- petipetya: Nagy chili topic. :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
válasz
_Toka_ #39931 üzenetére
"Tulképp sajnos nincs más alapom azt mondani, hogy ez nem működhet így, mint az, hogy már a jó öreg DOS idejében kitalálták, hogy az a rendszer, amelynek alapból "komoly megterhelést" jelent néhány MB megcímzése, megszakításokon keresztül elérték azt, hogy bizonyos állapotokban - megszakítás aktuális állapotától függően - a fizikai memóriát látta a rendszer, máskor viszont a periféria memóriájának átlapolt tartalmát. Ti. akkor is gyorsan terjedtek a szintén néhány MB memóriát kezelő VGA-k."
Értem én mit mondasz, annak idején programoztam PC-n assemblyben (sőt, még előtte C64-en kezdtem), de ez nem hinném hogy kizárja azt amit mondtam. Annak idején főleg fizikai korlátok miatt voltak ezek az átlapolások és lapozások. A Windows memóriakorlátja viszont maga a Windows miatt van, nem hardveres a probléma. A 32 bites Windows kernelt úgy írták meg, hogy így kezelje a fizikai memóriát.
Olvasd el ezt, szerintem teljesen alátámasztja az én állításomat.lsc: nem mindegy, hogy 1GB-s vga mellé mennyi fizikai memóriát ajánlunk, szóval illik a topik témájához.
Aktív témák
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Google Pixel topik
- Star Trek
- NVIDIA® driverek topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- iPhone Air 256GB Asztrofekete 3 ÉV kiterjesztett garancia
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro V 15 Laptop i5-13420H 8 GB RAM 512 GB SSD, RTX 4050 Dobozos, 3 ÉV GARANCIA
- Apple iPhone 16 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest