Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: Habemus papam
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
2-tőt, ilyet kivételesen még nem láttam.
-
Kernel
nagyúr
Érzésre is egybe, de itt is meg lehet nézni:
http://helyesírás.mta.hu/helyesiras/default/kulegy
Attól függetlenül, hogy ez is ír néha hülyeséget.
-
Sziasztok!
Megbízástípus vagy megbízás típus a helyes?
-
törölt tag
Tudok olyan embert, aki élőszóban is "tebnap"-ot mond tegnap helyett. Emellett persze mást is félremond, vagy beidegződéssel használ rosszul. Technikus, és kifejezetten jó szakember egy olyan munkakörben, ahol szerencsére nem kell sokat írnia. Mert az sem igazán megy neki.
-
Kernel
nagyúr
Nem először merül fel, pedig tévedés azt hinni, hogy direkt csinálják. Ilyenek vannak sajnos és még rosszabbak is.
Nem is csak azért, mert sokan életükben nem olvasnak ki egy könyvet, iskolában sem figyelnek oda, vagy ott van az a réteg is, akiket rasszizmus lenne megnevezni (ha nem is lehet általánosítani), mindennek tetejébe a különféle mentális problémák, diszlexia, diszgráfia, amikor eleve gátolt valaki.
Lehet egyszerűen csak külhoni magyar, aki nem tanult rendesen magyarul, pláne aki súlyosbításként még a külhoni nyelvet is "töri". Mert azért az nehezen menthető, amikor nincs nagybetű és írásjelek, holott ezek külföldön is ismert fogalmak elvileg.
Meg amit nem is hittem volna, itt volt a siket fórumozó srác, aki azért írt furcsaságokat, mert nem hallja a hangokat. Ezt ő maga említette.
-
Kasya
nagyúr
válasz
customer114 #3589 üzenetére
Ezt a szot kerestem, legjobb valasztasnak tunik
Azert elgondolkodtam rajta... latom ti is
-
Spet
addikt
válasz
customer114 #3589 üzenetére
Maghajtástól
-
Kasya
nagyúr
Kikeléstől vagy keléstől? növénytermesztés
Állattenyésztésben a "kikelt" állapot használatos, de növénytermesztésben is szoktuk. Ugyanakkor így ragozva nagyon hülyén hangzik.
A kikeléstől a termés learatásáig tartó teljes életciklus....Mit gondoltok?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3584 üzenetére
Elküldtem privátban, nyilvánosan nem fikázhatom, még én fáznék rá.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3582 üzenetére
De az a borzasztó, hogy ez egy ismert és kvázi népszerű termék, talán nagyobb igényességet érdemelne a csomagolás.
Egyébként az életmódváltás a hibás, ha nem néztem volna a kalóriatartalmat, még nem jöttem volna rá. -
Kasya
nagyúr
válasz
ígyvanferi #3577 üzenetére
Az a baj, hogy annyi buta ember van a fenti csoportban, hogy szinte lehetetlen sokszor kiszurni, hogy ki trollkodik es ki nem.
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #3574 üzenetére
Én inkább csak megnézném.
"A lizergsav-dietilamid, rövidítve LSD vagy LSD-25 az ergolinok családjába tartozó pszichedelikus drog. Hatása alatt megváltozik az érzékelés, a gondolkodásmód és a létszemlélet." ~Wikipédia
Hmm...magyarán drogvaku is lehetne. XD
S ha már itt tartunk, a drogvaku egy összetett - de valami új, értelmetlen - magyar szó. -
-
Kasya
nagyúr
válasz
Criminal017 #3571 üzenetére
Közel 4000 hozzászólássál, és a többi topikban is hasonló formában
-
Criminal017
őstag
Lyuly: [link]
-
nyisziati
veterán
válasz
Bjørgersson #3569 üzenetére
Inkább nevess, van ettől lejjebb is.
-
-
-
Kasya
nagyúr
Javitsatok ki, mert latom mas topikokban eloszeretettel ugranak ra.
Tervezett avulas, vagy tervezett elavulas? Melyik helyes, es miert? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #3558 üzenetére
Csak régies az írásmód...
-
zoo8800
veterán
válasz
Remélem, hogy főzni jobban tudnak.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Van baj...
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
A 'rendszer' szó összetett szó?
A wikiszótárban ezt a bejegyzést találtam róla.
A leírtak alapján úgy értelmezem, hogy nem összetett, mivel a -szer az főnévképző.Köszi:
Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hasznos linkek:
MTA
Nyelv és Tudomány
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest