Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-06 07:34:25

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1554) csakb válasza Chapel (#1549) üzenetére


csakb
őstag

"Hát akkor már inkább áll a sarokban, hátha majd gyerkőcöt megtudom fertőzni a témával :)"

Helyes, ez egy nagyon bölcs döntés! :)

"Kuka, felejtősek ezek?"

Elsősorban az a kérdés, hogy mire szeretnéd használni.

Ha vizuális észleléshez, és alkalmanként Hold, Nap fotózáshoz, az mindenképp olcsóbb, de új cuccoknál nem árt legalább 150 kHUF-fal tervezni, de persze sokkal többet is lehet költeni.
A Newtonokon kívül a Makszutov-Cassegrainek is játszhatnak. Kompaktabbak, kevésbé combos állvány, mechanika is elég alájuk. Spektívnek is könnyen lehet használni őket fotóállványon.
Az olcsó Celestronokat én nem ajánlom, mert ezeken sok az egybe fröccsöntött alkatrész, amiket nem feltétlenül tudsz jobbakra cserélni, ha úgy kívánja a helyzet.

Ha a mélyég fotózás piszkálja a fantáziád, akkor rögtön 200 felett indul a sztori, és idővel akár a végtelenbe is tarthat a mindenféle cuccokra + utazásokra kiadott pénz.

Szerk.: ha budapesti vagy (illetve megfordulsz ott), akkor látogass el a makszutov.hu, vagy tavcso.hu boltokba, hogy élőben is láss mindenféle szerkezeteket.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.