- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Fan control module lesz a gond, tipikus hiba. Viszont szerencsére leszerelhető a ventiről, így arra nem lesz szükség. Bosch 1 137 328 567 cikkszámú van most benne. Cikkszám alapján vehetek bármilyen amivel kompatibilis, vagy mindenképp Bosch-t kellene szereznem? Azt nem tudom, hogy ezt a modult külön fel kell-e okosítani a kocsimra vagy bármilyen jó lesz ami cikkszámnak megfelel. Mert Amazonról 10.000Ft körül már tudnék beszerezni cikkszámnak megfelelőt de az nyilván nem Bosch, ami most benne van.
-
-
marquuard
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, maximumon és tartja is. Van utólag beépített szintmérőm (visszahívás keretén belül építették be), de rendszeresen ellenőrzöm a folyadékszintet.
Ami a reléket illeti, elvileg az R12-es az ami a cooling fan-hoz kapcsolódik. Kézikönyv szerint:

-
marquuard
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Hibakódokat megnéztem, státuszuk inaktív (ez nem tudom pontosan mit jelent, OBD appban bepipáltam, hogy inaktívakat is mutasson.) Ez a lista: [link]
Hőmérsékletet érdemes néznem OBD-n keresztül? Most pl. 57 fokot mér a hűtővíz, egy bő fél órája jöttem vele haza. A hibakód kiolvasás előtt kinyitottam az ajtót, felbőgött a ventilátor és pár másodperc múlva most lekapcsolt. De ugye van, amikor végig kíséri az utamat.

Ventilátor relék esetén mit érthetek az alatt, hogy többfokozatos? Ha azt, hogy tud ez halkabban is "búgni" meg hangosabban is, akkor többfokozatos.
-
marquuard
veterán
Sziasztok, van egy mk3-as Focus-om (EcoBoost 1.6) és elég nehéz normálisan leírnom a problémát, mert szerencsétlenségemre nem mindig jön elő, de mostanában sűrűbben előfordul. Függetlenül attól, hogy mentem-e a kocsival vagy nem, alkalmanként bekapcsol a hűtőventilátor, amint kinyitom a kocsi ajtaját (hallásra maximum fordulaton). Gyújtás ekkor még nincsen rajta. Előfordul, hogy bármekkora utat is teszek meg, a kocsi leállításáig folyamatosan megy a ventilátor hangosan. Motort leállítva van, hogy 1-2 percig még maximumon bőg a ventilátor, mire automatikusan leáll. De van, amikor "normálisan" működik minden, és meg se szólal a ventilátor (se ajtónyitáskor, se megálláskor).
Javasolták, hogy motortérben cseréljek R12-es relét (motorvezérlőé). Ezt most megtettem, hazagurultam 500 métert, éppen csak beparkoltam és megint felbőgött a ventilátor, ami csak a leállítást követően 1-2 perc múlva állt le.
Nem melegszik túl a motor, ez akár egy hűvös reggelen is előfordul ajtónyitáskor, hidegen. És ekkor általában a teljes megtett út alatt hangosan megy a ventilátor. Mintha valami érzékelő mérne félre, vagy nem tudom. Van ötletetek, hogy mit érdemes megnézni?
Köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Diablo IV
- Futás, futópályák
- Apple asztali gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Spórolós topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Renault, Dacia topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Ajkai ólomkristály
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest