- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Összedobtam ismerősnek egy konfigot, aminek a lelke egy Asus P5QD Turbo alaplap.
Arctic Freezer 7 Pro került a procira (Q9400). a biosban q-fannál bármit állítok nem reagál.
Meglestem ha a feszeket babrálom azt állítja a lap, így nem azzal van gond, hogy a bios nem menti el a dolgokat (illetve elmenti csak nem csinálja).
Próbáltam más PWM-es ventivel is ugyanezt csinálja. Valami ötlet esetleg?
A proci üresben 34-36 fok körül mozog, a magok 33-35 fokosak.
Amit még észrevettem, hogy mielőtt becsippan a speaker mintha lasabban tekerné a ventilátort a procin, de ahogy a speaker csippan egyet felpörög és max fordulaton marad.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
szacsee
nagyúr
Az alaplapot Te vetted újonan és még garanciális?
"Egyszerűen szervizbe visszadob és hoz egy jobbat nem lenne jobb megoldás?" - de, viszont, az én véleményem az, hogy egy Giga P45 DS3P, ha kell a CF, ha nem tervezel ilyesmit, akkor Giga P45 UD3... amelyik szimpatikusabb. (árban kb egál).. asszem az UD3-as szériában van Load Line Calibration, a DS3P-ben nincs, de szerintem ez nem sok vizet zavar.
Tudom ezért megköveztek itt az Asus topikban, de a topik indulásakor is számtalan alaplaphiba volt és ahogy a fenti esetet elnézem most is még van. -
szacsee
nagyúr
Van amikor a lap nem tuningolható, illetve egyéb anomáliák jönnek elő, amik megmagyarázhatatlanok, ilyenkor az elemet ki szoktuk venni 5-10 percre és ha minden jól megy az idő visszaáll alapra és minden alapra visszaáll.
Ennek a módszernek van egy gyorsított verziója ezt ajánlom, mivel minden visszaáll alapra .. még az időt is alapra rakja ellentétben a jumperes CMOS Clearrel, ahol ez-az megmarad:- Áramtalanít
-Cmos clear tüskét átteszed clear állásba
- Elemet kiveszed
- Vársz pár mp-ez és az elemtartó érintkezőit csavarhúzóval rövidre zárod 2-3 mp-ig
- Elem vissza
- Cmos reset jumper vissza normal-ra
- Áram alá helyez és indítRégebben mikor Asus lapom volt sok külföldi fórumot nézegettem, próbáld meg az alábbiakat, talán segít, bár már homályos, hogy melyik módszer műkszik Asussal, de ami dereng az ezek:
(előtte érdemes a vinyókat lehúzni, csak a CD olvasó legyen rádugva... persze itt bármilyen optikai meghajtó is jó)
1 memória legyen a gépben, minden külsőleg rádugott szutykot húzz le róla... néhány esetben az USB-s cuccoktól behülyül néha a gép... USB vinyó, USB Hub stb.
Ilyen esetekre tartok itthon PS2-es bilit és egeret.
A procid ha a gyári CD-n található bios nem támogatja, akkor üres CD-re írj ki egy újabb biost. Ha van floppymeghajtó, akkor nézd meg, hogy felvillan-e a ledje.
Néhány esetben kép nélkül is elindulna a Bios Recovery, de csak a floppy meghajtón látni, hogy akar valamit a gép. Ha a CD-DVD meghajtó ledje felvillan akor lehet csak valamelyik HW-ed nem komálja... ennek kíszűrésére írtam, hogy húzz le minden külső cuccot, ilyenkor érdemes kölcsön kérni egy régi PCI-os VGA-t, mert ha a PCI-E -ben levő kártya nem tetszik neki, attól még a PCI-ossal bebootol.Szóval ha ezek megvannak:
Gyári CD berak, és Alt+ F2 .. vagy F1 a recovery indítása, ha jól emlékszem.
Bekapcsolás után az Insert billel pedig ha jól emlékszem alapra áll vissza minden, de ugyanez van, ha áramtalanítassz és a reset (vagy power) gombot megnyomod.Az adatkábelek épségét ellenőrizd (sata, ide, floppy stb) és a táp csatlakozóit is.
Kölcsöntáppal is ráindíthatnál, hogy nem-e azzal van gond, illetve kölcsön VGA-val.
Néhány esetben a lap így szarozik, és instabil, ha nem földelt a konnektor, ezt ellenőriztesd. Néhány esetben az is előfordul, hogy a lap a házban nem indul, de asztalon igen... hiába nem görbül és feszül meg, a házban akkor sem indul el, ilyenkor papíralátétet vagy műanyag alátétet tégy az alaplaptartó és az alaplap közé, illetve a csavar és az alaplap közé is...
Sok sikert! -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Nem a P43 a mérvadó, hanem a déli híd, ami ICH 10 és nem 10R.
Sajnos nem támogatja a raid-et, a gyártó honlapján meg sem említi...megkérdezhettél volna minket mielött megveszed, viszont, ha nem lefolytani akarod a vezérlőt ( 8 íróval írsz stb..), akkor meg lehet csinálni, hogy gyors legyen 2 vinyóval a kicsike..(win 1-es HDD, Swap 2-es HDD, Progik 1-es, Gémek 2-es HDD.), így swappoláskor nem lassul annyira, ha viszont fontos a raid, akkor vagy egy kártyát végy bele (Raid), vagy alaplapcsere..
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Hallom a P5Q szériában is vannak lapok, ahol dual bios leledzik. Nálatok hogy lehet a védelmi (recovery, safety) biost updatelni?

-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Igazad van, de az enyém is mint kiderült garból visszadobott volt (első döglött)...kisker átbaxott...

norb7:
Én még kipróbálnám ezeket:
- ODD és HDD nélkül
- USB-s ketyeréket húzd le sokszor ez okoz galibát
- Kölcsönrammal, ami tuti indul 1,8v-on
(utóbbi a legvalószínűbb hiba a lap után)Ezeket nézted?
- áramtalanítás
-cmos jumper reset
-elem ki
-elemtartó érintkezőit kis csavarhúzóval rövidzárni (tuti lenullázza a bios beállításokat)
-elem vissza
-cmos jumper vissza
-áram alá helyezni -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Majd biosfrissel úgy jártok mint én a P5K Deluxal..
.szal friss után méricskéljetek.. 
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Vannak még csodák.
Szerencsére a fórumon megfordul 1-2 emberke, akik szorosabb kapcsolatban állnak az Asussal..máskülönben 1 hóval ezelött lehetetlenség lett volna ezzel a lappal tesztelni.
-
szacsee
nagyúr
Gigád van, ott 2,,,,,2,4,,,,2,5 van meg ilyenek, itt az FSB Strappal és a Dram Freq-el variálsz és látod mennyin megyen állítás után, amúgy itt is 2 a minimum, csak elérhető a 400-as strap, de ez már az új biosokkal is elérhető P5k-ban, csak néha fagyi van vele.
Overnek, tom_tol-nak szólj, ha megkéred őket lehet dobnak infót, képeket. -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Nyugi az enyém P5K Deluxe, eccer Memset buzeráláskor restart+recovery, tegnapelött, meg épp a new ramokat lestem. Biosban időzítést állítottam, majd újraindításkor a recovery indult..na ez még nem minden.
Beteszem az origi cd-t, aszongya nem látja..majd nézi tovább a floppy-t és pendrive-t.
Kikapcs pextor iró rádug (utána jöttem rá hogy lehet dvd, de ez lényegtelen a történet szempontjából)...szal ezt se látta. Na akkor pio ide dvd író előkotor, közben nyomtam megint egy power off-ot. Mivel a plextorban bennfelejtettem a dvd-t, ezért be köllött kapcsolni megint és mi történik bootol
, bele a pofámba a 0812-es biossal, amit 2 hete tehettem fel.
Pedig már kezdtem örülni, hogy downgradelhetek, de ezek után már nem merek hozzányulni sem.
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Magyarul gondolom tuning alatt ez sem műkszik, de alapon jól funkcionálhat ez az agyonhájpolt fícsör.
Viszont, ha ezekhez nem nyúlnak (DES, EPU), akkor mi a kül...engem ez jelenleg jobban érdekel.
Na meg szerintem többeket is, mert hát valljuk be az idelátogatók többsége nem alapon használja a cókmókját.
-
szacsee
nagyúr
Hmm..
Valamit nem értek, bár lehet az én hibám.
Az Epu hogyé műkszik a gyakorlatban?
Kikapcsolgatja egyenként a proci áramellátó áramköréből a mosfet+munkatekercs kombót?
Amúgy lehet ez a valóság, de mint Te is tudod sok mindentől függ egy adott konfig fogyasztása.
Stikába a háttérben elötte lehetett csinálni ezt-azt a giga lappal és akkor simán kijön a 30W különbség.
Remélem fLeSs-ék megmérik mit fogyasztanak, mert 30W ma már elég sokat jelent (C2D vs Quad pl).
-
szacsee
nagyúr
Szerintem tudod a választ magad is.
Sok kül nem lesz közte, mivel max tuningrekordbeli különbségek vannak valamelyik lap javára.
Viszont oda már nem 24/7 feszt ad az ember.
Asszem a Te elvárásaid láttam fentebb, na szerintem ahhoz mákodnak kell lenni, hogy összejöjjön....de azért sok sikert a keresgéléshez!
-
szacsee
nagyúr
Kösz!
Azt hittem lejjebb mennek.
Majd gigáéknál.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szacsee
nagyúr
Kösz az jó lenne!

-
szacsee
nagyúr
Over, ha nem nagy gond megnéznéd, hogy mekkora a legkevesebb fesz, amit adni lehet a procinak ha manual állítod?

-
szacsee
nagyúr
Most már várjuk az első tulaj beszámolóját is nem?

Csak nehogy így kezdje a mondandóját:
Hali!
Vettem egy P5Q alaplapot, összeraktam, de bekapcsoláskor nem indul..
A vetnik max-on pörögnek, de semmi.
Próbáltam 800-as rammal, 1 modullal, régi C2D-vel, PCI-os VGA-val, de semmi..
Mi lehet a probléma?
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Lökött vagy?
Ha mégeccer ánuszt vennék lehet maradna rajt a gyári 1-2 hónapig, nem lutriznék, hogy utána downgradel nem-e halózik el.
Igaz ha normálisan megírnák a biost, akkor nem kéne frissíteni, max a mikrokódok miatt...de ánusznál nem erről híresek...
Várjuk a lapokat és a bugokat!Az első önkéntes, aki talál egy bugot nyert egy IJ kártyát...bár szerintem ez borítékolva lesz a megjelenés napján..XS-t köll figyelni.

-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Hála az égnek nem az 1-es hsz-ban levő képekre hasonlítanak majd..
Asus P5Q-E
P5Q Deluxe
Aztán majd kiderül mi is lesz...
-
szacsee
nagyúr
Na látom az Asus mérnökök nem erőltették meg magukat...de legalább lesz lap ddr2 alá ősszel is ha lehalózik a mostani..
Elsőre ezek jönnek le nekem:
Az Asus mérnökei üdvözlik a P5Q tulajokat és a hosszú IDE kábellel rendelkezőket..jah már megint alant van a csati...
A Q-E és a Q Deluxe tulajoknak pedig...nem kell hosszú VGA, vagy Sata HDD kombó...bár a csomagban van L csatis sata kábel, a chieftec házasoknak sorry...nekik ajánlom az oldallap használatának mellőzését, avagy a flex használatát..
Megvárom mi sül ki belőle, ha lesz HQ minőségű kép, még az is kiderülhet, hogy 1:1-ben P5K nyákra épül minden...(remélem a deluxon, vagy E-n már a jobb munkatekercsek figyelnek.
A Giga üthet, de a blokkjaim nem biztos hogy rámásznak..majd meglássuk..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Diablo IV
- Építő/felújító topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.szal friss után méricskéljetek..
, bele a pofámba a 0812-es biossal, amit 2 hete tehettem fel.