Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
avast! összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIVALYOLO!
Feltettem a comodo tűzfalat, de ez a DCOM EXPLOIT, amit az avast szokott feldobni még mindig jön időnként...

Nem azt mondtad, ha felteszem COMODO, akkor ez a jelenség megszűnik elvileg...

vagy valamit be kéne állítanom?
-
19870820
senior tag
Ezt az infót találtam Avast fórumon: " As mentioned before : An update with mainly bug fixes will be released in about 1-2 weeks" Ezt egy programfejlesztő írta.Szóval talán a hónap végén lesz valami új verzió.

-
-
19870820
senior tag
Köszöntem a segítséget.
Esetleg új Avast verzióról tudtok-e valamit? 
Nem mintha hiányozna,csak fura hogy hetek óta semmi nincs.Eddig kb 2hetente jött a friss verzió. Esetleg még arra gondoltam hogy Avastéknál nyári szünet lenne?
Szerk.: Amúgy ezt az ashQuick.exe-t csak kiválasztom és ennyi? Nem kell mást állítgatni? -
19870820
senior tag
Még egy röpke kérdésem lenne. MSN Live-ba milyen fájlt kell megadni hogy az Avast Free ellenőrizze az msnen küldött és érkező fájlokat? Nem tudom érthetően írtam-e.

-
19870820
senior tag
Üdv. Tudtok-e valami infót új verzióról?
Ahogy nézem nem mostanában adtak ki új verziót. Ennyire tökéletes az Avast hogy javítani se kell rajta? 
-
McClane
aktív tag
Azt is ellenőrzi.
"Mail Shield
Scans all incoming/outgoing e-mails for malware. For MS Outlook, a special plug-in is used. Other email clients are protected by a generic POP3/IMAP4/SMTP proxy." [link]
A Real-Time Shield / Mail Shield / Expert Settings / Behavior menüpontnál ha teszel pipát az első két helyre akkor az üzenetbe is bele fogja írni, hogy tiszta vagy fertőzött.
-
McKane
senior tag
az avast5 free-t rá lehet venni hogy ne csak az outlookot ellenőrizze,hanem a Live Mail -t is?
-
bivalyolo
őstag
hát ha nem zavar h állandóan feldobálja azt a hülye bordó ablakot akkor felőlem ne használj tűzfalat te tudod..

viszont az avast önmagában nem elég, nem látja el egy tűzfal feladatát.
ha gondolod nézz egy ingyenest mondjuk outpost free, pc tools.
-
válasz
bivalyolo
üzenetére
nem használok, de nem szörfözök semmi gáz oldalra...
kb : 10 oldal van , amit nézek használok...Lehet felkéne tennem egy tűzfalat, bár elvileg ezek után az avast is elvégzi ezt a feladatot, nem ??
Igazából azóta jönnek fel ezek az ablakok, amióta lejárt az avast regisztrációm és meg kellett hosszabítanom és már egy új avast felületet kaptam, gyakorlatilag innentől kezdve indult el ez a történet..

-
Möhe
addikt
Sziasztok!
Lejárt a Home 4.8as verziómon az 1 éves regisztrációs licenc. Ezért újra regeltem, 2 email címre is (@free.. és @citro...-ra is),de nem kaptam semmi levelet a cégtől. A 24 órás küldési határ lassan 3 napja lejárt.
Mit baktam el? -
hi all!
Nekem az lenne a kérdésem, nem rég lejárt az 1 évem és meg kellett hosszabítanom, ami nem gond, kaptam egy új díízáájnos avast felületet, tök szupi meg minden, viszont egyre többet találkozok ezzel a dologgal:
DCOM EXPLOIT ezt az avast dobja fel, de BLOKKOLJA is mindig
erről az IP-ről jön: 84.2.172.35:135/tcp a végén ez a tcp nem tuom , hogy van ott bár nem vagyok egy számítógépgurú de még , így IP címet nem láttam, de mindegy...VALAKI MEGTUDNÁ MONDANI, MIT TUDOK EZZEL KEZDENI???
RENDBEN, HOGY AVAST BLOKKOLJA, DE ÁLLANDÓAN FELDOBJA ÉS MÁR IDEGESÍT....
ESETLEG EZT AZ IP CÍMET VALAHOGY LE LEHET TILTANI, AKÁR AVAST-ON KERESZTÜL, VAGY VALAMI MÁS MEGÓLDÁSSAL, HÁTHA AKKOR MÁR NEM DOBNÁ FEL...

AMÚGY XP SP3 VAN A GÉPEN
THX!!
-
dbius
veterán
válasz
McClane
üzenetére
Köszi ránézek, ha olyan gépnél leszek, amire azt raktam fel.
Viszont ebből ahogy sejtem csak azt lehet beállítani, hogy globálisan mit csináljon, ha fertőzést észlel és nem fogja megkérdezni minden észleléskor, én pedig inkább arra gondolok, hogy minden egyes észleléskor dobjon fel egy ablakot, amiben interaktívan én tudom kiválasztani egy listából, hogy mit csináljon azzal az egy fertőzéssel (karantén, fájl törlés, hozzáférés megtagadása, figyelmen kívűl hagyás).

-
McClane
aktív tag
-
dbius
veterán
Az 5-ös verzióban van valahol olyan beállítási lehetőség, hogy én döntsem el, mit csináljon egy fertőzés felismerése esetén az adott fájllal(pl. figyelmen kívül hagyás)? Mert akárhogy nézem én nem találok ilyen beállítási lehetőséget, csak az van, amit a program akar és mindent karanténba rak.
-
BlackJackpk
csendes tag
Én 5-évig az Avast4-es verzioját használtam teljesen megvoltam vele elégedve!
De ez az 5-ös verzió, belassítja a gépet betöltésnél, a sajátgép megnyitásakor mire a meghajtók bejönnek legalább 10-12 ms, a réginél 1-2 volt, és nekem is lefagynak a filmlejátszó programok, több is megcsinálta már,meg más programokkal is megesik.
Láttam másnak is volt hasonló problémája hogy csinálta meg ?
Te mit csináltál Milka,hogy jó lett, windows ujrahuzás, ez kéne hozzá ? -
Milka 78
nagyúr
válasz
McClane
üzenetére
A D meghajtón volt és bármely torrent file-t akartam megnyitni(az Utorrenten keresztül) egyből blokkolt az Avast,viszont ha csak simán a win alól nyitottam a mappát akkor semmi gond nem volt.De volt más gond is.Többször összeomlott a rendszer expoler hiba miatt főleg média lejátszás alatt(KmPlayer).Ahogy a kmplayer ikonja(mkv.divix,stb filmek)a képernyőre kerültek,10ből 4 szer az expoler újra indult.Most semmi probléma és minden patent
Nem történt semmi félreértés,csak a drasztikusabb módszert választottam és kb.3 óra alatt végesztem is fullra ,szóval no problem és köszi mégegyszer a segítséget! 
-
Rider74
tag
Üdv!
Régi Avast felhasználó vagyok, jelenleg a 4.8 fut nálam, szeretnék frissíteni az 5 -re, de nem tudom, hogy érdemes előtte letelepíteni a 4.8-at, vagy inkább rátelepíteni az 5-öt?
-
McClane
aktív tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Ajaj itt valami félreértés történt azt hiszem.
Mert amit először írtam rá: "The explorer.exe file is located in the folder C:\Windows. In other cases, explorer.exe is a virus, spyware, trojan or worm!" Ezt én úgy értelmezem, hogy ha máshol is van explorer.exe fájl mint a C:\Windows mappában akkor az kártevő. De a C:\Windows-ba kell lennie!!! Mert az teszi "barátságossá" az asztalt (ikonok, tálca).
Nem tudom a letöltéseid melyik meghajtóra mented (van-e több meghajtód is vagy csak a C?).
Mert a vírus ott volt (vagy még mindig van) ahova töltesz torrentel. Mondjuk D:\Letöltések\xyz (az a mappa, amelyiknek megnyitásakor riaszt az avast) és szerintem az akart hozzáférni az explorer.exe-hez, de az avast megakadályozta. Ezért írtam, hogy tedd láthatóvá a rejtett fájlokat és ismert kiterjesztéseket, hogy lásd mi van a "xyz" mappában, mert azt kell törölni, ami benne van vagy az egész mappát és ha nem hagyja, akkor trükközni kell pl. live cd-vel vagy másképpen.
Bocs ha rosszul fogalmaztam valahol. -
Milka 78
nagyúr
válasz
McClane
üzenetére
Hát én mindent megtettem,én sikerült törölnöm a fájlt,de úgy néz ki az ténnyleg az expoler exe fájl volt,mert amint töröltem az összes ikonom eltűnt.Lehet,hogy vakriasztás volt?
Újrahúztam a gépet,de a hiba most nem jött elő és új rekordot értem el a rendszer újra telepítéséve!
Azért köszöntem a segítséget! 
-
McClane
aktív tag
válasz
McClane
üzenetére
Plusz a rendszer visszaállítást is kapcsold ki, mert az is bekavarhat.
Meg van egy unlocker nevű kis program ami a zárolt fájlokat teszi törölhetővé bár nem erre találták ki de lehet ez is segíthet.Vagy keresel egy erre a kártevőre specifikus remover-t és azzal próbálkozol vagy MBAM, ad-aware, superantispyware, spybot search & destroy...
-
McClane
aktív tag
válasz
McClane
üzenetére
uTorrentet állítsd le addig amíg ezt csinálod meg erre a letöltésre nyomjál egy stoppot, hogy ha elindítod újra a letöltést akkor ne töltse le ezt a fájlt megint.
Van még egy ötletem, ha így se megy akkor egy live cd-vel bootolj be (pl. ubuntu) és úgy próbáld törölni a mappából a vírust vagy akár az egész mappát. (Hulljon a férgese)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
McClane
üzenetére
Szeva!csak egy bizonyos mappában(egy fertőzött fájl),de ezt naplózza le...2010.05.12. 19:50:36 C:\WINDOWS\explorer.exe [L] Win32
atched-PF [Trj] (0)
Karanténba mozgatás során a következő hiba lépett fel: A megadott fájl csak olvasható
Törlés során a következő hiba lépett fel: A megadott fájl csak olvasható
Megtaláltam a Win mappában,de nem tudom törölni.A boot scan is végigment.Meg is találta,de nem tudja sem törölni,javítani,karanténba tenni.Nem vágom mi ez
-
McClane
aktív tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Minden egyes mappánál vagy csak egy bizonyos mappánál?
explorer.exe: The explorer.exe file is located in the folder C:\Windows. In other cases, explorer.exe is a virus, spyware, trojan or worm! [link]
Kapcsold ki az ismert fájlok kiterjesztésének elrejtését és kapcsold be a rejtett fájlok mutatását hogy lásd mi van a mappákban.
Szerk.:
Boot-time scan-t próbáltad már? -
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Szerintetek ez mi lehet?Fájl neve
:\Windows\expoler.exe Súlyosság:Magas Fenyegetés
in32
atched-PF(tri).Nem lehet leirtani,karanténba helyezni,törölni és boot-olás előtt sem tudja leirtani.Utorrent alat kezd működni,mégpedig úgy,hogy a torrent listából akarom megnyitni a mappát,erre bedobja,hogy az Avast(5.0.545)blokkol egy trójait további intézkedés nem szükséges.Halott már valaki ilyenről?Win reinstal? -
GAbre
veterán
válasz
McClane
üzenetére
Hát nem foglalkoztam a skacokkal.
De lanon nem akart nekik elindulni a cod 2,nekem is eléggé tökölt.
De azok után,h folyamat sírt az avast,h a t-online-os net,amire kapcsolódok szar(ip támadás vagy nem tudom),nem csodálkoznék...
tyan :
Az oké,h nincs 100%os védelem,de nekem kb fél éve is volt ilyen gondom.
Plussz axem le volt írva,h 5 fajta kértevő keresőt futtattam....
Nah ne mondja nekem senki,h ilyen lehetséges(elhanyagolható esélyű).
Sztem -
GAbre
veterán
Én eddig mindíg avast párti voltam,évek óta használom,de a hétvégi eset óta nemtudom,h melyik vírusírtóba bízzak meg...
-
McClane
aktív tag
Megjelent az avast 5.0.545 Change log
-
19870820
senior tag
Köszöntem a válaszokat mindkettőtöknek.

-
19870820
senior tag
Hali.Nem tudjátok hogy a windows defender(windows 7 64bitbe) nem akad össze egymással?Szóval ha csak simán felrakom az avastot akkor úgy jó?Olvasgattam erről avast hivatalos fórumába,de nem jutottam 100%os infóhoz.
-
Atos23
senior tag
Hali,
Azt szeretném kérdezni, hogy ismertek-e az Avastnak olyan verzióját, amely nem fut valós időben? Tehát keresőként és írtóként lehet használni, mint pl. a Malwarebytes Antimalwaret, de nem töltődik be indításkor.
Az a célom, hogy a gépemen fixen fent lévő Eset mellett néha csináljak egy vizsgálatot Avasttal is, viszont máskor ne menjen a háttérben.
-
The DJ
addikt
válasz
Brutális eb
üzenetére
Nálam semmi más spyware kergető nem fut, sőt nem is használok, ezért is furcsálltam, hogy ezidáig nem frissített automatán. Még nem akarom elkiabálni, hogy jó, de szerintem már nem lesz gond. Lehet, hogy a többieknek, akik ezt tapasztalták is csak ennyi a megoldás. Volt egy címlapos írás nemrég a logouton az új Avastal kapcsolatban és ott elég sokan panaszkodtak erre a hibára.
-
19870820
senior tag
válasz
Brutális eb
üzenetére
Nálam se volt még gond a frissitéssel.
-
Brutális eb
addikt
Érdekes nekem semmit nem kell pipálni mégis frissít 2x naponta.
Win7 32 és 64 alatt is.
Másik, sokan akik panaszkodnak az avast-ra azoknál álltalában fut valami spyware kereső is amivel összeakadhat.
Én a superantispyware-t használom és szerencsére jóban vannak az avasttal. -
The DJ
addikt
válasz
jambiyya
üzenetére
Miután bepipáltam a fentebb említett jelölőnégyzetet magától frissített az Avast, most pedig ránéztem a műveletközpontra és meglepő mód, de nincs hibajelzés, tehát jelenleg minden jónak tűnik. Persze még lehet korai az öröm, várok pár napot míg levonom a végső konzekvenciát

-
jambiyya
őstag
Nem alapbeállítás. Most, hogy mondod, én sem értem. Főleg, hogy a 4.8-ra telepítettem rá, ahol be volt pipálva. A reg.számot megjegyezte, ezt meg nem. Fura.
Én mindig végigbogarászom az opciókat, így az ilyen "meglepik" ritkán érnek csak el.
Apropó! Megnéznéd, hogy frissítés után Neked is visít-e a műv.központ? -
The DJ
addikt
Na jó, elkezdtem turkálni a beállításokban, tettem egy pipát az "A számítógép állandó kapcsolatban van az internettel" elé a frissítési beállításokban és már fel is ugrott 2 perc múlva a kis ablak, hogy frissítés megtörtént

Csak nem értem miért nem ez volt az alapbeállítás, de lényeg hogy elvileg most már jó lesz.
-
The DJ
addikt
válasz
jambiyya
üzenetére
Köszönöm

De nálam akkor se kóser valami. Az előző Avast verziók felugró kék kis ablakkal és hangjelzéssel értesítettek a sikeres frissítésről. Gondolom ebben is így kéne lennie. Én az ötös telepítése óta egyszer nem láttam ilyet. Amikor pedig manuálisan frissítenék mindig a legutolsó kézi próbálkozásom dátumát írja nekem a legutóbbi frissítési próbálkozásánál és a megjelenési dátumnál, mintha meg se próbálná automatán.
-
jambiyya
őstag
Ok, köszi szépen az infokat.
ps: VRDB készítés ki van kapcsolva nálam, szóval nem fogom megérezni a hiányát
-
törölt tag
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
A 4.8-as free-ről érdemes frissíteni az 5-ösre?
Vannak negatív tapasztalatok (nem a regisztrációra gondoltam)?
Köszi. -
bivalyolo
őstag
válasz
gyeneslecso
üzenetére
s regisztrálni?

-
gyeneslecso
csendes tag
Gondom a köetkező!! Avast free 5.0.462 van fönn a gépemen de lejárt a trial időtartam és nem tudok semmit csinálni vele, se letörölni,se frissíteni se semmit:!! Ilyenkor mit tudnék tenni??? Segítsetek!!!

-
The DJ
addikt
Olvastam már több helyen is, hogy Win 7 alatt gondok vannak az új Avast automatikus frissítésével. Nos ez úgy tűnik nálam is jelen van, mivel a műveletközpont folyamatosan piros x-el jelzi, hogy az avast elavult. Ha megnyitom és manuálisan frissítem, akkor sikerül, el is tűnik a figyelmeztetés, de másnapra újra ott van. Ráadásul mióta feltettem egyszer nem ugrott fel a jól ismert kis ablak, ami sikeres frissítés után szokott (ergo úgy tűnik még egyszer sem frissítette magát automatán).
Van erre valami megoldás vagy ezentúl csak manuálisan tudom majd frissíteni?
-
Weaver
senior tag
válasz
Brutális eb
üzenetére
az jó, mert szeretném még format és újratelepítés előtt kideríteni mi cseszi el a rendszerem. akkor valszeg avast kilőhető. a 4.8 nekem is sokáig volt és igen jó cucc. ebben az 5-ösben még jobban bízom. akkor ez marad. köszi !
-
Weaver
senior tag
nem tapasztaltatok általános lassulást a böngészőkben az avast 5.x-el ? nem akarom konkrétan ráfogni, de nekem eléggé belassult az explórer. (nem , nem maga az explórer szar.)
-
McClane
aktív tag
válasz
huskydog17
üzenetére
Az aMSN-t nem ismerem de az avast file system shield ellenőriz minden fájlt ami letöltesz, a network shield meg ellenőriz mindent ami a hálózaton átmegy, tehát elméletileg védve vagy így is, hogy azt a programot nem ismeri.
-
huskydog17
addikt
Lenne egy fontos kérdésem:
Az 5-ös ingyenes Avast-ot rá lehet venni valahogyan hogy ellenőrizze az aMSN kliens adatforgalmát? Az IM védelem listájában tudom, hogy nem szerepel, de gondoltam hátha akad valamiféle trükk, hogy figyelje azt is.
Van megoldás? -
McClane
aktív tag
Megjelent az avast 5.0.507 Change log
-
tknof1871
őstag
Üdv! A user intrface -> REAL-TIME SHIELDS -> File System Shield -> Expert Settings beállításai úgy jók, ahogy vannak, vagy érdemes valamit változtatni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezt ugye viccnek szántad?
Ha jól emlékszek februárba jött ki az 5ös Avast.Egyébként én programverzió frissitésről beszéltem,ami nagyjából két hetente szokott jönni. Gondolom van mit javítani magán a programon.

Újrahúztam a gépet,de a hiba most nem jött elő és új rekordot értem el a rendszer újra telepítéséve! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
atched-PF [Trj] (0)
:\Windows\expoler.exe Súlyosság:Magas Fenyegetés
in32