Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxbury
őstag
Sziasztok.
A 6850-esemnek elkezdett halkan kerepelni a ventillátora. (Asus Formula). A fordulatszám függvényében emelkedik. Annyira nem erõsen, de tisztán hallhatóan. 2 és fél év gari van még rá (Aqua) . Szerintetek ezzel visszavihetem garanciába, hogy javítsák meg? Vagy cserélik? Köszi! -
Roxbury
őstag
válasz
sinya85
üzenetére
Én régebben csináltam egy tesztet a GTA 4 alatt. [link]
Valóban egy kivétel az, mert az zabálja a magokat. Az alá kizárt, hogy elég lenne a 2 mag, mint láthatod is a tesztből.
Az akkori konfigom: egy X4-es Athlon úgy emlékszem 3000MHz-n, meg egy 5750-es, az is húzva.
Nálam megérezte a BFBC2 is a 4 magot, elég rendesen.
-
Roxbury
őstag
Remélem igazad lesz. Bár Gaming evolved partner a BF3, tehát nagy valószínűséggel rendesebben optimalizálták Phenomokra/Athlonokra is.
GTA 4 alatt tesztelték többen is olyan Athlon-okkal, amikben aktiválható az L3.
4-5 %-ot hozott csak FPS-ben állítólag. Viszont eltűntek a Microlagg-ok. Bár én nem vettem észre laggolást a játékban Athlonnal sem.
Ha elég lesz a végleges BF3 alá, akkor marad így a dolog pár évig, mert csak azzal akarok játszani az elkövetkező 1-2 évben.
Ha nem, akkor majd megoldom Intel oldalról a dolgot idővel.

-
Roxbury
őstag
válasz
D.Orion
üzenetére
Megköszönném.
Kíváncsi vagyok.(#15619) Pala: Azért teszteltem ezzel, mert előrendeltem a Battlefield 3-at, ami állítólag kb. annyira kihasználja a procit, mint a GTA 4, így van némi viszonyítási alapom akkor.

A BETA alatt szépen ment, de ezek szerint lehetséges, hogy proci téren lehetne még gyorsítani a rendszeren. De, majd jövő héten kiderül.

-
Roxbury
őstag
Csináltam egy kis tesztet az Asus 6850 V2-esemmel, ami 940/1100-on megy.
GTA 4 benchmarkot használtam. Tudom, hogy nem lehet adni rá, viszont a különbségek kimutatásában tökéletes.
1920x1080-ban mindent High-ra, vagy V.High-ra téve 4x-es Anizo-val és kikapcsolt Vsync-el csináltam.
A teszt célja főleg az volt, hogy megtudjam, hogy ebben a felállásban ki tudja-e hajtani a procim (Phenom II X4 840 = Athlon II X4 650) a videókártyát 940/1100-on.
2.2 GHz --> 25.68 FPS
2.4 GHz --> 27.80 FPS
2.6 GHz --> 28.63 FPS
2.8 GHz --> 30.10 FPS
3.0 GHz --> 31.65 FPS
3.2 GHz --> 32.78 FPS
3.4 GHz --> 34.18 FPS
3.5 GHz --> 36.12 FPSSzóval még FullHD-ban sem képes kihajtani sajnos, amint ez jól látszik.
Nem tudom meddig kéne húzni, hogy kihajtsa, de alapfeszen eddig ment.
-
Roxbury
őstag
Sziasztok. Nekem volt problémám a 400-as Chieftec iArenaval (GPA-400S), mert elfogyott a táp a húzott az Asus 6850 V2 (940/1100), meg egy 3.2-es X4-es alatt. Mint később kiderült a probléma ennél a tápnál az volt, hogy nem szabad a 6 PIN-es csatit rákötni a videókártyára, mert az a kör nem bírja el ezt a terhelést. Mivel ennek a videókártyának 2 darab 6 Pines csati kéne, azzal a táppal ezt nem lehetett megoldani, mert összesen csak 2 db molex csatlakozó van a tápon, tehát nem lehet megoldani a gyárilag adott átalakítókkal sem a kártya áramellátását, mert 4 darab molex kéne a tápon hozzá. Sata-->Molex átalakító meg nem létezik állítólag.
Így vettem ma egy Chieftec 550W-os tápot (CTG-550-80P). Kb 5-ször olyan nehéz, mint az iArena volt, 3-szor akkora kondik, meg trafó van benne. Meg ugye ott a 3 év gari is. +Ugyanolyan csendes, mint az iArena volt. Szinte hangtalan.
Ezen már 2 darab 6 PIN-es csati van gyárilag, ezekről üzemel a 6850.
Ráküldtem egyszerre a Prime 95 Blend tesztjét + a Furmark Stress tesztjét, tehát ténylegesen teljes terhelésen ment az egész rendszer mintegy 20 percig.
Tökéletesen viselte a táp, minden korábbi probléma megszűnt. + 20 perc után is teljesen hangtalan volt!
Tehát ennek a szériának már bírja a 6 PIN-es köre is a terhelést bőven.
Köszönöm azoknak, akik ezt a szériát ajánlották, nem bántam meg, hogy megvettem.

-
Roxbury
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Igen, lehetséges, hogy ott lesz a probléma akkor.
Mondjuk az egyik csatlakozó az a 4 tűs rendszerről megy átalakítóval. A ház hátuljától számítva a 2.-csatiba van bekötve a 6 tűs, ami közvetlenül a tápból jön ki.
Köszönöm!

-
Roxbury
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Az mondjuk a másik dolog, hogy az egyik tápcsatira a táp 6 tűs pci csatija van bedugva, a másiba meg arról az ágról van levezetve, amin a molex csatik vannak. Az az ág azt hiszem nem a 12 V-os ág, hanem a gyengébbik terhelhetőségű.

Játék közben nem igazán voltak problémák. Akkor jelentkezik ez, amikor egyszerre futtatom a furmarkot, teljesen terhelve a vga-t + mellette futtatom a Prime 95-öt, teljesen terhelve a BLEND teszttel.
-
Roxbury
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Hali!
Köszi!

A V2-es Asusod van Neked is? Mert nekem azt mondták, hogy ez jóval többet is tud fogyasztani, mint a referenciák. 2 Tápcsati pont emiatt kell neki.
Tuti a táppal lesz a probléma akkor, mert az általad linkelt írásban is írják, hogy: "Elvileg ez is belül van a 400 watton, gyakorlatilag a Chieftec és a Cooler Master esetében már a két CPU-mag hajtása nélkül is hamar lekapcsoláshoz jutottunk. Minden bizonnyal a 12 voltos részleg védelme vetett véget a mókának. Az Enermax eggyel tovább bírta. Nála még egy processzormagot is meg lehetett hajtani, így a...."
Másik topikban is írták, hogy gyenge nagyon a tápom 12V-os ága, így egy ~180-200Wattos
(940/1100) kártyához, meg a 4 magos Phenomhoz már kevés lehet úgy, hogy csak 336 W-os terhelhetőséget ír tápon ráadásul csak átlagos hatásfokú, semmi 80+, meg ilyesmi. És sokszor próbáltam külön a procit, meg külön a kártyát teljes terhelésen. Bírták sokáig. Ahogy egyszerre terheltem őket fullra, lekapcsolt a táp.Szóval tápcsere lesz.
A Te Zenednek szerintem jóval erősebb a 12V-os ága, mint az enyémnek. + ugye ott a V2-es kártya, meg a 4. mag.
Szerintem ez éppen elég neki sajnos, hogy besokalljon.

Amúgy a videókártya dobozán írja is, hogy minimum 500-as táp , aminek a 12V-os ága 40A-t tud minimum (a tápom mind a 2 követelménynél elhasalt, ráadásul ezek az alapórajelre vonatkoznak) + minimum bedugva a 2db 6 tűs csati.
-
Roxbury
őstag
Köszönöm szépen.

A jelenlegi 400-as Chieftec-emnél 336W ez az érték. Tehát valóban ott van a probléma. Ennyi már nem elég neki alapon sem, ha minden maxon megy.
-
Roxbury
őstag
Köszönöm a mindenkinek a válaszokat, a CTG széria tetszik. Már csak egy kérdésem lenne.
A 2 db PCI-E (6 PIN) csatlakozó, ami azokon a tápokon van, az az alábbi táblázatból melyik ágnak felel meg?
Gondolom a +12V1 és a +12V2-ről kapják a 6 pin-es csatik a naftát ugye? Tehát akkor a videókártya is.

-
Roxbury
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Milyen tápot lenne érdemes vennem (gondolom ilyen 600 W környékén) aminek van 2 db csatlakozója , ami a videókártyához kell (pci-e 6pin), és ami megfelelően el tudná látni azon az ágon a videókártyát? Mert ha húzva megehet akár 180-190 W-ot is ez a fajta kártya, akkor inkább valami nagyobbra gondoltam, nehogy az legyen, hogy nem elég neki az sem, vagy stabilitási problémái legyenek.
Köszönöm!

-
Roxbury
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Procit az igaz, hogy nem vettem vissza, viszont a kártya alapon ment.
+ Felcseréltem a két táp ágat is, gondolván, hogy lehet, hogy az egyik ágból jóval többet vehet talán fel, de a táp valamelyik ága nem bírja (majd talán a másik).
De sajnos így is csinálja.
Úgyhogy gondolom akkor biztos a táp. Köszönöm a segítséget.

-
Roxbury
őstag
válasz
diegho
üzenetére
Lehetséges, hogy valóban a táp lesz, mert sikerült reprodukálnom a problémát.
Adtam neki full terhelést intel burn testben, utána prime 95-ben. Akkor semmi.
Adtem neki Furmarkban teljes terhelést. Akkor se semmi.
Abban a pillanatban, amikor ráküldtem a furmarkos teszt mellé a prime 95-öt, azonnal lekapcsolt a gép.
Szóval nagy valószínűséggel akkor a táp.
Valaki azt mondta itt a fórumban, hogy nem kötelező rácsatlakoztatni mind a 2 helyre tápcsatlakozót. Ez igaz?
Bár, ha így megeszi a magáét mindegyik ágról, akkor egy ágról még kevesebb lenne neki gondolom + lehet a kártyának se tenne jót.
(#15405) diegho : Okés, köszönöm.

Kipróbálom húzás nélkül, hátha jó lesz.
-
Roxbury
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Augusztus 15-én vettem. Még nincs két hónapos. Tükör tiszta. Eddig nem fordult elő ilyen, ez volt az első alkalom.
-
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen tápom van: [link]
Kizárt dolognak tartom, de azért megkérdezem: létezik az, hogy elfogy a táp játék alatt teljesen terhelve a videó kártyát, meg a processzort?
Asus 6850 V2 1Gb (940/1100)
Phenom II X4 840 3.2GHz (gyárilag nincs benne L3)
4Gb DDR3 1333
1 DVD író
1 500-as vinyó
Ez így nem vehet véleményem szerint ki a konnektorból többet, mint 200 watt, hiszen itt sem vett ki többet, egy ennél erősebb rendszer.
Mégis, miközben játszottam a Battlefield 3 multival, egyszer csak hirtelen kikapcsolt fullon a gép. A szobában minden más működött tovább. (többek közt egy digit óra is, ami a legkisebb áramkimaradásra is újraindul, de nem tette, tehát nem az volt)
Mitől lehetett kérdem én? A rendszer nincs húzva. A videókártyának 500-as tápot ajánlanak gyárilag, de mint tudjuk, ez blama, mert össz-vissz max 200-at eszik az egész rendszer.
Jah és ugyebár ezen a videókártyán 2 tápcsati van. Az egyik a táp ehhez való csatijáról kapja a naftát, a másik pedig a vinyók stb tápcsatijáról van leágaztatva.
Szóval lehetett esetleg a táp?
Köszönöm!

-
Roxbury
őstag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Köszi!

-
Roxbury
őstag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Köszönöm!

-
Roxbury
őstag
Sziasztok!

Ez [link] szerintetek jó vétel jelenleg?
+Milyen órajelekre érdemes húzni, amit biztosan elviselhet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(940/1100) kártyához, meg a 4 magos Phenomhoz már kevés lehet úgy, hogy csak 336 W-os terhelhetőséget ír tápon ráadásul csak átlagos hatásfokú, semmi 80+, meg ilyesmi. És sokszor próbáltam külön a procit, meg külön a kártyát teljes terhelésen. Bírták sokáig. Ahogy egyszerre terheltem őket fullra, lekapcsolt a táp.