- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wendelke
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Én is ezt a 30 FPS-t hallottam, de csak egy ismerőstől, így inkább megkérdezem a témában jártasoktól.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Wendelke #12797 üzenetére
25-30 fps ez a határ, az ember szemétől függ. (FPS = teljes képkocka per másodperc)
Régi TV-k pl. másodpercenként 50 félképet rajzolnak ki, így jön össze 25 fps. Na ez már zavarja az én szemem.
100Hz-es tévék meg másodpercenként 100 félképet, így 50fps-nek vehető elvileg.
(félkép: minden második sort rajzolnak ki, ami a szem tehetetlensége miatt számunkra nem tűnik el, amíg kirajzolódik a következő félkép)Azt meg, hogy ténylegesen mennyi fps-t látsz, azt a monitorod megjelenítő képessége dönti el, jellemzően 50-100Hz frissítés között dolgoznak, de ezt majd valaki megmondja, hogy konkrétan mennyi fps-t jelent.
Lényeg, h. stabilan 30 fps fölött marad a játék, akkor minden rendben lesz.
gbors: aki pl. Diablo3-at szeretne játszani, az inkább HD kártyát vegyen, én pl tuti fogok vele játszani.
-
válasz
tzsolesz #12795 üzenetére
Nekem most 1280x1024-es felbontásra kellene VGA úgy hogy minden minden játékban betudjam kapcsolni a max AA, AF, és részletességeket, fícsőrőket.
Rájöttem arra is hogy 20K-nál lehet nem éri meg többet kiadni egy VGA-ért.Ennek a kritériumrendszernek jelenleg egyetlen kártya felel meg, a 9600GT (ha 161FT extra még belefér
) - akár technológiai visszalépés, akár nem. A Radeonoknál van pár játék, ami 12x10 4xAA mellett már kissé lassú (értsd 30fps alatt).
De ha a FC2-t várod, akkor az első benchmarkolható demo előtt semmiképpen ne vegyél VGA-t...Wendelke: ez minden engine-nél más. Általában 30fps alatt már gázos a dolog, de ha nagyon ugrál a framerate, akkor ennél jóval több a minimális elvárható érték.
-
Wendelke
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy játékos, csak most kezdett el érdekelni a kártyám teljesítménye, ami egy HD 2600XT, így FRAPS-al méregettem a pontokat.
Az volna a kérdésem, hogy egy játékban mennyi a minimálisan elvárt FPS, ami alatt már nem igazán jól fut a játék.
Nyílván ez szemmel is látható, amikor már szaggat, de csupán számszerűleg érdekelne, mivel halvány lila elképzelésem sincsen róla.
Bocs az amatőr kérdésért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12795 üzenetére
A 9600GT inkább technológiai visszalépésként fogható fel, a te meg az én kártyám is 4670 lesz szerintem. Nálam az fog dönteni, hogy mikor viszik el normális áron a mostani 2600 karit. Meg persze jó lenne mindenképpen megvárni, hogy ne Pestről keljen rendelni...
Aggregátor: okés, de akkor már várhattál volna picit, lett volna még némi írnivaló szerintem.
-
tzsolesz
nagyúr
Na igen, nagyjából ismerem a két kari viszonyát tesztekből. Nehéz szülés lesz az biztos.
Nekem most 1280x1024-es felbontásra kellene VGA úgy hogy minden minden játékban betudjam kapcsolni a max AA, AF, és részletességeket, fícsőrőket.
Rájöttem arra is hogy 20K-nál lehet nem éri meg többet kiadni egy VGA-ért. A 2600XT 24K-ért az más, az megérte.....
A HD3850/70 eddig jó alternatíva volt, ugyanúgy mint a 4850 (ez valószínű kiesik a pénztárcám vonzáskörzetéből, túlságosan emelkedik az ára, már szinte követhetetlenül), de ha belegondolok 1280x1024-re mi a ráknak a 4670-től erősebb kari?Ja és a FC2-t várom a legjobban.
Fagy53: Mindenképpen várj, mert úgy jársz mint a 2600XT-vel, 24K!!!!
Valószínű várnom kellene, de nem merek, mert az árak mennek a csillagos égig, az IPON-on már el is kezdődött a 4670 áremelkedése: 17820HUF helyett ma nézem hogy már 18071, és ez csak így növekszik.)ATI-ra fáj a fogam, de ne legyen elmaradva sokkal a 9600GT teljesítményétől. 9600GT-t nem akarok már venni, mert nincs kedvem pénzelni a szemétládákat.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Hát, most nagy dilemmában vagyok, lehet hogy nem várom meg a 4850 nagy árcsökkentését, mert egyfolytában emelkedik az ára, egy nap kb. 200HUF-ot. 1 hónap alatt már 3-4000 Ft-ot emelkedett az ára, és még nem állt meg.
Úgy gondolom 4670/3850/3870 között dől el a versenyző kiléte a 2600XT utódlásában.
-
Speed®
titán
Miért kötsz bele olyasmibe amiről nem tudsz vmit (hiszen kérdezni jöttél)?
Épp teljesen más a kiosztás, mivel a PCIE verzióra nem kellett +tápcsati.
Az AGPsen emiatt van szükség +2 kondira, amit hagyományos fajtából tettek már rá, nem az alacsony szilárdelektrolitosból.
Szóval a PCIEre továbbra is minden gond nélkül felmennek az Accelerok. -
Speed®
titán
válasz
barnam_ #12770 üzenetére
Egy AGPs Sapphire XT-re szereltem fel tegnap egy Accelero S2-t.
A hőmérséklet teljes terhelés alatt nem megy 70°C fölé passzívan.
A nagyobb S1 gond nélkül le fogja hűteni, kb. 15°C-al hűvösebben.
Némi módosítgatás után (egy kondi magas volt, lamellákat kellett hajlítani) tökéletesen passzolt a karira, még a felső műanyagot kellett lebontanom, bár azt csak a dizájnkecó kis szélessége miatt. -
-
dudi
senior tag
hello!
tudnátok nekem olyan vga hűtőt mondani, ami rámegy egy sapphire 2600xt-re és nagyon csendes? Tudom, hogy halknak kéne lennie a gyárinak, de az enyém az valahogy berezonál, és a hűtése se top, mert terhelve 70-72fok a kártya.
VF700 meg nem ment rá...
Egy coolermaster cool viva pro hűtőt, ami 20dBA-ra van írva, ami nekem kicsit sok, esetleg glacialtech norhpole 1100? az 15-re van írva, melyik hatékonyabb?
Megér egyáltalán ennyit egy új hűtő? -
DemonDani
addikt
Megjelent a legújabb GPU-Z! Letölthető erről a béta hardver oldalról!
Click Here! -
gyiku
nagyúr
konkret kerdesem volt, ti meg jottok itt ezzel azzal
jolvan, jolvan
-
fagy53
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megcsináltam a HD4830 topicját, aki tud okosságot, írja be. [link]
-
fatal`
titán
válasz
tzsolesz #12750 üzenetére
Köszi
Haverod VGA-ja pedig szép darab
Én is 4850et akartam eredetileg, de most nem volt annyi pénz, inkább a CPU lett erősebb, meg nem játszom csak 1280ban ahhoz pedig megfelel a 3870 is. Majd ha kevés lesz, akkor a mostani árnál olcsóbban hozzá fogok jutni egy 4850hez
-
tzsolesz
nagyúr
Bocsi, szerkesztettem, az övé 512Mb-os, és 36.800 HUF volt.De az is úgy hogy már összeraktuk a gépet a PCX-en, akkor még 34.800 HUF volt, amikor már megrendeltük, akkorra meg fentebb ment az ára. Sőtt egyfolytában megy fel az ára. Szinte hetente drágább, a magyarok eltudnak adni mindent. Ez van. Máshol árcsökkentésekről beszélnek, itt meg még tán emelnek is rajta.
-
tzsolesz
nagyúr
Végül is most raktam havernak össze egy gépet, a VGA pedig egy Asus 4850 lett bele.
A kari alapon 43C°-os volt a catalist szerint.
Játék közben még nem néztem, de elég szép kis darab. Szép fogás rajta.De így van nem biztos hogy az lesz, lehet ICQ is vagy Sapphire, csak ne ref. hűtős legyen.
Egyébként erről beszélek, csak az övé 512Mb-os.
hunfatal: gratula, használd egészséggel.
-
fatal`
titán
Megjött a 2600XT-m utódja, úgyhogy átköltözöm a HD3870 kártyával rendelkezők topicjába
Köszönöm a segítséget mindenkinek
-
tzsolesz
nagyúr
Döntöttem, a legközelebbi VGA-mm 4850 lesz, egy Asus személyében. Az, hogy ez még 2008-ban, vagy 2009-ben lesz azt még nem tudom de az lesz. Egyébként az új gammák többsége már nem fekszik a kis 2600XT-nek. Vagy csak én lettem igényesebb a szűrőkre, és a részletességekre, nem tudom. De kezd nem elég lenni.
Főleg amit az Ubisoft, meg a Crytek csinál.
Beowulf The Game, stb.... Sőtt a Crusaders sem az igazi.
-
fagy53
nagyúr
Én sem arra gondoltam, hogy fele annyit fogyaszt, mint a 4850, de biztosan kevesebbet ami nagyon pozitív dolog lenne, a 4850 fogyasztását ismerve.
Én csak arra gondoltam, hogy a 4670 nagyon jó továbblépés a 2600/3600 sorozatból, de a az igazi jó vétel különösen a 22" monitor tulajoknak a 6-8k-val többe kerülő 4830. -
tzsolesz
nagyúr
Hááát, nagyon inkább a 23-25K-ós árszegmensbe kellene landolnia, mivel 30-32K környékén már lehet kapni egy két helyen 4850-et. Mert 4-5k meg már nehogy beleszóljon egy ekkora természetű üzletbe. Tehát, ha inkább a 26-28K környékére lövik be az árát, az igencsak nagy hiba lenne.
-
válasz
fagy53 #12739 üzenetére
háááááát, 960M tranzisztorból indulunk, és az, hogy a 10 clusterből 6 lesz, az még meglátjuk, mennyit jelent - a 16 ROP pl. marad, meg az egyéb fix elemek (setup, fő dispatch, perifériák, etc.). ráadásul a perifériák miatt ugyanannyi lesz a pad limitációja, mint a 4850-nek, ezért chip nem biztos, hogy tud kisebb lenni. hmmmm. lehet, hogy ezek a kicsit hibás RV770-ek lesznek?
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #12738 üzenetére
Nem fogyaszthat olyan sokat, mert 800 helyett csak 500 milló tranzisztor zabál.
A 256 bit meg nem lesz rossz! Az ár meg teljesítményarányos lesz, több lesz mint a 4670, de hasonló fogyasztással bír majd, reméljük.
PH!-s teszt meg egyikről sincs még, de nem is érdemes rohanni 4670-et venni! -
tzsolesz
nagyúr
Köszi szépen.
Egyébként gondolom automatikusan kerül oda a reklámok alá az írás. Szerintem. Bár érdekes mert egész nap a kiemelt TOP 5-ben volt benne, és egy nap több írás is születhet.
Akkor viszont ez egyfajta elismerés felém nézve, amit nagyon szépen köszönök a PH! szerkesztőségének. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #12730 üzenetére
TUNINGRA, MONITOROZÁSRA ALKALMAS PROGRAMOK:
AMD GPU Clock Tool: [link]
RivaTuner v2.06: [link]
Everest Ultimate Edition 4.20: [link]AJÁNLOTT DRIVER:
Lehetőleg mindig a legfrissebb legyen fenn. A legfrissebb driverek letölthetőek innen.
Az új driverek nem támogatják az AGP-s kártyákat, ezért manuálisan kell felrakni, vagy a driver .inf fájlját kell átírni.Igazán csak ezeket kellene pontosítani, meg hozzáírni valamit, ha van még...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Emberek, picit át kellene írni az első hozzászólást, bekerülhetne a friss leírás az AGP-s driverekhez, mert már nem kell inf átírással bajlódni, kerülhetnének be pl. fps adatok, satöbbi...
AMDPower: egy kis szigetelés csodát tenne, mi?
-
AMD Power
titán
Netezés közben a 34-39 fok az jó nem?
-
lajafix
addikt
Tzsolesz! Kész már a táblázat?
-
Piero89
aktív tag
válasz
Aprósólyom #12711 üzenetére
Hátha még egy Q6600 társaságában készült volna a teszt...........
-
Piero89
aktív tag
Riva 2.11-el megnyílt az út előttem hogy egyszerre tudjam tuningolni mind a 2 kártyámat.
Íme az eredmény -
petja84
csendes tag
ok.eddig jó, a carbon még nem indul,de megpróbálok mást hátha a játék kinlódik, de előbb crt csere, mert lefüstölt a kicsike
-
petja84
csendes tag
ja egyébként eladom ha valaki bír vele, de ha tudtok segíteni akkor megkössz!
(már belefáradtam) -
petja84
csendes tag
Hahó.Ugylátom nemcsak nekem van bajom az újdonsült vga-val!
Config:
Abit KV7,AMD Athlon2500+, 512DDR,Codegen300W, Ati Sapphire Radeon HD 2600Pro 512DDR2.
Bajom:A drága vga-nak nem jó a gyári driver, sőt semmiféle letöltött driver,
egyszerüen nem rakja fel a drivert, vagy nem látja a vga-t a driver, vagy xar a grafika! (uj Xp, Net2.0 stb.)
NFS Carbon, NFS MostWanted, NFS ProStreet, Ford Racing....stb össze-vissza színek.
A régi Ati 9600 128Ram-al tök jó volt minden játékban!!!TÉNYLEG NINCS SEMMI ORVOSSÁG RÁ???
Mert szerintem kidobom az ablakon és veszek vmi jó GeForce vga-t a qrvaannyát!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #12702 üzenetére
HUB vezérlő és a magas memó órajel miatt nem számít a 128bit. Láthatóan hozza azt a teljesítményt, amit a 256 bites ringbus vezérlővel megáldott 3850...
Persze nyilván javulna ha átültetnék 256 bitre, de akkor az már egy új kártya lenne, talán a 3870 felé lenne...
Pro eladása meg még a jövő zenéje.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12694 üzenetére
Amíg nem láttam, hogy mit tud a 4670, addig én is 4850-et akartam venni, de mivel javarészt a 2600XT sebessége is elég volt nekem, valamint fontos a passzív működés és az ár, a 4670 lesz a nekem való kártya.
Itt meg ha most venném meg, akkor kb. 9k-ért menne el 2600pro-m és 9k-t kellene ráfizetnem, ha azt nézzük, dupla ár, dupla teljesítmény. (nem beszélve a fejlettebb HD és Powerplay képességekről)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megfizethető lett a Samsung új AI fülese
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest