Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
avast! összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
zulu_mester
üzenetére
Szerintem igen, anno volt reinstallom és utána ment fel az avast a fiókban pedig - mivel az új rendszernél is aktiváltam - kiírta hogy 1-es, 2-es Device - eszköz, azaz még benne volt a régi rendszerrel regisztrált gép is, de ezt töröltem és maradt az aktuális gép. Tehát próbáld ki, mindkét gépen ugyanabba az avast fiókba belépsz és akkor kiderül - amúgy pl. a mobiltelefont - avastnak mobilra is van védelme - is külön eszköznek írja.
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Avast! 2015-ben egy fiókhoz lehetséges 2 gépet hozzárendelni?
-
akos3
addikt
-
Cs1csó
titán
válasz
gyuri2008
üzenetére
Üdv, a Qihoo 360 Total Security is csinál ilyet, azaz megvizsgálja a router jelszavát és ha nem tartja elég erősnek akkor jelzi. Nemrég volt ezen vita valahol hogy most ez jó e nekünk vagy se de ez van és kész.
Amit érdemes tenni : Bazi erős jelszavat kell kiagyalni, és ezt a jelszót pl. egy papírlapra leírni és ezt a router aljára ragasztani ennél jobb hely nincs is, ha kell akkor ott megetalálható és nem kallódik össze-vissza és nem kell fejben tartani sem. -
mrszitya
senior tag
Utaltam rá hogy maradhat, de ismétlem, nem létszükséglet ennyi cucc. Nálam például az Avast-es gépeken még a Malwarebytes Anti-Exploit szoftvere van fenn - amelyről tegnap írtam már, mire jó. Plusz szökő évente egyszer, ha épp valami olyat töltök le, a Hitmanpro-t küldöm át rajt (vagy a VirusTotal-ra teszem fel esetleg).
Egyébiránt ajánlom figyelmedbe a Comodo megoldását, ha a történtek miatt nagy volna benned a paranoia. Nos, ő rendkívül erős védelmet ad, még alapbeállítások mellett is. És esetében a virtuális homokozóért (sandbox) sem kell fizetni, mint mondjuk az Avast-nél, ami manapság talán az egyik leghasznosabb dolog a vírusvédelmi megoldásokban.
-
mrszitya
senior tag
McAfee csak akkor, ha az állandó védelem nélküli variánsát tetted fel. Gondolom a Flash Player-hez is mellékelt Security Scan-ről van szó. Az mehet elviekben.
A többivel nincs gond, azok csak kézi keresők, így nem akadhatnak össze az Avast-tel. (Malwarebytes pedig, ha esetleg a fizetőst is tetted fel, vagy trialban (próbaverzióban) az fut, elméletileg úgy sem lehet vele gond, mivel kiegészítő védelemnek szánt program.)
Ha súlyosnak tűnik egy fertőzés, érdemes igénybe venni az általában külön letölthető formában elérhető live cd-s/usb-s antivírusokat. Pl. Kaspersky Rescue Disk. Nevükből is adódóan ezek a saját oprendszerünk elindítása nélkül, külön lemezről futnak le, így hatékonyabban tudják eltávolítani a problémás elemeket.
Egyébként Avast beépítve is tartalmaz ilyet, most fejből meg nem mondom milyen néven, és hol találod azonban. Mindenesetre a Kaspersky megoldását javasolni tudom. Kiírod egy USB-re, és arról bootolsz be.Ha a történtek után nem fogod lecserélni az Avast-et, akkor javaslom a "Megerősített üzemmód" aktiválását a beállításaiban. Erről bővebben a topic keresőjét használva fogsz tudni informálódni.
Ui.:
Ennyi kiegészítő cucc felesleges, a Hitmanpro vagy a Malwarebytes valamelyikét fent tarthatod, időnként és/vagy a kétes dolgokon lefuttatod. Az Adwcleaner weboldalát pedig tedd el a könyvjelzők közé.
(McAfee pedig messze nem élvonalbeli manapság.) -
ntomtb
tag
Innen a bal menüből hogy lehet eltávolítani az Áruházat? Ebben az új verzióban én sem találom...
-
Rotcsa
tag
válasz
mrszitya
üzenetére
Lehetnek a gépemen az avast-tal egyidejűleg a következők?
-mcAffe,
-herdProtectScan
-HitmanPro
.adwcleaner és
-Malwerbytes ?Nem akadnának össze? A minap újra kellett tennem a rendszert, mert bejött valami malwer:
trovi meg a vosteran... kinyírták a gépemet! Az avast nem is látta őket, még a boot-ra ütemezett keresős sem...
Ezekkel viszont megfogtam, csak akkora már túl késő volt. A herdProtect leállt 92%-nál, amikor a 'explorer.exe'-hez ért
A Hitmanpro mintha leszedte volna, de újrainduláskor lassabban indult a gép és a végén már egyetlen egy automatikusan induló program sem futott. kifagyott minden, még a tűzfalat sem tudtam vissza kapcsolni, az internetkapcsolat is elszállt.....
-
mrszitya
senior tag
válasz
üzenetére
Egy Malwarebytes Anti-Exploit (Free) nem árt mellé (sem). Ez a progi csökkenti az esélyét, hogy az ismert böngészőkben megbújó biztonsági réseket ne tudja kihasználni webes fenyegetés, ha az Avast vagy más védelem nem állná útját.
A hátránya ennek a szoftvernek és az alternatíváinak (pl. a Microsoft féle EMET), hogy kompatibilitási hibákat okozhat adott esetben.
-
törölt tag
Üdv.
Az Avast amiket fenyegetésnek észlel fájlok (tévesen) azokat eltünteti adott mappából. Azt írja hogy átrakta a karanténba. Na most hogy tudom visszavarázsolni ezeket a fájlokat?
-
akos3
addikt
Grime fighter mennyire szükséges? Nem tervezek előfizetni, csak érdekel, h valóban annyra megéria a mocsoktakarító, mint amennyire hirdeti magát?!
-
jupp008
senior tag
Sziasztok,
otthoni 2db gépen regisztrált Internet Security 2015 lett telepítve néhány napja.
Most vettem észre, hogy mind a 2 gépről eltűnt kb. ~16GB szabad hely a C: -ről. Feltételezem az AVAST lefoglalta magának, azonban a beállításokban nem találtam ennek nyomát se.
Tud valaki ebben segíteni hol lehet ezt beállítani ill. csökkenteni ? -
Márton
nagyúr
Nekem win7 alatt is egy avast frissítés után kékhalállal indul a gép, és mindig újraindul.
YT-on jött a tipp egy videóból, hogy távolítsam el csökkentet módban, így indult.
Már szerveztem át a heti programom, hogy melyik nap lesz a win reinstall
De akkor most mi van? Felejtsem el az avastot? AVG is csinál ilyet?
Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy annyira védjük a dolgainkat, hogy
végül a ló másik oldalára esünk. (pl. nagyon bonyolult jelszó, amit aztán 2
év múlva elfelejtesz, mikor kéne, és emiatt nem tudsz belépni valami fontos helyre, stb) -
Joker88
őstag
felraktam egy alig használt gépre az Avast 2015-ös verzióját. Szépen is teszi a dolgát, sőt be is jelentkeztem a programba az email címemmel. Nemtudom mennyire jó,meg mire, de hátha egyszer segít...
Azonban,van amit nem értek a programban..
Mik azok a "karmák" ? Mikre,mire jó ?
Ja,meg esetleg van valami nem 30 napos program-promóció a Pro változathoz ?
-
pibácsi
senior tag
Helló Mindenkinek!
Van egy hibajelenségem. A gépen AVAST 7 free van fönt. Már régóta és szépen működött is tegnap előttig. Akkor bejelentkezett, kérte a program frisítést. Én nem akartam és kiütöttem, hogy nem. Elfogadta, de a következő indításnál mikor oda került a sor, hogy betöltse az AVAST, akkor azonnal meghalt a gép elkezdett ujra bootolni. Ezt csinálta folyamatosan míg ki nem kapcsoltam. Volt Paragon szoftveres biztonsági mentésem és visszaállítottam a rendszert egy korábbi, még működőre. Akkor ezt elfogadta beindult és aznap tudtam vele dolgozni. Másnap reggel ugyanez a jelenség. Muszáj volt frissítenem a legújabb 2015-ös verzióra. Azt elfogadta és többszöri bekapcsolásomra is működött. Csináltam mentést. Nekem tetszett az AVAST 7-es, mivel még szabadon volt benne a zárt rendszerben való működés. Ebben az újban már fizetős. Ezért elővettem egy még korábbi mentést és visszaállítottam a rendszert. Beindúlt működött. Tegnap többször is bekapcsoltam a gépet és jó volt. Ma reggel ismét indítok és megint leáll ugyanúgy, mint az elején. Most visszaállítottam az új 2015-ös AVAST-tal történt mentést, kiváncsi vagyok holnap reggel jó lesz-e. Ha nem, akkor nem tudom, mi a gond. Mi a meglátásotok. Nem így akarja erőltetni az AVAST az új progiját? Az érdekes az, hogy a másik gépemen is a 7-es üzemel és ott semi gond nincs, bár ott még 285 nap van hátra. Itt nem volt csak 13 nap. Egyébként csak a 7-es verziót nem engedi feltelepíteni, próbálkoztam azzal is, de mindíg az újabbat akarja indítani. Érdekes, hogy a 8-ast engedi. (viszont ott sincs már benne a zárt rendszer).
Volt-e valamelyikőtöknek ilyen gondja? Mit tudtok tanácsolni, ha holnap is előjön az új AVAST 2015-el is.
Sík ideg vagyok.
Üdv. Pibácsi -
zoo8800
veterán
Épp most vagyok túl egy malware írtáson.
Tegnap letöltöttem valami vackot, ami után mindenféle fura hirdetések jelentek meg a böngészőben. (Nyertél egy iPhone-t, kattints ide és társai). Próbaképp lefuttattam egy gyors ellenőrzést, és láss csodát... Mindezt a friss Avast, és friss Win7 mellett. Ki lehet fogni rajtuk
-
mrszitya
senior tag
Nyelvet utólag is tudsz letölteni, ha nem jelenne meg a listában: Beállítások / Általános / Nyelv / További nyelvek => pipa a magyarhoz
Ha már benn a listában, mert alapból ki volt pipálva a telepítésnél, ám nem műkszik' a dolog, akkor - ha van még türelmed hozzá, csinálj egy tiszta telepítést:
1. Töröld a hagyományos módon (Vezérlőpult => Program eltávolítása)
2. Gép újraindít
3. Avast hivatalos uninstaller szoftverét töltsd le, és futtasd (kérni fogja a csökk. módot, de nem feltétlenül szükséges, anélkül is le tud futni, ha pl. Win 8.x-ed van)
4. Ha lefutott, még egy újraindítás
5. Telepítsd újraFull (offline) telepítő és a hiv. eltávolító progi letöltése
Ui.: ha sok mindent állítgattál a beállításokban, el tudod menteni, és újratelep után visszaállítani a dolgokat.
Beállítások / Általános / Mentési & visszaállítási beállítások (legalul lesz) -
kp78
veterán
Üdv!
Lefrissült már pár napja magától az Avast, de azóta nem indul el, a következő hibát írja ki. [link]
Már feltelepítettem újra magam is, de akkor sem jó. Van vmi gond a magyar nyelvi csomaggal?

-
mrszitya
senior tag
Aki esetleg olyan jellegű problémát tapasztalt a Firefox böngészőjében, hogy az egyes kiegészítőit elnyelte a föld a legújabb, 2015 SP1-es Avast mellett, annak megnyugtatásul jelezném, a fejlesztőknek sikerült azonosítania elméletileg a hibát, és valószínűleg egy vps (vírusdefiníciós) frissítés segítségével holnap fogják javítani a dolgot.
(Egyébiránt a Browser Cleanup (Böngésző takarító) opció a ludas az ügyben, szóval amennyiben ez nincs telepítve, vagy eltávolítjuk az installer segítségével a komponensét, a probléma nem fog fennállni.)
-
Cs1csó
titán
válasz
Ryder62
üzenetére
Üdv, ilyen sokáig még nem ment egyik rendszerem sem - újratelepítés - de gondolom ha lejár ez az 54 nap akkor majd kiírja hogy van még 30 nap hogy regisztrálj, mint amikor frissen telepíted a programot akkor is ezt íraj ki. Akkor majd regisztrálsz újra - email fészbúk stb.
-
Ryder62
őstag
54 nap múlva lejár a regisztrációm, de nincs ott semmi újra regisztrációs lehetőség. Vagy később fog megjelenni?
-
Weaver
senior tag
AVAST 2015 SP1 (10.0.2208)
[link] -
ƵøŁĭ
veterán
AVAST 2015 SP1 (10.0.2207)
Changes:
* Missing NG component under certain circumstances
* Fixed a bug in the keyboard driver causing problems with keyboards
* Better compatibility of the WebShield with some https pages (e.g. spotify, waze, etc.)
* SecureDNS - better logic of server selection resulting in performance improvements
* Fixed reported crashes -
Cs1csó
titán
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
Alap beállításokkal használom de csak a fájlvédelem és a webvédelem aktív - a többi - antispam , rendszertakarító stb. nincs telepítve. Érdemes a beállításoknál bekapcsolna a PUP-ot kéretlen alkalmazások. Talán még a megerősített üzemmódot is lehet közepesre állítani de ez nem lassítja a rendszert - már korábban írták itt - csak a kevésbé "ismert" programokat hírnevük alapján blokkolhatja, egy kérdést tesz fel hogy biztos hogy futtatod e.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Üdv!
Avast 2015-öt milyen erősségűre érdemes beállítani? Elég jó gépem van, de nem szeretném, hogy visszafogja a gépet. Eddig Win Defender volt (8), igazából semmi gondom nem volt vele, de azt mondják érdemesebb ezt felrakni.
-
dbilas
tag
Sziasztok!
Avast Free Antivirus van a gépemen.
Amikor indítok vele egy teljes rendszervizsgálatot, és ezzel a végez ezt kapom:
Néhány fájlt nem lehetett átvizsgálni. Rámegyek, hogy mi az, és az Avast azt írja, hogy D:/Torrent (ahova a uTorrent tölt le) az általam letöltött fájl neve, Hiba: A fájl offline -ez jelenleg nem érhető el. (42006).
uTorrent 3.4.2 (build 34537) [32bit]- et használok.
Kickass.to-ról (Torrent magnet link) letöltöttem egy fájlt. Ugye a Magnet link miatt egyből a kliensbe berakta és ott már csak okéztam.Letöltötte, de itt jön a problémám, hogy ahova a uTorrent letölt (D:/Torrent), ott nem találom a letöltött fájlt, csak a kliensbe, ott pedig csak a "play file"- al tudom megnézni.
Erre tudna valaki valamilyen megoldást?
Előre is köszönöm!!!
-
ƵøŁĭ
veterán
Avast Antivirus Was Spying On You with Adware
[link] -
erikke17
őstag
Nálam még elmegy a dolog mert csak akkor csinálja ha nagyobb fájlok mozognak. Legutóbb például egyik játék launchere ellenőrizte fájlokat akkor csinálta... Csak bosszantó.
Storms - Ezzel teszek majd egy próbát
de fórumban találtam olyat egyik szaki írta, hogy ini fájlba valami ilyesmit kellett beírni: avast use streaimfilter 0 Volt akinek segített.. -
Storms
őstag
Miért pörgeti 30%-on a procit az Avast NG front end?

-
S-eye
senior tag
Már jobban működik az új Avast! rewards, de még mindig max 50%-on. Amúgy mit lehet kezdni majd a karmákkal? Most majdnem 1000 van.
-
spatrikz
csendes tag
Feltelepítettem az új InternetSecurityt, és ezzel sem működik az internetmegosztási mód... Esetleg bárkinek bármi más beállítási ötlet?

-
ƵøŁĭ
veterán
AVAST 2015 megjelent!
-
spatrikz
csendes tag
Hát, azért igen komoly kis configom van, szóval van mozgástere, nem hiszem, hogy túl sok mindent éreznék egyéb javításokból, de ez itt nekem most nagyon bebuggolt valamiért... És nem is lenne vele semmi baj persze, ha elvi kérdés lenne, hogy ne osszunk avasttal, mert nem tudják garantálni a biztonságot így, de azért kérem...

-
spatrikz
csendes tag
Hali!
'14-es avast-ot használok, és remekül működik, kivéve egy dolgot: bármilyen módon hozok is létre wifi-hotspotot a gépemből, csak akkor engedi az avast a hálózat megosztását, ha teljesen ki van kapcsolva a tűzfal.
Hogyan tudnék hozzáadni "kivételt" vagy ilyesmit a tűzfalhoz? Csak mert itt írogatja, hogy pl. a uTorrentet engedélyezte legutóbb...Előre is köszi a válaszokat, óriási segítség lenne, napok óta ezzel szívok

-
erikke17
őstag
Na ez érdekes, legfrissebb Avast nem béta se semmi.
Fogja magát majd elkezdi tekerni procit és hízik a mérete, 16mb-ról indul majd felmegy egészen 200mb-ig, leesik és kezdi újból... Kikapcsolom védelmeket, majd vissza aztán megint jó
Mi a fene baja lehet? -
Valaki rájött már arra, hogyan lehet megnézni (vagy lehet-e), mit akar takarítani a grime fighter? 5 induló program és 21 rendszerbeállítást szeretne piszkálni, persze fizetés után.
(Tök új rendszer, alig van fenn valami.) -
ƵøŁĭ
veterán
Avast 2015 will be released on October 22,2014.

-
S-eye
senior tag
Az új Rewards rendszer mikor lesz elérhető?
-
Cs1csó
titán
I'm excited to inform you about AVAST 2015 Release Candidate 1 (build number 10.0.2202).
In AVAST 2015 Release Candidate 1 you can find mainly stability a performance improvements:
Added support for none SSE2 machines
IE plugin - stability
Changed program name to Avast
Browser Cleanup - Chrome 38 support
And some general performance and stability improvements -
erikke17
őstag
Üdv, az mennyi normális, hogy ma fogta magát Avast és frisítette a program verziót?

Direkt ki volt kapcsolva, hogy csak figyelmeztessen... És én frissítem ha kell.. Erre egyszer csak bedobja elém, hogy indítsam újra a számítógépet..
-
ƵøŁĭ
veterán
In AVAST 2015 Beta3 you can find mainly stability a performance improvements:
Improved malware detection in DeepScreen running on NG
IE plugin - fixed problem with continuous opening AOSP settings
Webshield - performance and stability changes
Browser Cleanup - fixed missing extenstion list for Chrome 37
SecureDNS stabilization
Improved registration to Windows Security Center
Many general performance and stability improvementsKnown problems
- Online content for GrimeFighter still in development
- There might be problems with removing bad addons on Win8.1 in Chrome in BCU -
DS39
nagyúr
válasz
mrszitya
üzenetére
Ilyen esetben célszerű tehát az adott gyártónak elmesélni, hogy az oldal amit blokkolnak, tárhely, milliónyi aloldallal => légyszi' ne blokkoljátok élből az összes aloldalt. Oldjátok meg.
a téves riasztás bejelentőnél pont ezt tettem én is, persze angolul leírva.
(majd kiderül idővel lesz-e vmi eredménye) -
mrszitya
senior tag
válasz
NoOne1976
üzenetére
Futtass le egy AdwCleaner-t. Kifejezetten böngészőkre szakosodott irtó. Ha a probléma továbbra is fennáll, a Hitmanpro-t és/vagy a Malwarebytes Anti-Malware-t is töltsd le, majd vizslasd át velük a gépet.
#DS39
Lehetne sorolnom csak a saját élményeim vírusirtókkal és a fals találataikkal (most csak a webszűrőket nézve). Avira például az egyik korábban nagyon népszerű fájltárhelyet kompletten blokkolta (meg nem mondom már, pontosan melyiket), de a Szoftverbázissal is volt már baja.
Igaz, ők javították pár hét után, a bejelentésemet követően. Hozzá kell tennem, ha jól emlékszem, a fizetős AV-verzió volt fenn nálam akkor, nem az ingyenes. Magyarul az sem mindegy, a free verzió mellett reportolsz ezeknek a cégeknek, vagy van megvásárolt licenced.Mondjuk egy Webroot mellett ez sem feltétlen számít (belőle ugyebár nincs is free), mert amennyiben közvetlenül az erre a célra fenntartott webszűrős support oldalukra jelent be valamit az ember, nem, vagy nagyon-nagyon lassan reagálnak. "Rendes" támogatói oldalukon át viszont gyorsabbak sokkal.
(Egyébként Webroot webszűrője rettentően "allergiás" mindenre...)Avast esetén is valószínű, ha fizetős verziód lenne, és a supporttal közvetlenül vennéd fel a kapcsolatot, gyorsabban eredményre jutnál.
Amúgy jellemző ezekre a vírusirtókra - általánosságban mondom ezt, hogy olyan tárhelyeket, mint a 000webhost, a magyar atw.hu (ezt például a Bitdefender is "utálni" szokta), uw.hu, stb. előszeretettel blokkolják kompletten, ha egyik felhasználó tárhelyén vírust találnak. Tehát ha a kispista.atw.hu domain alatt vírus van, akkor hiába tiszta a csillamponi.atw.hu, a szeredemafekedepakot.atw.hu, könnyen lehet hogy a teljes domain kap blokkot. Másrészt ezeken az ingyenes vagy olcsó, tömegek által használt tárhelyeken tényleg sok a vírusprobléma...
Ilyen esetben célszerű tehát az adott gyártónak elmesélni, hogy az oldal amit blokkolnak, tárhely, milliónyi aloldallal => légyszi' ne blokkoljátok élből az összes aloldalt. Oldjátok meg.Vagy bejön a dolog, vagy nem.

-
DS39
nagyúr
válasz
NoOne1976
üzenetére
jelents be tévesnek, mást nem nagyon tudsz tenni. (és reménykedsz hogy csinálnak vmit)
kezd nekem is elegem lenne a híres Avast webvédelemből, a saját weboldalamat, ami a 000webhost.com-on van regisztrálva is csak úgy tudom megnézni, ha egy bizonyos IP címet a kivételek közé teszek.
mert nem domain alapján tilt, hanem IP cím alapján, amely IP tartományról a webhost egy csomó felhasználói oldalt kiszolgál, amiket az Avast szépen elérhetetlenné tesz, miközben maguk az adott felhasználói oldalak teljesen problémamentesek.nálam ez szept. 11. óta így van, eltelt két hét, jelentettem kb. 5x, és tojnak rá.

-
NoOne1976
őstag
Segítsetek! Még az Opera 12.16-ot használom. (Mielőtt kérdeznétek miért, hát azért, mert abban van elmentve rengeteg jelszavam, meg bookmarkom.)
Vagy 2 napja, ha megnyitok egy weboldalt, az Avast ezt írja ki: Az Avast web védwlmw blokkolt egy ártalmas weboldalt. [link]
Teljesen mindegy, hogy mit nyitok meg, az indexnél is ez van. Annyi változást vettem észre, hogy tegnap, meg tegnapelőtt is más volt a webcím, amit az Avast blokkoltként kijelez. Lefuttattam egy teljes keresést a rendszermeghajtón, de semmit nem talál. Ha az IE-vel nyitommeg ezeket az oldalakt, nincs gond. Vagyis azt gondolom, hogy nem a gépem fertőzött.
Valakinek van valami ötlete, hogy mit csináljak?
-
akos3
addikt
Sziasztok!
Karantént hol találom? hogyan tudok "bejutni" oda? -
ƵøŁĭ
veterán
AVAST 2015 Beta2 (10.0.2200)
[link] -
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Ma felugrott egy ablak az Avasttól valami Grimefighter alkalmazásról, ami x számú orvosolandó problémát talált. Olyasvalami lehet, mint egy pcdoktor alkalmazás. Találkozott már vele valaki? Biztonságos?
-
G@ben
addikt
Van egy portable programom, amit az Avast minden indításnál és leállásnál vírusosnak érzékel (nem az), hiába állítottam be a kivételeknél, hogy ne vizsgálja. Hogy lehet megcsinálni, hogy azt soha ne vizsgálja?
-
S-eye
senior tag
Virtuális gépbe telepítettem az avastot, és egy saját "recommended" linkkel telepítettem, vagyis +1 embert kellett volna hogy adjon az ingyen licenc felé de nem tette. Van tapasztalatotok erről? Virtuális gépért nem jár a pont?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Most hogy csinálja az avast? Ha letelik az az időszak, amíg ingyen lehet használni, akkor megújítható az ingyenes használat? -
DS39
nagyúr
válasz
mrszitya
üzenetére
köszi. csekkoltam ezekkel, a virustotal-on 1/58 lett az eredmény az pont a második linkre hivatkozik, azon lefuttatva ez volt az oka:
Detected encoded JavaScript code commonly used to hide malicious behaviour.(elküldöm privátban a hibajegyzéket)
egyébként azt jól gondolom, hogy így a Google fordítón keresztül kvázi sandbox-ban jelenik meg a weblap, azért nem jelez úgy már az Avast?
-
mrszitya
senior tag
Igen, de Avast "aktív" webszűrőjét csak úgy lehet megkerülni, ha felveszed fehérlistára az oldalt, illetve amennyiben kikapcsolod a védelmet. Előbbi a jobb megoldás nyilván, mert ha teszem azt, egy exploittal találkozol véletlen, a fájlrendszer védelem megfoghatja még, ha működésbe tud is lépni..
Célszerűbb azonban gyanús esetekben webes víruselemzőt ráküldeni az adott oldalra. Egyénként valószínűsítem, csak fals lesz az iframe miatt, de nem biztos...
Pár netes víruselemző: (egyik-másik csak a fő domaint hajlandó elfogadni, amikor megadod az elemezni kívánt linket, ilyenkor csak törölni kell a hivatkozásokat a végéről)
http://sucuri.net/
http://quttera.com/scanwebsite
https://www.virustotal.com/hu/Privátban is elküldheted nekem a linket mindenesetre, és csekkolom, ha gondolod.
-
DS39
nagyúr
ez mennyire valós riasztás?
HTML:Iframe-BNE [Trj]
egy IT cég honlapját akartam megnyitni a Google-ból, és ezt kaptam, és az Avast le is tiltotta szépen.
ilyen esetben lehet kivételt felvenni, hogy még is megnézném vagy ilyesmi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Bundle topik
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gyúrósok ide!
- Bestbuy játékok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- darkFlash Shadow Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én figyelmen kívül hagynám, de persze a jelszó megváltoztatása is megoldás, ha Téged zavar a figyelmeztetés..