Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MontyCrew
senior tag
Ismét megjöttem, sikerült lecserélni a 6850eseimet, így beszerváltam egy 6870est, hogy itt maradhassak, nagyon bejött ez a 68xx széria és láss csodát megajándékoztak hűségemért egy egész szépen tuningolható darabbal,
Sapphire 6870 GDDR5 1GB Referencia modell
900/1050Tuning, alapfeszen
1000/1100Ha megjön a plusz radi a rendszerbe, még próbálgatom majd mit tudok belőle kihúzni
Egy kérdés,
Az AMD prociknál volt ilyen jelenség, hogyha hűvösebben volt a proci, akkor magasabb órajeleket bírt, ez a gpunál is így van? -
MontyCrew
senior tag
válasz csucsbicep #14103 üzenetére
kár, hogy referencia hűtővel nem próbálam ki, de most totál meglepődtem, még így tuningolva is 40 fokkal hűvösebb furmark alatt... sztem itt énnekem bőven elég is lesz, 6fpst hozott f1 2010ben fullHD felbontásban ez a kis tuning.
-
Tothgera30
Ármester
válasz - = Zk = - #14087 üzenetére
Én arra egy S1-et raknék. Azért észrevennéd a különbséget a gyári és az épített hűtő között. Nekem a gyárit erősen vissza kell húznom MSI AB-vel hogy ne lógjon ki nagyon a gép hangjától!
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
- = Zk = -
félisten
válasz Tothgera30 #14105 üzenetére
én azt főleg nem.
de nem venném észre, mert a cpu és még 3 venti kelti a szélzajt az asztal alól. a vga-t meg sem hallom ilyen orkán mellett" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MontyCrew
senior tag
válasz GeneraL_XTX #14106 üzenetére
-
Tothgera30
Ármester
válasz - = Zk = - #14107 üzenetére
Na látod, akkor nem egy csónakban evezünk. Nekem egy D14-es 800rpm-es Slip Streammel, és egy 800rpm-es Swif2 megy most a gépben, mindkettő 400rpm-re húzva, tehát gondolom érted mikor azt mondom hogy a passzív alu merevlemez hűtőbe rakott Green HDD-m a leghangosabb a gépben. Ezért nem akarok nagyon zúgó ventijú VGA hűtőt melléjük.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Tothgera30 #14109 üzenetére
..
én gépész vagyok. zúgó, morajló gépek. kompresszorok zúgása. hajómotorok beüzemelése stb. én megijednék, ha nem hallanék hangot a gépem felől" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Tothgera30
Ármester
válasz - = Zk = - #14110 üzenetére
Engem meg az zavar ha a nyüzsi otthon nem pihenhetnék a gép előtt. Meg audiofil típus vagyok, tehát élvezni akarom a zenét és nem akarom alacsony hangerőn a sssszzzrrhgtgrzzzzsssssszzzz hangot hallani.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Tothgera30 #14111 üzenetére
igen, idehaza van nálunk is gond a hangzavar miatt. azárt van a hangfal, hogy szóljon a zene, nem? de
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Mustármag
őstag
Nem hiszem el levettem az alsó ventinek a porszűrőjét és 65-70°C-között van a 3-érték.
Besz@rok... Inkább hetente takarítom a gépet de nem teszem vissza. -
Tothgera30
Ármester
válasz - = Zk = - #14112 üzenetére
Az kikapcsol néha, de máskor pedig jobb a néma csend, szóval szeretem a néma gépet.
-
barnaki
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 6870-es kártyám a kérdésem az csak annyi lenne,hogy mennyire célszerű rátenni hűtőt a kártyára?. Ahogy nézegettem nem melegszik..., és van pár venti a gépben is
csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot.
-
barnaki
aktív tag
válasz --Disztroj-- #14116 üzenetére
Nem van rajta hűtő, most olvasom egy kicsit hülyén fogalmaztam , csak + hűtőt érdemes e rátenni?
-
barnaki
aktív tag
válasz --Disztroj-- #14119 üzenetére
aham értem. sapphire 6870-en de ez valami új hűtéses cucc, ugyanúgy néz ki mint a vapor-x
-
Acka
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Most szeretnék egy 6850-es karit venni, de nem tudok választani. 2 lehetséges jelölt van az ASUS EAH6850 DirectCU/2DIS/1GD5 V2 és az MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition/OC. Az órajelei picit magasbbak az MSI-nek, de nem tudom melyiknek jobb a hűtése esetleg melyiket lehet jobban meghajtani? Ár szempontjából kicsi a különbség.
Tehát adott a kérdés: melyiket éri meg jobban megvenni?
Előre is kösz a válaszokat!
AckaAMD Athlon 64 X2 5000+ 2,8GHz / MSI K9A2 CF / 2x2 GB DDR2 Corsair 800MHz / NVIDIA GTX460 768 MB / WD 320GB + 750GB/ Enermax Liberty 400W /
-
Tothgera30
Ármester
Mindkettő nagyot üt. Én most rendeltem egy Cyclone-t, szerintem ez jobb/egyedibb kari. A Cyclone hűtése talán halkabb, szellősebb, persze ezt a körülmények nagyban befolyásolnák, nekem teljesen zárt kecóban jól jön hogy nincs rajta műanyag, így kergeti a légáramaltokat. A Cyclone ráadásul két állású kapcsolóval van szerelve, tehát vagy egy csendes üzeme és egy tuningosabb, teljesítményorientált üzeme is. Mondjuk itt nem érvleni akarok, mert a DirectCU is nagyon jó, de jelen esetben szerintem az MSI jobban domborít.
-
MontyCrew
senior tag
válasz Tothgera30 #14122 üzenetére
nekem még a windforce hűtős karik is nagyon bejöttek!
-
MontyCrew
senior tag
válasz Tothgera30 #14125 üzenetére
abból nekem cf volt meg 6870 windforce 3as is, nah az volt a legjobb hűtős karim amit használtam eddigi pályafutásom alatt
-
Vigneau
félisten
A HD 6870-esem DirectCU volt, míg a GTX 460-am Cyclone. Azt kell mondanom, hogy valóban impresszív az MSI hűtője az ASUS-éhoz képest - és meg sem közelíti zajban a Twin Frozr II-t.
Ettől függetlenül lecseréltem az AC TT Pro-ra - de csakis azért, mert az AC némileg halkabb még a Cyclone-nál is. Annak a hangja egyébként alig zavaró, először 75-80% környékén lehetett hallani.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
MontyCrew
senior tag
válasz Tothgera30 #14127 üzenetére
volt egy downgradem, de azóta ismét egy sapphire 6870el tolom, csak még nem frissítettem, a hogy felgörgeted, ott is van képem a jószágról, és arról is hogy mit tud
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Vigneau #14128 üzenetére
Én is így voltam/vagyok ezzel. Bár ha te 75-80% körül halottad akkor én már tuti hogy 40-60%-nál zavarónak találom majd. Ahogy nézem a Cyclone hűtője lepörög 3000rpm-et is, szóval 1000rpm lenne még a tűrhető kategória. Mindegy, leszabályzom, net közben passzívan fog menni, játék közben megy max 40-50%-on szerintem, ezt tudta a WindForce-m is, akkor ez meg pláne.
#14129 MontyCrew: Aha, értem.
-
Hunpriest
senior tag
Üdv mindenkinek!
Pár napja vettem egy Gigabyte féle OC-s HD 6850-est és elég jó kártya, de reggel óta windows desktopon (aero effektekben, tehát az ablakok keretében, vagy az áttetsző részeken, ill. az árnyékokban) véletlenszerű helyek fekete pixelek jelennek meg.
Valahogy így néz ki:
Az a furcsa, hogy a játékban nincs semmilyen látható grafikai hiba és nincs fagyás sem.
Valakinek van tippje mi ez?
Előre is kösz.
Update: Az aero ki- és bekapcsolása után most úgy néz ki megszűnt a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Tothgera30 #14130 üzenetére
Nekem is érzékeny a fülem a zajra, ráadásul a gépház nem a lábamnál van, hanem fejmagasságban az asztalon. A ház is lukacsos, ezért is volt meglepő, hogy 75% környékén kezdett hallható lenni a Cyclone. Ráadásul én ritkán hallgatok zenét játék közben mostanában.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
jambiyya
őstag
Én a 6850 cyclone-on nem láttam kapcsolót, csak a 6870 hawkon. Nem élőben néztem, csak teszteket. Tényleg van? Illetve mintha nem lenne hűtés a memóriákon. Ez nem hátrány?
Pillanatnyilag nekem is ez tetszik egyébként, pont a nyitottsága miatt.szerk: a windforce 4-5k-val olcsóbb most
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #14134 üzenetére
Miket írok így reggelről. 960 ig volt "stabil", de nem a furmark, hanem a kártya furmark alatt.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Hunpriest #14131 üzenetére
érdekes, mert nem tudom, hogy mennyire szoftver, hardveres , mert ha le tudtad lopni, akkor lehet a képet, hogy nem a szerkentyű a bajos..
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
belinho
senior tag
válasz Vigneau #14128 üzenetére
Akkor mindhárman elmondhatjuk, hogy a cyclone a legjobb hűtő teljesítmény és hang szempontjából a 6850-es kategóriában?
Nem tudom hol vannak most azok az emberkék, akik mindenáron be akarták nekem bizonyítani, hogy a sapphire, meg a direct cu mennyivel jobb, halkabb, meg hatékonyabb a cyclone féle hűtésnél.
Akkor ugyebár csak megint nekem volt igazam! -
belinho
senior tag
válasz gordonfreemN #14139 üzenetére
Eszemben sem volt vitázni akkor sem, meg most sincs, de amikor hivatalos adatokkal támasztottam alá amit leírtam és állítottam, akkor is azt mondták, hogy én vagyok a hülye, meg hogy nem értek hozzá, meg hogy "süvít" vagy mi a franc.
-
Vigneau
félisten
válasz belinho #14138 üzenetére
Nos, nekem mind a négy említett hűtő dolgozott már különféle kártyákon - így van összehasonlítási alapom. De ne feledd, a mostani Cyclone-om az egy GTX 460, nem AMD VGA. Ettől függetlenül nagyon jó kis hűtő bármelyik hasonló kategóriás AMD/nVidia karira - némileg a Zalman VF-700-at idézi (csak afelett már eljárt az idő).
A DirectCU és a Twin Frozr II sajnos a gyári vezérlésével, valamint szvsz a lapátkialakítása miatt hangosabb a tapasztalataim szerint. A vezérlés kipofozásával azonban kordában tarthatóak...Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Biga123
addikt
-
Beri
addikt
válasz belinho #14142 üzenetére
Terhelés alatt hangosabb az MSI megoldása, mint a gigáé. Ezt a véleményemet azóta is tartom. Ha elolvasod a gtx 460-ak tesztjét itt a ph-n, ott is ugyanerre jutottak (elsősorban a vezérlés miatt). Igaz, az a kártya többet fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Tothgera30
Ármester
válasz Vigneau #14132 üzenetére
Nekem ilyen szempontból jobb, ugye P180 Miniben eléggé fojtott zaj jön vissza, sőt szinte semmi. Majd é letesztelem azt a Cyclone-t, ha nálam átmegy akkor szerintem az userek 90%-nál biztosan, úgy is Twin Turbo Pro-hoz vagyok szokva, amit pont jól szabályoz a gyári kártya, még 4890-en esetében is, ahol ugye 200W fogyasztás ás irtó sok hő volt jelen.
#14133 jambiyya: Pedig van rajta, szerintem sincs, de vannak itthon AC sünijeim majd rádobom ha szükséges, bár szerintem nem kell, annyi légáramlat éri őket, illetve ha jól tudom sok más kártyán sincs. Windforce volt, az is jó, csak kék, és az nem illik a konfigba, viszont az tuningolva szinte olvasztott a műanyag házacskáját, azért ott süvített néha a venti, neki azért kellett az MSI AB és néhány rendszerhűtő hogy csöndbe legyen.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani ennek a VRM hűtő felfogatásának a lyuktávolságát? És esetleg a pontos méretét?
Köszönöm!!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Malibutomi
nagyúr
Érdekes ezen a héten eltűntek a 40K alatti 6870-ek.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Malibutomi #14149 üzenetére
tán elvitték őket?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest