Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz katt777 #37962 üzenetére

Nem idézetnek szántam. Az olvasási képességeimmel semmi probléma, ne aggódj, csak próbáltam kiélezni a dolgot, hogy végre kiderüljön (sikerült is), fogalmad sincs a windows (és a programok) többszálú programkezeléséről. Ha egy program nem eleve úgy készül, hogy képes legyen bizonyos részeit némileg függetleníteni egymástól, akkor ha a fene fenét eszik is, nem fog több szálon futni, hiába akarod egy programmal megmondani neki, hogy ott fusson (ami egyébként is felesleges, mert az az alapbeállítás), tehát csak fordítva jelenthet gyorsulást (ha csak 1 magon futhat), akkor viszont rosszul fogalmazol te is, meg azok is, akik erre hivatkoznak. Pontosan ezt akartam tudni, hogy ez-e a helyzet, vagy tényleg csoda történt. :D Amit te a feladatkezelőben láttál, az az volt, hogy maga a Clear Sky pontosan az egyik magra lett kényszerítve, és mivel azt az 1 magot teljesen megette, ezért az OS minden mást (ez így nem teljesen igaz, de most ne menjünk bele) a másik magra tolt át, ott ezért nagyobb lett a terhelés. Mielőtt félreérted, ettől persze speciális esetben gyorsulhat maga a játék (pl. az OS által végzett terheléselosztás is leköt némi kapaciást), ezt nem vitatja senki, csak ez pontosan annak az ellentéte, amit az idézett hozzászólásban állítasz.

• ollie

MODERÁTOR

Az azért kétlem, hogy maga a Clear Sky futott a másik magon is, mivel az egyszerűen nem lehetséges, hogy egy egy szálra megírt program több szálon fusson, még egy übergigamegacsodaprogram sem fogja több szálon futtatni. Max annyit tudok elképzelni, hogy a program minden más folyamatot átpakolt a másik magra, így azt a magot, amin a Clear Sky futott, nem terhelte más folyamat is.
    Ha a fenti okfejtésem nem helyes, akkor valamit nagyon elcsesztek, amikor a többszálú programozást tanították a fősulin.
    Vagy a másik lehetőség, hogy a Clear Sky eleve többszálúan lett megírva, csak nagyon rosszul optimalizálták.

• DigitXT

félisten

Hehe, én sem: így Vistára sem.:DDD De amúgy most őszintén: ha az ATI szar, mert
    szar a driver hozzá, az nV szar, mert nem 10.1-es, akkor mit vennél? Pl. S3-at?:D

Aktív témák

Hirdetés