Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muréna
őstag
Gondoltam benézek így suli elött
Örömmel látni, hogy bővül a tulajok számaAkinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!
-
Anthony28
őstag
Érdemes feltenni a legújabb biost? Mert van hogy az új bios-októl antituningos lesz a lap.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anubis_9
őstag
válasz Anthony28 #253 üzenetére
Én feltettem a 0701-est a P5KC-mre, mert az ASUS hivatalos honlapja szerint az E6750-es CPU-hoz fel kell tenni. Gyárilag az egyel korábbi verzió volt fent.
Az újjal nincs gondom a tuninggal, igaz, a gyári BIOS alatt nem volt húzva a gép."Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
spero007
csendes tag
Asus p5k, Core2Duo e6600, 2x1 Gb Geil ddr2 800Mhz
Az alaplapon minden auton van
Kikapcsoltam a C1-et
Alapban a proci 9*266-on megy 2,4 Ghz
Ezt feltoltam 9*333 3 Ghz Tökéletes minden
De ha fentebb veszem pl. 9*334 akkor már F1 overlocked failed fogad induláskor.
Szeretném a procit legalább 3,3 feltolni de nem tudom a biosban mit állítsak nem is merem találomra
[link]
Remélem valaki tud segíteni
[Szerkesztve]''A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja,hogy létezem, de még senki se látott....''
-
[Vazz]
tag
válasz spero007 #258 üzenetére
A #250 hsz-ban belinkeltek egy normális beállítást a ram beállításokhoz. Ezt azért ne vedd biztosra hogy neked is úgy jó lesz de kiindulásnak tökéletes. Egyébként azért van az F1-es parti bootnál mert a ramjaid már nem bírják cérnával. Vissza kell osztanod őket. Mert a procid minden bizonnyal képes a 3500MHz-re is. Alacsonyabb szorzó, magasabb fsb, 1:1 visszaosztott ram. Jó kisérletezgetést! BB!
Mod: meg a #259.-ben is.
[Szerkesztve] -
őstag
Nemtudom, h jo helyen jarok e a kerdesemmel. Tegnap ota Winamp hasznalatokor ezt a hibauzenetet kapom: [link] Kiprobaltam tobb verziot, mindegyiknel ezt dobta, amikor egy konyvtarbol akartam betolteni zeneket.
Nem sokkal korabban talalkoztam Media Player Classic-nal is ezzel bibivel: [link] (igaz ez nem a mostani XPvel volt). Alap orajeleken is valamint huzva is megjelent ez az uzenet. A memok felcserelesevel is probalkoztam. (A SWAP file ki van kapcsolva) Lefuttattam a 8.3 memteset Hiren's Boot CDrol 25 percig ment es semmi hibat nem adott. Mi lehet a problema oka?
(Tegnap meg a hiba megjenese elott, haverom keresere, kiprobaltam egy masik adta memo-t is de az csak 2*512 volt lehet, h ez bezavart neki?)
Elore is koszi
[Szerkesztve] -
WiZARD
addikt
válasz Anthony28 #250 üzenetére
ezt azért lehetne updatelni.
kérdés mihez optimális. mhz vagy sebesség....
dram static read control pl gyorsabb ha enabled...
a többit nem tudom, van pár beállítás ami kérdéses
mint ahogy a boost level is +1nél enabled static read-del nem nagyon megy senkinél.
de gyorsabb a boost 0 (auto) + static read, mint a boost1 static read nélkül...
cpu voltage reference is lehet 0,69 vagy mi a legnagyobb érték. bár nem tudom mit jelent (aki tudja szóljon), de több helyen írták hogy így magasabb stabil frekit lehet elérni.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Anthony28
őstag
Én már 3430Mhz-nél járok a ram-ok pedig 1176-nál...minden fesz és ram időzítés auto beállításon, talán a procinak adtam egy kis +feszt...a ramjaim 1200 felett nem mennek szal ezen belül kell megoldanom az optimális tuningot, de úgy gondolom már ez se rossz eredmény!!
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Anubis_9
őstag
A #250-es hozzászólásban Anthony28 kolléga beszúrt egy linket, ahol frankón le van írva, mihez kell majd nyúlnod. Amúgy sok-sok olyan al-menüpont van, ami a P5B-E-nél nem létezett még, én is csak lestem, amikor előszőr láttam a P5KC BIOS-át.
3200-ig húztam az E6750-est, ami 2666 Mhz gyárilag, tehát csak egy laza 20%-os tuning. Nagyon simán és könnyedén ment. Mivel ez céges gép, ennél feljebb nem fogom nyomni, jobb a békesség! De biztos, hogy bírná..."Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Anubis_9
őstag
válasz Anthony28 #267 üzenetére
Igen, csak sajna az én P5B-E-m még abból a szériából való, amikor még nem lehetett állítani az NB feszt. Az utóbb kiadottakra ez már nem volt igaz. BIOS frissítés sem segített a problémán. Azért nem lenne rossz, ha fixálni tudnám egy alacsony értékre.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
fLeSs
nagyúr
Volt már vkinek olyan problémája P5K Dlx-szal, hogy biosbeállítás után leáll a gép, és kiírja, hogy új proci van a gépben, F1-gyel lépjek be a BIOS-ba és állítsam be a dolgokat, vagy F2-vel léphetek tovább, de akkor default beállításokat fog használni? E6750 van a gépben, az összes BIOS-szal próbáltam már.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Tails111
aktív tag
Nekem ez a deszkám van és a proci is ez a tipus de nekem nem volt még ilyen gondom.
Bizonyos BIOS beállítások után újra indulás előtt leál kb5 mp re és utána indul újra. Viszont nem mindíg produkál ilyet. Ezt viszont már mások is tapasztalták. De nem csak a Dlx nél a simánál is. -
Baco83
tag
Sziasztok
Most vettem meg a P5K-Deluxom beállítgattam ennek alapján [link]
és everest benchmarkban sokkal roszabb értékeket kaptam mi lehet a gond?
Elöre is köszi Baco -
dudo
tag
Sziasztok!
Na úgy fest megoldottam a problémákat!
Most már csak egy kérdésem van ti melyik Intel chipset drivert szoktátok felrakni a laphoz?
Az Intel Chipset Software Installation utility-t vagy ezt, Intel Chipset Software Installation Utility for Intel Desktop Boards.
A második sokkal újabb verzió a száma szerint, de ez a nevéből ítélve Intel által gyártott lapokhoz jó.Gigabyte Z270N wifi Mini-ITX - I5 6600 - 16GB Corsair RAM - Samsung 980 pro SSD - WD Red 2TB - Cooler Master V 700 - Phanteks Enthoo Evolv ITX
-
fLeSs
nagyúr
válasz Tails111 #272 üzenetére
Közben megoldottam a problémát.
Annyit még sikerült kiderítenem, hogy a cpu voltage dumpert bekapcsolva csökken a vdroop.
De mi az a cpu és NB voltage reference?"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest