Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• _Toka_

senior tag

válasz ollie #39929 üzenetére

A /3GB kapcsoló csak alkalmazásonként tudja a rendszer által állított alapban 2GB-os korlátot 3GB-ra tolni, de az alkalmazás és a fizikai memória között a rendszer teremti meg a kapcsolatot, így az itt - 4GB-ból mennyit tud a rendszer, mint arőforrást az ő összes éppen futtatott alkalmazásával együtt használni - nem játszik.

blogodat olvastam...
    Ennek ellenére állítom, hogy ez nem úgy működik. Nem működhet így!
    Sajnos konkrét, egzakt anyagot annak ellenére sem találtam, hogy nem kevés időt öltem bele abba, hogy feltúrjam a netet ebben a témában.
    Tulképp sajnos nincs más alapom azt mondani, hogy ez nem működhet így, mint az, hogy már a jó öreg DOS idejében kitalálták, hogy az a rendszer, amelynek alapból "komoly megterhelést" jelent néhány MB megcímzése, megszakításokon keresztül elérték azt, hogy bizonyos állapotokban - megszakítás aktuális állapotától függően - a fizikai memóriát látta a rendszer, máskor viszont a periféria memóriájának átlapolt tartalmát. Ti. akkor is gyorsan terjedtek a szintén néhány MB memóriát kezelő VGA-k.

Tulképp pont az volt a helyzet, mint ma. Csak MB-okról volt szó, ma GB-okról. Adva volt a szűkös mennyiség, amibe bele kellett férni akkor is, ma is.

Nagyon csalódnék bennük - inkább az egész iparágban -, ha mindazt, amit anno kitaláltak, ahelyett, hogy továbbfejlesztve használják, visszatérnének a gyökerekhez, és a tehetősebb felhasználókkal - 4GB a gépben, 2, esetleg 4 a VGA-n - kibabrálva tojnának a nagyérdemű fejére.

• rolanet

csendes tag

válasz ollie #39929 üzenetére

Semmi gond, nem sértődtem meg, nem vagyunk már gyerekek... sajnos hajlamos vagyok pontatlanul fogalmazni, mert hát iylen kockák körében mint én is az ember félszavakból is megérti egymást :C , de mindig figyelmen kivul hagyom, hogy ide bárki jarhat... :)

Aktív témák