Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz ///Krisz\\\ #14843 üzenetére
Azért minimum FPS-ben pl az Aliens vs Predatornál kb 8-10FPS különbség van az alap 6870 és a sz@rrá hajtott 6850 között
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz Tothgera30 #14841 üzenetére
Itt az ideje, hogy én is hozzászóljak a témához és lezárjam a vitát!
Nincs igaza Tothgera30-nak!A 6850-es kártya felhozható tuninggal egy alapórajeles 6870 szintjére.
Az egész kulcsa a memóriasávszélesség, ami visszafogja a 6870-es kártyát, hiába a több számolóegység,a memóriasávszál miatt ez benne marad a kártyában.
Azt is megmondom, hogy egy 960/1150-es 6850 radeon mindenhol veri az alapórajeles 6870-t. 850/1150-es órajeleken meg alig mérhető különbség, 5 játékból 3-ban veri a 6870-t, a 6850.Tehát a vitát zárom, aki meg nem hiszi az nézze meg az anandtech oldalán a tesztet, ott szépen ki van mérve minden.
[ Szerkesztve ]
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz GeneraL_XTX #14851 üzenetére
Hát igen nyilván nem lesz minden játékban egy szinte a két kártya, de a legtöbb helyen simán hozza szintet.
"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
gordonfreemN
addikt
válasz polonic #14850 üzenetére
De épp ezaz, hogy a bios valamiért bekapcsolta, gondolom azért, mert kivettem a 6850-et.
Emiatt bekapcsolta az IGP-t de én erről nem tudtam, csak amikor láttam az eszközkezelőben is, hogy ott a két kártya, a 6850-ből jött a kép, de ha gpuZ-t elinditom, abban mutatja a 4200-at elsődlegesnek. Ha ment a furmark, ott is gpu 1nek a 4200-ast irta ki, gpu2-nek meg a 6850-et
Erre irtam, hogy mindegy kikapcsoltam, de hogy mi lehetett a jelenség?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Malibutomi
nagyúr
Ezta vitát sosem értettem, igen a 6850 húzva kb ugyanazt tudja mint a 6870 alapon....a 6870 húzva kb ugyanazt tudja mint a 6950 alapon...stb.....stb...stb....
Semmi értelme a vitánakvan akinek ilyen van, másnak olyan, a lényeg hogy amivel játszik az úgy fusson ahogy neki megfelel, aki meg csak a teszt számoknak él, örüljön neki.Uff
-
Biga123
addikt
válasz Malibutomi #14855 üzenetére
ott a pont..
a vita berekesztére került..---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Tothgera30
Ármester
válasz belinho #14852 üzenetére
Igen ám, de egyik teszt sem hozza ki ugyanazokat az eredményeket. Hidd el én örülnék a legjobban ha a DirectCU 6850-esem 70-es szinten menne, de nem hiszem hogy hozza ugyanazt, azért egy kis különbség van.
Tessék azonos órajeleken itt volnánk: [link]
Tehát ha plusz 50Mhz-t adunk mondjuk neki akkor hozza a 6870-et alapon, de amúgy nem igazán...
...és tényleg utólagos off...
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
diegho
nagyúr
a 70-es amúgy többet megy tuningban, mármint magasabb órajelek érhetők el velük, vagy nem? Nem mintha húzni akarnám.
-
diegho
nagyúr
.
[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
Na srácok ma hozzá jutottam egy Asus 6850 DirectCu-hoz. Szerintem nagyon jó "kis" kártya a doboza rohadt nagy. Sok cucc van benne... Maga a kártyáról: nagyon halk és hűvös játék alatt sem pörög fel annyira a venti. Nem rossz kártya, de ez csak kölcsön be van amíg nem jön meg a 6950-esem.
HyperX
-
F_Zolee
veterán
Hello
Beléptem én is a "klánba" egy Sapphire 6850-el. Valamit célszerű állítani a catalystban vagy jó alapon minden ahogy van?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz F_Zolee #14863 üzenetére
Ha nem akarod tuningolni akkor jó minden ahogy van. Nem emlékszem milyen kártyád volt ez előtt, de ezen szépen fog muzsikálni a BFBC2. És jó szórakozást hozzá!
[ Szerkesztve ]
"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
Malibutomi
nagyúr
Megjött
(6870)
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz Malibutomi #14866 üzenetére
Grat. Én is ilyet akartam, de akárhogy is néztem, nem ért meg +10k-t nekem a cyclone 6850-hez képest.
-
nagynorbi
aktív tag
válasz Malibutomi #14869 üzenetére
Ha nem annyira publikus, akkor priviben küldhetnél nekem infókat
Üdv.:
-
jambiyya
őstag
válasz Malibutomi #14869 üzenetére
Jól látom, 3870-ről váltottál, mint én?
Sejtettem, hogy majd gyorsabban futnak a játékok ezzel, és magasabb felbontás is elérhető lesz. Arra azonban nem számítottam, hogy szebb is lesz, főleg nem ennyivel.Durva. -
nagynorbi
aktív tag
válasz Malibutomi #14872 üzenetére
Ennyiért nekem is jöhetne
-
diegho
nagyúr
válasz Malibutomi #14872 üzenetére
És ez még csak egy alkatrész. Tavaly év elején néztem az amerikai dell gépek árait. Az a gép amit itthon kihoztam oprendszer nélkül 130k-ból, az a dell-nél 3 év garival oprendszerrel volt 70k akciósan kint.
-
kucseranor
tag
Üdv!
Van egy 6870 Hawk-om lassan 3 hónapja, mostanában csúnyán berezonál a ventije és iszonyat hangos. Terhelés alatt nem csinálja, csak 2D-ben. Ha állítok a fordulatszámon úgy rendben van, de akkor sem természetes így. Valakinek tipp?
-
DoxaM
aktív tag
válasz Malibutomi #14877 üzenetére
Érdekes "importod" lehet...Mert ált. a szállítás plusz vám plusz áfa (mivel usából jön nem euból) , megdrágítja a terméket úgy, h nem éri meg onnan...maximum, csak hozatni ismerőssel, ha épp jön haza, "ajándék" ként 1db-ot főleg úgy, h ált 180-200$ körül látom odakint, arra a 25% plusz airshipping plusz vám..milyen oldalról rendelted? bár látok 160-ért is xfx-t, dehát ugy a végosszeg messze nem 32k lesz
[ Szerkesztve ]
-
DoxaM
aktív tag
Közben egy keresztkérdés...esetleg nem tett fel valaki új nem OC-s biost Gigabyte OC-s verziójú 6850re? mert úgy tom, h az alapnál lehet változtatni a fesz-t..viszont az OC-nél nem
-
GödiAli
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni most húztam újra a gépem, de ahogy felteszem a 11.7 v 11.8-as drivert win7 (64) betöltése, kifagy v megáll a logó után! Mi lehet a gond eddig sosem láttam ilyet, azt olvastam h másoknak is volt gond a 11.8-al, de a 11.7-el is ugyan azt csinálja! Előre is köszi a segítséget! ( giga 6850 )
-
F_Zolee
veterán
válasz ///Krisz\\\ #14865 üzenetére
4850 volt előtte. És jól megy a BC2 DX11-ben, igaz eddig 2x-es szűrőket tettem csak rá, nem tudom van-e értelme magasabbra tenni.
-
karis
tag
Tisztelt szakértő fórumozok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a minap szereztem be egy Sapphire 6790-et( mivel a 9800gt-m felmondta a szolgálatot), és többen mondták, hogy a gépem nem tudja teljesen meghajtani a videokártyám. Szerintetek, hogy van ez? Szerezzek be egy újabb procit?
Gigabyte GA-MA770-DS3
AMD athlon64 X2 6400+
Geil ultra 2gb(2*1) 800Mhz
Corsair VX450W
Válaszotokat előre is köszi!!! -
- = Zk = -
félisten
hát szerintem sem ártana egy új proci. ram is "segítőkészebb" lenne, ha az 2*2GB lenne...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
karis
tag
Akkor az alaplappal nincsen semmi gond. Teljesíti majd a feladatát rendesen?
-
///Krisz\\\
senior tag
-
F_Zolee
veterán
válasz ///Krisz\\\ #14887 üzenetére
Már nincs semmiféle lassulás. Hasít.
-
- = Zk = -
félisten
persze.
gyengébb alaplapom van, és simán elvagyok vele 6 maggal. radásult az enyém AM2+-os, míg a tiéd AM3 már, ugye?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
karis
tag
válasz - = Zk = - #14889 üzenetére
Az enyém is AM2+-os , de olvastam róla, hogy 6 magos procival is megy. Amugy egy hibára nem tudsz nekem megoldást találni, mert miota megvan az uj kártyám (1hete) azóta amikor felhúzom a GPU órajelét és a memó órajelét akkor néha eltolja a képet játék közbe valahogy igy:
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-09/21/167766_jdisnodzzxpvrah1_hiba.jpg -
- = Zk = -
félisten
6 mag: nézd meg a cpu supportot a honlapon.
képeltolás: pasz. nem tudom mi lehet vele. 11.8 fentvan, mint driver?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
-
karis
tag
válasz - = Zk = - #14892 üzenetére
Támogatja, Phenom II X6.
A driver fent van. -
- = Zk = -
félisten
megeshet, hogy a driver a ludas. sokaknak gebaszt okozott a 11,8. én pl kifejezetten ezek miatt nem tettem fel. lehet nálam nem lett volna gebasz, de kihagytam. majd a következőt.
[ Szerkesztve ]
-
MontyCrew
senior tag
válasz - = Zk = - #14895 üzenetére
nálan me okozott semmiféle gubancot, tökéletesen működött, most a 11.9es bétát tettem fel,
-
jambiyya
őstag
Én nem gondolom, hogy feltétlenül hozzá kéne fejleszteni a VGA-hoz a többi komponenst. Legfeljebb nem lesz mindig 99%-os a GPU kihasználtság. És?
Persze ez hozzáállás kérdése. Én még soha nem húztam VGA-t, pedig a trident, vagy a tseng szinte könyörgött érte.
Nem szívesen adok ki pénzt valamiért, ami nem hozza vissza az árát. A 6850 megvételét pl. sajna nem tudom alátámasztani semmilyen racionális indokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest