- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Asus-al csak egy gond van, mégpedig, hogy túl sok lapjuk van egy chipset alá. Így kevésbé tudnak hozzá jó biosokat írni. A P35-ből és P45-ből most is lesz/van 10 lapjuk, amiből 4-5 sztem fölösleges. Kéne egy belépő: P5Q, kéne egy közepes: P5Q-E, kéne egy felső: P5Q Deluxe és kéne egy csúcs: Maximus II. Ennyi...
A Combo lapnak, a Pro-nak (-E mellett) és a 4 lanos, agyonzúfolt Premium tökre nem kéne...
Ez mellesleg Gigára is vonatkozik... -
Rusher
őstag
Hát kb. ezt a kettőt nem mutatja igen.....azt nemtom mitől lehet.passz....és mivel nekem negatív tapasztalatom még nem volt csak pozitív így nincs okom azt mondani, hogy "hulladék"...

virkirItt nem arról van szó, hogy tökéletes.....minden cuccnak vannak hibái.....de azért ne mondjuk már azt, hogy sz@r...miből gondolod, hogy mindenki aki eladja "szabadulás" céljából teszi? Am meg lehet én fogtam ki a világ legjobb lapját, mert semmi baja nincs, tuningban igen jól megy stb...pöccre az elejétől, biosfrissítés után is soha nem volt az, hogy nem azt csinálja amit én akarok...ellenben 1-2 ismerősnél megfordult Abit lap....na hát attól szabadultak is gyorsan...valszeg azért nem látsz, mert senki nem vesz olyat ergo nem is lehet belőle eladni....

beteg ez így van...amióta az eszedet tudod Asus lapod van...úgyhogy nem szídd ezt a tetü céget...

-
-
Nem monitorozza a chipset feszt se, stb. Szvsz jó lenne, bár gyakorlati haszna ugyan nincs.
Egyébként meg bugos, mint a lófene. A legújabb most az, hogyha kiveszem a PCI-os hangkártyát, akkor nem hajlandó még postolni se a lap, szép sötét a képernyő, de ha visszateszem a karit, simán megy a lap. Ipari hulladék mind.
-
tom_tol
addikt
megoldásként szoba jöhet mind a kettö mint ahogy én csinálom
-
Rusher
őstag
A ramfeszen kívül mi az amit nem monitorozik egy Asus lap? Amúgy érdekes, hogy mindenki akinek Asus lapja van azt írja, hogy pfujj Asus....akkor miért?
Én ugyanúgy az elején vettem a lapot amikor új volt a P35-és soha semmi bajom azóta sem..de mind1 majd meglátjuk ezek milyenek lesznek, ha olyan mint a mostani már bőven elégedett leszek 
-
tlac
nagyúr
válasz
Mustangjones
üzenetére
van olyan raid kártya, amihez kell a a pci-e x4
-
Rusher
őstag
válasz
Mustangjones
üzenetére
Ezt én is láttam....csak akkor nem értem a 2xPCI-Ex16-ot ha csak 8x...és amúgy is mi a ráknak van akkor 3 rajta....amúgy meg én azért kérdeztem, mert: "2 x PCI Express 2.0 x16 slots, support ATI CrossFireX™ technology at x8 link
(PCIe x16_1 blue, PCIe x16_2 black*)" ahol a csillagos rész mindig igaz vagy csak akkor ha CF működik?
Hangkártya létezik x1-es és azt is bele lehet rakni abba a slotba
AirBooms azt néztem én is....nemtudom miért nincs ott....
-
Mustangjones
csendes tag
specs:
"*PCI Express x16_2 slot (black at max. x8 link)"
más: van olyan kártya egyeltalán, ami x16-os foglalatba megy, de nem vidkari?
itt most a 3. x16@x4-es slotra gondolok. Mert évek óta nyomják ezt a sz*rt, h majd ez lesz a divat, de én még nem láttam olyan kártyát, ami ebbe illene... -
Rusher
őstag
Na felkerült a honlapra a P45 szekció

mod.:lehet hülye kérdés, de most ugyanúgy csak a kék PCI-E-t lehet használni 1 kártyához?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Kiváncsi vagyok
Ha felkerül OSx86 compatibility-be akkor én is kiprószálok egy Deluxe-ot. Addig legalább lemegy az ára is... -
tom_tol
addikt
azért éredekes mennyire eröltetik a ddr3-at az egész palettből csal 1 olyan van és 8 ddr2
-
-
-
keIdor
titán
válasz
Overlocker
üzenetére
Várjuk a tapasztalatokat! Azt halottam, hogy a P5Q-E-tek nem volt valami nagy szám.
-
-
keIdor
titán
Srácok már kaphatóak a lapok.
Asus s775 P5Q 3 év garral 32 000 Ft
Asus s775 P5Q DELUXE 3 év garral 42 000 Ft
Asus s775 P5Q3 DELUXE 3 év garral 47 000 FtTessék szétnézni az aprón.
Tessék minnél hamarabb kipróbálni a Deluxe verziót, mert mindjárt fizunap és jó lenne eldönteni, hogy akkor Asus P5Q Deluxe, vagy Gigabyte P45-DS5-öt vegyek-e. 
leviske: Biztos vagy te abban, hogy lesz nForce 8 Nehalem alá? Szerintem nem fognak kapni jogot hozzá nV-ék... meg már rég el kellett volna kezdeniük a fejlesztést is.
-
leviske
veterán
Nem hinném, hogy mondjuk az X58 kijönne LGA775-re is... már csak azért is, mert már a Nehalemek tartalmazzák a memória vezérlőt, a Core 2 és elődjei nem.
Előbb tudnám elképzelni, hogy Nehalemek alá kihoznak AMD chipset-es alaplapot, mint sem LGA775&1066, vagy LGA775&1366 kombót látunk.

ImI87 (#157): valószinű, hogy LGA775-re a 4-es intel chipset család és a nV 7i család jött utoljára... Kíváncsi is leszek, hogy mit tud majd felmutatni az intel az új 5-ös sorozattal és az nV a 8i-vel. Ami szinte biztos, hogy a 4-es család után nem lesz komoly P35 utód.

Na, de nem akarom szétOffolni a topikot.

-
Eagle16
addikt
Na akkor jó

Csak régebben úgy olvastam hogy nem lesz rajta egy sem.
shteer: igaz
Akkor mégis megmaradnak a jó kis PS2-es cuccaim 
P5B-ből is a legegyszerűbb verziót vettem, és nem volt vele probléma. Megy a tuning és stabil, megbízható. Szóval szerintem P5Q-val folytatom, ez lesz a harmadik Asus

-
Eagle16
addikt
P5Q Pro nem lesz? Bár már a non-pro is elég drága...mostmár látom, lesz Pro is

Ha olcsóbb lesz akkor erre kéne váltanom a P5B-t. A P35-ös chipset-et asszem kihagyom

És miaz hogy nincs PS2? A PS2-es egeremet és a billentyűzetet kihajíthatom a kukába?

-
ImI87
őstag
válasz
Mustangjones
üzenetére
szmorú vagyok !Mondjuk inkább üljenek rajta egy hónapot, minthogy elkapkodják, és bugos legyen.
Iktassanak ki belőle minden nyavaját, foltozgassák a biost, hogy minden frankó legyen 
ImI
mod: ja és egy kérdés: akkor a teljesen új generációs platform előtt ez a P45 lesz az utolsó "mainstream" chipset? (persze az integrált vga-s változatot meg a butított verziókat leszámítva)
-
cyber86
őstag
Hello. Szerintetek érdemes most venni P5Q Deluxe lapot?
-
ImI87
őstag
Hello!
Ez a topik jobban pörög, de a Maximus II-ben nem történik semmi....

A P5Q széria meg a MAximus II egyidőben fognak megjelenni hivatalosan, vagy a ROG lapokra várni kell még?

ImI
-
szacsee
nagyúr
Most már várjuk az első tulaj beszámolóját is nem?

Csak nehogy így kezdje a mondandóját:
Hali!
Vettem egy P5Q alaplapot, összeraktam, de bekapcsoláskor nem indul..
A vetnik max-on pörögnek, de semmi.
Próbáltam 800-as rammal, 1 modullal, régi C2D-vel, PCI-os VGA-val, de semmi..
Mi lehet a probléma?
-
ImI87
őstag
Lehet, hogy én vagyok nagyon szerencsés, de eddig 4 ASUS lapom volt, mindig feltettem a friss bios-okat (ráadásul win alatt), és sosem volt semmi para. Mostanában már óvatosabb leszek, mivel hallottam pár esetet, hogy elszállt a lap, és lehetett vinni gariztatni.......
A downgrade-es problémáról meg tudok, ha esetleg szükség lesz a downgrade-re, akkor elolvasom a megfelelő topikat, és a dolog meg lesz oldva.Nem akarok flame-elni, de viszont 2 haveromnak is halt meg Gigabyte lapja (egyik egy p35-ds4, a másik még v.mi 965-ös), és mindkét deszka bios update után szállt el.) Szal ezek szerint én eddig szerencsésen megúsztam.......
Nekem amúgy semmi bajom a Gigabyte-tal, de azért nem veszek olyat, mert rondák a színei, és már évek alatt megszoktam az ASUS szokásokat, bios-t, honlapot, stb....
Ha olvassátok a híreket a "green war" -ral kapcsolatban, akkor úgy néz ki, hogy ASUS vs Gigabyte = 1:0 De attól félek, hogy ez csak egy csata volt a teljes háborúból. Jó az egészséges versengés, de az már nem jó, ha a rendes munka helyett erre a köcsög vádaskodásra meg marketinges szarakodásra koncentrálnak.
(Meg az sem jó, hogy ha a fő tervezőmérnök a bíróságon bizonygatja a saját igazát, ahelyett, hogy a laborban izzadva számolná, hogy lehet még +20 FPS-t kihozni a lapból
)ImI
-
sz.j
nagyúr
Pedig a síkeres downgrade-re van egy-két jó megoldás.

-
szacsee
nagyúr
Lökött vagy?
Ha mégeccer ánuszt vennék lehet maradna rajt a gyári 1-2 hónapig, nem lutriznék, hogy utána downgradel nem-e halózik el.
Igaz ha normálisan megírnák a biost, akkor nem kéne frissíteni, max a mikrokódok miatt...de ánusznál nem erről híresek...
Várjuk a lapokat és a bugokat!Az első önkéntes, aki talál egy bugot nyert egy IJ kártyát...bár szerintem ez borítékolva lesz a megjelenés napján..XS-t köll figyelni.

-
ImI87
őstag
Én sem erőltetem a dolgot, addig várok, amíg 50k alatt lesz, és kijön már hozzá min. 1 frissített bios.
Meg nem árt megvárni a teszteket sem, nehogy v.mi gebasz legyen az egyébként királynak igérkező lappal.......

Meg az is lehet, hogy a végén egy P5Q Deluxe lesz..........
ImI
-
szacsee
nagyúr
Talán azért, mert ezekre vagytok beizgulva..legalábbis most én kék alaplapot veszek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nemtom' mennyire olvassuk a hireket, ahogy látom nem nagyon,de szexpertben elvileg jövő héttől kaphatóak a lapok, szóval aki rá van már izgulva
(Kivételesen én nem rohanok, amin magam is elcsodálkozom
) -
keIdor
titán
válasz
Mustangjones
üzenetére
Egész kellemes árak!
1 hónap és ha lemegy a P5Q Deluxe 40k-ra az már igen jó szvsz! -
leviske
veterán
-
ImI87
őstag
válasz
Mustangjones
üzenetére
egy priviben megsúgnád, hogy melyik boltokról beszélsz?
köszi

ImI
-
Rusher
őstag
válasz
Mustangjones
üzenetére
Igen nekem is bejön a vidámpark....
De én is nézegetem egy ideje a honlapot és nincs semmi....még csak P45 sincs feltüntetve az alaplapoknál...bár úgy emlékszem korábban is így volt előbb volt lap mint adatok a honlapon. Sztem 45-ért nem drága a deluxe
Én egyvalamitől félek csak...a rengeteg beállítástól a biosban...vannak érdekes opciók benne, de hát majd rájön az ember 
-
Mustangjones
csendes tag
-
ImI87
őstag
válasz
Mustangjones
üzenetére
ezek magyar boltok listáiról vannak?

mertha külföldi webshop-ok átszámított árai, akkor semmit sem érnek.
de ha magyar boltoknál találtad, (mégha rendeléses is) akkor van ok némi bizakodásra, mert ezek nem tűnnek vészes árnak, persze kezdeti árhoz képest.ha ezek igazak, akkor talán a maximus II formula is 60k alatt fog startolni

ImI
-
RiddleR
aktív tag
Most akkó mikortól lehet ezeket kapni?
-
biggamer
veterán
Az ASUS indított egy P5Q oldalt, talán több infó is lesz majd : [link]
-
ImI87
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
köszi

akkor lehet elfog férni a tuner, x-fi, meg vga egymás alatt.....
mondjuk az x-fi termel túl sok hőt, de azért nem a legegészségesebb, hogy egymás nyakán lesz a 3 kari
#117 : komolyan mondom, ez a legbuzibb lap, amit valaha láttam.....
kéne még rá sztem 16 memóriaslot, 4 procihely, meg mondjuk 30 venticsati
ImI
-
keIdor
titán
válasz
Scr1pter.cg
üzenetére
Hát ebben van valami...
-
Scr1pter.cg
csendes tag
-
Hurkaleves
őstag
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
KOMPLEX
csendes tag
Sziasztok!
Gépet fejlesztenék. munkára. procit, videokártyát kinéztem, milyen alaplapot tegyek alá. Segítségeteket előre is köszi.
proci: core 2 quad q9450
video 9800 gx2
memo ddr3 -
ImI87
őstag
Bocs, ezt előbb elfelejtettem....
nincs előttem a saját gépem (mert a rendőrségen pihen...........
)szerintetetek a P5Q Deluxe lapban, ha a fölső PCI-ba lenne téve egy teljes hosszuságú X-Fi hangkari, akkor az belelógna a memória slotokba? attól félek, hogy igen, és ezért nem lesz jó nekem.......

ImI
-
ImI87
őstag
Na akkor kint van ez egész paletta.
Hát elég csalódott vagyok, mert az összes lap szarul van megcsinálva
Nekem maximálisan elég lenne egy Deluxe, de a szar elrendezése miatt "kénytelen leszek" Maximus II-t venni. De mindegy, már régóta vágyom egy ROG lapra. Már meg is lesz a helye júniusi fizetésemnek.
Mindenképpen szeretnék új lapot, de majd megvárom mit tudnak élesben.......
Még a végén megmarad a jóöreg P5K Premium
És egyetértek a fentebb szólókkal, olyan fölösleges ennyi lapot kiadni. Csomónak semmi értelme. Inkább ezt az energiát fordítanák 3 (vagy max 4) típusra, és azokat csinálnák meg brutálisra, és a biosokat finomítanák, hogy ne legyen annyi gebasz, mint a P5K szériánál...... Szerintem

ImI
-
-
keIdor
titán
VGA piac mégnagyobb katasztrófa... engem inkább az idegesít... kihagyok 6 napot, mert elmentem dolgozni Sopronba (ahol nem jutottam netközelbe) és amikor felnéztem a netre, akkor azt láttam, hogy újabbnál újabb VGA-k jönnek megint, mikor driverek csapnivalók mindkét oldalon, NVIDIA nem is tud DX10-et, ATi-nak kur** sokat kellene még fejlődni driver téren és erre jönnek az újabb kártyák... kész vicc... a féléves kártyák(ink) meg mehetnek a levesbe! Bár tudom van gyógyír: hadjam a picsába, csak nem olyan könnyű erről leszokni.
Lassan már lehetetlen követni a számozásokat... ez is idegesít! Meg mennyi G92-es VGA van már... 
-
Gorneck
legenda
Attól még vehetek Abitot ha lesz..

Lara: Nem a gyártókkal van a bajom...hanem ezzel a temérdek mennyiségű laptípussal...értelme semmi...csinálnának 3-4 fajta lapot, de azt tényleg jóra...kész vicc, hogy egy chipsethez kinyomnak 10 féle lapot és egymás után az új reveket...mindezt 1 év alatt.
-
keIdor
titán
Ha tényleg 3200$ lesz az ára nem tudom ki veszi majd meg...
jah igen tudom kik... akiknek tellik Core 2 Extreme-re is, viszont az nem én leszek.
(kb. 550.000ft)
Gorneck23: Belső problémáik vannak, nyilván neked is feltünt, hogy nincs se 790FX lapjuk, se X48 lapjuk és a BIOS-aik is lassan jönnek... lehet, hogy az IP45 lapjaik is úgy fognak kijönni, mint az IX48-MAX... (sehogy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Robotporszívók
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz F5-8000J4048F24GX2-TZ5RS Memória!
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 12 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gigám volt,de valahogy sosem tudtam emgszokni, ASUS hülyeségeit meg már igen, és jobban kiigazodok rajtuk...

Komptaibilitás megvan.

Viszont house+TR Ultra 120 Extreme-nél már más lenne a helyzet...