- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyber86
őstag
Helló. Melyik biost használjátok ti? Meg még 1 kérdésem lenne. Van 2db 2x1 giga settem az 1-ik set új a másik régi és nem akarnak 1ütt működni de ha csak az új set van benne akkor megy és ha a régi akkor meg bejön a kép de nem csinál semmit lehet a bios nem lesz jó amit felraktam. 1238-as biost raktam fel rá.
-
syC
addikt
Mennyi fsb-t tud egy sima p5b?
-
fausztg
csendes tag
No, a 600-as Zalman-al picit tovább ment, itt nem állt le, mint az előbb, hanem kifagyott, a BIOS-ban, minden egyes alkalommal. Ugyanis nézegettem a hardware monitort, na és ott vagy 20 perc után. A Zalman-ról annyit, hogy lassan 3 éve hajtja a fő gépemet fagyás nélkül, a kék halált nem is ismerem, halkan, stabilan. Nem hinném, hogy rossz lenne. Az FSP-t ráhúztam a fő gépemre (P5Q-L, E6600 OC 3GHz, 4 giga RAM, ATI 4770, ATI Theater 550 Tuner, Audigy 2 VGA, 2x WD Raid+ 1x WD Green Power, SATA DVD-RW, Bluetooth, WIFI, Card reader) és röccenés nélkül hajtja most is, immáron 1,5 órája.
Erősen az alaplapra gyanakszom, mert pl a BIOS-t is floppyról kellett frissítenem, mert egy pendriveot sem ismert fel a nálam lévő 3-ból (Corsair, PQI, Maxel) pedig ezeket használtam már a saját BIOS-om frissítésére is.
Ötletek?
-
fausztg
csendes tag
Sziasztok!
Van nálam egy P5B-E alaplapos gép egy Pentium D 940-es 3,2-es CPU-val, 2 giga RAM-al. A hiba, amivel hozták, táphiba volt, a 470-es Thermaltake megadta magát, önmagában sem hajlandó elindulni (a megfelelő két ér rövidrezárásával).
Szóval tápcsere, FSP Everest 500W, betesz és indul, szuper, gondoltam én. Most azt produkálja a gép, hogy kb 10 perc után lecsapja önmagát, mintha túlmelegedne, pedig erről szó sincs. Beraktam egy E6600-at, azt 44 fokon tartotta a hűtő, és annál is lehalt, a Pentium D alatt a hardwer monitoring 56 fokot mutat, mondjuk hangos a hűtő olyankor már nagyon, de a Core2 esetében halk volt. Szóval 10 perc, és sanyesz. Most még futatom egy picit az asztalomon csak a deszkát 1 rammal+VGA, és meglátom, de ti mire gyanakodnátok?
Legújabb BIOS van benne, ha ez érdekes.
Köszi előre is!
-
peti_s
addikt
válasz
BMW530D #7683 üzenetére
GIGABYTE GA-X48-DS5. És egy kis reklám.
-
-
hoffman_
nagyúr
Egy P35-ös szimpla P5K-val, vagy egy P965-ös P5B Deluxe-al járnék jobban? Erre kellene nekem néhány fix nézőpont
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy P5B deszkám és kéne hozzá driver linux alá. (ubuntu, 32 bit).
Sok helyen kerestem már de bénaságom miatt nem találtam.
Leginkább az 5.1 miatt kéne.Tudna valaki esetleg segíteni?
-
RichiG23
csendes tag
Akadt sajna egy problémám: kipróbáltam az általad megadott beállításokkal a gépet, de amikor kiléptem a bios-ból és újraindult a gép, a monitor kikapcsolt és semmit sem mutatott. Utána áramtalanította. (másképp nem indult újra) majd visszakapcsoltam és azt írta, hogy overlocking failed. Mit tegyek?
-
peti_s
addikt
válasz
RichiG23 #7670 üzenetére
Ez egy jó hűtő, mehet a 8*400. A RAM-t ne állítsd feljebb, így 1:1-ben bírod járatni őket 800 MHz-en. Elég nagy teljesítmény többletet fog okozni.
A feszültség a kérdéses még, én jobban szeretem többről fokozatosan visszavenni, más pont fordítva ajánlja. Sztem ha biztosra akarsz menni kezd 1,435 V-ról, akkor is csak 1,392-t fog kapni a CPU.
-
peti_s
addikt
válasz
RichiG23 #7666 üzenetére
A hűtő, gyári Intel hűtő? Amennyiben igen, az FSB-t kéne megnövelni pl. 300-ra, és IntelBurnTest-el stabilitást ellenőrizni. Álltalában ennyi plussz van minden Core2-es CPU-ban. Így bekapcsolva marad a SpeedStep is.
Ha pl. egy Hyper TX2 van rajta, a lefixált 1,4 V mellett, be lehet állítani 8-as szorzó mellett, 400-as FSB-t. A feszültséget addig lehet majd fokozatosan visszavenni, amíg még stabil. Ebben az esetben a SpeedStep már nem működne, ami többletfogyasztással, és nagyobb hőtermeléssel jár. -
RichiG23
csendes tag
Hello! Van egy P5B alaplapom, és szerintetek hogyan tuningoljam ha van rajta egy intel e6600, ddr-2 800-as geil 2 giga? Előre is kösz!
-
peti_s
addikt
-
Sequadon
tag
Szerintetek érdemes lecserélni az északi és a déli híd hűtését? Nekem nagyon melegnek tűnik így érzésre, még nem mértem. Déli hídra jók a zalman hűtők, de az északira milyet lehet felfogatni? Van aki lecserélte már?
-
peti_s
addikt
-
rejewski
tag
Hellosztok!
Lenne egy egész komoly problémám. Van egy P5B alaplapom benne egy pentium d 945, stb. stb.. Volt egy 550W-s Chieftec tápom amivel tökéletesen működött minden. Az egyetlen problémám az volt, hogy nem tudtam a hardver monitoring-ba belépni a bios-ba még a legújabb bios flash után sem[erről a hibáról hallott már valaki?]. Aztán most eladtam a Chieftec-et mert gondoltam nincs nagyon rá szükségem... itt jöttek a bajok. Amikor a gépbe beraktam egy 400W-s "noname" tápot bekapcsolás után a gépből egészen gyanus szag terjengett. Fittyet hánytam rövidtávon a dologra mert ugy tünt ujboli inditáskor, hogy semmi gond.
Később vettem észre, hogy a CPU-fan egyszerűen nem volt hajlandó 1700rpm főlé menni pedig a cpu már fincsi 70c-t is produkált load alatt, amit természetesen azonnali kikapcsal jutalmaztam. Kipróbáltam egy másik fant is ami általában 2000rpm-el ment most meg 1000rpm-el ment benne. Mint korábban emlitettem valami fura okból nem tudok a hardvermonitoring-ba bejutni igy megsem tudom próbálni változtatni a célhőt vagy akármit. Ha átállitom a q-fan profilt. akkor sincsen semmi változás akár performance akár silent. Fingom nincs mi a gond. Alaplap vagy Táp probléma ez?megj.: bejegyzés irás közben volt egy olyan inditása az emlitett joszágnak, hogy egyszeruen a cpu fan el sem indult, és most ott tartunk hogy a windows-ig sem jutok el.
-
peti_s
addikt
válasz
C.Brigante #7658 üzenetére
Álltalában kb. ennyit mennek, itt a fórumban többeknek ment még a 3,6 is. De az átlag az 3-3,2 .
-
C.Brigante
veterán
csáó, van valakinek közületek akinek a p5b-be 4 magvas proci megy? érdekelne, hogy ez a lap mit bír tuningba egy ilyen proci alatt, csak azért kérdezem mert nekem elvileg a Q6600 3300mhz-ig megy és kiváncsi vagyok másnál megy e klasszisokkal többet!? /bár tudom nem egy tuning lap de mégis hátha/
-
Sequadon
tag
Üdv!
Van egy P5B-m, és az érdekelne, h a SATA-s optika meghajtó működik e a lappal. Kiskönyvben nem találtam semmi konkrétat.
Előre is köszi!
Seq
-
RootRulez
félisten
Hány fokon kezdjek aggódni az alaplap miatt? (p5b deluxe, most épp 45 fok)
-
peti_s
addikt
válasz
fekeandras #7648 üzenetére
Vhogy örülök annak hogy nekem ASUS-ban van meg.
-
fekeandras
őstag
A lap tovább él más köntösben... [link]
-
jattila40
tag
válasz
jattila40 #7644 üzenetére
Most a ramnak 1.9V-ot adtam, mert csak 333-as fsb-n megy. és az spd-je szerint ezt 1.8V-on is bírnia kell. Most már úgy néz ki elindul 2 ram modullal, de a második modul sokkal melegebb mint az első. Orthos teszt után az elő langyos, míg a másodikhoz hozzá se lehet érni. Mi lehet ennek az oka? A fiam asus p5b lapjában 4db mosul van, és mindegyik egyformán langyos.
-
jattila40
tag
Sziasztok!
Most vettem egy asus p5b deluxe alaplapot, és beletettem 2 db 1 gb-os geil ultra ram modult, valamint egy 6420-as procit. El akartam indítani a gépet, és se kép se hang (a csipogó sem jelzett semmit, video jelet sem adott ki). Kivettem a 2. modult, és lám, a gép elindult. Vissza a 2 modul, megint nem indult. Párszor ezt eljátszva, végül elindult 2 modullal, és azóta stabilan megy. Mi lehetett a baj? Érintkezési hiba a ram foglalatban? Szakadás az alaplapon? rossz modul? Rossz feszültség beállítás a ram modulra? Hasonlót tapasztaltam már egy gigabyte socket 939-es lapnál is, ott is hasonlóan oldódott meg.
Egyébként a modulokra 2,2-2,4V van rá írva, én biosban adtam 2,3V-ot. -
rento
őstag
majd meglátom h mi lesz, de sztem majd vhogy legariztatom, mert a lappal biztos hogy nem kóser vmi. ha bevinném szervízbe, akkor kb. az derülne ki, hogy vmi van a lappal, mert a többi dolgot kicserélgették, és azok jók. ezek után elkérnek 3k-t kb. és nem leszek előrébb
legalább is én így látom. azt meg, hogy a lapnak pontosan mi a hibája ők sem fogják tudni megmondani sztem.
-
rento
őstag
-
rento
őstag
Hali Mindenkinek!
A történet a következő. Adott egy Asus P5B lap, 2*1gb ram, 8800gts 320mb-s vga, e6400. Nah most ha erre a gépre akarok rendszert tenni. Az xp felmegy gond nélkül, viszont már az első indítástól fogva 640*480-ba és 4bit-en fogod az asztal. Felrakok minden drivert, a vga driverből a legújabbat, újraindítom és ugyanez a helyzet. Ha 4bitről feljebb állítok akkor visszarakja 4bitbe magát a mentés után. A lapon a legfrissebb bios van. Próbálkoztam win 7-tel. Nah ez már fel sem megy. A telepítés elején fagyás. Kicseréltem a vga-t és beleraktam egy hd3870-et. Itt az xp már be se tölt, fagyás. Mondanom sem kell, hogy a 8800gts másik gépben tökéletes. Mondom jó vissza akkor a 8800gts. Visszarakás után hülyeségből megpróbáltam felrakni egy suse linux-ot. Mit ad isten az tökéletesen felmegy, és gyönyörűen csillog villlog, nincs 640*480 és 4bit színmélység. Nah erre varjatok gombot. Ha vki erre tud megoldást az szívesen fogadom. Próbáltam már régebbi biossal is, ott is ugyanez a helyzet, mielőtt vki azt mondta h rakjak fel régebbit. Jah és az xp-nél az eszközkezelőnél azt írja a vga-hoz, h nem indítható el.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Dialovo
csendes tag
Hello most olyan problemám lenne P5B Prémium+E6550-es procival
CPU-Z szerint a core voltage 1,416V auto beálítás mellett 100%-on terhelve visszaesik 1.4V -ra
ami a legfurcsább ha be akarom manuálisan álítani Bios-ba azonal leállEz vajon mitöl lehet?
-
Dialovo
csendes tag
Sziasztok
Lenne olyan kérdésem P5B Prémium lapba elég e a 4- pines tápcsatit bedugni vagy le kell szedni azt a fekete izét és rádugni a másik csatlakozót is -
h.adam.92
őstag
hy
p5b deluxe hangkimenetei 8 Ohm-osak?
vis rá lehet kötni 8 Ohm-os hangfalat anélkül h leégne? -
bpx
őstag
válasz
petike2004 #7603 üzenetére
-
peti_s
addikt
válasz
parandroid #7599 üzenetére
A 32 bites XP a 4 GB RAM-ot, SP3-tól már látja. Az hogy nem tudja megcímezni már más dolog. De ha egér jobbgombbal kattintasz a sajátgépre, majd tulajdonságok, ott ki fogja írni a 4 GB-ot. Az XP egyébként 3,2 GB RAM-ot tud megcímezni.
-
petike2004
csendes tag
érdekes. ha ki van kapcsolva a remapping akkor hogy lát 3at? most lát vagy nem lát? tehát ha a remapping tiltva van akkor a hármas helyett kettes van és egy állat vak vagyok? na jó hagyjuk, egy egyszerű kérdésre jön az összevisszaság.
-
parandroid
félisten
válasz
petike2004 #7600 üzenetére
A 32 bites XP nem is fog neked 2GB-nál többet használni. Ha minden igaz, ő már a 3-at sem tudja. Ahogy az előttem hozzászóló is írta, valami remapping dolog van a történet hátterében.
p
-
bpx
őstag
válasz
petike2004 #7600 üzenetére
ezért mondtuk, hogy 64bites wint kellene használni
(ok, nem mondtuk ki konkrétan, utaltunk rá)
nálam is ugyanez volt: p5b alaplap, benne 2x1 GB ram, winxp 32 bit
beraktam még egy 2 GB-os modult (csak egy teszt idejére), bios is, win is látott 3008 MB-ot
aztán mikor memory remap-et bekapcsoltam, bios-ban ott volt mind a 4GB, win-ben meg kerek 2,00 GBgoogle-n keress rá, sokaknak volt ilyen, 64bites OS megoldotta
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- PS Plus előfizetések
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W