Hirdetés
Aktív témák
-
saz
csendes tag
Sziasztok!
Alaplapra lenne szükségem HP Pavilon DV 6000-es szériához.
Zoli
saza@fibermail.hu
70/2598930 -
Lenry
félisten
nézz körül az apróhirdetési részlegen, vagy ha nem találsz semmit, akkor adj fel egy hirdetést ugyanott
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
_voodoo_
tag
Hali!
Tegnap újraraktam az xp-t és arra lettem figyelmes hogy 2giga ramnál a hibernálás engedélyezésnél szükséges lemezterületre 2047MB-ot ír. Megnéztem a boot képernyőn, ott 2096064KB-ot ír, ha egyesével teszem bele a ramokat, akkor 1047488KB-ot mindkettőnél, tehát 1088KB-al kevesebbet mint a valós méret, mindkét esetben.
Ez normális, vagy vmi nem stimmel?Thx
Ja, konfig adataimnál, ramok kingmaxok...
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Kérdésem: hogy lehet legegyszerűbben coax audio kimemetet tenni az alaplapra ha támogatva van, de nincs rajta, csak optikai? Előre is köszi.
-
pilufika
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon örülnék, ha valaki tudna nekem segíteni!
Bekapcsolás után kb 5 perc, mire a gépem működésképessé válik, pedig szerintem egy középkategóriás gépről van szó, nem egy P3-asról. Olvastam már hardverütközésről, de kielégítő segítséget egy fórumban sem találtam.[L:/dl/upc/2009-09/21/125057_gcjkuqeao5gkojfu_rendszerinfo_2.jpg][IMG:/dl/upc/2009-09/21/125057_gcjkuqeao5gkojfu_rendszerinfo_2.thumb.jpg][/IMG][/L]Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
A telefonszám nélküli apróhirdetés ideje a telefon feltalálása óta lejárt...
-
-
törölt tag
-
ne_nezze
aktív tag
válasz pilufika #22410 üzenetére
milyen gépről van szó? alkatrészek? lap, proci, mem, táp, vinyó?
mikor jelentkezik a hiba? csak úgy spontán mikor a gép üresjáratban van, vagy ha leterheled?@daa-raa: na igen, a tunerek elég válogatósak.
[ Szerkesztve ]
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
-
törölt tag
válasz ne_nezze #22412 üzenetére
Nem a tunerekkel van a probléma, hanem hogy hasonló célú (AV I/O) eszközök nem fognak működni neked megoszthatatlan IRQ-n (az alacsony IRQ-k megoszthatatlanok). Teljesen mindegy, hogy az OS milyen IRQ-t oszt ki, ha a hw IRQ vezérlőhöz mondjuk az 5-ös IRQ-n kapcsolódik két eszköz.
Tudom miről van szó, anno AN8 Ultra esetén én is így jártam. Simán BIOS-ban beállítottam az adott PIRQ-ra 10-et az 5 helyett, és szépen elkapálgatott a rendszer (egy időben három tunert használtam abban a lapban).
Szóval a probléma a BIOS alapértelmezett IRQ routing table-jével van.
-
Archer
őstag
Üdv!
A következő a problémám: adott egy P4-es Barebone pc. Procit cseréltem benne és amikor raktam össze, láttam, hogy a gombelemből ami a lapon van, kifolyt a sav (úgy láttam a lapra nem folyt rá "csak" az elemnek a műanyag foglalatára). Kicseréltem az elemet, összeraktam a gépet és utána jött a probléma: benyomom a gépet és nem kapcsol be a monitor csak ha össze-vissza nyomkodom a power, reset meg billentyűzet gombokat de volt hogy akkor kapcsolt be amikor megmozgattam az egeret. CRT monitorról van szó integrált VGA-val. Miután bekapcsolt a monitor utána már nincs semmi gond a géppel meg újraindításnál is bekapcsol csak ki-be kapcsolás után nem. Az elem kivétele nullázta a BIOS-t, gondolom ott kell valamit állítani de mit?Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
johntheface
csendes tag
Üdv.
Adott egy ASUS P4B533-X típusú deszka.Volt benne eddig egy régebbi 256Mb-os modul.
Vettem bele egy újabb 512MB-os Kingmax modult,de nem hajlandó elindulni vele.Beindul,de nem mutat képet csak ujrainditja magát.Akár egyedül ül a gépbe,akár a másik ram-al együtt.Probáltam bios-t frissiteni a herzeket,fsb-t állítgatni de sehogysem akarodzik menni a gép.
Valakinek volna valamiféle 5lete?Szerk: a régebbi ram modulon két oldalt vannak a chipek,az újabbon csak az egyik oldalon,nemtom ez mennyit számít.
[ Szerkesztve ]
Hurry Mr Bubbles the Angels are waiting
-
Gaaabeeesz
senior tag
Üdv.
Szeretnék egy kis segítséget kapni!
GA-7N400-L ehez a típusú lapoz kellene nekem valami nprmális driver XP-hez!
Sanos nem találok hozzá sehol.
1-2Mb-osak voltak, de nem működik egyik sem.Komplett kellene, chipset, lan, audio, stb.
Légyszives aki tud, segítsen!
Köszönöm!Ha lehet, privátban is várnám a válaszokat!
Üdv, Gabesz
-
Dudu67
tag
válasz Gaaabeeesz #22419 üzenetére
Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Lenry
félisten
válasz johntheface #22418 üzenetére
ha önmagában sem akar menni a modul, az azt jelenti, hogy hibás. vidd vissza
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
niklebi
senior tag
Üdv!
Van egy teljesen újonnan épített gépem amin bekapcsoláskor az alaplap(Asus R2E) rögtön Bios frissítést akar. A lapot használtan vettem és nem tudom,hogy mi volt rajt! Az elemet már kivettem Clr Cmos-t, már csináltam, de megmondom úgy ahogy van nem tudom hogy ezzel jót v. rosszat tettem! A gépen még nincs semilyen OP, rendszer! Az LCD Poster bekapcsoláskor a VGA-nál csippan , a végén pedig azt írja ,hogy Cmos Error! Nem tudom,hogy kell Pl:a VGA drive-reit ilyenkor felrakni! A Bios Setup-ba betudok lépni de mivel angolul nem tudok nem igazán tudom hogy mit tegyek! Az Asus oldalról már letöltöttem az új Bios-t, de nem tudom hogy is kell ilyenkor telepíteni! Jelenleg egy közel 7 éves gépen próbálok segítséget kérni,és csak ezen tudok bármit megcsinálni(Pl:boot lemez ha kell)!
Ezekhez a problémákhoz kellene egyelőre segítség,már ha van!Köszi!
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, htpc-be szerintetek melyik alaplap éri meg jobban (kb egy árban vannak):
gigabyte ga-ma78gm-s2h
vagy
asrock sam3 m3a785gmh/128m ?Valamint még az lenne a kérdés, hogy az asrock lapba ugy megy ddr2-es ram is, nem csak ddr3 (ezt a részét nem vágom)?
A proci, amivel használnám, vagy egy amd 4850e vagy egy athlon II x2 245 am3.
Köszi!
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Steve1979
aktív tag
válasz johntheface #22418 üzenetére
üdv
pár régebbi p3-as lapnál határozottan nem volt mindegy, h 1oldalas vagy 2oldalas ramot teszel bele. egy ilyen 478-as lapnál viszont ez már nem számít.
szerintem is rossz az új ram, egy csere megoldja a problémát.COMMODORE gépeket veszek ! C128 és AMIGA előnyben !
-
flurider
aktív tag
Van egy elég madár kérdésem.
Van egy gép, amin nem indul a rendszer (windows)
Lap ashrock 775Xfire lap.
Elég gyorsan újrakéne raknom, de nemtudom, hogy a BIOSban az ide beállításoknál mit kell választani.
Azt már tudom, hogy Compatible helyett enhancedet kell állítani az ATA/IDE configurationnál, de utána van egy olyan, hogy Use sata as: ahci/ide/raid
Azt írja, hogy rendszertelep után nem ajnlatos változtatni ezeken. Lehet, hogy pont ez miatt jött elő a bootcfg.ini hiba ;< Meg valahogy nem mindegyik módban látja a vinyókat ;<Alapból az ahci a tippem, de nemtom. Van még egy ide író + egy rendszer megegy adatvinyó (utóbbi mindnettő satás, de az adatvinyót csak telep után dugom rá, nehogy bekavarjon ;í)
Kösz előre is
Csillagkörü Litér
-
flurider
aktív tag
Ja a raid az alapból kilett lőve, de eddig asszem satán volt, most átraktam idére és a telepítés elkezdődik, de nem jön be a partíciómeg helyreállítóválasztó ablak ;<
Villog a prompt aztán sanyi ;<
ha satára rakom akkor bejön, de nem talál vinyót ;<ilyenkor mivan?
Csillagkörü Litér
-
palingári
csendes tag
Hali!
Volt, egy éve "nyugdíjba" küldött intelP4 -es procim(működőképes), mivel akarok csinálni
egy paralel portos gépet,(CNC) vettem hozzá MSI 945GCM478 -as alaplapot
tápot(450W) stb. Összeraktam, a speaker kettőt csippant(AMI BIOS) felpörögnek a ROM-ok
de kép az nincs, még a monitor képernyővédője is eltünik ha csatlakoztatom. A BIOS se
jön be. Valaki tud tanácsot adni? Előre is köszönöm! -
Anubis_9
őstag
Hello!
Tud nekem segíteni abban, hogy egy csak PATA csatlakozós SOCKET370-es ASUS alaplapra hogy tudnék rádugni egy 120GB-os SATA-s vinyót? Emlékszem, hogy a régi alaplapok dobozában volt egy fekete SATA/PATA átalakító... Csak sehol sem találok ilyet... Ez ezt a célt szolgálná?
Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz batmab #22431 üzenetére
Ez az! Köszi!
Csak pont a fordítottját teszi, mint amire nekem kellene: "...A technológia segítségével kihasználhatjuk már meglévő (PATA) merevlemezeinket a soros-ATA vezérlőre csatlakoztatva".
Vagyis ez PATA-ról SATA-ra alakít.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
rolixyz
tag
Sziasztok, nem igazán tudtam hova írni a problémámat, mert elég fura..
Szóval a lényeg annyi, hogy bármilyen vinyót dugok rá a gépre, a win telepítő vagy más particionáló progik azt érzékelik, hogy van egy 8gbos használatlan terület. Ami ennél is furább, hogy ha nem dugok rá semmilyen hdd-t, akkor is kiirja ezt. Formázni, particionálni vagy bármit mást természetesen nem lehet vele csinálni.
Ez mitöl lehetséges? Én ilyet még nem láttam
-
troooper
tag
Hali!
Asus M4A79XTD EVO alaplapom. XP-t használok, de Win 7 el is művelt hasonlókat: Ha megnyomom a házon a bekapcs gombot a gép működése során, nem szabályosan lép ki mint eddig (most cseréltem alaplapot), hanem vagy lefagy, v restartol, v lekapcsolja a gépet. Az energiaellátásnál leállítás van beállítva. Bekapcsolásnál semmi gond. Még az van, h ha folyamatosan nyomom a kikapcs gombot akkor is előfordul, h nem kapcsol ki hanem folyamatosan restartol gép induláskor. Vkinek ötlete, h mi lehet a gond?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
Ha a gép bekapcsoláskor azon kívül, hogy elindul a táp ventillátora, és a cdrom döccen egyet semmire nem reagál úgy, hogy áram van a gépben mert a proci melegszik az északi és a déli híd is de egyszerűen egy hangot nem ad ki magából mi lehet a hiba oka? Vége a deszkának??? Game over?
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Zola007
veterán
Lenne itt egy kis probléma:
Adott egy Asus A7N8x alaplap, 2400+, 3x512 ddr1/400, 2 vinyóAz utóbbi időben elkezdett fagyogatni a rendszer, leküldte a vinyókat egész pio-ig, de mostanság boot és néhány perc tökéletes működésután cakkom-pakk beállt. Először azt hittem a perifériák felől van baj, de egérmozgatára kb 5 után reagált. Maradt sajna a kikapcs/újraindítás.
Gondoltam újrahúzom a win-t, de a telepítő setup miután betölti az illesztőket, kiírja hogy "a program elindítja az NTFS fájlrendszert" vagy valami ilyesmi, de ekkor a telepítő is megáll. Csak a kurzor villog a sarokban, nem dolgozik tovább.
Próbáltam már mindkét olvasóban, több cd-vel, vinyók ki-be-átkötve, cmos reset, de sehogy nem akar működni. Találkozott már valaki a problémával esetleg?
Minden rendben és prioritás szerint bekötve, minden más alkatrészt kizártam, így gondolom maradt az alaplap, de ennek ellenére nem hinném hogy ezzel van a baj.
Ha elindítom a fennt lévő rendszert, akkor szintén a betöltés (3-4 futó csík) közepéig tölt rendesen és szintén megáll.
Köszi előre is
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
flurider
aktív tag
válasz Zola007 #22439 üzenetére
Hi!
Sajnos nem tudom megoldani a problémád, nekem is ugyanezvan, annyi kivétellel, hogy a memória megszámlálása, meg az ide sata eszközök felsorolása után midnent rendben talál, majd újrabootol végtelen loopbakötve a semmit ;<
A biosban lát minden vinyót, dvdírót, de amikor újraakartam telepíteni az egészet, nekem is megáll a Windows ntfs fájlrendszer vizsgálatánál, majd kapok egy villogó promptot..
Ezután max ugyenzt tudom, vagy cd kivesz és endless bootloop.;<Én is várom az ötleteket.
Kösz előre is
Csillagkörü Litér
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van egy P5B Premium típusú lapom.
A lapon van ugye a 24 pines és a 8 pines tápcsati. A 8 pinesen 4 pin levan takarva egy kis műanyag kupakkal.
Milyen esetben kellene rá a 8 pines csatlakozó?
Lehet láma kérdés, ezért sorry."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Jockes
csendes tag
Hello!
most szereztem be egy Asus P5Q PRO TURBO alaplapot és van egy része (sokvanmég) ami nem tiszta!
Van 2csatlakozó rajta SATAE1 és E2 amiket valami Drive Xpert funkcióval lehet használni!
Ezzel kapcs. kellene egy kis segítség!Érdemes e használni?Csak 1 vinyóm van, egy Samsung 750GB HD753LJ!És a lényeg, hogy mire való, mert a gyártó angol szövegéből nem tudtam kivenni sok mindent!Köszi! -
ixtom
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte eg41mf-us2h lap integrált VGA-val, és a gépben van egy másik PCI-e VGA is. Ha bent van a másik kártya akkor az integrált VGA nem ad jelelt? Vagy azt a BIOS-ban kéne állítani.
Csak mert a géphez nem adtak DVI monitor kábelt, a D-SUB-on keresztül meg "nincs adás" , átalakítóm sincs.
-
ixtom
tag
válasz FehérHolló #22449 üzenetére
Köszi és jogos
Na ebből tuti DVI kábel vásárlás lesz, mert a gépet nem szedhetem szét és az alaplap nem ad jelet a monitornak, így nem látom a BIOS-t se. A VGA-hoz meg nem adtak semmit. (nem az enyém a gép csak megkértek, hogy telepítsek rá ezt-azt...)
Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- MSI Z370-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest