPDIF-re,hány hangszóra keverje és hogyan,milyen minöség stb,stb
-
Ghandi
aktív tag
válasz peet88 #26573 üzenetére
Pl az alaplap gyártójának az oldalán megkeresed az alaplapot és megnézed a CPU support list-et.Pl ITT
Ha kezeli a lap akkor ott van hogy melyik BIOSal.Frissitsd arra,de legjobb ha legfrisebb BIOS van a lapon.Ha nincsen benne a listában a CPU akkor nem fogja kezelniElmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz norbi19884 #26582 üzenetére
Álltalában igen.Elméletileg mindegyik AM3-as kezeli a legtöbb AM2 és AM2+ procikat is de pl haver DDR3-as Gigája az istenért sem tudott mit kezdeni egy 4800-assal.De ne ez legyen a mérvadó,mondjuk ugy hogy a mindegyik kezeli,de a DDR2 esek tutira,talán csak a DDR3-saok lehetnek válogatósak.
Egyébként a te általad linkelt alaplapnak a gyári oldalán a CPU supportban van 4600-os AM2.Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Én ugy tudom(javitson ki bárki aki máshogy tudja)hogy DDR2-vel rendelkezö AM3 lapban ugyan olyan CPU Slot van mint a legelsö sima AM2.A DDR3-as memókat vezérlö AM3 lapokba lehet csak AM3 procikat rakni,ha jól tudom itt csak talán két lábban kevesebb van mint az AM2-ön,egyébként ugyan ugy néz ki! Elképzelhetö hogy van olyn lap amire esetleg még a régi szabványú csatit raktak,mert már halottam olyat hogy valakinek sikerült DDR3-as AM3-ba beletenni AM2 procit(vagy görbült a láb vagy volt lyuk,nem tudhatom)Azt se tudom hogy neki müködött e,mi probálkoztunk beletenni,de mivel nem ment nem eröletettük,ahogy ezt irtam is.Ezért is irtam hogy a DDR2-esek tutira kezelik,a DDR3-asok nem biztos.Én akkor még nem tudtam ezt tutira mivel én még olyat személyesen nem láttam.
-
Ghandi
aktív tag
válasz #65675776 #26593 üzenetére
A teálltalad linkelt lap specifikációja : AMD AM3/AM2+/AM2 ;Phenom™II /Athlon™II /Phenom™ / Athlon™ /Sempron™ Processor
Igy norbi19884-álltal feletett kérdés miszerint ebbe az AM3-as lapba jó e egy 4600-os AM2 proci helytálló.Azóta én is beleolvastam pár dologba,és már tisztábban látokElmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Honnan tudom meg egy AM2+-os alaplapról hogy tudja e az ACC,UCC stb azaz a rejtett magok feloldását.Több alaplap gyári adatlapját nézegettem,de én nem láttam egyiknél sem semmit ami erre utalt volna.Legutobb konkrétan EZT az alaplapot nézegetem,mert ez állitólag tudja,de ezt nem holtbiztos forrásból tudom szóval lehet lutri az egész?
Vagy erre minden AM2+-os lap képes?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
válasz WolfheartGR #33178 üzenetére
Köszönöm szépen,akkor majd öket zaklatom
-
Ghandi
aktív tag
válasz realfub #33664 üzenetére
Hát én nem vagyok egy szakértö de hirtelen az jutott eszembe hogy biztos jó a lapodhoz az a BIOS? Ahogy látom 4CoreDual-SATA2 R2.0.a tied véletlenül nem sima 4CoreDual-SATA2?Ugyanis a hibaüzenet szerint nem egyezik a letöltött BIOS rom azonosítója a te lapodéval.
Dos alatt porobáltad frissiteni vagy csak win alatatt?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Mostanában többször kelett kivennem az egyik RAMomat hogy kiprobáljunk egy másik konfigot.Ma ahogy visszaraktam csak ugy érdekességképp ránéztem a Satátgép - Tulajdonságokra és ott azt irja hogy RAM 4GB(használatban 3.44GB).
Windows 7 Ultimate 64bit oprendszer dual kitt 4GB G.Skill RAM,Asrock G41M-S alaplap,Celeron E3300 CPU.Van a lapon integrált VGA,de én nem azt használom hanem egy PCIEx VGAát.Megnéztem a BIOSban ki van kapcsolva az onboard VGA.
Ez a használatban 3.44GB miért van? Vagy ez természetes?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Vettem egy INTEL D425KT ITX-es alaplapot,egy uj kis gépet raktam össze belőle.
Minden jól is ment,felraktam rá minden lényeges progit,de akartam állitani a biosban a ventillátor fordulatán,mert nekem kevésnek tünt.
Beléptem a biosba,be is állitottam mindent amit akartam,de a kilépés elött véletlenül más billentyűt nyomtam meg,azt hiszem az esc-et.Kilépet igy is a biosból de azota nagyon furcsa.
Már az inteles boot képernyőn nincsenek ott a lehetőségek hogy F2 setup F7 boot menu stb,csak annyi van kiirva hogy 5A lent a sarokban.Megnyomtam az F2-öt,be is lépett a biosba,de össze-vissza karakterek vannak,és igy nem lehet állitani semmit.
Elöször CMOS reseteltem,nem segitett.Kivettem az elemet,majd vissza az sem ment.
Mindezek ellenére a windows rendesen elindul,ezért letöltöttem a legujabb biost és felraktam.
Akkor sem változott semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest