Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Achill3uS
nagyúr
jaaa bakker miért nem azzal kezded
melyik nem megy? 32M? mert az nagyon érzékeny a mem beállításokra, jobban mint a prime, lehet, hogy valami subtiming nem tetszik neki..
milyen oprendszert használsz? mert ha Vista-t akkor ne csodálkozz, nekemis bugzott a Pi-vel anno, néha el se indult, meg kidobálta ott ahol még bőven stabil volt.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
próbáld meg azoknak a TRIO R27 ''kockák'' egyik lábán mérni, sztem az lesz.
pencil vdroop P5K Deluxe / P5K-E [link]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
WiZARD
addikt
válasz Achill3uS #854 üzenetére
32m és vista
500 mhz fsbt szeretném, 7*500on akartam használni, de nem megy
de még majd próbálkozok. 490 körül stabil volt.
minek mennyi feszt adjak?
[Szerkesztve]Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Raúl 7
csendes tag
Hello mindenki.
egy E6420-hoz mien deszkát ajánlanátok?
amit kinéztem az a sima P5K, vagy MSI p35 platinum.
thx -
coast
csendes tag
nekem sima p5k lappal 410 körüli fsb a max.
-
Cyberboy42
senior tag
Hello.
Tudjatok, csak had szoljak hozza.....
pl. Asus P5B pont ugyan azt tudja mint P5K. 2 dologban kulombozik... a P5K nak dual PCI-E csatlakozoja van... a P5B az meg. alapbol nem tud, 1066-os ramokat, meg 1333FSB-t.... de csak egy sima Bios upgrade kell, es mar tudja is!!! szoval csak ugy erdekessegnek szantam. ja, es a P5B olcsobb is. szoval ha nem tervezel dual grafikat.............A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Lalaboy
őstag
válasz Cyberboy42 #867 üzenetére
A P5B ideje lejart!!! Ha nem akarsz tuningolni, akkor meg a P5B is tulzas! A P35-os lapok sokkal jobban kezelik az uj procikat, magasabb teljesitmenyt nyujtanak, rugalmasabbak a konfiguracio szempontjabol!
-
keIdor
titán
válasz Cyberboy42 #867 üzenetére
Meg abban különbözik, hogy a P5B használhatatlan, ha extrám tuningról van szó... sőt! A 2,1V max ramfesz-t, te minek nevezed?
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
pll: 1.70v
vcore: amennyi kell
fsb termination: 1.50v
ram: amennyi kell
chipset:1.55v
ezek olyan optimális feszek amitől baja nem lesz de elégnek kell lennie 500fsb-hez is."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
teletabi
csendes tag
sziasztok. némi infó kellene a következő konfig bios beállításához.
p5k dlx
e6850
geil ultra+ 2×1ghz
8800gts 640mb
500w chieftek táp
a napokban raktuk össze már fenn van a legújabb bios 0503 minden alap beálításon de
nem muzsikál túl szépen! pl. proci 2000mhz környéke van hogy 3000!! nem igazán értek hozzá úgyhogy megköszönném ha valaki linkelne be képet az álítandó értékekről. most még gyári hűtés van a procinn tehát ha lehet ''meg ne sűljön''! remélem valakinek van kedve és ideje segíteni
elöre is KÖSZ -
bigdigit
addikt
én is befirkantok már ide igaz még csak az előző 5000hsz-ből 1450-nél tartok de lenne egy kérdésem
úgy néz ki hamarosan lapcsere lesz nálam.a dilemmám,hogy p5k deluxe vagy p5k3 deluxe vagy van már jobb is? -
WiZARD
addikt
válasz Achill3uS #873 üzenetére
thx majd megpróbálom.
voltage reference az pontosan mit csinál? olvasgattam hogy procin segít stabilitásban azóta procinál a legmagasabb értéken van.
chipsetnél is van voltage reference azt nem piszkáltam...
NB feszültség számít valamit? ugyebár 1,05 vagy 1,2Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
montressor
aktív tag
Hali!
Erre [link] valaki? -
Achill3uS
nagyúr
vref-ek nálam auto-n vannak, nem nagyon csinál semmit se sztem..
nb 470 fsb fölött 1.55v ajánlott"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
keIdor
titán
Na srácok tesztelgettem a ramjaimat. #600 és utána lévő hsz-eknél már írtam erről! 2×1GB párosban gyönyörűen mennek 1200-n CL5 2,2V-on, de 4×1 párosban 2,4V-on is 2mp alatt hibáztak Memtest-ben... mivel 2db 2007 1. heténben készűltek, másik kettő meg 2007 9. hetében minimálisan eltérnek az SPD-k. Mindjárt megnézek egy kevert 2×1-et, de szvsz simán menni fognak...
Ezek szerint nem bír el az ASUS 4 modullal? Ha visszaolvastok leírtam, hogy NB feszt is küldtem már meg minden és nem jött be... valami tipp esetleg? Gigabyte megbírkózik 4 modullal, lehet váltás lesz.
[Szerkesztve]¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
őstag
Hali!
új vagyok asus lapokkal, eddig csak abit volt. de most lett egy p5k+e4400-s új gép, ha valaki küldene egy pár bios screent a tuningos részről, akkor azt megköszönném, nem cél az extrém tuning, olyan 2,6 ghz köré hajtok elsőre.
vagy az is jó ha linket küldtök ha a topicba már bennt volt, csak kicsit sok a hozzászólás ahhoz hogy végignyálazzam.
előre is.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
keIdor
titán
Fut a vegyes teszt is. 1 modul 2007/1. hetes, 1 modul 2007/9. hetes.
Megmondom őszintén leesett a kő a szívemről... azt hittem, hogy az egyik modulom beteg lesz és az nem akar menni 1200 CL5-öt semmilyen fesszel, de hála istennek tévedtem. Csak a lapom nem bírja...
Megvárom a 200%-ot, kikapcsolom a gépet visszateszem a maradék 2 modult és adok az ASUS-nak egy utolsó lehetőséget, hogy elbírja. Ha nemfogja Gigabyte GA-P35-DQ6 2.0.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
No gyerekek a következő van... NEM megy ez a szar 4 modullal. Kisérletezgettem még. 1,7V NB fesz-el sem megy. Jólvan vissza 1,25V-ra, gondoltam elkezdek játszani ezzel a North Bridge Voltage Reference-vel. 0,61x-semmi változás. 0,67x-semmi változás. Jólvan vissza Auto-ra. Bementem az NB beállításaihoz, ott gondolom sokan ismeritek a Memory Readmap Feature opciót. Ha enabled a lap x64 módban van, ha disabled x86. Nekem alapból enabled így BIOS-ban 4096MB ram megvan. Gondoltam hátha az XP a hülye, mert x86 nem látja a teljes méretet hátha bekavar... jólvan áttettem Disabled-re BIOS egyből 3328MB-ot látott XP bebootolt és a helyzet változatlan maradt. Ugyanúgy hibázik...
Jólvan vissza BIOS-ba és Enabled.
Gondoltam megnézem, hogy ez 200%-nál hány hibát vág a képembe. Win bebootolt és MemTest újra. Elindítottam hagytam futni kb. el is jutott 30%-ig már kb. 100 hibát adott és le is fagyott! Na itt már kicsit kiborúlt a bili... nem csak hibázik, mint a hülye bele is fagy. Mondol jólvan anyád, adok akkor 2,3V-ot megint hátha... (2×1-nek elég volt 2,2V is 400%-ig!)
kb. 35%-ig jutott el 150hibával megint lefagyott.
Olyan, mintha a BIOS valahogy bugosan lenne megírva. Maga a P35 tuti bír ''Quad-Channel''-t hiszen a Gigabyte lapok gyönyörűen mennek ugyanúgy 4×1-el, mint 2×1-el.
Elegem lett az ASUS-ból. Volt P5B Deluxe-m annó, azzal is szívtam, mint a szar. Elöjött az a hülye PCI-E x1 bug állandóan... az ASUS Commando első szériái közűl 50% csak úgy hírtelen meghalt. Este még futott havernál, reggel meg be se indúlt. (Nekem volt egy újabb rev. abból, azzal nem volt gondom) és most itt ez a P5K Premium... nem elég, hogy a külföldi tulajok 90%-nál HDD inkompatibilitások vannak ACHI ill. RAID modban, gyártó szarik rájuk, pedig már 3-4 hónapja tudnak a problémáról és mégse tesznek semmit... még annyit se tudtak beírni a fórumukra, hogy ''sry, tudunk a problémáról javítás alatt áll, please be patient...'' ennyit sem! Sőt még azt sem, hogy ''le vagytok szarva, oldjátok meg''. Ilyen a jó alaplap gyártó? Szarik a Support-ra??? Szarik a vásárlóira??? Regelek a fórumukra rákérdezek még erre, hátha valaki tud mondani valami okosat... azt ha nem lesz belőle semmi, akkor tuti ez volt az utolsó ASUS alaplapom, az tutibiztos... ettől meg megszabadulok és lecserélem egy Gigabyte-ra... azokkal akkor is kevesebb a panasz!¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
öö bepofátlankodok má' ide is.
A kérdés rövid és velős lesz.
Megéri e cserélni a P5B Deluxe-omat egy P5K C E Deluxe illetve Premium-ra esetleg?
ha igen melyik éri meg a fentiek közül?
Árban kb ki tudnék jönni szinte 0-ra ahogy láttam max 1-2K körül kellene rádobnom. Lehet a közeljövőben a procimat cserélem E6850 vagy Q6600-ra.
Ennek fényében szeretnék válszt kapni.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Ati007
őstag
most kicsit megkevertetek akkor a Deluxe jobb mint a Premium?
-
Pipó
őstag
Nekem ugyan dlx lapom van, de semmi gondom sincs 4*1 Gb 800 Geil Value Ram-mal. Memtest sem hibázik, bár csak 860-on hajtom őket.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
nagyúr
Értem. Thx mindenkinek. Mivel most nincs kedvem de főleg időm átolvasni kb 6000 hsz-t, igy valaki azt mondja meg mit értettek ez alatt.
Ha Premium-ra cserélsz, csak óvatosan...
Bár a Deluxe-ra is ugyanilyen panaszok vannak...Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
szacsee
nagyúr
Mindkettő jó lap, de vannak vele problémák.
Valakinek gondjai vannak Raid-el, valamint a 4x1Gb ram határon járatásával tuning-nál.
(Bios update-vel orvosolhatják a bibit)
Ha nem fogsz használni 4 modult és raid-et akkor nyugodtan bármelyiket, viszont akkor érdemesebb a P5K-E -t venni mivel az is 8 fázisú tápellátással rendelkezik és sztem tuning--ban ugyanazt tudja olcsóbb pénzért.
Valaki szóljon rám ha nem így lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest