Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csdm
senior tag
Hali! Kicsit felhúztam a HD 3850-emet, a következö értékek sikerültek:
Core Clock: 835 Mhz
Memory Clock: 800 Mhz
a Shader Clockot nem tudtam álítani.
Ezek jó értéknek számítanak? alap MSI hűtővel ( borda+venti) lehet még jobbat is kicsikarni? nekem nem sikerült. ha 800 fölé emelem a memóriát egy picivel is, akkor elszemcsésedik a kép, gondolom tudjátok melyik jelenségről beszélek ... -
Davidof92
senior tag
Üdv. Kezdek idegbajt kapni ettől a 3850-től. Tegnap felraktam az underground 2-t hogy lanozzunk. Fut, de olyan szép fps laggom van hogy öröm nézni. 2x ki is estem a pályáról emiatt. A másik, hogy a a 2003-as call of duty is szaggat, teljesen mindegy hova állítom a grafikát. Csak az átlag nő 1 picit,a max meg jóval többet, de a minimum fps akkoris 0. Valami ötlet, hogy mi okozhatja ezeket?
Szerk: Underground 2-be füstnél 0-ra lemegy az fps.
[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
-
kriszbon
őstag
válasz Davidof92 #43709 üzenetére
Esetleg próbálj meg másik drivert felrakni, mert ha máshol nem csinálja akkor előfordulhat hogy ahhoz a játékhoz nem jó!
Más: Hozzájutottam egy (Ilyen) vacakhoz jutányos áron![ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
sanya20071
csendes tag
Üdv
Nekem jelenleg egy msi radeon hd3850oc-s karim van és van egy kis gondom a mass effect (eredeti) alatt valamiért a monitor kb 5 perc játék után kikapcsol (lg w2253v-pf monitor), max felbontásba tolom a game-t vagyis 1920*1080-ba és nem akad néha egy kicsit d nem vészes de nem tom megérteni hogy miért kapcsol ki a monitor melegedés lehet az oka vagy mi? -
kriszbon
őstag
válasz bolcsodal #43712 üzenetére
Netezésre még elmegy valahogy, de a 3850-es sokkal bikább kártya
Jól látod ezen nincs tápcsati, halk és nem melegszik nagyon, idle leveszi az órajeleket 160/250-re így kevesebbet is fogyaszt, mint a mostani kártyám is.
Egyébként Trémárkban ratyin teljesít ráadásul nem is húzható nagyon mert csak annyit megy mint ami a képen látszik (4670) vs (3850) és hogy legyen jobb is (mostani kártyám)
Nekem aztán mondhat bárki bármit hogy gyorsabb a 4670 meg mutogathat tesztet is ha akar, mert azért nem mindeggy hogy 35GB/s vagy 66GB/s a mem. sávszél.
Esetleg azokban a tesztekben mindegyik kártyát a rá optimalizált driverrel tesztelték volna, nem az újabbra optimalizálttal akkor a 4670 nagy sz@rban lett volna és milyen csúnyán nézett volna az ki.
Amúgy nagyon jó kis kártya és ha valaki olcsón hozzájut akkor megéri úgy 1280-ig.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz bolcsodal #43715 üzenetére
Ahhoz akkor Rivatunert használtam, a CCC nem volt fent. Kitesztelni hogy mennyit tud ATT-t használtam, de csak a GPU-hoz, mert a ramot azt CCC alatt tudtam hogy max mennyit megy. Egyébként 835-nél kezdett hibázni, 830-on még a Mark lement simán, csak nincs már meg az eredmény, de sok különbség nincs és használni 770/1050-nen szoktam [link].
Az enyémen Samsung 1ns ramok voltak amiknek illik tudni minimum az 1Ghz-et.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
punk17
aktív tag
Sziasztok!
Valaki lenne olyan kedves és egy MSI 3850 256Mb OC gyári biosát feltöltené nekem.
Előre is köszönöm.Oneplus 3T | Apple iPad Air
-
pepikee
csendes tag
Sziasztok,nekem olyan gondom lenne hogy bármikor ha játszok egy játékkal akkor egy idő után leáll a videókártyám ( valami olyasmiről van szó hogy nem bírja azt a grafikaminőséget és leáll? vagy esetleg túlmelegszik? nagyon idegesítő , egyszerűen minden driverrer eljátsza ezt... ( HD 3870 em van) segítsetek légyszives
-
pepikee
csendes tag
válasz Hurkaleves #43720 üzenetére
nem indul újra , vgy lefagy és gép resi kell vagy kapok egy üznetet vcu errorral és lefagy,kifagy,lefagy ameddig nem resizek. hát a hőmérsékletről annyit hogy miután kiléptem a játékból nem bírtam a videókártyán tartani a kezemet olyan meleg volt ... hőmérséklet néző progit? adnál segítséget? ... előre is köszönöm várom válaszodat
-
Haart
addikt
Az AC féle accelero L2 pro rámegy a 3850-es karikra? Csakmert a hivatalos oldalán ez az egy ami nincs kiírva. Létezik hogy csak arra ne menne rá?
-
pepikee
csendes tag
válasz Hurkaleves #43723 üzenetére
nem,nem tuningoltam
-
Nowhere
tag
Helló
A probléma a következő: pár hete gép bekapcsolásakor a monitor villogni kezd és nem kapcsol be kvázi. Néhány újraindítás után (ami egyébként idegesítő macera) valamiért elindul a rendszer úgy ahogy kell. És utána semmi baj nincs sem a géppel sem a monitorral. Amikor nem kapcsol be a monitor a gép zajaiból ítélve a bootolás megtörténik, egyszerűen a monitor nem akar talpra állni magától.
Sípolás hang nincs bootoláskor, tehát minden a szokásos. Fogalmam sincs mi lehet a hiba, ha a monitor lenne szar, akkor pár próbálkozás után se jönne be szerintem normálisan, de igazából nem tudok már mire tippelni mi lehet a baj.
A rendszer sp3, semmi extra nincs rajta szerintem. Megköszönném a segítő ötleteket, hátha.A videókártya asus eah3870 series. Lehet, hogy mégis ez a ludas? Van-e értelme ebben az esetben átrakni a másik kimenetre a csatit a vga kártyán? (Ez most jutott eszembe, tegnap csak portalanítás meg kábel ki-be dugdosás volt, de a probléma nem szűnt meg)
-
meglehet
csendes tag
Helló. Kérdésem az lenne, hogy egy 3870X2 1GB-os DDR3 as videókártya 1800MHz es a ram. És hogy ez kb menyivel lenne jobb egy 4670 1GB os DDR3 kártyámtól?? Lehet láma kérdés, de nem ismerem ezeket az egybe épített kártykat. Válaszotokat előre is köszönöm.
és még enyi, hogy menyire gond a DDR3?? Mert néztem hogy ezzek DDR4 el is vannak? Menyivel lassabb így a kártya?[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz meglehet #43728 üzenetére
Szerintem (Nézd meg magad!) mert úgy sem hinnéd el, és nem nagy gáz a GDDR3!
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
WesTM
őstag
válasz meglehet #43728 üzenetére
Jobbnak sokkal jobb lenne, mint a 4670, de a helyedben már nem ölnék pénzt 3870x2-be.
4870 1gb-kat is alacsony áron lehet már kapni, de akár 4870 512 is pariban van vele, sokkal alacsonyabb fogyasztás mellett, és a cf hibák sincsenek jelen.A gddr3 nem ront sokat, sőt bizonyos helyzetekben a jobb időzítések miatt azonos órajelen gyorsabb mint a gddr4.
Szerintem 4670-ről ne válts 3870x2-re, inkább 4870 512/1gb.
-
ADAM1337
nagyúr
Gondoltam írok egy problémával találkoztam.
9.7-es driver feletti verziókkal nativ felbontáson elkezd késni a 2.gpu képe 3870x2-vel esetleg más x2-es tulajnak is vannak ilyen bajai nativ felbontáson (nálam ez 1920*1080-at jelent).
Nem tudom , hogy a 9.11-es driverben javítva lett-e , de nem sok esélyt látok rá.
Csináltam anno róla videót valahova majd fellököm.Mod: lemaradt win7 x64 os.
[ Szerkesztve ]
-
szuk_jozsef
tag
Sziasztok!Van egy MSI HD 3850 256 OC videokarim.Az utobbi 1 hetben szerintem ez csinalja a fesztivalt.Nyomatom a COD 6-ot max felbontassal megy mint az alom.Masnap meg szaggat mint az allat min graffon is.Windows csere is lett belole hatha rendbejott volna de nem igy lett.Tegnap megint bekapcsoltam a cod 6-ot es fut mint az allat anyira rajottem hogy mikor akadozik a game valamiet nem porog fel teljesen a ventilator mert ugye tudjatok milyen a hangja mikor dolgozik a kicsike.Na en ez hianyolom mindig mikor akad a game mint az allat.Tehat osszefoglalva : mikor hasit a game akkor zug a kartya mikor meg akadozik akkor csak normal fordulatszamon megy a venti.Mi lehet a gond?Nem kap rendes feszultseget?Tapegyseg ,alaplap,kompatibilitasi hiba?Kerlek segitstetek mert tegnap ota megy rendesen de nem vagyok nyugodt hogy vajon mikor jon elo a hiba megint?
AMD Ryzen 2700x,Gigabyte Aorus X470,16gb Hyperx 2133@2800mhz ,Palit rtx 2060,Scythe Ninja 5,Cooler Master MB 500
-
sklopp
őstag
válasz szuk_jozsef #43733 üzenetére
Magad is leírtad a gond forrását, elégtelen hűtés. Első lépésben alaposan tisztítsd ki a hűtőt, esetleg pasztázd újra. Majd megpróbálhatod a firmware módosítását a venti fordulatok átállításával. Végül cserélheted a hűtőt Arctic Cooling Accelero Twin Turbo-ra. Az utóbbi garantáltan segít a gondon.
-
sanya20071
csendes tag
nekem is az a gondom hogy az MSI HD3850OC-s kártyám a mass effect alatt leáll és nem tudom miért mert mondjuk maxon tolom a játékot 1920*1080-ba de csak ennél a játéknál szarakodik mert pl az új cod mw2 is ebbe a felbontásba van és semmi baja vagy a the force unleashed is és az se csinál ilyet megnéztem a hőmérsékletet de csak reset után tudtam mert lefagy a gép ha elmegy a kép és nem reagál semmire de az everest szerint reset után 35fok a gpu és a gpu környezete az pedig nem sok.Annyi hogy régebben volt tuningolva mikor vettem de azóta is alap órajelen jár ugyhogy nem tom mi a gond. Valaki léci válaszoljon.ja és még annyi hogyha jól láttam miután kikapcsol a moncsi szürke csikok vannak a képernyőn.
[ Szerkesztve ]
-
CsabiHT
csendes tag
Segítsetek please!!!!
Kb 2 hete vettem egy HD 3850 AGP-t, hogy majd én milyen jókat fogok játszani. Ehelyett a 2 hét alatt csak a tesztelések, kisérletezések mennek.
A konfigom:
Asus A8V-X (939)
Athlon XP 3800+ X2
2 GB Samsung 400Mhz dualba
360 W Chieftec tápA problémám az, hogy egyszerűen nem megy stabilan a gépem.
Zsír új windows SP3 .Net 2.0 ati catalyst 9.10 AGP hotfix feltelepítve és olyan hibák jönnek elő, mint FarCry 2 telepítésnél hiba, miszerint a CAB fájl hibás. Másik gépen tökéletesen megy ugyanez a letöltött verzió.
COD 4 a 2. pálya töltésénél kilép hibával.
NFS Undercover legelején a videónál lefagy, de csak a játék.
Mióta megvan a kártya semmivel nem tudtam játszani és nagyon elszomorító a helyzet. Kicsit kezdem bánni, hogy megvettem ezt a kártyát.
Próbálok olvasgatni, hogy mi lehet a hiba, de nem tudok rájönni.
Memtest 86 lefuttatva hiba nélkül végig ment.
Probáltam csak egy memória modullal ugyanúgy hibák.
Vinyó letesztelve hibátlan.
Olvastam olyat, hogy az is hiba lehet ha a kártyára nincs rádugva az Y elosztóra minkét helyre a tápból áram. Azt is próbáltam most mindekttő be van dugva.
Egyedül a táp amire gondolok, de itt azt írtátok korábban, hogy a Chieftec 360W simán el kell, hogy vigye.Próbáltam a 9.11-es drivert. Fel se tudtam rakni:S
Segítsetek légy szíves mit próbáljak meg, mi lehet a gond?
-
sanya20071
csendes tag
Hát egyszerű a helyzet futtass egy 3dmark03-at vagy 05-t ha az alatt kilép vagy fagy akkor valószínűleg kártyahiba és dobd vissza garba amúgy a géped többi része se az a kimondott atomstabil cucc gondolok itt pl a memóriára a samsungok nem épp a megbízhatóságukról híresek nekem is volt annyi gagyi típusú ramom és hiába volt jó mindig csinálta a hülyeségeit hogy pl elindítok vmit és kiírja hogy memória írás nem sikerült meg lefagy meg kékhalál nem sokkal drágább pl kingmax vagy kingston azok se a legjobbak de legalább nem fagynak midnen ok nélkül, nekem volt már samsung hynix meg mittomén milyen márkátlan fosok de amióta áttértem a régi gépenn geil-re az újba meg már corsair dominator van azóta nem találkoztam ilyen gonddal. A kártyával kapcsolatba nem tom hogy mit értesz 2 tápcsatlakozó alatt sztem csak egy van rajta pedig nekem pci.e. és egy 6 vagy 8 tűs csatlakozót kell rákötni a tetjére a teljesítménye meg elég jó az árához képest és 17-ért vettem és mindent visz pl cod6, force unleashed,hawx, cod4, mirror's edge mind 1920-ba megy akadásmentesen na jó a cod 6 -ba 1-2 pillanatra előfordul hogy beakad de nem vészes és az is csak single-be ha sokan vannak.
JA ÉS 1 ÉSZREVÉTEL LE NE TÖRJÖN MÁR AZ ÚJJATOK MÁR VAGY 3 NAPJA ÍRTAM HOGY MI A GONDOM ÉS AZÓTA SE ÍRT VISSZA SENKI NE LEGYETEK MÁR ENNYIRE TUNYÁK!!!!!!!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Ilyen kártyám van.
Szeretném hdmi kábellel a TV-re kötni. A hangot át tudom vinni vele valahogy? Úgy tudom, a DVI nem tud hangot.
Legvégső esetben az alaplapi persze ott van, annak van hdmi-je is.
Köszi. -
jambiyya
őstag
válasz sanya20071 #43738 üzenetére
A csíkozás ált. memóriahibára szokott utalni.
Gondolom az ilyenkor szokásos procedúrán túl vagy (friss driver, áramellátás, stb.). -
fradi81
veterán
Hello
Van olyan márka hd3850-ből amelyiket nem szabad megvenni mert hangos/ sok a memóriahibás?moto g72, Ninebot d28e
-
sanya20071
csendes tag
Nekem msi hd3850-em van oc verzió hát a hűtést kicsit elrontották simán lehetett volna csavarokat még húzni a hátulján mert így kicsit laza a hűtő meg az elején az a dísz hát..szépnek szép csak nem egyszer mikor pörög a venti hogy úgy mondjam berezonál vagy mi a helyes szó szal zörög az a lényeg mert nincs megfelelően rögzitve de a teljesítményével nincs gond.
-
CsabiHT
csendes tag
válasz sanya20071 #43740 üzenetére
-
sanya20071
csendes tag
Ember olvasd el mivan odaírva crc hiba vagyis adathiba itt nem a vga-val van gond hanem nem tudja feltelepíteni vmiért vagy szar a windows vagy ha cdről telepíted akkor az karcos vagy szarakodik a vinyó vagy a ram.
-
sanya20071
csendes tag
Mellesleg nekem is van hasonló gondom én windows 7-et használok és felraktak múltkor a 3dmark 05-t de nem indítja el vagyis elindul de nem csinál semmit csak áll utána meg lefagy 5-let? Nme támogatja a win vagy mi?
-
beni77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3850 kártyám. A DVI-HDMI kimeneten csatlakozik egy erősítőbe, onnan megy a kép az LCD felé. A kép OK viszont az audio elég érdekes.
Ha nem windows media playerrrel játszom le a filmeket hanem egyéb lejátszóval pl. kmplayer, vlc, ... akkor az erősítő szerint 2 csatornál PCM hang jön ki a kártyából. Az eszköz beállításnál valóba ezt látom (Realtek HDaudio), csak a sztereo látszik.Azonban ha WMP12-vel játszom le a filmet, akkor az erölködő 5.1 dolby digital hangot jelez bejövő jelként.
Az a kérdésem, hogy megolható-e ez másik lejátszó programmal is agy csak a WMP12-vel tudok így filmeket ejátszani. (WMP12 dolby plug-in?)
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest