Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Mike 32 #2997 üzenetére
CPU-Calc-cal? Az elég jó értékeket ad.
EPU biztosan nem, a 6600-nak nem 33W a TDP-je (szép is lenne), hanem 95W.
4 magosnál az 1/3-adát méri?Viszont hogy rossz, az tuti. Megnézem én +1x alap órajelen, mert tuninggal néztem anno, és az csalhat. Talán meglesz az arányszám.
-
katt777
félisten
válasz
Croft-21 #2998 üzenetére
Hűtőcserét.
Nekem dual slotos Galaxy 8800GT-m volt (22-25%-ig stabil tuninggal), azt XtremeTunerrel jól lehetett vezérelni (2D-ben hangosabb volt a 3870-nél, 3D-ben viszont halkabb), illetve van ennek egy másik verziója, amely alacsonyabb fordulatszámot engedélyez. De hűvösebb csak zaj árán lesz.
nV-s ismerőseim lazán cserélgetik a hasonló VGA-k más-más gyártótól származó bios-át, de én ezt nem javaslom, jobb egy GFX Chillát, vagy egy hasonló hűtést rátenni (amely halk és hatékony is), mert a 8800GT-nek nincs még külön 2D módja, hogy levehetnéd a feszt, pusztán frek. csökkentés meg sokat nem segít (viszont RivaTunerrel megoldható, ahogy a hűtésvezérlés is).
Sztem G92 topicban többet tudnak segíteni, vsz. NiBitor használatában is. Annak a linkje a honlapomon. De ha a hűtés fizikailag kevés, bios-moddal is csak hűvösebbé teheted a kártyát, halkabbá nem (sőt), RivaTuner kevésbé kockázatos a szabályozásra. -
Croft-21
őstag
válasz
katt777 #2995 üzenetére
És nekem mit tanácsolsz akkor a 8800 GTmre? Mert ugyebár epu driver nincs hozzá, mert Galaxy karim van, nem ASUS.
És rettentő hangos a kártya, már rátettem a gép oldalát a házra így vmennyivel halkabb a zúgás, de játék közben befagyott az egész, mert gondolom a VGA kari túlmelegedett, azóta nem merem visszatenni a ház oldalát
és tök hangos -
Mike 32
aktív tag
válasz
katt777 #2973 üzenetére
Megnéztem TDP 95-105watt elméletileg ?! Csináltam terhelést alapon és az EPU ment közben
[Q6600 EPU-val] -
Savanya
addikt
P5Q Deluxe lapnál használja valaki az E-SATA portot hátlapon ? Miért ilyen lassú ?
-
katt777
félisten
válasz
Hawk1979 #2994 üzenetére
Nem más kártya bios-át kell rátenni, hanem ugyanolyanét. Ha csak hűtőben tér el, simán mehet rá másik, gond akkor van, ha más időzítéssel mennek a RAM-ok, vagy más a RAM-méret, stb. De az ASUS TOP, vagy a HIS IceQ3 turbo bios sem zavarta a Sapphire-t, mert lényegében ugyanolyan VGA-król volt szó, hiába nem ref. az előbbi 2. Sőt, még az MSI OC sem, csak a DOT nem működött vele (mint ASUS-nál a SmartDoc), mivel az hardveresen nincs a Sapphire-ben. Tehát lényegében extra funkcióbeli hiányosságok adódhatnak, de hasonló VGA-k bios-ával a kártya működőképes marad.
De én nem biztatok erre senkit (főleg nem tartalékkártya nélkül!), csak felhívtam a figyelmet egy lehetőségre.Sokkal nagyobb energia-megtakarítás érhető el a saját kártyánkra való bios módosításával (hardveresen!), csak lejjebb kell venni 2D-ben a feszültséget és az órajeleket. Előtte persze célszerű szoftveresen tesztelni, működik-e. Mindenesetre a 3870 2D módban elvan 1.1V-on, de van, akinél 1 V-on is 300/700MHz-es órajelekkel, és ez komoly megtakarítást eredményez, amely akár -5-10°C-ot is jelenthet a VGA hőmérséklete szempontjából.
-
Croft-21
őstag
válasz
szilva01 #2989 üzenetére
Azon a listán, mintha a te kártyád is rajta volna: nem ez az?
-
Croft-21
őstag
Nagy jó dolog ez az EPU, csak természetesen az én 8800 GTmhez nincs driver hozzá
-
szilva01
őstag
Ez nagyon off de:
1.Azt megértem, hogy visszafelé nem lesznek kompatibilisek a foglaltok DE hogy3 különböző foglalt legyen 1 processzorcsaládon belül?!?!?
2.A tuninglehetőség elvesztését részben értem mivel így mindenki a gyengébb és olcsóbb procit veszi de akkor azt nem értem hogy a felső kategóriába minek hagyták meg ezt a lehetőséget?
3.Az AMD-nek szerintem is itt lenne a lehetőség hogy nagyobb teret hódítsanak több pénzt keressenek és ezáltal utolérhessék az intelt a technológiában -
tibyke
tag
hali,
egy honapja mar felmerult a kerdes, de akkor meg senki nem tudott ra valaszolni.
szerintetek mikor varhato a P5Q-EM ill. P5Q-VM lapocska (G45-osek mindketten).
tudtok esetleg olyan boltot, ahol lehet mar kapni?
napokon belul surgosen ossze kellene dobnom egy gepet, egyelore a P5E-VMHDMI a befuto, de nyilvan G45-oset vennek inkabb, ha mar lehetne.
ki mit tud?
t
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Mike 32 #2981 üzenetére
Viszont azonos órajeleken az újak gyorsabbak, tehát "kisebbet" is lehet venni hasonló teljesítménnyel, és alacsonyabb fogyasztással. De mondjuk aki nem dolgozik sokat multiGPU-t igénylő, és azt kezelni képes alkalmazással, annak totál fölösleges egy 4 magos proci, mert játékok pl. egyáltalán nem használják ki (Clear Sky: 1 mag, Warhead: 1.5 mag). Én majd akkor váltok, ha olcsó lesz a DDR3, az ilyen lap, meg a Q9650 is 40k alatt lesz.
Viszont a Phenom még olcsóbb... -
m4rc!
őstag
Thermalright Ultra 120 Extreme elférne egy Deluxe-on? Használ vki ilyet?
-
katt777
félisten
válasz
DAMIEN1899 #2975 üzenetére
Ismereteim szerint pont a P5Q a legjobb 4 magosokhoz, tuningjukhoz meg főleg. De a Q6600 kissé már elavult. Inkább Q9-eset vegyél.
-
DAMIEN1899
csendes tag
az nem válasz lett volna
-
jilian
addikt
válasz
Gabifapeti #2971 üzenetére
Szia
Ilyen nekem is volt!!! Az everest mutatta nekem, h 124 °C a procim és nekem is felbögött a venti maxra pedig nem is használta ki semmi a procit! Szintén ujraindítás volt az orvosság...
Most 1306-os bios van fenn azota TÖKKéletes!!! -
katt777
félisten
válasz
Mike 32 #2972 üzenetére
Miért, mennyi a procid TDP-je? Asszem Guru3D-ről letölthető egy CPU-Calc nevű program, amely a megadott beállítások alapján kiszámolja a TDP-t Az E8400 pl. 4.05GHz-en már 125W-os TDP-vel bír, pedig az, ugye, csak 30% tuning (de hát ez a tuning velejárója). És ha megnézem, mit mér az EPU, ill. mennyire számolja a CPU-Calc, akkor azt kell látnom, hogy utóbbi a duplája, tehát vsz. 1 magot mér az ASUS. De adj egy Q9650-et, és biza megnézem neked.
Nem sértődöm meg, mert mind mondtam, én csak a 2 magos procim alapján tudok számolni. De számold ki te is CPU-Calc-cal, hogy adott frekin és feszen mennyi a Q6600 TDP-je, ill. mennyit ír rá az EPU, és rögtön pontosat fogunk tudni, ami sztem más Q-tulajokat is érdekelhet. -
Mike 32
aktív tag
-
Gabifapeti
csendes tag
Sziasztok!
Egy p5q deluxe alaplapom van és néha előfordul, hogy behülyül a hőmérsékletmérője. 112°C-osnak mutatja a cpu hőmérsékletét és maxon pörög a ventillátor (mindezt úgy hogy a procihasználat nincs 10%). Leállítani csak újraindítással, vagy alvó móddal lehet. Egy q9550 + 8GB Black Dragon van benne semmi tuning viszont az epu6 be van kapcsolva auto módban. A lappal kapott eredeti 803-as bios van fent + a gyári cd-s driverek. Oprendszer: Vista Ultimate 64bit. A realtemp szerint a cpu magok hőmérséklete ilyen 40-50°C attól függ, hogy terhelve van-e vagy sem. Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja?
(goggleben keresve másnak is volt hasonló problémája de ott sem írtak megoldást [link]) -
Croft-21
őstag
Hi
Olyan gondom van h mióta vettem ezt az uj alaplapot, a gép nem hajlandó amgától leállni kikapcsoláskor. CSak úgy áll le ha 5 másodpercig nyomvatartom a főkapcsolóját.
Kb 5 kikapcsolásból 3x nem áll le.
Már mindent próbáltam amit mondtak: bios frissítés, energiagazdálkodási lehetőségek beállítáa, új tápot is vettem, de semmi. -
katt777
félisten
Figyu, a kérésed már működik, a loadline a CPU kihasználtsága, azt kell belőni (mint fent írtam). Lehet, hogy a -20, -40% volt a gond? Lényegtelen annyira levenni, mert egy szint alá nem viszi a feszt, azon meg bírja a -10, -20 %-os sávokat. És a nálad tapasztaltakból ítélve ez talán jobb, mint azok a nagy sáveltolások. De végül is ki tudod próbálni. Az is lehet, hogy nálad van valami rezidens progi, amely miatt felmegy a sebesség (mondjuk egy folytonos virt. mem. kezelés. ha lapozófájlod van). De önmagában tuti hogy nem, legalábbis P5Q-n.
Nálam volt, hogy DVD-t írtam, közben dolgoztam, de még úgy is "gyalogolt" a rendszer, tömörítésnél küldte repcsibe, ha közben ment más is, akkor rakétába, játékoknál meg lazán felküldi turbóba, ahogy az kell. Autóba Tuner-használat alatt, ill. hasonló terhelésnél lép, de leginkább valóban a minimumon megy. A proci fogyasztása így 5-6W, amit fel kell szorozni a magok számával, így kb. 12W-tal dolgozik a géphasználat 70-90%-ában.
Én éppen azon szoktam aggódni, hogy vazze, több program megy, nem lesz-e gáz, hogy még mindig a minimális sebességen megy. Tehát nálam nagyon is jól szabályozza a sebességeket.
Spec miért is adsz 1.2V-ot a procinak? -
glaci
őstag
válasz
total90 #2957 üzenetére
Total90:
Nem lényeges úgy beállítani ahogyan Katt777 csinálta. Nálam pl. amíg nem fosott be a régi winyóm, addig a régi XP -ben az EPU +20%, 0%, -20%, -40% -ra volt állítva.
Mikor nem akartam ,hogy akkorákat ugorjon, akkor meg +15, 0, -15, -30 -volt beállítva.
+ erre jön még a hardveres EIST+C1E, így eléggé tág határok között állítja a sebességet az éppen aktuális igényeknek megfelelően.Nekem annyi nem tetszett benne, hogy nagyon tutira akar menni, hogy nehogy visszafogja a teljesítményt, és feleslegesen magasan tartja a sebességet, amikor nem is kellene. Amíg a hardveres relatíve nagy (100% közeli) terhelésnél kapcsol fel, addig az EPU már 10 - 20 százaléknál feltolja a sebességet, ami szerintem túl korai.
Ha majd ennek a finomhangolását is a kezünkbe adják, akkor tuti kis progi lesz ez.Szóval kedves Asus -os programozók:
a szint emeléshez, és a szint csökkentéshez lehessen megadni 1 - 1 határértéket ami fölötti, és ami alatti terhelésnél váltson sebességet. Esetleg ezt még megspékelni azzal, hogy ne a pillanatnyi, hanem az utolsó x másodperc átlaga számítson, ezel elkerülhető lenne, hogy túl sokszor váltson ide - oda.Nah, a lényeg hogy nem rossz dolog ez, és nyugodtan a saját igényeidhez állíthatod.
(Tipp.: A tuningnál csinálhatsz előre próbát BIOS -ban állítva, hogy lásd mit bírsz stabilan alapbeállításokkkal, és akkor annyi % -ot adsz meg az EPU -ban utánna, így tuti menni fog az EPU -ban is.) -
jilian
addikt
válasz
Hawk1979 #2956 üzenetére
DE!!
Nálam éppen hogy szarakodik. Pl.: játéknál
Én ugy vettem észre, h ha autoban van és mondjuk elinditok egy játékot (GRID) akad a játék vagyis igy belassul pár másodpercenként. Szerintm épp ezért mert váltogatja a modokat....
Ha viszont fixre turbo v high-ra rakom semmi gond."egészségtelen dolognak tartom" én is mert ugye elég idegesitö Pl.: nála a film nálam meg játék közben való "lassulás"
Vagyis ,h szerencsétlen nem tudja eldönteni,h most melyik mod legyen -
total90
veterán
válasz
katt777 #2958 üzenetére
Csak kérdezem,hogy te vettél-e észre lényegesebb változást.A RAM-okat én is átálítottam a BIOS-ban mert így gyorsabb.Már túl energiatakarékos akar lenni az ASUS
Még nem próbáltam ugyan,de ha nem rakod fel format után az EPU-t akkor az alaplap magától is szabályozza a procit órajelet? -
katt777
félisten
válasz
total90 #2957 üzenetére
Nem KELL úgy belőni, csak sztem ez optimális (lejjebb úgysem veszi a feszt en. tak. módban), nagyobb tuninghoz pedig CPU-feszt kell emelni (nálam), amitől a min. fesz. is magasabb lesz, tehát nem lesz igazán energia-takarékos. RAM-okat meg írtam a cikkben: ha auto-n hagyod tuninggal túlságosan visszaveszi, ergo lassul a gép.
Everest-ben be kell állítani a tjMax-ot, erről már volt szó a topicban, RealTemp megmondja a tutit. Addig halgass a Probe-ra, a jól mutatja (legalábbis nálam). -
total90
veterán
válasz
katt777 #2952 üzenetére
Csákó!
Írtam PÜ-et,hogy megoldottam a problémám...
De most elolvastam ezt az írásod is és kérdésem lenne az EPU-val kapcsolatban.
Tehát miért lényeges úgy belőni ,ahogy Te csináltad?Vettél észre változást?Mit?Ja és ugyanehhez az alaplapcsaládhoz van még egy kérdésem.Konfigom láthatod az adatlaponál.Na a proci alapon jár és az ASUS PC Probe II progija azt jelzi,hogy a proci 33 fokos az Everest meg 47 foknak.Na ez ,hogy lehet ?Melyik a megbízhatóbb?
-
Fabia
csendes tag
válasz
Martin2004 #2947 üzenetére
Köszönöm jilian és Martin2004!
Csak egy ki kiegészítés:
Csak akkor nem ingadozik a proci sebessége, ha a C1E Support és a C-State Tech egyidejűleg tiltva van. Ha egyik vagy a másik enabled akkor már megy a szabályozás.Még valami: Én díjazom, hogy az alaplap tud ilyet, de szeretem tudni hogy mi miért van, és az sem utolsó szempont hogy eldöntheti az ember hogy mikor használja. (pl. egy 1080 soros HD video lejátszásánál egészségtelen dolognak tartom, hogy pár másodpercenként ingadozik a sebesség.)
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Kibővítettem a P5Q-ról írt beszámolómat, íme, sztem sokaknak segít, főleg azoknak, akik pü. kértek EPU6 beállításokat:
EPU-6 Engine - mod @3.6GHz
Az alábbiakban látható, mennyire egyszerű bios támogatást adni az EPU-6-nak, anélkül, hogy ezért a program használhatóságával fizetnénk, az ugyanis csak az FSB-emelést figyeli. A processzor feszültségét nem kellett módosítani, de az látható, hogy ezúttal is fix-re állítottam be a RAM-ok auto (gyári) értékét, hogy azokat ne babrálja a rendszer, azaz ne lassuljon teljesen fölöslegesen. Az 1.8V-os Kingmaxoknak auto helyett 1.9V-ot adtam a biztonság kedvéért, mert előbbin az EPU-6 kalibrálás közben kiakasztotta az egész rendszert. Egyszer nem is kék képernyőt kaptam, hanem pirosat!
Jól látszik a bios beállításokban, hogy a RAM-ok szorzóját kellett csak levennem, hogy az alap frekvencia 887MHz legyen, így ugyanis a 21% (+1 az EPU erőforrás-igénye miatt) tuninggal lényegében a gyári órajeleken (1066MHz) fognak menni, tehát akár még rá is tehetünk egy (kis) lapáttal. Akinek spéci, tuningra kihegyezett RAM-jai vannak, amelyek 1200MHz-et is visznek, azok a RAM-sebességet hagyhatják 1006-on, vagy elmehetnek akár tovább is az EPU-val.
A képernyőmentésből jól látszik, hogy a HyperTX2 minden ósdisága ellenére 50°C körül tartotta a processzort, az alaplap pedig 34°C-os maradt, azaz továbbra sem kell tartanunk Intel erőforrásunk túlhevülésétől. A CPU feszültség ezúttal is 0.86V és 1.14V között váltakozik terheléstől függően, tehát mindeközben továbbra is megmarad számítógépünk takarékossága és hűvössége.
Az EPU-6 lényeges beállításai:
Beállítások: CPU Frequency / VCore V- / Chipset V- / CPU loadline / Fan Control
Gyalogos: -20% / High / On / Light / Quiet
Autó: -10 % / Medium / On / Medium / Slow
Repülő: Off / Off / Off / Off / BIOS
Rakéta: +21% / Off / Off / Off / BIOSViszont a SonyERicsson K300i úgy hajlítja a teret, hogy ezzel megúszta volna az EU a hadron-gyorsító költségét.
Bocsi a telós képek minőségéért!
-
Hawk1979
őstag
válasz
Martin2004 #2949 üzenetére
Biosban bekapcsolt energiagazdálkodási funkciók,nem befolyásolják a sebességet.
Amikor kell a kraft rákapcsol,ennyi,és még áramot is spórolsz (mentsük meg a földet project,mert rajtad kívül mások is lakják ám) -
vtechun
veterán
na, xp-be integrálva ich10 driver, pöpecül megy a dvdiras, ilyet szerettem volna egybol
mostmár jónak merem nevezni a gépet
-
Martin2004
tag
jól látod!
1. Ezen nem érdemes, mivel ennél nagyságrendekkel több pént cseszek el, más hülyeségekre
2. Ráadássul nem fűtenek még, de most hogy visszajöttem a lakásba, egy picit melegebb a szoba a gépnek köszönhetően
3. Nekem csak a sebbesség számít, nem az EPU meg Power Saving miatt vettem. -
jilian
addikt
válasz
Martin2004 #2947 üzenetére
De hát...nem azér van "ilyen" lapod, h kihasználd az adottságait??
Miért tiltasz le majdnem mindent?
...bizti nincs szükséges spórolásra.. -
Fabia
csendes tag
Megpróbálom még egyszer, hátha most megszán valaki:
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon láma kérdés de megkockáztatom:
Miért váltakozik a proci órajele windows alatt 3166 és 2000 MHz között a terheléstől függően?(CPU-Z-vel és Everesttel mérve is)
A hardver: P5Q alaplap és Intel core 2 duo E8500-as proci (3166 MHz).(BIOS-ban Intel SpeedStep kikapcsolva, az alaplap CD-jéről csak a chipset Inf Update és a Gigabit Ethernet driver telepítve, egyéb ASUS utility semmi)
A segítséget előre is köszönöm.
-
jilian
addikt
válasz
Martin2004 #2943 üzenetére
Nagyon Szépen Köszönöm!
-
Martin2004
tag
A Deluxe komplistája innen tölthető le.
08-ra írd át, de ha instabil, akkor följebb kell menni, értsd, 09, 10 stb.
Ja, a 05 egyébkélnt bagyon durva beállítás, szereintem azt alapból feljebb kellett volna venniük, de hát úgy láttszik balfékek az ASUS-nál.
Egyébként kezdheted 10-ről is, és ahogy a stabilitás engedi, úgy mehetsz lejjebb. Hozzzáteszem, az kisebb PL is egyfajta turbo mód, mivel gyorsítja a memkezelést, az viszont már egy érdekes kérdés, hogy mivel lesz - stabilitás mellett - gyorsabb:
normal mode, de (az AUTO-hoz képest) és kettővel kissebb PL vagy
turbo mode és (az AUTO-hoz képest ) és egyel kisebb PL.És persze 3 tényezőként ott van a manuális időzítésállítás, negyediként pedig az órajel.
Ki kell próbálni az egyes beállításokat (stabilitásteszt), a sebességet Everettel le kelll mérni.
Nem az a kérdés, hogy turbo vagy nem turbo mod, hanem hogy milyen értéket ír ki az Everest, és hogy stabil-e.
Én egyébként a mode-ot meghagynám normalnak, és a maradnék a 3 tényezős kombinációknál (memórajel, PL, manuális időzítésállítás). Az untig elég szvsz.
Ezeket az alapelveket kell csak tudni, vagyis azt, hogy az egyes egyes tényezők milyen irányú állítása merre tolja el a sebességet - a stabilités rovására.
És nem érdemes elmenni a határra, inkább vegyél vissza 2 Mhzet az FSB-ből (ami ugye kb fél százalék) a még stabil beállításhoz képest, és akkor biztosan stabil lesz hosszú távon is. Én pl. 10-esével lépkedtem az FSB-vel, és 440-en ment szépen, 450-en megy fagyott. Én még időt is spóroltam, nem próbáltam ki ki a határ-2 Mhz-es FSB-t, és maradtam 440-en. Így is 3.5 Ghz fölött vagyok cpu-ban és ez az elvárásomnak, meg gyakorlatilag is elég
.
-
miccur
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Van valakinek tapasztalata P5Q deluxe-al / Q9450, Q9550 elérhető stabil FSB ill feszre gondolok.
-
jokeman
aktív tag
Szisztok, segitségre lenne szükségem.
Giga EP35DS4 ről szeretnék váltani ujabbra, és ebben kérném a tanácsotokat.
Proci egy E8500 lesz.
Szoval melyik Asus lapot ajánljátok, hasonló tudában mint a DS4? -
ritkamadár
tag
válasz
Nashville #2937 üzenetére
Mindkét kártya referencia, szóval max a bios-ban van eltérés köztük. [link] Új szériás Asus karikon már variáltak a hűtéssel. Én vízzel hűtőm, szóval nekem nincsenek zaj és melegedési gondjaim. [link], [link]
Esetleg próbáld beletolni az Asus bios-t azt megnézni azzal mit csinál a kártya, ha akkor is fagy nem hiszem, hogy kártya csere megoldja a problémád.
-
Nashville
tag
válasz
ritkamadár #2935 üzenetére
Örülök a válaszodnak, meg is erősítetted bennem az elhatározást és megpróbálom kicseréltetni egy ASUS 4850- re. Igaz rá kellesz fizetnem vagy 8 rugót, de megéri, ha jó tapasztalatokat mondasz róla. Amúgy nem olyan hangos és nem melegszik durván? Csak mert ami most a gépben van az eléggé zajos (azon kívül, hogy nem működik rendesen).
-
jilian
addikt
válasz
Larry303 #2929 üzenetére
Martin2004
Hát nagyon szomorú leszek ha nem fog paszolni a lap a memoval... esetleg megnézem a 1306-os biossal
...hol kell megnézni az alaplap-memo párosítást, komatibilitást? esetleg linket?A 05-öt meg át kell írni más számra. --és mire?
Az idözitések erre vannak beállitva ahogy a gyár irja.
Larry303
probálgattam de sajna ha a memo állitásához a fele tudásom hiányzik...
"Hogy kell azt a "boostert -- performance levelt" állitani a biosban? (Ha manuálra rakom akkor ott a zárojelben 5-ös van)"
...meg hogy miért nem a játékoknál fagyogat....köszi fiuk
-
ritkamadár
tag
válasz
Nashville #2932 üzenetére
Nekem kb. 2 hete van a gépben egy 4850-es (Asus), csont nélkül megy.
Semmi hibát nem tapasztaltam, amúgy júl. végén raktam össze egy P5Q Pro + Sapphire 4850 kombót azóta is nyomja rajta a srác a gémeket naponta kb. 10-12 órába.
Nálam a 8.8 driver van fent, a másik gépen 8.7-es.
Szóval első körben nem hiszem, hogy inkompatibiltási gond lenne, ha igen már lehetne
róla olvasni a külföldi oldalakon is az tuti. -
Fabia
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nagyon láma kérdés de megkockáztatom:
Miért váltakozik a proci órajele windows alatt 3166 és 2000 MHz között a terheléstől függően?(CPU-Z-vel és Everesttel mérve is)
A hardver: P5Q alaplap és Intel core 2 duo E8500-as proci (3166 MHz).(BIOS-ban Intel SpeedStep kikapcsolva, az alaplap CD-jéről csak a chipset Inf Update és a Gigabit Ethernet driver telepítve, egyéb ASUS utility semmi)
A segítséget előre is köszönöm.
-
Nashville
tag
Srácok, hatalmasat szívok egy Sapphire ATI Radeon HD 4850- es dual slot cooler kártyával. Olyan hajmeresztő állítása volt egy számítástecnikai szervizesnek, hogy a P5Q alaplapokkal nem működik együtt a 4850- es ATI kártya. Ő két hét szenvedés után jött rá erre.
Szerintem a kártyával van a baj, amiből már a másodikat fogyasztom és az sem jó.
Itt a probléma leírása: [link]
Csináltam két tesztet is:
1: [link1]
2: [link2]
A Call Of Duty 4- el is csak kb. 5 percet lehet "játszani", mert fekete képernyővel lefagy a gép, resetelni kell másképpen nem tér magához.
Jó lenne tudni, hogy másnak is vannak-e ilyen, vagy hasonló gondjai olyan konfig mellett mint az enyém 4850- es kártyával, vagy minden megy flottul semmi inkompatibilitás. -
exbow
csendes tag
P5Q-E-n mit kell beállítani, hogy menjen a wake-on-lan? Megy mind a 2 porton?
-
Martin2004
tag
lehet, hogy azzal az időzítéssel nem bírja a turbo módot, hiszen a gyári időzítések - szerintem - a normál módra vonatkoznak. p5q deluxe-nál pl. nincs is a kompatibilitási listán a CSX. Lehet hogy a p5q és társai tuninglapok, meg a CSX tuningram csakhát, ha ninvsenek összelőve, akkor így jártál.
Alapvető szabály, hogy nem tuninglapot meg tuningramot veszünk, hanem összelőtt cuccokat. - a Gigabyte-Kingmax páros talán a legjobb példa erre -, ennek alátámasztása lehet a QLV lista, illetve tapasztalat, mások konfigjának puskázása,
Nekem pl a korábbi alaplapomnál a hivatalosan támogatott kingston típussal, olyan gyönyörűen elszállt a 9.2-es Oracle importja az - mindig ugyananálm a táblánál - hogy ihaj. 10-esnél 64 biten jó volt. Aztán bővítettem ramot, samsungra, és megszűnt a probléma.
Egyébként én a 16-ot visszavenném 18-ra. Nekem is ez volt a megoldás p5e kingmax párossal, bér én 15-ről vettem vissza (persze én nem turbóztam)
PS:
A 05-öt meg át kell írni más számra. -
vtechun
veterán
biosban atallitottam ahci modra, elotte vmi marvell es intel sata vezerlot is felraktam, es winxp elejen megy a boot, de egy ido utan ujraindul... ilyenkor mar nem lehet sehogysem megetetni vele az ahci modot ?
-
jilian
addikt
lécci
bizti akadnak hozzáértök... -
Mike 32
aktív tag
-
glaci
őstag
válasz
Larry303 #2913 üzenetére
Köszi szépen! Nagyon kedves Tőled.
Azért legalább egy sörre vagy csalira valóban megeggyezhetünk, nem akarlak én kihasználni vagy hálátlannak lenni.
Szombathelyen és Sárváron vannak rokonaim, és heti rendszerességgel jár le hozzánk Zalába az egyik (a sárvári), úgyhogy akár személyesen is át tudják Tőled venni!
Ha visszajöttél majd keress meg! Írok egy PÜ -t is, hogy legyen egy emlékeztetőnk!
Még 1* hálás köszönetem érte!
-
exbow
csendes tag
A P5Q-E tudja szabályozni a 3 PIN-es tápcsatlakozós CPU hűtőket? Most olvastam, hogy elvileg néhány alaplap tudja, néhány nem. Most gyári hűtő van az E8200-n, de volt, hogy felmet 80 C-ra.
Van esetleg akinek ilyen lapon van CoolerMaster Hyper TX2 vagy Hyper 212 hűtője?
-
djbahool
senior tag
válasz
ritkamadár #2891 üzenetére
Igazad volt ritkamadár a Ket féle BIOSsal kapcsolatban.
A proci feszt lejjebb vettem 1.25V-ról 1.2375V-ra ( két osztás ), és most így is stabil
Nem vagyok telhetetlen, de lehet még megpróbálom lejjebb venni ettől is -> próba cseresznye alaponAz XS-re miért nem tudok reggelni normálisan, azt írja, hogy függőben van a regisztrációm, pedig már aktiváltam
-
bigdigit
addikt
a p5q deluxe integrált hangkártyája tud DDL-t illetve DTS connectet?
-
vtechun
veterán
de hogyérted, hogy RAID vezérli őket? azt nem csak winyóra lehet alkalmazni? most teszteltem kicsit, 1 usb winyo, 1 usb iro, 2 sata iro es 2 sata winyorol irtam egyszerre, amikor a forrás volt az usb winyó, akkor tökéletesen, mindenféle buffercsökkenés nélkül ment az írás, meg sem ciccent 100%-ról a buffer, pedig közben elindítottam a SPORE-t is. El sem indul az XP csak Sata ide módban,
usb winyóról : 8:28 alatt irt egy lemezt
sata winyóról sata író : 11:37
sata winyóról usb író : 15:19 - de ezen volt a játékszóval érdekes, tuti, hogy valami Sata para lehet... de mi? az hogy ide módban megy? ismtétlem nem az írókkal van gond, mert íróról íróra, nem volt semmi gond.
most lehet kipróbálom vista alatt, az felmegy alapból ahci módban? vagy xp-t is fellehet, csak telepítéskor be kell adni neki valami drivert?
-
twine
veterán
válasz
vtechun #2900 üzenetére
...én tudom hogy ezzel neked nem lesz jobb,,,de nekem hiba nélkül működik a Sata-s DVD író a P5Q-ban Vista 32bit alatt! Csak mint támpontot írtam hogy van ilyen is
Ami talán más mint nállad, hogy Raid vezérli őket, és nem szimplán AHCI módban fut!
Amit esetleg még el tudok mondani hogy a Giga P35-ös deszkámban nem ment a Sata író normálisan csak IDE módban...Hiába a csatoló felület Sata, beteges volt AHCI-ban...
IDE módban viszont gyönyörűen tette a dolgát!
üdv
Twine -
glaci
őstag
Sziasztok!
Keresnék valamit, hátha van valakinek feleslegben, és fel tudja nekem kínálni. ;)
A Deluxe -hoz kaptam egy kis ventit az Asus -tól, az laplap mellé, hogy ha vizet használnék a CPU -hoz, akkor azzal hűtsem a bordát a hőcsövön.
Mivel léghűtés van, nem raktam fel, viszont késöbb jól jött, és felhasználtam máshova.
Közben úgy alakult, hogy még egyre szükségem lenne, szintén nem az eredeti helyére.Szeretném megkérdezni, hogy valakinek van-e ilyenje feleslegben, amit várhatóan nem is fog soha használni, és csak áll a polcon vagy az alaplap dobozában.
Ha van, akkor szívesen megvásárolnám tőle.Váom az ajánlatokat!
Üdv.: Laci
-
Martin2004
tag
válasz
Hawk1979 #2829 üzenetére
a skew-k arra jók, hogy feljebb tolhasd az órajelet az adoot dologra bonatkozóan (cpu, fsb), ezek spéci időztésmódosítás, húzd meg erszd meg alapon. ha ezt lazábbra veszed, akkor a mási feljebbtolhatod, mnt az időzítés-ramórajal
nem kell ám hozzáértőnek lenni, elég kinyitni a szótárat
skew ~ twist
-
jilian
addikt
Béke!
Nem
hiszem
el
Ha játszok semmi gáz a turbo moddal sima ügy, de ha kinnt kattintgatok összes-vissza akkor lefagy a gépezet! Orthos alatt a memet jelzi
10% ra van téve a turbo mod a ram fix 1002 Mhz, a cpu fesz meg a ram fesz 1.25/1.9 az idözités fix 5-5-5-16 (ahogy a gyár irja)
a cpuz 548.3 -at ir a memoriára turbonál...Nem hiszem el ,h a CSX-eim nem birnák!
Hogy kell azt a "boostert -- performance levelt" állitani a biosban? (Ha manuálra rakom akkor ott a zárojelben 5-ös van) -
RorteEr
csendes tag
Sziasztok!
Továbbra se sikerült megoldani a problémámat. Az cuccokat raktam össze,
de a hangkártya XP SP2-alatt hol megy, hol nem.Köszi a segítséget, nagyon fontos lenne.
Üdv!
P5Q Deluxe, Core 2 Duo E6420, 1 GB Kingmax KLED48F-A8KI5
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% számlával! MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 27% számlával! MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest