- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
SetCHOO. #34660 üzenetére
Ha normálisan szerelted volna fel a chillát, akkor fánk alatt melegedne fel kb 75 fokra, és kb 50-re játékok alatt.
Nekem nyáron S1-el ilyen volt, feszemelve (1,158V) 720mhz-en a ref 4850-em 1db 1200rpm-es 12cm-s ventivel NYÁRON 28 fokos szobában: [link] Ennyivel nem suzarabb a chilla.....
És hidd el, nem kell rá az extra lesarkazásvédő, az a 3850/70-ekre kellett, mert azokon nem volt gyárilag....
De ezen már van és nem fekszik fel tőle rendesen, akkor se, ha te meg vagy róla győződve.
És ha esetleg mégis tökéletesen ráfekszik akkor se nyomódik rá elég erősen, és ezért olyan meleg.... -
HSM
félisten
válasz
SetCHOO. #34644 üzenetére
Az összes hőfok a GPU-n belül van minden 4850-nél, hányan sütik még ezt el???????????????
Ja, és a chillára nem szabad 4850 mellett feltenni a lesarkazásvédőt, mert nem fog érintkezni a GPU-val rendesen, és ezért lesz meleg a GPU....
Amúgy a gyárituningos Gainward GS-em sose megy 75 fok fölé, (nyáron se) 10év furmark-tól sem, pedig az gyárilag 700Mhz..... Ja, és alig megy rajta a venti szvsz...
-
katt777
félisten
válasz
SetCHOO. #34644 üzenetére
Az a legjobb, hogy kitakartad a hőfokokat (még jó, hogy írod).
De látom, a MEMIO nálad is tüzel rendesen (de az még mindig a GPU-n mér, szóval másik bordával nem sokat javul majd a grafikonod).
Játékban ez amúgy nem vészes, messze nem fog így melegedni. 25p után nem csoda, ha ilyen értékeket kapsz, ez más hűtéssel is megeshet. -
DigitXT
félisten
válasz
SetCHOO. #34542 üzenetére
Én spec külön RAM hűtőket vettem vmi 1K-ért...
Viszont a hőcső alá még a Chilla-féle lapos bordák sem
igen fértek el, ezért inkább oda nem raktam...Inkább
a VRM hűtés, ami necces szerintem. Arra eredetileg TT
réz bordákat tettem, de azok csak addig voltak jók, amíg
sorban le nem potyogtak, ezután sufnituning megoldás
jött: ez nem lett szép, viszont nagyon hatékony... -
_Toka_
senior tag
válasz
SetCHOO. #29661 üzenetére
Ez a referencia. Ilyenem van nekem is.
Nos, hogy ez hangos lenne??? Gép bekapcsoláskor 1 mp-ig sűvít. Aztán kussban van. 3DMark alatt füles nélkül ment 3D-ben, fánk még soha nem futott - engedelmeddel még a kedvedért sem fog, majd akkor, ha bármi baja lesz a kártyának -, játékok alatt meg rajtam a füles, de a család nem panaszkodik. Azaz nálam egyáltalán nem hangos. Sőt, a korábbi 9600GT-m után kifejezetten halk!Mindegy, már korábban egy postomban beszéltem holmi szélről, hugyozásról, miegymásról. Ezért ennél erősebben nem foglak győzködni, hogy ne zavarjon, ha forró a kártya, míg nem hibázik. Ha Neked viszont hangos, akkor az valszeg hangos. Mondjuk pár nap alatt ott is lehet találni egyéb alternatívát ami kompromisszumra vezet - mondjuk, ha pár nap alatt megszokható, akkor nem is volt olyan hangos...
-, mint hűtés-csere.
De, mint mondtam, én itt fejeztem be a győzködésed!Használd egészséggel!
(#29664) lala42: Szerintem S.T.A.L.K.E.R. CS után az lesz, majdnem biztosan nem véletlenül írtam pont azt...
-
_Toka_
senior tag
válasz
SetCHOO. #29656 üzenetére
Ez nem referencia kártya, ugye? Csak azért gondolom, mert annak tulképp nincs is hangja...
Van nekem a polcon egy GFX Chilla-m. Gondolkodtam azon, hogy rárakjam-e, de...
Helyedben legalább a hétvégét ráhagynám a hűtésre. Csak, hogy az is szokja a környezetet, ill. Te is őt. Hátha...
Többeknek tönkrement már a csere után. Persze nem feltétlenül attól, de nem lehet kizárni. Amúgy elviekben a gar. is ugrik...
Tovább megyek ... a helyedben nem is tuningolnám, ill. amíg a játékokkal nincs gond, a ventit se próbálnám vezérelni, ráhagynám a kártyára.
Aztán, ha nem tud meggyőzni pár nap után sem, akkor ...No, de engem csak akkor nem tudna meggyőzni, ha hibázna játékokban. Engem holmi Furmark nem érdekel. A 3DMark eredménye se győz meg önmagában addig, amíg játékok zömében gyorsabb, mint egy másik megoldás.
Vagy, ha tényleg süvítene! De a ref. kari nem süvít.De, ha ez is csak egy széllel szembeni kísérlet részemről, akkor felejtsd el! Minden esetre én ezt tenném. Nálam ez bevált.
-
_Toka_
senior tag
válasz
SetCHOO. #28608 üzenetére
Az eddigi hozzászólások azt mutatják, hogy rámegy, de azt javaslom, hogy a kereséssel kapott szűrés eddigi 292 hsz-nek legalább az utolsó oldalát olvasd el, aztán döntsd el Magad, mit teszel!
Na, asszem valami hasonlóra utal Bluegene is...
Aktív témák
Hirdetés
- Black & Decker töltőt keresek
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest