- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdigit
addikt
üdv
milyen tapasztalatok vannak p5b deluxe és q6600-al.
a fiam gépébe lecseréltem az e6600-at q6600-ra meg kapott még 2x1giga geil ultrát a másik 2 mellé de nem igazán akarja a jót sajnos.4 rammal elve vagy el se indul vagy idővel kifagy.
3.2-re húztam a procit de játék közben fagyott még 2x1 giga rammal is.utána setup defaults után is fagyott játék közben...ha van valakinek 3.2-höz bios beállítása megköszönném.
-
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm nem boldogul a gépével, és próbálok neki segíteni. Az alaplap egy sima P5B, E5200 procival.
Olyat produkál a gép, hogy ha pár napig nem használják bekapcsoláskor beindul, de nem ad képet. Ha BIOS resetet csinálok, utána jó lesz, megint megy egy darabig, és minden kezdődik elölről (BIOS elem GP-re cserélve!). Továbbá azt is megfigyeltem, hogy kb. 30 másodperc után jelenik meg a post képernyő!
2 GB 800-as Kingmax RAM-ja van, memtest lefutott, nem talált hibát (RAM másik gépben több napig tesztelve). HKC tápja van, de megnéztem másikkal is, és u.ezt produkálja. A kártya GW 8800 GT GS/512 ami másik gépben is tökéletes. Összeraktam a gépet asztalon, és úgy is megnéztem, másik íróval-winyóval, de a hiba nem szűnt meg.
Aztán beleraktam egy 347-es CeleronD-t, és láss csodát a gép pöccre indul, azonnal postol, ha hagyom állni akkor is szépen indul. Megnéztem az ASUS oldalán, hogy a P5B bizonyos procikat (45 nanós) csak bétaként kezel Jelenleg a 2001-es BIOS van benne.
A kérdés (és számomra minden jel a procira mutat) hogy szerintetek a fenti problémát okozhatja-e, hogy az alaplap nem szereti a benne lévő E5200-ast, és ezért csinál ilyeneket?
Szóval jól gondolom-e, mert ha igen, akkor a procit eladjuk és vadászunk egy 65 nm-es Core2-t az E5200 helyett. Potyára nem merek neki procit rendelni, nagy gáz lenne, ha kiderülne, hogy mégis az alaplap a rossz... és feleslegesen cseréltük ki a procit.
-
Pilács
senior tag
Helló!
P5B lapom van, sima. Lehet vennék bele egy Q8400 procit, ami elvileg megy benne. A kérdés az, hogy tuningot fogok e tudni kicsikarni belőle? Ha jól láttam az FSB 333MHz lesz, mert 8 a szorzója a procinak. A lap mennyit bír el? Azt látom, hogy lehet állítani magasabbra, csak mikor hal meg a lap kb?
-
L.C
csendes tag
CMOS clearel se megy.
-
peti_s
addikt
válasz
nevembalint #8289 üzenetére
Ez a BIOS miatt van így, "ezzel akarja védeni a 32 bites OS-ket" , ha visszaolvasol itt a topicban már volt erről szó. Memory Remap Future-t nézd meg, és állítsd át.
-
nevembalint
csendes tag
Sziasztok. Adódott egy kis probémám a ramjaimmal és a P5B Premium lapommal. A dolog ott kezdődött, hogy bővíteni akartam 2x1GB 800mhz-es ramról 4x1gb-ra, vagyis vettem még 2x1gb 800-ast, ugyanazt a típust, de az időzítés nem egyezett, csak 3072mb-nak ismerte fal a 4x1GB-ot. Vagyis azt gondoltam, hogy ezért nem. Sebaj, visszacseréltem, visszakaptam a pénzt. Felmentem hardverapróra és eladtam a saját CL5-ös Kingston KVR800D2N5K2/2G-t mert ilyen volt nekem eddig. Vettem 2x2GB Kingston KVR800D2N5K2/4G-t, szintén CL5. Mindegyik jól működik egyesével. Berakom az egyiket, megy, felismeri 2048mb, berakom a másiat helyette, szintén 2048mb. Ha viszont berakom mind a kettőt akár dual channelbe, akár nem, csak 3072mbot ismer fel, és nem tudom hogy miért. Próbálgattam a bioszban állítgatni, de nem jött össze, köszönhetően annak hogy nem nagyon vagyok otthon a ramokban. Ebben kérem a segítségeteket, kideríteni, hogy miért csak 3072-t ismer fel és kijavítani a hibát.
Előre is köszönöm.
-
tlala
addikt
Persze, fesz állítással kezdtem, egész 2,3 V-ig elmentem.
Aztán 1 héten át kínlódtam a 2x2 GB/1066 Kingmax ramokkal, a létező összes időzítés és egyéb beállítást kipróbáltam, aztán feladtam.
Kicseréltem Kingston HyperX 1066 MHz-es ramokra, amelyek végre simán hasítanak!
2.0 V-on 5-5-5-15 beállításon használom őket - hibátlanul mennek. -
peti_s
addikt
-
peti_s
addikt
válasz
superecneB #8272 üzenetére
Egyáltalán nem, még a 60-al is elmegy komolyabb károsodás nélkül. Nálam 35°-s.
-
peti_s
addikt
válasz
csibészke01 #8270 üzenetére
Egyszerűen.
Egyébként ha használnád a PS/2 portot, azon is marad áram. Kikapcsolni úgy tudod, hogy a gépet lenyomod hátul. ( A tápon lévő kis kapcsolóval. )
-
peti_s
addikt
válasz
Dark Archon #8265 üzenetére
De, a videókártya drivert fel kell tenni.
-
L.C
csendes tag
Szevasztok,
Megtudnátok mondani, hogy mit állítsak be az alaplapomon(ASUS P5B SE), hogy ne kapcsoljon ki és kapcsoljon be újra a gépem amikor bekapcsolom.
Jumper-t vagy BIOS-t kell beállítani ? -
tlala
addikt
Van valaki itt, akinek P5B Deluxe lapja van, és 2x2GB 1066 MHz-es ramot használ benne sikeresen?
-
zka67
őstag
válasz
willi100 #8275 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem is ilyesmi gondom volt vele (tavaly augusztus óta megy a win7-em, azóta nem kellett foglalkoznom ilyesmivel). A megoldás pedig az, hogy a win7 eredeti driverét hagyod, nem teszed fel az asusét. Ha jól rémlik, elég volt egy uninstall is. Nekem mondjuk 32 bites van fent, de egy próbát megér.
-
tlala
addikt
Tudnátok 2x2GB-os 1066 MHz-es ramokat ajánlani a P5B Deluxe alaplapomba?
Anno megszívtam az 2x1 GB-os Geil ramokkal, adhattam el.
Most meg 4 gb-ra váltottam, és a Kingmax 1066-osok csak 800 MHz-en hajlandóak menni... (2x2GB).Valami Micron lapkás memót nézzek? Az a tuti ebbe a kényes lapba?
Nem akarok semmit tuningolni, csak amit a lap tud, azt tudja a memó is.
Core2 Dual 6600-as procim van (2400 MHz, 266MHzx9-en megy), 1066-os FSB.Előre is köszi minden tanácsot.
-
willi100
csendes tag
Sziasztok!Meg tudjátok mondani,hogy miért nem sikerül 5.1 es hangot kicsalni az optikai kimenetemen?Amint átállítom spdif -re csak a sztereó választható.Win 7 (64bit)em van és az ehhez leöltött driver az asus.com-ról.
Volt valakinek ehhez hasonló gondja ami megoldódott?Előre is köszi a válaszokat.
-
válasz
Dark Archon #8249 üzenetére
Na, megoldódott. Bizony az alaplap megdöglött. Kaptam egy másikat, ami "felújított". Mint megtudtam, ez annyit takar, hogy a gyár a visszaküldött hibás lapokat megjavítja és cserealapként szolgál, amire 3 hónap garancia van.
-
válasz
superecneB #8272 üzenetére
Nálam 43°C, ha ez vigasztal, terheletlenül. CPU az 36°C (rohadt jó ez az Asus Triton 77).
-
superecneB
őstag
Asus P5B-nél a 45°C-os motherboard hőmérséklet az sok? [CPU 53°C, VGA: 47°C]
-
csibészke01
csendes tag
csibészke01
(újonc)(Szerkesztés)
sziaszok lenne egy kérdésem nekem egy asus p5b-vm alaplapom van.
amikor kikapcsolom a gépem akkor az usb csatikon áram van aszt ,hogy lehett, kiapcsolni -
csibészke01
csendes tag
sziaszok lenne egy kérdésem nekem egy asus p5b-vm alaplapom van.
amikor kikapcsolom a gépem akkor az usb csatikon áram van aszt ,hogy lehett, kiapcsolni -
popey37
addikt
válasz
GabeTheWhite #8268 üzenetére
nálam ugyanez volt: a külföldi oldalon azt mondták, hogy szarul törték fel a win 7 64 bitet / az összes verzió rossz /
nálam sem ment semmi, lassú volt mint a csiga. a 32-es meg tök jó -
GabeTheWhite
tag
válasz
Dark Archon #8267 üzenetére
Hát most feltettem 32-bites wint7-et és nincs laggolás, pedig drivereket ugyanonnan szedtem:/
-
válasz
GabeTheWhite #8266 üzenetére
Ha a "külső" VGA-ra van kötve a monitor és látsz képet, már hogy a bánatba használná a belsőt? Jobb alaplapokon az eleve kikapcsol, mellesleg diavetítést látnál, ha tényleg az integráltat használná. Alt-tabot ez a játék sosem szerette. Valamit viszont kétségtelenül nem telepítettél fel jól.
-
GabeTheWhite
tag
válasz
Dark Archon #8265 üzenetére
Win 7 32 bitről tértem át 64-re, mert több memóriám lett. Minden jó, kivéve ha elindítom a Bad Company 2 játékot, a játék elkezd akadni, alt-tabolva asztalon még rosszabb, maga az egér kurzor és a teamspeak 3-on beszélők hangja is akadozik. everest-en pedig alaplapnál "ismeretlen"-t ír, tehát a többiek azt mondták, nincs felismerve az alaplap, és alaplapi integrált videókártyát használ a gép, ezért az akadás. (videó kártya driver ellenőrizve, a memória sem ludas)
-
Casterke
tag
Hali!
Lenne egy kérdésem egy ASUS P5B (sima) alaplapot szeretnék Windows 7 64 bit-en használni, de nem találok drivert vagyis van driver a honlapján, de nem működik? Mit és honnan szedjek le?
-
-
Pee-Tee
tag
Sajnálatos észrevételt tettem a tegnapi nap folyamán: valószínűleg a tápom hamarosan megadja magát, restartnál boot képernyőn kifagyott és csak folyamatosan sípolt ....
Bios reset után gond nélkül megy .... lehet ő az oka az antituningomnak is? Mert 2700 MHz felett folyamatosan lefagyott a rendszer illetve nem bootolt be, most már a 235x11 is fagyást okoz ... kicserélem a régi tápomra ami most porosodik a régi gépben, az nagyobb is a mostaninál ha csak kicsikét is .... De akkor már egy Bios frissítés sem ártana? -
-
Dyno
veterán
válasz
Dark Archon #8258 üzenetére
Na igen de az E3x00-nak 800-MHz-es az FSB-je.
-
A 2104 rendes BIOS, maga a CPU támogatás béta. Azaz nem hivatalos. Magyarul az 1333MHz FSB még sehol nem volt, mikor a lapot csinálták, ugyanez igaz az 1066MHz-s memóriákra. A memória nálam pl. működik, de szvsz egy CPU már kényesebb.
peti_s: ja, végülis a CPU-n kívül mindent kizártam, úgyhogy ma viszem vissza.
-
peti_s
addikt
válasz
Dark Archon #8249 üzenetére
Ha teheted egyenként próbáld ki az alkatrészeket, jobb ötletem nincs.
-
Dyno
veterán
válasz
Dark Archon #8251 üzenetére
Na igen CPU supprot listánán BETA-t ír de ha belépek a BIOS verziókhoz akkor ott sima rendes BIOSnak írja a 2104-est, nem bétának, én ezt nem értem
Nincs gáz ha frissités közben elmegy az áram?és ha rosszul sikerül
-
Az Asus honlapja szerint a V2104 BIOS támogatja, de csak beta formában. Én az ilyesmit kihagynám, amúgy a BIOS frissítés nem egy ördöngősség és akkor sincs semmi gáz, ha frissítés közben kimegy az áram. Pendrive-ról újra lehet éleszteni. Célszerű eleve pendrive-ról frissíteni.
-
Dyno
veterán
Sziasztok valakinek esetleg hogy mit művelne alapom e3300-mal?BIOS-t kéne frisitenem és félek nagyon tőle.
-
Segítség!
Ma délután bekapcsolom a gépem, felpörögnek a ventillátorok és... ennyi. Se kép, se hang, se egy pittyenés. Próbáltam, hogy lehúztam mindent, csak a szükségesek maradtak, sőt, úgy is, hogy kivettem a videokártyát, úgy is, hogy a memóriákat, a tünet mindig ugyanez volt, semmi hiba sípolás, ami sajna arra utal, hogy még a BIOS-ig sem jut el az indítási folyamat. Próbáltam CMOS resetet is. Mindez mindenféle előzmény nélkül, tegnap még ki tudtam kapcsolni normálisan. Megdöglött az alaplap, mi?
-
peti_s
addikt
válasz
nevembalint #8247 üzenetére
Szia!
Több mint valószínű hogy menni fog benne.kb 99.9%-ra mondom ezt.
-
nevembalint
csendes tag
Sziasztok. Van egy p5b premium lapom. Geil Evo 4GB 800MHz CL4 2x2gb 800mhz rammal menne jól? Erről van szó. Előre is köszi.
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy ezen lap deluxe változatához vettem egy előlapi kivezetést, mert nagyon nehéz a gép hátuljához hozzáférni. A kézikönyv szerint rá is dugtam az audio és usb csatikat az alaplapra, de valamiért a mikrofon nem működik, pedig a fejhallgató része jó. (nem a mikrofon a rossz, az 100%). A kézikönyv szerint lehet hd audio-t és Ac97 szabványú előlapi kivezetést rákötni. Hogy melyik van, azt a biosban kell beállítani, de ha a hd auto van beállítva, akkor nem működik a mikrofon, ha az ac97, akkor pedig semmi sem, mert ilyen esetben azt mondja, hogy nincs audioeszköz telepítve a gépre. A netről leszedett legújabb driver van fennt, de ott nem is találtam ac97 drivert, csak hd audiot. Hogy tudnám működésre bírni a mikrofonomat? -
CorteZ04
csendes tag
Kell hozzá driver, az amit a win alapból felrak, de nem kell hozzá külön felrakni semmit.
-
CorteZ04
csendes tag
válasz
monalala #8237 üzenetére
szerintem a jmicron drivere okozza az akadást ....azt legjobb tudásom szerint nem szabad felrakni kivéve ha raid-ba vannak a vinyók....ha véletlenül fel raktad akkor vigyázz mert a törlése után egy kék halál fog várni boot közben...szóval csak a win újrahúzásával lehet megoldani a problémát.
Vagyis igazából van egy másik mód is de az macerás meg nem biztos h 100% működik... -
tálusz
tag
válasz
gainwardgs #8239 üzenetére
Helló!
Szerintem mennie kellene! Gondolom a legfrissebb bios van fenn. Ha satás a vinyó én megnézném 1 másik kábellel, mert anno nekem megtört a kábel és akkor csinált hasonló fagyásokat. Próba szerencse.
-
gainwardgs
veterán
Hello. Adott haver p5b deluxe-ja egy hitachi 320-as vinyóval. Alkalmanként lefagy a gép merevlemez hibával. Lehet h a régi chipset nem birja a vinyót??
Os Win7 -
monalala
aktív tag
Szaisztok!
Vettem egy pb5-vm deszkát, de van egy kis bibi vele. Ha dolgozik a HDD ( IDE) akkor nagyon akad a hang zene hallgatás közben. Az alaplapi karit és egy PCI-ost is próbáltam,
Ua.
Van valakinek ötlete mitől lehet ez? Köszi, Lala -
szlozso
csendes tag
Üdv kedves forumozók!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémában:
Asus P5B-se alaplapom van, ujraraktam xp.t de az audiodrivert nem fogadja el se alaplapi cdröl sem a netröl leszedetteket :S tudnátok segíteni ? a követkerő hibaüzenetet adja ki : " A Realtek HD Audio eszközmeghajtó telepítése sikertelen!! '
Elöre is köszönöm mielöbbi válaszotok
-
kNG
senior tag
3200-on is megy már ezzel a lappal, de ahhoz magas fesz kell...maradok 333x9-nél
-
kNG
senior tag
Újra itt! Mostmár gigabyte lappal...gyerekek, annyit jelent a SIMA p5b-hez képest a dolog, hogy most ALAPFESZEN 333*9-en futtatom a procit...rögtön indult...így ennyi...lehet egész tuningos darab, majd még kiderítem, de régebben 267-es FSB wallba ütköztem...ja és ott 1,4 volt kellett (a droppot is beleszámolva) a procinak
-
medom
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék tőletek kérni.
Van egy asus P5B-e alaplapom. 1807 Biossal tehát a leg frisebb 1803 as biosban van benne a e8400 azonosítója hogy gond nélkül felismerje. Vettem egy E8400 procit bele tettem gyönyörűen felismerte de semmilyen op-t nem tudok rátenni mert az ACPI-vel problémálya van. Ha kikapcsolom akkor meg olyan mintha memória számlázásitehát STOP000089800 stb msort ír ki és hivatkozika bios update-re. Próbáltam régebbi biost azzal is ugyan ez a helyzet. Jah igen és tiltsam le a gyorsító tárazást ezeket felváltva írja attól függően hogy elyik op ot próbálom fetenni. se XP se Vista Se Win7 nem megy fel.
Valaki tud ebben segíteni ??
esetleg van valakinek pont ilyen konfigja ? -
Tikakukac
titán
Használtban venném, és elsősorban modding miatt kell. Annyira hülye helyen van a csatija a tápnak, hogy nem tudnám megoldani másképp esztétikusan a szálankénti harisnyázást. Maga a ház pedig kerül vagy 5-ször annyiba mint a komplett konfig
És hiába hozom a vizet ha az Asrockban annyira buta a bios, hogy falra mászni tőle és nem tudnám kihasználni a vízbe ölt pénzt. Ezek szerint marad a P5K köszike
-
peti_s
addikt
válasz
Tikakukac #8227 üzenetére
Hát, P4 alá nem túlzottan éri meg új alaplapot venni.
Igaz, én is vettem anno a P5B Premiumot, de én csak átmenetileg használtam a P4-t procinak.
Hosszabb távra jól járnál a P5B-vel, mert támogatja a 45nm-es C2D-kat is, rövidtávon viszont sztem jobban járnál egy új procival az Asrock-ba.
Knorbert1992, köszönjük az értelmes, sokatmondó, építő jellegű hozzászólást.
-
knorbert1992
tag
Jóóóóó lap
-
Tikakukac
titán
Nah ide is elértem. Mivel nagy a gép áttúrás manapság nálam ezért a konfigom (adatlap) megszabadul az alaplaptól a hülyén elhelyezett tápcsati miatt, meg kevés lett a 2 sata csati is. Én egy P5B-re gondoltam első körben egész olcsó, és P4-et is kihajtaná. A lapon minden víz alatt lenne, ramok is, kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mennyire jó ötlet becserélni az Asrockot erre a lapra. Előre is köszi
-
kNG
senior tag
Érdekesség hogy nekem pont 267-es FSB-nél adja be az unalmast a proci...azaz pont effektív 1066-nál
amennyit ez a lap hivatalosan támogat!
-
kNG
senior tag
válasz
#16155904 #8224 üzenetére
De sztem is a lap a gond...én elhiszem h sokmindenkinek visz magas fsb-t de nekünk pont nem?
400as FSB-vel próbáltam 6*os szorzót az e4500-zal, és nem vitte...próbáltam 333-al is, mindent kipróbáltam amit csak lehetett és csak nem akart menni...mindenesetre én most "feláldoztam magam" és ha minden igaz elcserélem a 8800GT TF-emet egy Gigabyte GA-P35C-DS3R alaplapra! Amint lesz időm megmondom h továbbment-e a kis e4500, vagy nem, de van 1 olyan érzésem h tovább fog...de majd kiderül...nagyon kíváncsi vagyok én is már!
-
El Kebir
őstag
Salem!
Itt egy kis segítség az "ai remote" telepítéséhez win7-hez:
a) ASUS AI Remote. v: 1.00.21 (XP,Vista,Win7) (16/5/2008)http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/AI_Remote_V10021_2K03XPVista.zip
Instructions on how to install in Win7!!!
Download the file extract it in a convenient folder, browse to that folder and delete the three folders Acpi, Acpi64, Io. Now double click the file AsusSetup.ini and paste the following paragraph in the end of the section [OS_Language_Tag].
; Windows 7.0 \ Server2008
WNT_6.1P_32 = Vista32 ; Business, Enterprise (32 bit)
WNT_6.1P_64 = Vista64 ; Business, Enterprise (64 bit)
WNT_6.1P_32_MCE = Vista32 ; Ultimate (32 bit)
WNT_6.1P_64_MCE = Vista64 ; Ultimate (64 bit)
WNT_6.1H_32_MCE = Vista32 ; Home Premium (32 bit)
WNT_6.1H_64_MCE = Vista64 ; Home Premium (64 bit)
WNT_6.1H_32 = Vista32 ; Home Basic, STARTER (32 bit)
WNT_6.1H_64 = Vista64 ; Home Basic (64 bit)
WNT_6.0_32 = Vista32 ; Windows 2008 Server (32 bit)
WNT_6.0I_64 = Vista64 ; Windows 2008 Server (64 bit)
Then save and close the file.
Now download the latest ΑΙ suite and extract it in another folder. Browse to that folder and copy the same three folders you have deleted in ΑΙ remote folder. Now double click the file AsusSetup.exe and continue with the installation in Win7.It will work perfectly!!!
....igazán kitehetné az asus a letöltési oldalára hivatlosan is, hogy ne kelljen bűvészkedni...
szerk.: érdekes lett a linkelés
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Sima P5B mennyire szereti a 4x1 gigás memória modulos megoldást (Corsair memória lenne)? Vista alatt menne a dolog. Nincs gond vele, akadás stb? Thx. W.
-
Pee-Tee
tag
No én is befejeztem a játékot ezzel a lappal ....
Hiába a feszemelés, a memóriák cseréje, itt a vége fuss el véle ...
ezt sikerült:
9x275, ettől följebb már nem töltött be a win, kék képernyő ...
11x246, ettől feljebb már állandó volt a restart....
memória 2.15V volt a max, többet nem mertem adni
CPU 1.26V - 1.275V följebb nem láttam értelmét ... bár 1.3V-on még egy próbát megér ...
FSB 1.3V
NB 1.4V
SB 1.5V
ICH 1.057V -
kNG
senior tag
válasz
Templ@r #8218 üzenetére
Köszönöm a linket, ez hasznos lehet még a jövőre nézve
A ramokat lejjebb osztottam, de sajnos úgy sem volt jó, aztán benthagytam a 2*1 gb kingmaxot, a samsungokat kivettem, és vice versa, úgy sem volt jó, feszemelés ment 1,5V-ig, úgy sem volt jó :S
Érdekes jelenség, hogy amikor nem tölt be, akkor jellemzően azt csinálja, hogy olvasás hang (dvd), megint olvasás hang, de a pitty már elmarad...akkor megy a cmos reset és a tovább próbálgatás, de mindig ez a tünet...ettől lightosabb ha bejön a windows töltőképernyő, és ott lefagy...van 1 olyan érzésem hogy 1 antituningos procit kaptam ki :S
-
Templ@r
tag
-
kNG
senior tag
válasz
Templ@r #8216 üzenetére
Sehol nem mondtam ilyet hogy 85 fokos lenne a proci, maxtemp alatt azt értettem, hogy ennyit ír ki a coretemp, mint maximális limit ami elérhető, a kérdés az hogy ez a case-re, vagy a magokra egyenként vonatkozik! Coretempel mértem, és a magok max. 52-54 fokig mentek fel! Egyébként próbáltam még ram feszkót is adni, de egyszerűen ha a fejem tetejére fogok állni, ez a proci akkor sem fog többet menni (próbáltam 282*10-en is, ami ugye kevesebb lenne mint a mostani érték, csak FSB-ben nagyobb pár mhz-el, de nem megy).
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a jó tanácsokat!
-
Templ@r
tag
RAM gyári feszültsége mennyi? A proci feszültségét szvsz inkább vedd vissza picit, mert a 85 fok az már nagyon sok (a CoreTemp a magra vonatkozik). A RAM-ra adjál nagyobb feszültséget, a gyári alapérték +0,1 +0,2 V-ot, és utána emeld az FSB-t.
De legelőször szerezz egy komolyabb hűtőt, mert így hamarosan el fog füstölni a procid, addig meg vedd vissza a beállításokat (80 fok felett egyáltalán ne legyen a proci).
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy core2duo e4500 tuningolásában, jelenleg 3 GHz-en megy gyári hűtővel, 3,2 GHz-et szeretnék belőle kihozni!
A helyzet az, hogy egész pontosan 2944 MHz-en atomstabil, de amint feljebb viszem az FSB-t (akár csak 280-ra is -> 280*11) akkor már nem tölt be a windows! Feszt állítottam feljebb kis léptékben, mindig ugyanez volt az eredmény! Szorzót lejjebb vettem, FSB-t feljebb, ilyenkor már nem is pittyegett a gép, és kellett 1 CMOS reset...alapból 2200 MHzen megy a proci, nem hinném hogy csak ennyi benne a tartalék...ötletek valakinek? :S Egy ASUS P5B lapban nyúzom! Proci feszkó 1,425 volt-ra állítva, de a lap droppol (valós fesz 1.38 1.41 között ugrál Everest ultimate szerint)!
Másik kérdés : szoktam figyelni a processzor hőfokát is, a kérdésem az, hogy magok hőfokát, vagy az egész CPU hőfokát kell nézni? Maxtemp-re a CoreTemp 85 fokot ír, ez a procira, vagy egyenként a magokra vonatkozik?
Köszönöm mindenkinek előre is a segítséget!
-
skoos
őstag
Sziasztok! Most kaptam egy tökéletesen működő, de használt P5B-vm alaplapot (erről írok most)
Minden ok, de az audo driver installnál ilyet kapok:
"The audio driver files do no support your computer hardware"Bárki találkozott már ilyennel?
Mielőtt jelezném az eladónak a hibát, gondoltam utanázek.
-
neo756
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok a P5B Bios támogatása már megszűnt?Vagy lesz még hozzá a jövőben friss Bios? -
skoos
őstag
Most vettem egy P5B-VM rev 1.04g lapot. E4400menne benne sacc 20% tuninggal.
HTPC jellegű felhasználásra, XPvel.
Ati 4650 HDMI kimenete továbbítaná a hangot és a képet.Melyik BIOSt ajánlanátok rá? A lényeg, hogy 7/24ben stabil legyen, és megbirkózzon a HD igényekkel.
-
Oem
csendes tag
Eladó Asus P5B!!!Bontatlan vadiúj!
-
Davidof92
senior tag
Üdv. A sima p5b lap tulajoktól kérdezném, hogy akinek core 2 duo-ja van, mennyi a minimum feszültség, amit be tud állítani? Csak mert réges régen volt egy teszt itt ph-n ezekról a lapokról, ott 1.1* volt a minimum beállítható, gigabyte 965-ös chipsetes lapoknál pedig 0.6*. Azóta javítotak ezen asuséknál, vagy még mindig nem lehet keményen alulfeszelni?
-
A Win7 felrakta a drivert (és forrásként pedig MIcrosoft....), én le akartam cserélni Radeon driverre (mert jobb, mint a Microsoft driver. Nem?) és nem sikerült.... pedig még a Win7 video drivere is ki van törölve, akkor sem tudok telepíteni, a legkisebb felbontáson van....
Üdv!
-
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest