Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t..janos
csendes tag
Üdv mesterek!
Sokat olvasgattam, de eljött az idő mikor tanácsot is kérek
Mivel érdekel a mesterségetek így hobby szinten nekileselkedtem már több dolognak is.
Legtöbb dolog bútorlapból van, némelyik csak tömör fa.Van egy komód, mivel nem túl mély így sajnos látszódik a hátsó rosszul szabott bútorlapoknál némi eltérés ami idegesít a szememet (most még üresen... telipakolva csak attól tartok, hogy asszony megnyuvaszt ha épp odakeveredik egy harisnya ) és úgy látom abból fakad, hogy nem sík a vágás, azaz egyik oldalon mindegyik hibádzik, de úgy nem tudtam forgatni, hogy ez mindegyik a belső oldalra kerüljön.
Kérdés, hogy ilyen réseket el szoktatok-e tüntetni, illetve ha igen akkor mivel?
Amikor egy gardróbszekrényt készítettünk akkor valami viaszos rúddal tüntethette el a csavarfejeket emberünk. Esetleg ezzel megoldható?Illetve pont a fenti dolgokból is adódik, hogy ha saját vagy más hibájából fakadóan rossz a lap amin vágni kell esetleg, tényleg hobby célra ajánlható-e a metro másik BD akciós terméke a kézi körfűrész? Kb ugyan az várható mint amit fent írtam, bútorlap kevesebb tömörfa.
CD601Esetleg thyeby ránéztél, mikor arra jártál?
[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
Pedig már előkerestem a purhabot... mert valahogy éreztem, hogy a beton túl nehéz lenne a fiókvasaltnak
-
t..janos
csendes tag
válasz thyeby #12695 üzenetére
Bútorlapszabászatnál vágattam, és érdekes módon egyetlen egy színnél tapasztaltam csak azt a hibát, hogy nem sík a vágás, a többi nagyon szép lett. Olyan mintha első kis bemarást még jól vágnák a második átvágásnál viszont arrébb csúszna egy kicsit a kés éle. Nem láttam hogy dolgoznak csak tippelek.
Nem is ez a zavaró, hanem mikor én számolom el és nagyobb anyagot kérek, vagy amikor ők tévesztik el a számot. Igaz alig van ilyen, de ünnepek alatt mikor rákészültem összerakni, akkor jött a kipakolás aztán a tanakodás és visszacsomagolás, hogy na majd egyszer elugrom velük. Most meg általában hétvégén érek rá ilyenekre, amikor megint nincsenek lapszabászok a környéken.
Jól dolgoznak nem szitoknak szántam, ilyenek mindig bejöhetnek más szakmában, csak gondoltam felesleges köröket meg lehetne oldani ezzel, igaz jóval drágább - bár ez az ár elfogadható lenne még nekem.Amúgy asszonyka kiröhögött, neki tetszik így is a végeredmény, csak én vagyok olyan hülye, hogy ott is jó legyen ahol a kutya sem látná, meg szerinte nincsenek veszélybe a harisnyák sem.
A purhabot sem vettem komolyan, bár van a rosszabb dagadási pataméterekkel rendelkező anyag, de annál a körömlakkos verzió is jobban tetszik legalább addigra hat a higgító
Max a léc lesz, vagy nézek hátlapot és felragasztom azt.Köszönöm a tanácsokat!!
-
t..janos
csendes tag
válasz thyeby #12698 üzenetére
Ugyan azon a lapon az élfóliás vágást megvizsgálva ott nem láttam ilyen eltérést, ott teljesen sík a vágás. Így a másik gondolatom az volt hogy azon végigmennek valami csiszolóval a gépi fóliázás előtt, és ezért szép.
Mivel a fiókok belső oldalai, sikerült úgy forgatni kis játszás után, hogy ez ne látszódjon olyan helyen ahol szembetűnő, és nem is problémáztam velük Egyedül az összeillesztésnél volt kissé gondom, hogy próbálta elhúzni magát a 90 foktól.
A két jóval drágább és egy hasonló árkategóriájú (bükk) lapon ilyen hibát nem láttam.Köszönöm a segítséget
Este kipróbáltuk tökéletes lesz mindenféle ragasztás nélkül is, csak én aggódom túl[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
válasz Márton111 #15200 üzenetére
Üdvözlet mindenkinek!
Vékonyka konyhába gondolkoztunk valami zárt (üveg/flakon/doboz) italos tárolón.
Kb 1,2m széles közlekedő hely van szabadon, ide egy vékony (25cm) állítva 2 sor üveg tárolására elégséges fiókos szekrényt (40-50 cm széles) szeretnénk a falhoz állítani. 3 vagy 4 egymás feletti fiókkal.Két gondolatunk volt, de épp azért írok, hátha kapunk ötletként valami jobbat vagy egyáltalán meg lehet-e valósítani bármelyiket is:
- Cipős szekrény jellegű kihajtható tárolókkal, ez ami szinte mindenhol előfordul, ránézésre 30fokig dönthető előlap amire rá van szerelve maga a tartó szerkezet. Az ott használt vékonyka műanyagok biztos nem viselnék el rövid távon sem, így vagy bútorlapra vagy fémre gondolnánk a belső szerkezetre is.
- Fiókos szekrénnyel és teljes kihúzású 250mmes fióksínnel. Flakonokra 9-13cm-t mértünk így a 2 sor bőven kijönne, és nem lépjük túl a 40kgos sínterhelés felét sem.Mind a két megoldásra van pro kontra érvünk, így inkább a megvalósíthatóság lenne amit nem tudunk. Az első verzióban, ha kihajtjuk az egész tartalmat úgy jobban lehet benne keresni, a másodiknál viszont egyszerűbb a szerkezet.
Mivel jelentősebb súly nyomja szét az oldalfalakat úgy azokat mivel lehetne merevíteni? Gondolom valami fém rúd, de nem tudom a nevét. Hátulra nem raknánk teljes bútorlapot a relatíve szűkös hely miatt inkább csak hátfalat, így valami belső merevítést alkalmaznánk.Szerintetek életképes bármelyik ötlet is, avagy tudtok valami jobbat ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
válasz shaft72 #15207 üzenetére
Eddig nem gondolkoztam, mert a második sort nehezebb látni. Illetve a tolóajtó szerkezet kétszer vastagabb mint a fióké, bár azt nem kell kihúzni.
Persze minden csak szokás kérdése, pl lehet tárolni alul azokat amiből több van, és akkor tudni mi van hátul, feljegyzem a lehetőségek mellé
-
t..janos
csendes tag
Üdvözletem!
Hozzám került pár kézi favéső (holker), mert évek óta kipróbálnám, és nem csináltam ilyet még sosem. Érdekelne pár alakzat megvalósítása, de inkább a domború ábrázolásból.
Hol lehetne favéséshez megfelelő teljesen kezdőnek alkalmas fát venni? Olvasgattam erről szóló könyveket ahol többek közt a hársfáról írnak jót, de neten keresgetve vagy m3-ben vehetnék ami felesleges vagy teát rendelhetnék
Budapesti lakos vagyok, a környéken lenne jó.A terv valami ilyesmi lenne, elsőre persze, mert elrontani mindent el lehet, akkor meg már azt ami érdekel:
http://74.204.170.196/sailboat/sail-introduction.htmSajnos mintákat nem nagyon találok neten, tudtok valamilyen gyűjtőoldalt?
[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
válasz thyeby #16132 üzenetére
Köszönöm az ötletet! Megnézem ezt a fakereskedést.
Elsőnek minap egy olyan boltban voltam ahol elég sok faáru mellett az üzlet egy részében félig vagy teljesen kész dekorációs anyagok voltak, de könnyen munkálható faanyag csak a fenyő volt, azt inkább hagytam.
Nem tudom a karcolás és a vésés közti különbséget, mármint mikortól számít ennek vagy annak. Elméletileg ezekkel kellene-lehetne megoldani, valahogy így.
Köszönöm a segítségedet!
[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
Üdv!
Megnéztem a linkelt American woodworker magazin egyik számát, ahol a kocka puzzle felkeltette érdeklődésemet.
Fából rubik kockát lehet készíteni? Tartósabbat vagy csak minimálisabb használatút?
Gondolom fafajtától függ mindez, mit ajánlanátok hozzá?
Valaki foglalkozott ilyennel? (remélem ez a szokásos minden ipari tanuló tanuljon meg kalapácsot reszelnivel egyenértékű és mindenki ezzel kezdte pályafutását mint én, mert egyszerűbb mint egy faék, én meg nem vagyok szakember, csak lelkes amatőr)
Ahogy emlékszem, egy kocka úgy 3 fajta elemből és egy összekötő keresztből (aminek a végén az egyik elem van) megoldható, 1db kereszt ami a hat oldal középső darabjait tartja, 12db két külső oldalas elem és 8db 3 külső oldalas (csúcs) elem képezi. Ha jól gondolom célszerűbb a középső összekötő elemet és a végpontjain lévő kockákat külön készíteni?
Színezni csak módjával szeretném, inkább pácolni árnyalatkülönbséggel, nem a piros-sárga-zöld-... oldalak lennének a lényegek, azaz számomra pont érdektelenek.
Van valakinek rajza erről?Valószínűleg nem lesz rá időm és technikám, így 30-50 darabban 5x5ös méretben ezt körülbelül mennyiért készítené el valaki?
[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
válasz pocokxx #20109 üzenetére
Köszönöm!
Igen, láttam, illetve olcsóbban is szerepelt fából nem jubileumi kiadás.
Egy családi ünnepen adnánk ezt, ezért volna jobb valami nem tömegtermék.
Mondjuk én lelkesedtem be és még meg kell győznöm a többieket.
Lehet a mágneses megoldás egyszerűbb volna, csak a mágnes húzós -
t..janos
csendes tag
válasz hali.papa #20112 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Amit linkeltem, utánanéztem, és nem forgatható, hanem összerakós együttes. A képről nem jön le elsőre nekem, de rákeresve már igen. Nincs benne komolyabb megmunkálási görbület, hézag.
Mivel családtagnak lesz jobb a kézzel készítés (minimum a szöveg vésése), és kisebb méretben, mint az eredeti, hogy egymás mellé alá helyezve kiférjen a polcra, de a szöveg is amit írnánk. Végeredményben igen, egy egyszerű tábla amit felsőmaróval megcsíkozok bőven elég lenne, ez plusz lett volna, amit talán egyszer használ, ha használ, mivel rubik kocka több évtizede porosodik a pincében, nincs rá affinitás. Viszont bejön a fa sokszínűsége ezért gondoltam eleve a képen látható megoldásra.[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
Vékony táblát keresek amit lehetne faragni, minimum 30x20-as és kb 1 centi vastagságú érdekelne.
Létezik ilyen?
A két centist vastagnak találtam már, abból láttam táblásított anyagot. Gyalum nincs, elvékonyítani nem tudom, bár lehet szét is esne?
A táblának a belsejét szeretném pár helyen elvékonyítani, részben átvágni, csak díszítő elem lenne belőle. -
t..janos
csendes tag
válasz thyeby #27319 üzenetére
Igazad van, az kimaradt, hogy fa. Annyiszor módosítottam, hogy értelme is legyen... hát nem lett.
Nálunk is mm-ben adjuk meg a dolgot, de pár helyen, ahol bútorlapot vásároltam cm-ben kellett helyben áthúzogatni az értékeketSzóval 300x200mm lenne valamilyen fából. Csak táblásított fenyőt találtam keskeny méretűben (kb 20mm). Ennél némileg keskenyebbet szeretnék, úgy 10mm vastagság környékén. Mivel teljesen kezdő vagyok pár faragással a hátam mögött jelenleg nem mondom, hogy kemény fát szeretnék, mert nincs rá tudás, hogy annyira szép aprólékos legyen a minta, és a tartósság sem létfontosságú. Nyilván balsafát nem szeretnék, abból lenne vékony, ha jól tippelem a fafajtát amit makettezéshez használnak.
[ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
válasz #05304832 #27322 üzenetére
Csak annyi a gondolatom, hogy ne kemény fa legyen. A tölgyet próbáltam anno hasonló célra, de sajnáltam a faragókést és azzal nem estem neki, vésővel meg többet kellene gyakorolni. Ez valami küszöb fa lehetett. Valamilyen hársot néztem volna vagy annál némileg keményebb anyagot. A fenyőt amit találtam, annál némileg tartok hogy szálkásodik, de azt faragókéssel még meg tudnám munkálni, olyan szinten amit szeretnék. Ami a közelemben van (bp) elég korlátozott a választék, nyilván nincs az a széles kereslet.
Ha nem kapok akkor asztalost kérek meg vékonyításra.
Köszönöm az eddigi segítséget![ Szerkesztve ]
-
t..janos
csendes tag
válasz #05304832 #27338 üzenetére
Úgy látom marad, hogy vékonyíttatom az anyagot. Tegnap olyan helyen voltam ahol lombos fűrészárutól kezdve bútorlapokon át a kis félkész hobby anyagig sok mindent árulnak, csak sokkal nagyobb és vastagabb anyagokat találtam, tényleg szép volt a kérges is, csak nincs helyem a maradékot tárolni. Még gondolok hozzá pár megvalósítható ötletet hogy elfogyjon az alapanyag.
Köszönöm a segítséged!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- Le Mans Ultimate
- Magisk
- További aktív témák...
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- Carista Evo autós hibakód olvasó 6hó jótállással/számlával!
- Vendéglátóipari kávégépek, automata kávéfőzők, kávédarálók, stb.
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Corsair T1 Race Gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest