Hirdetés
- Mobilhasználat Ausztriában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz
ViktorSz #60019 üzenetére
0,6mm alapból furnér mikor felragasztják. Csiszolás után kb. ennek a fele tehát 0,3-0,4mm.
Sok rutinos asztalost ismerek, de egy kezemen megtudom számolni hányszor végződött egy már lakkozott furnéros felület kétszeri megcsiszolása.
Nem elég csak átszaladni rajta hogy a lakk lejöjjön a furnért is meg kell csiszolni valamennyire, mert beitta a lakkot és ha nincs rendesen lecsiszolva foltos lesz. Még akkor is látszik az előző lakk foltja ha a csiszolást követően lakkozva lesz ismét a felület.
Nem beszélve arról, hogy 0,1-0,2mm környékén már átlátszik a furnéron a hordozó anyagnak(MDF,forgácslap, stb) a színe.
Próbálkozni lehet, de nagyon fog fájni ha újra kell furnérozni valamelyik alkatrészt, mert ugyanolyan mintájú és színű furnért nem fog találni és ha nem talál akkor az egészet újra kellene furnérozni. És csak kellene, mert nem fogja ugyanis a furnér és furnérozás sokszorosa a bútor új árának. -
válasz
ViktorSz #60019 üzenetére
"excenteres csiszolóval nyugodtan nekieshetsz. Mondjuk eléggé borzasztó nagy meló lesz vele"
Biztos, hogy nem árt a felérdesítés, de miért kellene teljesen leszedni az előző lakkréteget, hogy egy új, oldószeres lakkot kenjenek rá? Szerintem nem kell feltétlenül fáig (furnérig) lemenni ahhoz, hogy egy új színárnyalatúra kenjék át. Tetszőlegesre színezett oldószeres lakkal próbálkoznék. Egy bútort szerintem akárhány réteg lakkal le lehet kenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest