Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• MPowerPH

félisten

válasz kchris78 #10130 üzenetére

Amig nem hasznalsz normalis kavet, igazabol hot mindegy, milyen geppel huzod. Ezt megtanultam, miutan hiaba lett meg a Bianca, a bolti, szenne egetett, rossz minosegu kaveval vagy keseru lett, vagy erosen foldes, egett izu, vagy lejott, es igaz nem volt keseru, de semmi mas sem, ergo elvezhetetlen. Nem kell megvenni a 16-20 ezer Forint/kg aru kavekat, mert egy kis porkolobol szarmazo, frissen porkolt, kiprobalt blend 9000Ft/kg, es nem emliotheto egy lapon barmelyik bolti kaveval.
    Felesegem sem szeret a nagygeppel kavet fozni, de szereti a jo kavet. Ha itthon vagyok, akkor en fozok, es most mar kijelentheto, hogy konzisztens az eredmeny mindegyik fozesnel. Ha nem vagyok, akkor brikkazik.
    Mi nem nagyon jarunk kavezokba, nincs a kozelben egy sem, es hogy oszinte legyek, otthon most mar legalabb olyan finomra csinalom, ha nem jobbra. Es mivel mindig van itthon 5-6 fele kave, valogatni is tudok, eppen a savanykas gyumolcsos izekre vagyok, vagy inkabb a testes, mogyoros, csokis iranyra. Aztan kiulok a kertbe, es elszopogatom.
    Es mindezt ugy, hogy nem a dupla 19g -os kosarral fozok nagy atlagban, hanem az 1 szemelyes 17g -ossal kettot. Es kezivel daralok, raadasul a C40 -el, ami nem is a leggyorsabb fajta. :DDD De ez nalam egy szeansz, mert szeretem a kavezas elotti workflow -t is.
    Ettol fuggetlenul be van neki igerve, hogy kap egy regi Delonghi Primadonnat, meg LCD kijelzo nelkulit, mert a kijelzosok mindegyike egy idozitett bomba, es maga a kave fozes es tejhabositas 10 ev alatt nem sokat valtozott ezeknel a gepeknel, eleg csak belenezni. 1 szemelynek pedig az E61 fejes gep pazarlas.

• FőDudu

veterán

válasz kchris78 #10130 üzenetére

Ahogy mar emlitettem, ahogy komolyodik a gep, ugy erosodik a lehetosege a szar kave fozesenek is. (bar a ceges (szalloda) La Cimbali gepekbol meg nem ittam szart.)

Ismerosom eleg nagy kave orult, Descent De1 meg a hozza valo hasonlo aru daralo van otthon, kalibralgatja is kb naponta az orlot, van az az oramu mechanikas kaveturkaloja is, de meg nem sikerult 2x ugyanolyan kavet foznie nekem. :W
    Es nem az alapanyag volt kulonbozo, sot a beallitas is kb hasonlo volt, mert el lett mentve.

Ha ebbol indulunk ki - meg abbol, hogy en csak lattet iszom, mert utalom a kave izet - akkor (szerintem) tok felelsleges a (tul)komplikalt gep.

Egy oreg karos gep, megfelelo viz, megfelelo nyomas, jonapot.

Persze aki kifinomult erzekkel rendelkezik, az elvezheti a kulonbsegeket (dragabb kave es jobb gep fozetenel) - de az olyan mint az audiofil.
    Draga mulatsag es nem mindenki erzi a kulonbseget.

Neked kell tudni melyik kategoria szallsz be. Ha csak a kavezas a cel valamint az otthonrol kimozdulas, azon nem segit majd a jobb kavegep.

Új hozzászólás Aktív témák