- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- thesound: Segítőkészség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Gurulunk, WAZE?!
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
lpmorpheus
üzenetére
Ha nincs is rá esetleg megoldás, akkor is a témának megfelelő topikban tedd fel a kérdést, ne pedig újat nyiss neki!

-
bnss
veterán
válasz
lpmorpheus
üzenetére
Egyáltalán nem kellett volna témát nyitni, a keresőt kellett volna használni: Router gondok; Otthoni hálózat és internet megosztás.
-
lpmorpheus
csendes tag
Sziasztok!
Azért írok, mert nem rég vettem egy Asus RT-G32-es routert. Fogjuk rá, hogy jól működik, viszont van egy olyan problémám, hogy körülbelül ~20-40 percenként rendszeresen bont az IRC-m. Már rengeteg mindent kipróbáltam, hátha segít, de nem jöttem rá, mit kellene rajta állítani, hogy ne bontson állandóan. Az alábbiakat próbáltam:
* Beállítottam DHCP-n, hogy mindig ugyanazt a helyi IP címet kapjam, és erre az IP címre Port Forwarding-ban hozzáadtam a 6667-es TCP és UDP portot is.
* Ha a Port Trigger-nél is hozzáadom a portot, akkor nem tudok csatlakozni az IRC szerverhez, nem tudom, ez normális-e?
* Próbáltam a Port Trigger és a Port Forward összes létező kombinációját kipróbáltam erre a portra.
* Próbáltam már a 6666-os porton is domain cím helyett IP címet használva csatlakozni a szerverhez, de így is szakadt rendszeresen.
* Kicserlétem a router és a DSL modem közötti crosslink kábelt egy másikra, aztán egy patch kábelre, de így sem oldódott meg a probléma.
* Állítgattam az MTU méretét, de több helyen is azt találtam, hogy PPPoE esetén az 1492-es érték az optimális, így most ezzel fut a router.
* Egyedül csak akkor nem bontott, ha direktbe csatlakoztam a DSL modemen keresztül az ISP-hez.
* Frissítettem a firmware-t a legújabb RT-G32 V3.0.2.0-es EU változatra.(A számítógépem és a router kábelen keresztül csatlakozik, NEM WiFi-vel!)
Várom az ötleteiteket, mert én már tanácstalan vagyok, hogyan lehetne az IRC számára is "transzparenssé" tenni a routert. Előre is köszönöm!
Bocsánat, utólag látom csak, hogy nem a legmegfelelőbb topicban nyitottam a hozzászólást, úgyhogy kérem a moderátorokat, hogy alkalom adtán helyezzék át ide: http://prohardver.hu/temak/halozat_szolgaltato/listaz.php.
Aktív témák
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Háztartási gépek
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Arc Raiders
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Spórolós topik
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio 16 G10, i7-13800H, RTX 2000 Ada (8GB), 64GB DDR5, 2TB NVMe, 1,82Kg , gar 2029.
- BONTATLAN Zacskós ThinkCentre M70s SFF Business Időtálló Asztali gép -50% i5-14500 16/512 770 Magyar
- iPad Pro 12.9" 2TB/16GB M1 Space Grey 2021
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone Se 2022 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- Dell Precision 3561,15.6" FHD,i7-11850H,16GB DDR4,512GB SSD,T600 4GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs