Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #9704 üzenetére
Lexust könnyebben észreveszik a gyalogosok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #9702 üzenetére
Ja valami új rendszámos SUV, nem néztem a pontos típusát.
Nem értem miért kell ilyen ordító hangszórót raknia bele Fordnak, ha más gyártók síri csendben megoldják.
Pár hete láttam új VW eUP-okat tolatni, na azoknak se volt semmilyen hangja. -
kelly416
veterán
válasz
Vismajor01 #9666 üzenetére
Én örkénybe megyek, 2 kört kaptam asszem úgyhogy ott kimaxolásról szó sem lesz, ez tényleg elmény.
Mondjuk egy CrownVic-el érkezem majd a vicc kedvéért, de az Eleanor akkor is legenda.
És minden ajándéknak örülök, megköszönöm szépen. Ezt már megtanultam az élettől. -
kisza25
félisten
válasz
Vismajor01 #9657 üzenetére
Somogybabodon van minden évben hasonló (off road)
http://babod.hu/
https://www.facebook.com/babod.offroad
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #9663 üzenetére
Az amugy nagyon jo lehetett. Majd figyelek, hatha a helyi hirekben megjelenik ha lesz ilyen ujra.
-
rbalint88
addikt
válasz
Vismajor01 #9666 üzenetére
R8 az euroringen is olyan, hogy talan egy helyen tudod 3-ba felrakni. Oda is jobb valami hothatch. Volt is egy csavo egy i20N-nel, na o valoszinu ismerte a palyat, de az az auto fullra ki volt autozva
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Matraban evek ota csak rally van mar. Legalabbis ami publikusan van hirdetve.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Ja és még azt az eseményt se találom amin résztvettem. Szénbánya offroad, mecsek, baranya megye, semmi.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #9551 üzenetére
Jó most bizsereg neki hogy le kell váltani a 4-5 éves Civicet egy Németre. Csak az hogy Német legyen. Fapados 4 hengeres diesel. Sok sikert neki, de legalább a szomszéd látja.
Illetve a Hondában egyszer arcon köpték, azért írtam neki azt
-
válasz
Vismajor01 #9528 üzenetére
Sírtok itt ahelyett, hogy kiköltöznétek angolba'
Oszt' problem szolv'd. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #9528 üzenetére
Subarukat szoktak balositani, itt is megoldhato lenne. Persze egy tomegmodell eseteben nem nagyon eri meg...
-
6030D
addikt
válasz
Vismajor01 #9484 üzenetére
Nálunk nem a kivitelező nyit/zár, szóval én biztos le fogom cserélni.
-
6030D
addikt
válasz
Vismajor01 #9479 üzenetére
Apóséknál van, heti 1x fix napon. Aktuális árat nem tudok, kb két éve volt 8000/nap (!), szóval vicc áron. Reggel 8-tól 2-ig van, a heti általános dolgokon kívül (fürdő, konyha) megbeszélik, hogy mikor mi legyen.
A nehéz dolog tényleg az, hogy olyan embert találj, aki felett nem fogsz ott állni, hogy mit pakol zsebre. Vagy hogy él vissza bármivel (lásd távriasztós cégek). Főnököméknél házvezető néni volt (takarítás+főzés), "nyugdíjba" ment, utána volt fejvakarózás kit engedjenek be a "palotába".Csak egy példa a visszaéléssel. Amikor átvettétek a házat, akkor az összes kültéri zárat lecserélted?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Annak idején mi is gondolkoztunk mikor kicsik voltak. Vinni az egész háztartást, kertet, dolgozni, 2 baba, kocsik, főzés, és még tarts mindent tisztán. Babák mellett jóval több a mosás is.
Asszony ötlete volt, de azt mondta nem nézhet ki jól. Én meg inkább jól nézzen ki az se baj ha szarul takarít
Végül nem lett, végig toltuk, most már a csajok is segítenek.
Az igazi ugrás az amikor 2018-ban elindult a takarító cég. Rengeteg felszerelésünk van, komoly gépek, vegyszerek, tudás ami felhalmozódott...
Így most már egy kinti ablakmosás, kertészkedés, munkás kocsi rendbe tételre simán befogom egyik alkalmazottat aki szeretne túlórázni, vagy egy extra szombati nap. Mint pl holnap is ez lesz, kicsit alaposabban a kert, kocsik rendbe tétele, illetve a teljes felszerelés leszervizelése, furgonok felkészítése a jövő hétre nyilván én is ott vagyok és csinálom mert egy embernek ez sok lenne ha nem akar késő estig itt lenni.
Bentre nem nagyon engedném dolgozni, az túl privát nekünk.
Van ismerősöm akihez jár csak kintre, nem kap kulcsot. Olyan is van aki mindent csinál, de akkor amikor otthon vannak. Illetve ugye amikor kap kulcsot / kódot bejutáshoz. De ilyet személy szerint nem ismerek csak mint ismerős ismerőse.
Szrintem írj egy listát hogy mit szeretnél és arra kérj pár ár ajánlatot. Legalább pontosan átgondolod te is hogy mit hogyan...
Esetleg ha valaki tud egy beváltat ajánlani az lehet egy rövidebb út a célhoz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Milyen teren?
A tagabb csaladban volt. Ajanlas alapjan jott (utcarol nem vennek fel takit en sem), oraberben dolgozott. Kulcsa nem vt. Kb ennyit tudok.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Itt vidéken simán van 5e/óra az ilyen, de ez sokszor feladat függő is.
Ez egyéni, hogy ki mennyire bízik meg valakiben, vannak ezzel foglalkozó cégek is, ott talán a bizalom lehet nagyobb lenne. -
kelly416
veterán
válasz
Vismajor01 #9428 üzenetére
Értelek, igazad van. Erre voltak régen az erősebb és gyengébb osztályok, de most csak rózsaszín van, nehogy már eltérő bánásmódot alkalmazzunk a gyerekeknél.
-
kisza25
félisten
válasz
Ne haragudj meg, de nekem már egy ideje az jött le, hogy totál antiszociális vagy
És ugyanezt fogod megtanítani a gyerekednek
Attól, hogy okosabb vagy másoknál, még nem vagy felsőbbrendű, meg kell tanulni kezelni a kevésbé okos emberekkel a komunikációt, pl. ha főnök leszel stb. meg napi szinten velük vagy körülvéve. -
FeRRaR1
őstag
válasz
De nagyra vagy magadda' b@szod, te vagy a legokosabb oszt a tocsmába ne hogy balhé legyen
Egyébként részben igazad van, bár engem a paraszt tanárok zavartak, mindig mindenből megvolt a 3-as, 4-es csak órai odafigyeléssel. Tesi tanár folyton verekedni és lenyomni akart minket. Ének tanár meg akart buktatni mert megkérdeztem hogy mi a retkes f@szomért kell nekem itt énekelgetnem? Nem érdekel, soha nem is fogok, semmi haszna, idő pazarlás az egész. Do, re, mi, f@szom, la, si, do... (rá kerestem nem emlékezetből) Persze pálya választási tanács, gazdaság, banki rendszerek, pénzügyek, pénzügyi tudatosság amire VALÓSZÍNŰLEG nagyobb eséllyel lesz szükséged mint hogy lekottáz egy 100 éves mocskos sz@r verset
De hát én csak egy hülye vagyok, mit értek hozzá?
Nálunk nem volt szájba rágás, elmondták kétszer, max 3x ha valaki kérdezett aztán következő. Aki nem értette annak pótlás, nappali, korrepetálás, szülői segítség, vagy legtöbbször csak nem törődtek vele.
A mostani nagyrészt kreténekkel jobb is nem szocializálódni... Már annak is örülünk hogy lányként visszük őket suliba és nem fiúként jönnek haza
Mi is bajban vagyunk hogy mit szabad és mit nem a csajoknak. Mennyire tereljük őket másik barátok felé mikor az egyikről kiderült hogy hazudni tanítja őket meg káromkodni...Illetve ne feledd az átlag emberek intelligenciáját. Biztos hogy jó ötlet lenne ha azok tanítanának bárkit is? Volt régen a Juj.hu, ott az utcán sétált a srác, és kérdezgette önnek mennyi esze van? Hát milyen kérdés ez?! Hát mennyi az iQ-ja? iQ, Mi a a íkú? Vagy akik sorban állnak a zsák krumplikért?
Valamennyire kell az idegen környezet és ingerek. Tudod, ami nem öl meg csak erősebbé tesz.
-
kelly416
veterán
válasz
Vismajor01 #9422 üzenetére
Ez biztos. Kollégám (mozdonyvezetőként) kiszakítja a megfelelő költseget a kasszából és a 3 gyereke otthon tanul. Gyakorlatilag 4-5 év alatt elvégezték az általánost, és kollegám szerint nem is vágták annyira egyenre a gondolkodásukat, mint egyébként a suliban.
Erre meg jó példa a Niels Bohr féle történet, aminek ha a fele is igaz, akkor is jót lehet tanulni belőle. -
kisza25
félisten
válasz
Vismajor01 #9407 üzenetére
Kell ám a gyereknek a szocializálódás.
Emlékszem első nap a bölcsibe, csinált valamit, körbenézett, hogy milyen ügyes volt, mert ugye otthon megvolt dicsérve mindenért, aztán senki rá se bagózott, ráncolta a homlokát rendesen
Az oviban teljesen másképp viselkedik, mint itthon, vagy a Mamáéknál. Kell az hidd el és minnél szigorúbbak, annál jobb -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #9409 üzenetére
Nem art az iskolai kozosseg, ott tanul meg sok fontos skillt. A konfliktusokat pl mashogy kezeli otthon mint az iskolaban es ez utobbi lesz a kiindulo minta, hogy majd hogy kene viselkedni egy munkahelyen.
Masreszt az iskolaban vannak gyengebb kepessegu gyerekek nyilvan azokhoz is van igazitva a tananyag.Ettol persze a jelen oktatasi rendszerre raferne egy alapos reform az ketsegtelen teny. Jo lenne gyakorlariasabban oktatni. Nem attol lesz jo munkaero mert be tudja biflazni a Walesi bardokat... mikozben jonnek ki ugy kituno bizivel a sulibol, hogy penzugyileg analfabetak, vagy egy kitoltendo adobevallast lattan beajulnak.
-
válasz
Vismajor01 #9409 üzenetére
Így oké, csak hülye mód az ember egyből a legrosszabbra gondol.
-
válasz
Vismajor01 #9407 üzenetére
"Én nagyon szeretném itthon tanittatni, mert amit egy sima suliban 5 nap alatt tanulnak meg azt ő jóeséllyel letudja 2 max 3 nap alatt, és sokkal több ideje marad a mókázásra, játékra (és itt nem a tv előtt ülésre gondolok). Persze rengeteg ellenérv is van. :K"
Nagy baj szerintem, ha egy gyerek nincs közösségbe/közösséghez szoktatva. De ez csak az én véleményem, nincs gyerekünk. De én imádtam, imádom, igénylem a közösséget! Otthon egyedül, kevés embert látva ki tudja mik lehetnek, milyen lesz a szellemi fejlődése ilyen téren?! Aztán lehet hogy semmi baja se lesz, és csak túlgondolom...
-
kelly416
veterán
válasz
Vismajor01 #9269 üzenetére
Mert rég voltál kint. Mostanában eléggé sok autópálya van már a kanyargós főutakon túl.
De én az utak minőségére gondoltam, hogy itthon sem jobbak mint kint. Tele vagyunk nyomvályús, kátyús utakkal, ott meg azért elég jó ütemben javulnak az alsóbbrendű utak is. De pl. nyomvályúval nem igazán találkoztam arrafelé, tehát az alapja is jobb az útnak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #9261 üzenetére
Utoljara ami hosszabb ut vt kocsival az Svajc volt, na akkor azert en is atgondoltam, hogy inkabb repcsivel kellett volna jonni.
-
kelly416
veterán
válasz
Vismajor01 #9261 üzenetére
Igen, ezt hugom is eljátszotta. Csak kiszámoltuk, hogy mennyi idő Szentes Pest, Ferihegy, becsekkolas meg minden, aztán Maroavásárhely mellől ameddig beér...
Mi meg a haverokkal az autóban jókat röhögtünk, volt élmény, látnivaló, megálltunk kajálni és alig értünk oda több idő alatt. Viszont minvittük húgom cuccainak egy részét, mert az már nem fért fel...
Szóval pro és kontra is van mindkettő mellett.
Sosem repültem, mindig vágyom rá, de olyan árak vannak, hogy inkább megyek ki a CrownVic-el Erdélybe 5 fős családdal, mint repülővel.
A román útminőséget meg nem szidom, sokkal jobb útjaik vannak mint itthon. (Tudom, en lakok sz@r helyen.) -
válasz
Vismajor01 #9265 üzenetére
Majd megnézzük hogy ülsz vidáman 10 órát bottal a..
-
válasz
Vismajor01 #9265 üzenetére
Amúgy vezetni továbbra is szeretek.
Ha választani kell, hogy iszok vagy vezetek, akkor inkább vezetek. Persze ez a kérdés fesztiváloknál szokott előjönni.
És még mindig szeretek gyorsan menni, ha épp lehet.
(Néha nyomok egy padlót az EcoBoostnak)
Vigyázzatok mert esik a hó, el ne csússzon a bot
júúúúúúújjjj.... Majd jó' széjjee'verem a fejedet pumpávaa'
Amúgy a botot inkább túrázáshoz használom, a kék túrából már megvan 140km... már csak kb. 1000 van vissza. -
barnam_
nagyúr
válasz
Vismajor01 #9259 üzenetére
Én sem érzem még nyuggernek magam
De ahogy Tsebacsi írja, a különbség szerintem inkább ott van, hogy 10 évvel ezelőtt örültem a fejemnek hogy repülőre ülhetek és elmehetek pár napra nyaralni a saját pénzemből.
Az elmúlt 10 évben annyi változott, hogy ma már jobbak az életkörülmények és nehezebben viselem el az utazóközönséget mellettem -
válasz
Vismajor01 #9255 üzenetére
milyen rinyák vagytok. Megöregedtetek?
Szó mi szó, ja... vannak korral járó természetes folyamatok. -
válasz
Sosem magadból kell kiindulni
A repülőút és a vele járó szarságok a szükséges rosszak. Huszonévesen mi is örültünk, hogy repülőre ülhetünk!
Én ma is örülök, de inkább annak, hogy van lehetőség menni küldföldre (meg della) és nem itthon a poshadványban kell ülnöm.#9258kisza25: Nem megy, talán 1x aludtam úgy egy buszon, akkor nem örültek a körülöttem ülők (de ez is jó 15 éve volt legalább)
-
barnam_
nagyúr
válasz
Van akinek a repüléssel járó herce-hurcával van baja, van akinek meg a keze fagy le tankolás közben
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #9195 üzenetére
Asszonyom nekem is ilyen álltalában. Német pálya, M3 elmegy mondom tolom vele én is addigi 160 helyett. Asszony alszik anyóson, 180 -> 200 -> 220 kinyitja az egyik szemét: MENNYIVEL MÉSZ?!?!?!
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Nekem erre a jobb1-ből érkező válasz kétféle szokott lenni:
1. NEM MEHETNÉNK LASSABBAN!?
2. MIT CSINÁLSZ!?Mert hát nem ezt szokták meg a csajok, ilyen nyugiba nagypapásan autópályán is 120 a teteje, 90-es főúton inkább 78-al undercoverben (lopakodó üzemmód), az a megszokott. Én meg ugye többnyire germán mentalitással kezelem a sebességhatárokat (+10/20 km/h még kényelmes, ha sietős akkor csak a jobbat nyomom (igen ritka, szökőévente fordul elő), tehát esküvőből elkésve pályán 150 alatt már villogok
)
-
válasz
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #9180 üzenetére
Mérés
(nem a remek dalra gondolok) -
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #9174 üzenetére
"243-hp 2.3-liter turbocharged straight-five engine"
243 ha csak nem volt belenyúlva.
Szerk.: Későbbi verzió 253.
S80 V8 sem egy nagyon gyors autó. Inkább hatalmas élmény mint nyers számok. Persze megy mint állat, de egy jobb, modernebb váltóval így ahogy van nagyon sokat javulna.
D6 ha nem szarakodik indulásnál biztos jól megy 130-ig.
Nem is írogatok számokat mert alig van hiteles adat.
Dióhéjban amit láttam eddig:
S80 V8 6.0 a gyári 0-100, én 5.9-et mértem, egy oldalon 6.5-öt.
14,6 a mért negyedmérföldV60 D6 6.1 a gyári 0-100, 6,5-öt mértek.
14,6 a mért 1/4Viszont a mért 0-200 nekem 25, neked 36 sec. Ugyan azon az oldalon
Azt hogyan mérték, nem hiszek az egésznek. 0-200 sokkal lassabb de a 1/4 ugyan az? Alig van adat ezekről, mert nem ezek a nagy drag racerek, de ami van is nagyrészt atom f@szság.
Ugyan ott 80 - 180 kick down 13 vs 17 sec.
Mindegy, nem ezek a mindent ütő autós kártyák.
Nem is azért tartom, mert sok ember vesz számok alapján autót.
De számokkal nem lehet leírni a smile / mile értéket.
És ebben nekem eddig a legmagasabb a V8. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #9170 üzenetére
Én ugyan nem megyek oda soha többé, gyere te ide és nyomhatunk, de mid és top enden biztos kifújom az orrodat
230 nem limitált top speed
vs
255-re limitáltDe komolyan kipróbálnám, bár fateréknak is van egy V60 D6 csak mióta megvették azóta mindig repült inkább hozzánk...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #9170 üzenetére
Kymco-nak mi a baja amúgy jelenleg?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #9150 üzenetére
IMS Bearing szereti megadni magát ezekben és akkor motor felújítás.
Ismerősében a vízpumpa robbant darabokra, írtózatosan nagy mákja volt hogy csak nagy szilánkok lettek és nem ment be a motor járataiba. Mert akkor motor ki és szétszedés.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #9136 üzenetére
Az a 4 gangos automata kemeny. Subarukba is sokaig azt raktak. Gondolom azt kaptak meg olcson.
-
kelly416
veterán
válasz
Vismajor01 #9136 üzenetére
Mennyit nézegettem a V70-V70XC párost annak idején, aztán valahogy mégis lebeszéltem magam róluk. Pedig milyen szépek...
Mondjuk egy V70R nagy vállalás lett volna, de még mindig vigyorognék. Nekem még a 2.0Tdci mk2 kombi fóka is vigyort csalt az arcomra, pedig az azért nem egy nagy gurítás. -
kisza25
félisten
válasz
Vismajor01 #9078 üzenetére
Vagy phaetont w12- vel
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #9078 üzenetére
Csak a VW Tuareg V10.
-
den89
tag
válasz
Vismajor01 #9019 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8984 üzenetére
Vmi kulonadot barmikor a nyakadba verhetnek. Erre aztan merget is vehetsz, hogy a kieso jovedekiadot a villanyaitosokon kaszirozzak be.
-
kelly416
veterán
válasz
Ezért mondom, hogy Te legalább már a nagy szívatások után lendülnél bele.
Több ismerősöm, barátom beszívta most vastagon. Ha bevezetik a havi elszámolást, akkor számításaik szerint 10 év alatt megtérül a befektetés 1/3-a, azon túl meg nem mernek számolni a meghibásodások, egyéb előre nem látható dolgok miatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Amennyiben éppen süt a nap töltés közben akkor valóban nem tudnak bele babrálni. De ha olyankor teszed fel tölteni a kocsit, amikor a hálózatról meríted az áramot, akkor már más lesz a szitu.
-
kelly416
veterán
válasz
Vismajor01 #8968 üzenetére
Azért gondolkozz el kicsit. Jön a rezsidémon, gyorsan mindenki napelemezik, hogy ne fizessen iszonyat gázárakat. Hogy, hogy nem, jön a havi elszámolás mindenkinek. Ugyanúgy kibabráltak mindenkivel mint a villanyautósokkal a beígért ingyen parkolással, ingyen töltéssel. Biztos kell Neked ilyen beugratós **roller? Bár igaz, Te már a szívatás után ülnél bele villanyautóba, már azért nagyjából sejted mire készülsz.
-
Reggie0
félisten
válasz
Vismajor01 #8976 üzenetére
Az mar tul nagy, nekem ez a 2.5 meter koruli hossz kene, mert ugy ket auto is befer a garazsba.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8951 üzenetére
Oo, akkor lehet meg Bubival is tudnam tartani.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8939 üzenetére
Komolyan a hoki 1.4 csi parivan van vele? Mar a Volvo sem a regi.
Ja hogy ennyivel konnyebb? Akkor ok.
-
rbalint88
addikt
válasz
Vismajor01 #8939 üzenetére
Hat, havernak a3 e-tron van, kevesebbet eszik palyan, mint a dizel mondeoja evett
es van kb 100kg kulonbseg a passat es az a3 kozott. 160-ig segit a volvoban a villany, attol felfele csak ballaszt. 8,3 sztem sok.
BBD: azt a volvot en is lattam mar Budaorson
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #8938 üzenetére
Majd ha összefutunk egyszer viszek polír lámpát és megmutatom mennyire is karcos a felülete meg alatta a száraz felviteltől.
Biztos fejlődtek meg jobbak de mikor látod hogy a légbuborékokat injekciós tűvel szurkodják rajta felvitelkor te is ledobnád a láncot.
Szárazon felvitt fólia ront a fényezésen ami alatta van, utána kb teli polír kell neki hogy szép legyen. Tele lesz pókháló karcokkal. De mindegy is mindenki azt teszi fel ami megfelel az elvárásainak / szükségének. Avery jó márka, az az egyik amit Yianninál is használnak. Macanon viszont gondolkozok hogy PPF, matt papaya frosted jégkrém?
Soha nem volt meg egy kocsim se 1-2 évnél tovább csak a Volvo S80 V8. Az már a 8. felé halad. Lassan veterán lesz
Qru
Mondjam vissza a Macant?
De he megint eltolják akkor vissza a foglalót és kalap kabát. Szopassák azt akinek 2 anyja van. -
6030D
addikt
válasz
Vismajor01 #8941 üzenetére
RAL 1026 jobb lenne.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Vismajor01 #8938 üzenetére
Jut eszembe; múlt héten szembe jött velem szerintem a V60-ad Biatorbágyon. Eléggé feltűnő a színe még mindig.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #8934 üzenetére
A wrap fóliát szárazon teszik fel, alig véd valamit és össze karcolják az autót vele, tele lesz mikro karcokkal. Mellé maga a fólia is karcos. Rengeteget láttam, voltam is a Yiannimizénél többször. Nekem nem ez kell, ha nem karc mentesség, polír, csillogás. Ha fólia akkor csak is PPF, az véd is meg van rá 10 év garancia.
Maga a wrap túl vékony, egy pici kavicsot se bír ki, 2-3 évet mondtak max amég biztonságosan fenthagynák és kényesebb is. De alig olcsóbb.
Nem ezt várom el ennyi pénzért. Amit a PPF-el lehet játszani hogy matt vagy fényes. De az öngyógyuló is, kint hagyod a napon mosás után és a mikro karcokat betölti magán. meg 3x olyan vastag az anyag mint a wrap, és védelemre van kitalálva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8929 üzenetére
Meg jobban megy, azert az 1.4 tsi nem a palya ordoge.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #8929 üzenetére
Na jó ha a sok HA megtörténik, megint eltolják a Macant, eladom az XC-t, felkerül egy Rebel Blue V60 Polestar akkor MEGVESZEM. Csak a középső venti elrendezés fog bántani lelkileg.
Az legalább mind maxra felszerelt, csak az 1 szokásos vakgomb van rajta.
[link] Poén hogy akitől vettem az S80 V8-at 7 éve annak pont van egy ami jó lenne. Csak nem akarok még egy fehéret
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8898 üzenetére
Jobban kovetheto egyreszt, masreszt meg ugyis atugorja akit nem erdekel mit rofogok.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Vismajor01 #8792 üzenetére
A magyarok többsége amúgy sem indul el havazásban...
Mellesleg ezeken a 300-400 lovas verdákon mindig röhögök, az autósok 80%ának egy vasaló Swift kielégítené a szükségleteit, de hát itt nem magadnak veszel hanem a szomszédnak meg mindenkinek hogy tudják lássák hallják ki a király a környéken... szomszédnak is ott a dízel A6 3 éve a parkoloban, de szerintem Pest megyét nem hagyta el mióta megvan neki. De a nagy lépő meg csipsz kell...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #8808 üzenetére
Vannak olyan szituációk hogy egy enyhe fékezés vagy gázelvétellel súlyt pakolsz ez első kerekekre és jobban betapadnak.
Igaz a havas / jeges dombon lefelé csúszás pont nem az
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #8805 üzenetére
[link] (fb alert)
Az a biztos ha hátra teszed a láncot egy első kerekes kocsin nyári gumikkal.
Ennél tutibb recept NINCS -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8794 üzenetére
Csak a matrica maradt fent (nem vettek le) a buszont, az valoban megszunt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8796 üzenetére
Az attol fugg, ha kanyarban fekezel is akkor veszti el a leghamarabb a tapadast ha csak kanyarodsz vagy csak fekezel az jobb mechanikai tapadas szempontjabol.
-
den89
tag
válasz
Ezeket jó tudni, hogy igazi téli körülmények között sem hagy cserben, örülök neki.
Én is azt írtam, hogy max pár nap van igazi tél (azért annyi még van, ha több nem is).
Azt a pár napot leszámítva pedig teljes nyugodtsággal közlekedünk vele. De ha kellene akkor is az autó, azért nem csinálnék a gatyába akkor sem.
4S párti vagyok én is, ahogy a szavaimból kivehetted, csak azért az ember óvatos, főleg gyerekkel. Ha az ember ésszel, odafigyelve vezet semmi probléma egy jó 4S-el, főleg ha anyagilag is jobban kijön (mert nyilván ez sem mindegy. Ha valaki annyit és úgy megy, hogy 1,5-2 év alatt elkopik, akkor kb. értelmét veszti szerintem).
Volt már, hogy többek között az mentett meg karamboltól, hogy jó/évszaknak megfelelő gumik voltak az autón. Mert ha pl egy picit kopottabb vagy gagyibb márka, és ha csak 20-30 centivel hosszabb a fékút (minőségi nyári/téli vs minőségi 4s esetén azért többnyire még mindig az évszaknak megfelelővel állsz meg előbb), sokat számíthat.
kisza25 : így van, egyetértek. Nyári-tél gumiból is egyébként a márkásra szavazok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az elejem virult a fejem, hogy Bubi 3-asban is visszakapar. Aha aztan az elso combosabb fekezes utan dobtam is le rola a regi gumikat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8749 üzenetére
Mi csak 2 napot voltunk ott de az kb semmire sem volt eleg. Tenyleg csak egy kis izelitonek volt jo.
-
aero.
veterán
válasz
Vismajor01 #8731 üzenetére
btw, ha New Yorkba tudsz jó helyeket az jöhet, jövőre tervben van. Őszre nyugati part, mert elvonási tüneteim vannak.
Ma Key West, délután megyünk át Miami Beachre, gondolom turiszt a hely eléggé, de 1.5 napra elég. Meg egy jó kis Everglades léghajós aligátor nézés szombatra, talán egy shooting range, ha belefér. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8731 üzenetére
Amúgy ilyen szempontból tényleg az, Brexitet is sikerült megnyerniük az üres ígéretekkel, hogy majd ezután jobb lesz a NHS, mert nem az EU-nak kell adni a sok pénzt, hanem fordíthatják az egészségügyre.
Na persze -
aero.
veterán
válasz
Vismajor01 #8725 üzenetére
Havi 5-800 fontot (225-360k kb) TB-t fizetek angliában, és úgy érzem lófaszt nem kapok érte. Egy nyamvadt röntgenre egy hónapot kell várni, az eredményre még három hetet. Vagy ülhetsz 8-10 órát a sürgősségin. Fogorvost felejtsd el, 6 hónap pluszra kapod az időpontot. Akkor inkább fizetném magamnak, de tudom, hogy számíthatok rájuk.
-
válasz
Vismajor01 #8727 üzenetére
Na igen ez még bakancslistás egy NBA és egy MLB meccs mellett
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8717 üzenetére
Ez is csak egy vélemény, mint a másik amit én hallottam. Valószínű igaz az is amit te tapasztaltál, meg amit a másik aki ott élte le az életét és most végre nem úgy kell kimennie az utcára.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Vismajor01 #8717 üzenetére
Finnországgal milyen tapasztalatod volt?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8699 üzenetére
Meg is érdemled ha USA-ba akarsz menni
-
válasz
Vismajor01 #8644 üzenetére
Hát én kezdtem 2020 júliusban, amit eredetileg kértem, annak megkaptam a 95%-át.
2020 októbertől 2021 augusztusig külföldi kiküldetés 4-szeres béren
a visszatérési bérem (mivel alkalmazásban is kint voltam, a normál januári béremelésből kiestem) az lett, amit eredetileg kértem.
Aztán 5 hónapra rá 2021 januárban adtak kb 7%-ot, de 2 hétre rá kitalálták, hogy volt valami járulékcsökkentés, azt is továbbadják a dolgozóknak, így lett valami 11,1%, így ezzel összesen kezdés óta 16,57% emelés.
Erre kaptam most januártól még 15,8%-ot.
Ez összesen a legelejétől (mivelhogy szorozni kell, nem összeadni) 35%
-
6030D
addikt
válasz
Vismajor01 #8634 üzenetére
40%-ot vállalt magára az önkormányzat a többi lakói önerő. Tekintve az épülő házakat remélem ezzel nem lesz gond, gondolom ilyen csináld-magad-visszatéritéses a rendszer hehe
Fehérváron akartak telektulajok olyat, hogy a hosszú telkek közepére nyissanak egy bekötőutat, így a hosszú szőlőtelkekből lehetne két kisebb (~1000 nm) építési telket csinálni. Azt mondta az önkormányzat, hogy saját pénzen nyugodtan, de csak EU szabvány lehet: 8 m széles, két sávval, 2 járdával. Az egy aszfaltcsík, ami a környező utcákban van (önkormányzati tulajdonban), az nem jó.
Vácon a "hegyen" épülnek a házak, vízmosásos köves úton kell felmenni. Önkori szintén emeli a kezét, megcsinálhatod magadnak, de csak a szabvány méretet. Itt 12 m hely van a telkek között.
Nem akarod te annak a járdának a kivitelezését.
Egyszer valaki véletlen leönt egy méter széles aszfaltcsíkot, átmegy rajta úthengerrel, a lakók meg reggel felébrednek, hogy jéééé. Felszedni senki nem fogja, viszont közműbontásnál helyreállítani sem. Vácon a hegyen is így vannak utcák. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8634 üzenetére
A csatornazas az eleg draga es kapacitas bovites is kell hozza sanszosan a szolgaltatoi oldalrol... A jarda sztem elobb lesz.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Vismajor01 #8615 üzenetére
Impressziv. Vajon az infrastruktúra (járda, boltok, stb.) is követni fogja az egymás után növő házakat?
Ugyanilyen érzésem volt Érd parkvárosban is, hogy nagyon szépek a családi házak, csak épp ha nincs kocsid akkor az autók mellett sétálsz vagy a sárban az út mellett. -
kisza25
félisten
válasz
Vismajor01 #8609 üzenetére
Én is kb így számolok, csak 50- ről 100eFt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8472 üzenetére
Még mielőtt valaki bejelentkezne vezérlés cserére: csak kerékcseréhez vannak szerszámok (emelő, nyomatékkulcs, stb)
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #8437 üzenetére
Nekünk egyszer itt Angliában jött egy kisminkelt öltönyös hülye gyerek. Ugyan ez hogy nem tudott semmit a házról, környékről, de a legjobb hogy kulcsot se hozott. Képek elég gyanúsak voltak, asszony visszament még egyszer én mondtam hogy nem ér annyit. Photoshop mesterek napokig dolgozhattak a képeken hogy a kopott 20 éves padlót újra varázsolják, meg a lefingott félszobát felújított duplának
Ja és azzal zárt hogy menjünk be az irodájába, nagyon szép nagy TV, frissen felújított.
F@szomat se érdekel a mocskos irodád te kisminkelt idióta. Egy házat akartunk megnézni. 10 ingatlanosból 1 volt normális, aki tényleg utána nézett a dolgoknak és válaszolni is tudott a kérdéseinkre. A többi nem is értem hogy dolgozhat ilyen munka körben....
De Magyarban is olyan szerződést írt alá nagybátyám hogy ha máson keresztül adja el az iroda akkor is kapja a jutalékot
a tipikus aláírjuk, majd ha helyzet van el is olvassuk a szerződést.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Vismajor01 #8399 üzenetére
Igen de van ennek épeszű módja is. Szól hogy neki ez így nem jó ELŐTTE hogy talál valakit nem utána. Mert ez így rohadt gerinctelen. Mostani párom 12 éve, 2 gyerek 7 éves ikrek, soha nem csaltak meg (vagy nem tudok róla). Viszont őt igen az előző kapcsolatában és elég rosszul érintette így nem is tartok tőle. Van annyira egyenes, sőt néha túl egyenes hogy elmondja bármi van
Nincs sors, ha félre lép az az ő döntése.
kisza25
Nagy tisztelet ahogy kezelted. Gyerek nálad, vállalkozol, és emelt fővel mehetsz akárhova hogy te nem voltál gerinctelen. Van bennem egy erős inger hogy az ilyen nőket úgy porig aláznám... meg is tettem párszor. Tudom hogy ez se normális de akkor is nálam ez bicska nyitogató. Szóljon aztán menjen.Qru
Nem kell mindenkinek vállalkoznia, de van egy 56-ban Angliába menekült 89 éves ismerősöm aki azt mondta hogy az egész életére vissza nézve a gyerekeket leszámítva az volt a legnagyobb lépése hogy vállalkozó lett. Annyi szabadságod van amennyit akarsz / vagy sosincs mert mindig a céges dolgokon agyalsz. Nézőpont kérdése.Nekem úgy van ha nem dolgozok akkor is van egy alap jövedelme a cégnek illetve 2 alkalmazott, de ha húzom az igát rendesen akkor Macant rendelhetek
Volt vagy 10-15 munkám mielőtt vállalkozni kezdtem, azt is munka mellett először. Viszont én "rosz" alkalmazott voltam mindig is. Először tepertem mint az állat. Cserébe ugyan azért a pénzért több munkát kaptam sokkal mint a kollégák azonos pozícióban. Mikor cserébe elkezdtem úgy dolgozni mint ők, akkor meg 2 naponta beszélgetett el velem a főnök.
No meg amikor a fogalmatlan góré aki soha nem csinálta a melót amit én meg akarta mondani hogyan, 2 napig mutogatta, magyarázta az igazát mire rájött hogy nem ért hozzá. Persze ezt nem ismerte el sose, csak mondta hogy csináljam úgy mint előtte és ne hozzam még egyszer ilyen megalázó helyzetbe. Én őt.
Persze ha van egy jó munkahelyed ahol megfizetnek, megbecsülnek... Én is kitudnék magamnak találni egy jó alkalmazotti kört, de szerintem már nem menne.
Most viszem hozom a gyerekeket iskolába, el tudok menni tekerni vagy edzeni ha akarok. De akármikor kimehetek terepre dolgozni, héten eddig 3x voltam. Nem lett volna muszáj, de jó ha képben van az ember. Annyi hogy most a max amire el tudok szakadni az csütörtöktől hétfőig. De nem baj a Nürburgring simán belefér
-
kisza25
félisten
válasz
Vismajor01 #8397 üzenetére
15 év után mentünk szét.
Együtt voltunk Ausztriában 10 évet, közösen vettünk/újítottunk fel egy házat Balatonbogláron (kp), tölgyfa volt bent minden, bútorok, ajtók... Igazából mindenünk megvolt. Volt két autó (egyik új) robogó...
Neki úgy tűnik unalmas lett, mert félre lépett, egy reggel otthon felejtette a telefonját és pont mikor megtaláltam jött rá egy üzenet, aminek látszott a tartalma. Senki nem gondolta volna róla, én sem...
Mindenki azt hitte én voltam a hunyó.
De ez már történelem
Azóta 2év eltelt.
Annyira nem tudott eleinte mit kezdeni a gyerekkel, hogy eleinte óránként hívott.
Én szoktattam le a gyereket a cumiról, pelusról, én szoktattam rá, hogy külön szobába aludjon... -
válasz
Vismajor01 #8377 üzenetére
Szép lenne
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Vismajor01 #8299 üzenetére
Komplett fejegység helyett egy ilyen nem játszik?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #8014 üzenetére
Ha eseteleg befigyel egy ikerpár akkor se aggódj: mulitmac
-
6030D
addikt
válasz
Vismajor01 #8009 üzenetére
13 éve vettünk egy Zanussit 80e Ft-ért (felültöltős). Anyós 12 éve vett egy Boscht, 150e Ft-ért. A Zanussiban egyszer cseréltem lengéscsillapítót talán 7e Ft-ért, meg most kellene rugókat, de az egy huszas, annyit nem fogok rá költeni. Anyós meg most vett újat, mert csapágyas lett a Bosch. Kb 3x annyit mostunk vele, mint ő.
Én most is Zanussit vennék, de már nem gyártanak. LG szimpi, Öcsiéknek is az van. -
válasz
Nekünk csak egy sima Zanussi van, és 21 év alatt ez a második mosógépünk (az előzőre nem emlékszem).
Három gyerekkel is simán jó, pedig nem kevés a mosnoi való. Sem amikor kicsit, sem amikor nagyok...Majd autóban is jó nagyot vegyél, Galaxy méret alatt (esetleg S-Max) ne is nagyon gondolkodj majd
(Nem kell átgondolni a 3 gyereket. Mi sem gondoltuk át. Jött, itt van, alkalmazkodik az ember az adott szituációhoz. Most is azt mondom/mondjuk, hogy kár lett volna kihagyni.
Hja, a logisztika... na az kell... főleg amikor elkezdenek ide-oda járni. Sport, zene, akármi, bármi... hozni vinni, összehangolni... sokat lehet belőle taulni az biztos!
Amúgy meg a nagy különbség a 2 -> 3 váltás között van - szerintem) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Az elegge az lesz. Nalunl Zanussi/Electrolux van mert azt tudtunk kihagyhatatlan aron venni.
-
rbalint88
addikt
válasz
Majd atgondoljatok azt a harom gyereket
nalunk 2 van, az egyik 2 eves, a masik 3 hetes, hat ooo nem dupla logisztika, hanem inkabb tripla.
Nalunk birja az LG jol, sokszor van napi 5-6 mosas. Szaritogepbol Boscht vettunk, epp ajandekba adtak hozza az 5 evre kiterjesztett garit.
Kis ON, az offtopikban, ma 3 kuton nem tudtam tankolni, szerencsere a cegest tegnap megpupoztam. Ja meg nyilvan akkor jovok a kabrioval, amikor havazik -
kisza25
félisten
válasz
Vismajor01 #7915 üzenetére
Felhigult ez a szakma is, sajnos sok az olyan ingatlanos, aki pár hónapja kezdte és kb ennyi idő múlva rájön, hogy nincsen kolbászól a kerítés.
Keresleti piac van, ilyenkor könnyebb eladni. Főleg, ha olyan az ingatlan. Ezért sok a most gyorsan meg akarok gazdagodni újonc.Volt itt kínálati piac is mikor 80-90 házat árultam egy időben, csak a kutya nem akart venni.
Ha ügyes vagy nem kell ingatlanos, bár legtöbb ember ilyenkor bárkit beenged a házába úgy, hogy sokszor a nevét sem tudja, vagy a telefonszámát (táblára jön be valaki) aztán, ha eltűnik valami, akkor csak vakaróznak. A vevő meg sokszor néz meg jogilag tisztázatlan ingatlant feleslegesen.
Ügyvéd is olcsóbb, ha mi intézzük, tudok tanúsítványt, földmérőt, ha valami nem lenne berajzolva, tudok tanácsot adni hogyan hozzunk ki többet az ingatlanból (telek megosztás, társasházzá alakítás, ügyvédi megosztás...és ezt intézem)
Fel rakjuk másként ami keresettebb, mert az életben nem találják meg a hirdetést.
Alapból szűrjük a vevőt van-e egyáltalán pénze, vagy csak egy túrista, nincsen feleslegesen mutogatva.
Mi 30+ oldalon hirdetünk, mikor felveszem a házat a rendszer egyből hoz vagy 200 keresőt aki olyan ingatlant keres, akinek már tudom is küldeni az értesítést emailben, vagy telefonon.
Rakunk fel alaprajzot, videót, és lekérdezünk tulajdoni lapot, mert sokszor kiderül, hogy nem is az a tulaj, vagy több tulaj van, akitől kérünk meghatalmazást az eladásra. Elég kellemetlen tud lenni,ha vételi ajánlat után derül ki, hogy van haszonélvező, vagy a másik tulaj el sem akarja adni.
Vevőt és eladót átvilágítjuk, így nem fut az ember csalókba.
Nekem a területemen ami 60 km hosszú és 30 km széles tudom melyikek a legjobb utcák, hol vannak a strandok, iskolák élelmiszer boltok...
Tudok egyszerre több ingatlant is mutatni, bár sajnos most keresleti piac miatt inkább csak egyből tudlak értesíteni, ha van új eladó ingatlan amilyet szeretnél.
Amúgy a piac folyamatosan változik, olyan is volt, hogy Blellén az eladó 20 kádárkockából melyik 5-öt nézzük meg először. Most meg van vagy 2db rom amit árulnak csillióért.
Így hirtelen. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Vismajor01 #7915 üzenetére
Bocsánat a belevaú miatt, de nem tudok e mellett szó nélkül elmenni:
1. ez egy olyan szakma amit a lustaság/tunyaság hívott életre
2. semilyen szakképesítést nem igényel, hozzáadott értéke viszonylag ritkán van
3. aki annyira lúzer hogy nem tud a mai világban az ingatlan.com-ra megírni egy hirdetést néhány mobilos fotóval megspékelve, az meg is érdemli hogy ne tudja eladniHogy miért akkor fizetek neki kétszer (és fizettél neki kétszer) azt sajnos tudom, pénzéhség a neve, ugyanis amikor eladja a kéglimet akkor fizessek neki siker díjat, akkor is ha a vevőt én hozom (DH) 250k-t, meg akkor is ha ő melegíti rá valakire, aztán amikor a maradék pénzből veszek egy másik pecót, akkor az eladó belekalkulálja az árba az ingatlanos "tiszteletdíját", tehát a 25milliós házért fizethetek 25,25M-t. Nem tétel, ők is emberek, élniük kell valamiből, de akkoris az anyjukat, mert ez nekem így 500k ablakon kibaccva.
De ez legalább akkora ökörség mint az elsőre kislakást kell venni. Erről oldalakat tudnék írni mi a különbség a 4 szobás panel meg a szoba-konyha belvárosi fenntartásában, de most ettől tekintsünk el...
jah és végre nem én vagyok helikopter, mert más is így látja
-
válasz
Vismajor01 #7874 üzenetére
Elcsúsztam és kisebb sérülést szereztem.
-
Reggie0
félisten
válasz
Vismajor01 #7823 üzenetére
Nekem mast dobott ki:
-
barnam_
nagyúr
válasz
Vismajor01 #7823 üzenetére
Inkább valami alabamai vérfertőzésen átesett quasimodo
-
Reggie0
félisten
válasz
Vismajor01 #7819 üzenetére
Olyan, mint egy 318d es egy prius 2 szerelemgyereke
-
Integrale
veterán
válasz
Vismajor01 #7819 üzenetére
Nekem ne mondd, így gondolom én is.
-
Szoszo94
őstag
válasz
Vismajor01 #7737 üzenetére
Hát, nálam nem nagy kihívás....és nem, nem 94 éves vagyok
Jogsi autóra 2013 óta, km pedig kb 250e kocsival.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest