- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Klaus Duran: JBL wave beam 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
#42431471 #3686 üzenetére
Ja, így már akár igazad is lehet, fel se tűnt, hogy a 120 egyébként annak felel meg, csak arra koncentráltam, hogy a rossz műveleti sorrend eredményezheti az 5-öt, amit ugye a sok hülye egyből elkövet, erre kiderül, hogy az a hülye aki nem veszi észre a faktoros összefüggést. Megint bebizonyosodott, hogy az emberiség megérett a pusztulásra.Írásjel viszont kellene a mondat végére, így ha a felkiáltójelet szánták annak, akkor nyelvtanilag az 5-re gondoltak. Pedig lehet, hogy nem. De az biztos.
-
EmberXY
veterán
válasz
#42431471 #3684 üzenetére
Itt valami nagyon be van nézve, szerintem a Részedről.
A faktorhoz semmi köze a mondatnak, hanem csak szimplán egy felkiáltó mondatról van szó és emiatt van felkiáltójel a végén. Milyen berekesztő zárójelre gondolsz? Az, hogy az eredmény 5 lenne, nettó baromság természetesen, de ez a cikkből is kiderül, de gondolom némi iróniát akartak belecsempészni a hatás kedvéért, a mondat értelme az lenne, hogy az eredmény 5.Az index cikkeinek tartalmában bármilyen, az átlagtól felfelé eltérő logikát keresni szerintem teljesen felesleges egyébként is.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3636 üzenetére
Mobil eszközön macerásabb arra a 2x2 képpontnyi akármire kattintani a 2000-szer nagyobb ujjammal, ráadásul engem az olyan topikokban is az újabb hsz-ek érdekelnek, amik még nincsenek belistázva. Továbbra is tartom, hogy nem életszerű a másik verzió.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3634 üzenetére
Logikusan talán igen, de úgy nem életszerű. Ha benézek egy topikba, mert van x db új hsz, miért kéne azért legörgetnem a legaljára, amikor a többi hsz-t már ismerem, csak az a pár db érdekel, ami felül van és újonnan érkezett? Te ezt nem értheted, görgess csak a legaljára, sőt, ajánlom a 200-as blokkméretet és 320x240-es kijelzőt hozzá, úgy logikusabb.
Szerk.: régebben én is úgy gondoltam, ahogy te, meg voltam győződve, hogy úgy jó, mindenki más hülye, aztán 10 éves lettem....
-
EmberXY
veterán
válasz
#33253120 #3620 üzenetére
Szerintem ez az átlagműveltség és a freudi elszólás fúziója. Matekból nem volt jó az illető, ráadásul ez a megoldás annyira beette magát a köznyelvbe, hogy szinte senkinek nem tűnik fel (1-2 kivétellel
). Freudi elszólás meg azért, mert valahol tudatalatt mindenki tudja, hogy a 30 % kedvezmény azt jelenti, hogy még ilyenkor is legalább a duplájával húznak le, amikor eladják neked azt a kamionról leesett kínai bóvlit úgy, hogy még te érzed magad szarul, mert ilyen keveset fizettél érte.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3584 üzenetére
Elküldtem privátban, nyilvánosan nem fikázhatom, még én fáznék rá.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3582 üzenetére
De az a borzasztó, hogy ez egy ismert és kvázi népszerű termék, talán nagyobb igényességet érdemelne a csomagolás.
Egyébként az életmódváltás a hibás, ha nem néztem volna a kalóriatartalmat, még nem jöttem volna rá. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3514 üzenetére
De akkor legyenek ékezetes betűk is...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3512 üzenetére
Nem főzök valami jól, menjünk hozzád.
-
EmberXY
veterán
Mindenki nem dolgozhat a NASA-nál.
Az internet globálissá tette a hülyeséget is, ma már bárhol, bármikor, bármiről olvashatsz hülyeséget egy szempillantás alatt. Ezelőtt 30 évvel aki publikálni tudott, az írni is, ma már ez teljesen összemosódott, ezzel együtt kell élni.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3499 üzenetére
Alatta ott a magyarázat, hogy miért. Azért csak "javasolt alak", mert erőszakkal senki nem kényszeríthet arra, hogy helyesen írj, jól is néznénk ki...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3497 üzenetére
vissz a zár n-i...
Szívesen. -
EmberXY
veterán
Szia!
Ezt a nyelvtani szabályt teljes hasonulásnak hívják.
Edit + vel = Edittel...Ez bizony komoly hiányossága Editnek...
-
EmberXY
veterán
válasz
ígyvanferi #3482 üzenetére
Ilyenkor adok hálát az égnek, hogy évekkel ezelőtt töröltem magam onnan és minden hasonló helyről.
De hogy a témához is szóljak: ahhoz nem tudok mit hozzáfűzni. -
EmberXY
veterán
válasz
ígyvanferi #3474 üzenetére
Ez nem feltétlenül egy egységes szabályozás kérdése, eredetileg Formula-1-nek nevezték el a sorozatot, egyébként van belőle több is, nem csak az 1... A forma a magyar fordításból ered, de egyébként a formula önmagában a szabályrendszert is jelenti, amiben versenyeznek, nem csak az autók formáját, amire a forma szóból asszociálhatunk, ezért mindenképp a formula szóval pontosabb az elnevezés. Ezt nálam jobban csak customer114 tudja...
-
EmberXY
veterán
Ez nem feltétlenül ugyanaz, az online felületek "átka", hogy ha előtted már X bejegyzésben együttérzést fejeznek ki valaki/valami iránt, akkor te is arra kényszerülsz, különben kritikák érnek... Másfelől meg részvétet kifejezni névtelenül nem nagyon lehet. A reklám, amire én gondoltam, az inkább olyan esetekre értendő, amikor valaki egy nemes cél mellé áll (pl. a gyerekek védelmére közúti táblát nyomtat, vagy jótékonykodik, stb), de közben nem maradhat el a reklám, ami kihangsúlyozza, hogy ki a segítő... Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy valójában mi lehetett a cél, segíteni vagy magát reklámozni? A kettő együtt sem szép, ha csak akkor segít valaki, amikor érdeke fűződik hozzá, az már régen rossz.
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
Igen, a fertőzés engem is elért olyan formában, hogy ha olyan ismerősnek írok privát levelet, aki egyébként gyakran ejt hibákat (legyen az elütés vagy nyelvtani hiba), akkor hajlamos vagyok lazábban venni a helyesírást, rövidítek, ha elütök valamit, nem mindig javítok vissza, hiszen minek "törjem magam"...
Nyilvános és hivatalos felületen mindig próbálok maximálisan ügyelni a formára és a helyesírásra. -
EmberXY
veterán
válasz
ígyvanferi #3454 üzenetére
Nekem is fura volt először, én sem írtam volna egybe, de durva lett volna, ha hibásan lenne az ötvenesen, ezért kerestem rá.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3387 üzenetére
Nem is fektettek erre túl nagy hangsúlyt szerintem régebben, a magyar érettségin a nyelvtan tételek jelentéktelen arányt képviseltek, az irodalom irányába tolódott az egész (azt meg rühelltem, ezért lett csak 4-es a magyar jegyem
). Ez 2004-ben volt, hogy azóta változott-e valami, nem tudom, de félek, hogy az oktatás színvonala inkább meredeken zuhan, mint emelkedik, legalábbis magam körül ezt látom.
-
-
EmberXY
veterán
válasz
ígyvanferi #3365 üzenetére
Az sem kizárt, hogy a pici kép alapján nem a nyelvtantudása a kiemelkedő...
-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3337 üzenetére
Mi ezzel a baj? A Facebook ezért van...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3303 üzenetére
Sőt, ahonnan lopják, már ott is hibás...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3244 üzenetére
Minden rendben?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3241 üzenetére
A mondatvégi írásjel lemaradt, nem hiszlek el, komolyan...
[rvilike]: A helyesírás kiment a divatból, átvette a helyét a facebook.
-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3233 üzenetére
Vannak bakik... Valamelyik nap a súgógépen volt elírva egy adat, ezért mondott Szellő hülyeséget (ha jól emlékszem, valami 16 centis szobor helyett 16 méterest mondott), és fel se tűnt neki, Antóniának viszont igen, és közbevágott, jó kis poén lett belőle.
-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3221 üzenetére
Még a kegyeletbe is belekötsz?
Get a life... -
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3217 üzenetére
Melyik a gond? A hazai vagy a gyökér?
-
EmberXY
veterán
válasz
ígyvanferi #3208 üzenetére
Szerintem is valami trollkodásról van szó. Ott van például a "burger landba", az r-t és az n-t nem lehet véletlen elütéssel összekeverni, ugyanígy a " vien" alapján valószínűleg inkább Bécs jöhetne szóba, nem Pécs, ezeket sem igazán lehet összekeverni, csak direkt. (Nyilván biztosan van az az a drog-, vagy alkoholmennyiség, ami után véletlenül is megy, de ahhoz képest túl összeszedett...
)
De végülis bármi lehet, pont ilyen agysebészek lepik el Európát, semmi se lehetetlen. -
EmberXY
veterán
válasz
hucsikoi #3184 üzenetére
Ez szerintem szándékos, ilyen analfabéta barom a földön nincs...
Egyébként ha már valaki ilyen ösztönlény szinten ír, miért pont "ly"-t használna "j" helyett? Előbbi több munkával jár és ha már úgy alakult, hogy ismeri, miért szívatná magát vele? A többi (a dupla mássalhangzók hiánya) még betudható lenne a facebookon nevelődött génhulladék generáció betegségének, de a sok direkt "ly" miatt szerintem ez direkt készült... -
EmberXY
veterán
válasz
ígyvanferi #3164 üzenetére
Az mindenképpen elgondolkodtató, hogy ha ezen a "felylett" szinten ennyire futja a szellemi kapacitás, mi lehet odalent, a "felyletlen" szinten?
Az ilyet megforgatnám valamelyik részecskegyorsítóban, máris bebizonyosodna, hogy létezik a sötét anyag. -
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3149 üzenetére
Mindegy, de kiraknám a sivatag vagy az óceán kellős közepére úgy, hogy csak teljesen polkorrekt módszerekkel jöhetne haza...
Egy hülyével kevesebben lennénk. -
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3145 üzenetére
A második mondat teljesen hibátlan, van még remény...
Ha nem vagyok indiszkrét, lehet tudni, hogy hány éves az illető?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hasznos linkek:
MTA
Nyelv és Tudomány
- ZIDOO médialejátszók
- Ukrajnai háború
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Apple iPhone 12 64GB mobiltelefon
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest