Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Audacity - hangszerkesztés
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz alphamooncam #440 üzenetére
Na, de szerkesztőbe miért akarsz lejátszási listával lejátszani?
Arra vannak lejátszók.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #442 üzenetére
Ehhez még hozzátartozik, hogy nincs veszteségesen tömörített zeném, a legtöbb wav, meg egy-két flac.
Egyszóval nagyon kényes vagyok a minőségre, ezért kellene.
Egyértelműen jobb minőségű az Audacity lejátszási képessége, mint pl. az Audacius - nem tudom miért..., mondom ezt annak ellenére, hogy nem egy audiofil a lánc. HP. laptop, FiioE10K, Superlux HD668B.
A lejátszók kinézete meg nem érdekel, még abba is beletörődnék, ha zenéhez jutás bonyolultabb lenne, de az úgy szóljon ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
darvinya
titán
válasz alphamooncam #443 üzenetére
iTunes, VLC
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz alphamooncam #445 üzenetére
Mivel szerkesztő, emiatt nem egy app-ba nyitná meg.
Érthetőbben: minden z.számot külön ablakba nyitna meg.Kodi, KM Player
-
TomPack
őstag
válasz alphamooncam #443 üzenetére
A Foobar2000-el például mi a problémád?
-
darvinya
titán
válasz alphamooncam #447 üzenetére
Nincs neki ilyen, mivel szerkesztő.
Saját maga tud „job” listát létrehozni, de az programba kell leprogramozni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz alphamooncam #451 üzenetére
Ott van mit szeret m3u.
lof programozás.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz alphamooncam #453 üzenetére
Rossz a fordítás, mert teli van nem értelmezhető karakterrel.
Amúgy linketed mik kellenek, m3u nem kell átalakítani.
Egy dolog viszont nem lehet benne, URL címeket nem kezeli.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
BonFire
veterán
válasz alphamooncam #445 üzenetére
Nem tudsz ilyet csinálni, mert az Audacity, ahogy fentebb leírták, nem mediaplayer.
Ezenkívül elmondhatnád, honnan veszed, hogy a VLC vagy bármely a mai piacon jelenlévő médialejátszó nem alkalmas zenehallgatásra, illetve hogy mi alapján jelented ki, hogy az Audacity hangminősége más/jobb, mikor ugyanazt a hardver ugyanazzal a kodekkel használja? Ha tömörítetlen a hang, azaz PCM, akkor PCM-et használ az Audacity is, a VLC is, meg a Windows Media Player is. Ha meg AAC, akkor AAC-t.
Te állítod, hogy hallod a különbséget; én állítom, hogy ez puszta képzelődés. Kíváncsi lennék mindenesetre egy ellenőrzött körülmények között elvégzett tesztre, mennyire pontosan tudnád felismerni, hogy Audaicty vagy valami más játssza le ugyanazt a hangfájlt. Kb semennyire.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #457 üzenetére
Úgy látom mostmár csak magamban beszélek. Na mindegy...szóval hifistáknak, túl stúdiós vagyok, stúdiósoknek, meg túl hifis.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Brutforsz
senior tag
válasz alphamooncam #453 üzenetére
Megoldható amit szeretnél, de ahhoz át kell alakítanod az audiofájlok elérési útját, mert valamiért a program nem tud megbírkózni az ékezetes karakterekkel; a %20 jellegű jelölésekkel sem, de azt ki tudod védeni úgy, hogy nem m3u, hanem pls formátumba exportálod a lejátszási listát.
A bocelli.lof így nézzen ki:
file "/home/alphamooncamp/zenek/konyvtar1/nota1.wav"
file "/home/alphamooncamp/zenek/konyvtar1/nota2.wav"
stb.Ha megvagy, az Audacityben Fájl > Importálás > Hang, betallózod a bocelli.lof fájlt, így beteszi a zenéket egy projektbe, de külön hangsávokba.
Kijelölöd az összes hanganyagot Szerkesztés > Kijelölés > Minden (vagy Ctrl+A), majd Sávok > Sávok igazítása > Vége igazítása a végéhez.
Még vissza kell ugrani a legelejére: Szerkesztés > Kurzor áthelyezése > A sáv elejére (vagy j). Ha minden jól megy, most már indíthatod a lejátszást.
[ Szerkesztve ]
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
BonFire
veterán
válasz alphamooncam #456 üzenetére
Az agressziót ugyanúgy beleképzeled a kommentembe, ahogy az Audacitybe a jobb minőségű hangzást. Kettő darab szubjektív állítást tettél, amit nem tudsz alátámasztani semmivel.
Ha Pesten laknék, kész örömmel állnék elébe, mert tényleg kíváncsi vagyok, hogy meg tudnád-e különböztetni, hogy most az Audacity játszik vagy sem. A próba erről szólna. Nem kell a többi lejátszót megnevezni, csak random váltogatva mondjuk öt db lejátszóprogram között ugyanazt a hangfájt, meg kellene tudnod állapítani hallás után, hogy mikor játszik az Audacity és mikor valami más. Mégpedig illene annyi helyes találatot adni, amely statisztikailag jelentős, tehát túlmutat a véletlen találgatáson. Ezt csak azért mondom el, mert voltak már ilyenek, és soha senkinek nem sikerült megállapítania a vélt különbségeket.
De az ország végéből nem egy móka plusz két forint csak úgy odarohanni, random, bemondásra.
Ne csapd be maga a 32 bittel, ha 16 bites zenét hallgatsz. Az akkor számít valamit, ha a programban 32 bittel is rögzítettél és azt játszod vissza. Vagy ha csupa 24+ bites zenéid vannak, mert akkor van különbség a 16-hoz képest. Úgy látom, az általad linkelt oldalon is CD-t lehet kapni (ha eltekintünk az analóg lemezről, de ugye nem arról beszélünk), az meg 16 bites.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
darvinya
titán
válasz alphamooncam #462 üzenetére
Már ne haragudj, de nagyon el vagy tévedve.
Mindegyik lejátszó memóriába tölti lejátszandó z.számot (egyes lejátszók már következő számot is).
Én mint gondot írtam, mert Audacity mindegyik z.számot memóriába fogja tölteni, de ezt korlátozni fogja fizikai memória korlát.
Ekkor jön virtuális memória használat, ami lassítja betöltés, akadó lejátszás lesz.
Érhetőbben:
Van 1db 50MB-os wav z.szám, ami Audacity memóriába betöltve ≈400MB lesz.
Egy album áll pl: 10db z.számból, ezt mind egybe beemelve a folyamatos lejátszáshoz 10×400MB≈4Gb RAM területet foglal el.Akkor itt jön, hogy van-e ennyi fizikai memória Os.rendszer és szerkesztő program memória foglalásán kívül?
Ha nincs, akkor virtuális memória lesz használva.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #720 üzenetére
Esetleg az is megoldás lehet, hogy az Audacity figyelje a felvétel indulásokat, és Ő indítsa el, mert meg tudom ismételni a felvételeket, de mindkét megoldás érdekel.
-
Petyás
tag
válasz alphamooncam #720 üzenetére
Szia!
Lehet nem értek valamit, de ránagyítasz és látod az értékeket minden egyes mintához, és akkor egy-egy csúcsnál össze tudod igazítani a két sávot egymáshoz képest.
Nem tudom mit veszel fel, de a filmeknél a csapó arra is szolgál, hogy a képet a hanggal szinkronba hozzák, ha esetleg elcsúszna.
Pl.: tapsolsz egyet és ha a hang forrása a két mikrofonhoz képest egyforma távolságban van, akkor egyszerre kell megjelenjen a két sávon. -
Petyás
tag
válasz alphamooncam #723 üzenetére
Hú, te aztán belecsaptál rendesen.
Ha kábelt akarsz mérni, akkor a legjobb szerintem, ha kimenő analóg jelet visszakötöd bemenetre. Elindítod a felvételt és utána a hangot, zajt, bármit. (én inkább próbálkoznék zajjal, mert az minden frekvenciakomponenst tartalmaz)
Egyszerre mérheted a két kábelt, (nyílván csak az egyik csatornát mindegyikből) Vagy ha van 4 be és 4 kimeneted egyszerre, akkor akár úgy.
Illetve a fenti módszerrel az egy kábelben levő 2 csatornát is össze tudod hasonlítani. -
Petyás
tag
válasz alphamooncam #725 üzenetére
A 7-es lépéstől elveszek, akárhányszor olvasom vissza.
Az elcsúszást nagyon egyszerűen ki lehet küszöbölni: az audacityben tedd be egymás után sokszor a kívánt mintát, így nem lehet elcsúszás.Úgy látom, hogy belekerültem egy HiFista és nem hifista vitába.
Ha látszik a különbség a két kábel között, az jó? Milyen irányú különbségnek "kell" lennie?
Szerintem az a kábel a jó, aminek az átviteli görbéje 20Hz és 20kHz között konstans csillapítással rendelkezik. Aztán, hogy ezt kellemes-e hallgatni, hogy a rendszer is tudja ezt, az egy más kérdés. -
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #725 üzenetére
Az még lemaradt hogy, nincs analóg bementem, amit digitalizálni tudnék, nincs interfészem, minden képpen be kell iktatnom a levegő-mikrofon párost a digitalizáláshoz.
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #728 üzenetére
Nem tudom, hogy azt láttad-e, hogy
3,837 ezred másodpercnél esett ki a szinkronból az együttfutás, pedig a minta 5 másodperces.Akármennyire nonszensznek tűnik is, ezt a jelenséget csak azzal tudom magyarázni, hogy az egyik kábelben lassabban halad a jel mint a másikban, de ha tudsz rá jobb magyarázatot szívesen elfogadom.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #729 üzenetére
Végülis sikerült a felvételeket szinkronizálnom, és megkaptam a terv szerinti jellegzetes mintát a kábelek különbségéről.
Íme:
A fentiekből úgy gondolom, hogy a kézi szinkronizálást még bőven gyakorolhatom, de a végén még is csak sikerült.Az elméletet sikerült gyakorlatba átültetni, és méréssel kimutatni azt hogy kábel és kábel között létezik különbség, mert hogy csak ennyi lett volna a cél.
Kérem, hogy akinek a projekttel kapcsolatban akár pozitív, akár negatív véleménye van, ne tartsa magába. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest