- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
Aktív témák
-
_az
senior tag
A guacamole állítólag finom. Főleg friss tortillával, ami errefelé ritkaság.
Amúgy ezek szerint a boltban vett avokádót hagyni kell otthon ''megérni'', mi? Egyszer vettünk és az is kemény volt. De miért is nem ajánlott főzésre???? -
_az
senior tag
A guacamole állítólag finom. Főleg friss tortillával, ami errefelé ritkaság.
Amúgy ezek szerint a boltban vett avokádót hagyni kell otthon ''megérni'', mi? Egyszer vettünk és az is kemény volt. De miért is nem ajánlott főzésre???? -
rdi
veterán
Az avokadó krém alapanyag, salátákhoz, pirítosokhoz. Mi szendvicsre szoktuk vékonyan felszeletelni, mer egészséges zsiradékot tartalmaz (telítetlen zsírok),
Olvasni kéne a mexikói és latin konyháról, mert ott úgy emlékszem főzik is... -
rdi
veterán
Az avokadó krém alapanyag, salátákhoz, pirítosokhoz. Mi szendvicsre szoktuk vékonyan felszeletelni, mer egészséges zsiradékot tartalmaz (telítetlen zsírok),
Olvasni kéne a mexikói és latin konyháról, mert ott úgy emlékszem főzik is... -
pip
aktív tag
belevaghatod rizssalataba is, egesz jo. No meg csinalhatsz belole guacamalo vagy valami hasonlo nevu mexikoi kremet, mar amennnyiben van gusztusod hozza, en pl. nem szeretem.
-
_az
senior tag
Én meg ettem jó kis babfőzeléket, kóbásszal oszt jó' van! :D
-
j.bravo
addikt
Kösz mindnekinek!
Most perpill sajna gondolni se nagyon merek rá, mert a topik nyitása után nem sokkal elég vacakul kezdtem lenni... gondolom/remélem, hogy ennyire vacakul nem lehetnék tőle, még ha romlott is, hanem én is a mostani sláger-vírust kaptam ki, vagy ilyesmi. Mindenesetre ki lesz próbálva ha jobban leszek :) -
Dexter68
addikt
Szegény avokado olyan, mint a krumpli, csak zöld.
Én úgy szoktam enni, hogy kicsit ki van kapargatva a belseje, a kikapart rész apróra vágva hozzá
van adva a ráksalátához, ami vissza van pakolgatva bele.
Meg ettem már avokádó krémet is jó fokhagymásan pirítóssal.
Jó étvágyat! -
simonzé
addikt
Figyi Bravo! Kend az arcodra! Az tutira bejön. Bár ha még éretlen, akkor vasorrot és bőrösszeaszódást okoz. :DD
-
Agyasima
őstag
Én, ha minden igaz már ettem olyat. Ha az volt. De lehet hogy nem. Nem húzza össze a szádat, véletlenül? Mert ha igen, akkor még éretlen. Viszont olyan, mint a banán, és beérik magától, ha olyan helyen tartod. És ha ezt megteszi, akkor baromi finom, édes. (és ebben a gyümölcsben van a legtöbb C-vitamin, állítólag)
Azt persze lehet, hogy nem 1röl beszélünk...:) -
Den
veterán
Akkor jó, mikor ujjal megnyomva puha, és benyomódás marad az ujjad helyén. akkor meg kell hámozni, amit legegyszerűbb, úgy hogy hosszában kettévágod, amit a benne évő nagy mag miatt nem lehet egyszerre, hanem a késsel bevágsz a magig, és a mag körül körbeforgatod a kést és a két felet kettéveszed. ezután egyszerűen le lehet húzni a héjját. A magot el kell dobni, a húsát pedig egy tálban villával péppé nyomkodni. Ezután össze kell keverni vajjal, zúzott fokhagymával, sózni, borsozni, friss pirítósra kenve isteni.
Ma este én is ezt vacsorázok. :) -
rog
addikt
[L]http://www.geocities.com/zold_gyum/avokad.html[/L]
''Elkészítési mód:
Az avokadót csak nyersen ajánlatos fogyasztani. Pirítós kenyérre kenve kikaparhatjuk a b?réb?l és kevés apróra vágott fokhagymával ízesíthetjük.
Az avokadólét más zöldséggel együtt fogyasztjuk, de szintén kevés fokhagymával ízesítjük. Paradicsomlével lemezvágóba teszünk egy fél vagy egy egész avokadót, miután nagyon vékonyan meghámoztuk és kimagoztuk. Naponta nem ajánlatos egynél több avokadót fogyasztani.''
de szerintem akkor már:
[L]http://www.magyarkonyha-online.hu/htms/recepts/20020401.htm[/L] -
j.bravo
addikt
Na van itt egy olyan zöld izé, ami gyors netes kutatás után úgy gondolom, hogy avokádó. Ajándékba kaptuk karácsonykor.
Így nyersen (vagy csak mert sokat állt volna a hűtőben...? :F) nincs szinte semmi íze, ami van, az se meghatározható, mire hasonlít.
Van-e valami trükkje? Hogyan kell fogyasztani ezt az izét?
Aktív témák
Hirdetés
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a OnePlus 13T
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest