Keresés

Aktív témák

• ollie

MODERÁTOR

válasz _Toka_ #39931 üzenetére

"Tulképp sajnos nincs más alapom azt mondani, hogy ez nem működhet így, mint az, hogy már a jó öreg DOS idejében kitalálták, hogy az a rendszer, amelynek alapból "komoly megterhelést" jelent néhány MB megcímzése, megszakításokon keresztül elérték azt, hogy bizonyos állapotokban - megszakítás aktuális állapotától függően - a fizikai memóriát látta a rendszer, máskor viszont a periféria memóriájának átlapolt tartalmát. Ti. akkor is gyorsan terjedtek a szintén néhány MB memóriát kezelő VGA-k."

Értem én mit mondasz, annak idején programoztam PC-n assemblyben (sőt, még előtte C64-en kezdtem), de ez nem hinném hogy kizárja azt amit mondtam. Annak idején főleg fizikai korlátok miatt voltak ezek az átlapolások és lapozások. A Windows memóriakorlátja viszont maga a Windows miatt van, nem hardveres a probléma. A 32 bites Windows kernelt úgy írták meg, hogy így kezelje a fizikai memóriát.
    Olvasd el ezt, szerintem teljesen alátámasztja az én állításomat.

lsc: nem mindegy, hogy 1GB-s vga mellé mennyi fizikai memóriát ajánlunk, szóval illik a topik témájához.

Aktív témák