- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
kchris78 #10130 üzenetére
Amig nem hasznalsz normalis kavet, igazabol hot mindegy, milyen geppel huzod. Ezt megtanultam, miutan hiaba lett meg a Bianca, a bolti, szenne egetett, rossz minosegu kaveval vagy keseru lett, vagy erosen foldes, egett izu, vagy lejott, es igaz nem volt keseru, de semmi mas sem, ergo elvezhetetlen. Nem kell megvenni a 16-20 ezer Forint/kg aru kavekat, mert egy kis porkolobol szarmazo, frissen porkolt, kiprobalt blend 9000Ft/kg, es nem emliotheto egy lapon barmelyik bolti kaveval.
Felesegem sem szeret a nagygeppel kavet fozni, de szereti a jo kavet. Ha itthon vagyok, akkor en fozok, es most mar kijelentheto, hogy konzisztens az eredmeny mindegyik fozesnel. Ha nem vagyok, akkor brikkazik.
Mi nem nagyon jarunk kavezokba, nincs a kozelben egy sem, es hogy oszinte legyek, otthon most mar legalabb olyan finomra csinalom, ha nem jobbra. Es mivel mindig van itthon 5-6 fele kave, valogatni is tudok, eppen a savanykas gyumolcsos izekre vagyok, vagy inkabb a testes, mogyoros, csokis iranyra. Aztan kiulok a kertbe, es elszopogatom.
Es mindezt ugy, hogy nem a dupla 19g -os kosarral fozok nagy atlagban, hanem az 1 szemelyes 17g -ossal kettot. Es kezivel daralok, raadasul a C40 -el, ami nem is a leggyorsabb fajta.De ez nalam egy szeansz, mert szeretem a kavezas elotti workflow -t is.
Ettol fuggetlenul be van neki igerve, hogy kap egy regi Delonghi Primadonnat, meg LCD kijelzo nelkulit, mert a kijelzosok mindegyike egy idozitett bomba, es maga a kave fozes es tejhabositas 10 ev alatt nem sokat valtozott ezeknel a gepeknel, eleg csak belenezni. 1 szemelynek pedig az E61 fejes gep pazarlas. -
FőDudu
veterán
válasz
kchris78 #10130 üzenetére
Ahogy mar emlitettem, ahogy komolyodik a gep, ugy erosodik a lehetosege a szar kave fozesenek is. (bar a ceges (szalloda) La Cimbali gepekbol meg nem ittam szart.)
Ismerosom eleg nagy kave orult, Descent De1 meg a hozza valo hasonlo aru daralo van otthon, kalibralgatja is kb naponta az orlot, van az az oramu mechanikas kaveturkaloja is, de meg nem sikerult 2x ugyanolyan kavet foznie nekem.
Es nem az alapanyag volt kulonbozo, sot a beallitas is kb hasonlo volt, mert el lett mentve.Ha ebbol indulunk ki - meg abbol, hogy en csak lattet iszom, mert utalom a kave izet - akkor (szerintem) tok felelsleges a (tul)komplikalt gep.
Egy oreg karos gep, megfelelo viz, megfelelo nyomas, jonapot.
Persze aki kifinomult erzekkel rendelkezik, az elvezheti a kulonbsegeket (dragabb kave es jobb gep fozetenel) - de az olyan mint az audiofil.
Draga mulatsag es nem mindenki erzi a kulonbseget.Neked kell tudni melyik kategoria szallsz be. Ha csak a kavezas a cel valamint az otthonrol kimozdulas, azon nem segit majd a jobb kavegep.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest