- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxview
csendes tag
Köszönöm...
-
maxview
csendes tag
Üdv...
Valaki nem tudna adni egy p5b deluxe audio driver linket pls ...
előre is köszi üdv
-
kissdani
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem és nagyon megköszönném ha tudnátok segiteni!
Az lenne a problémám hogy filmnézés közben meg csak alapjáraton elkezd egy válltozó idő után villogni a kép van amikor abbahadja de sokszor csinálja meg kb.10percenként 1másodpercre nincs hang ez a két dolog lehet összefügg Asus p5b lapom van!
Mi lehet a baj??
Előre is köszönöm válaszotokat! -
Mcray
senior tag
Szia! Hol lehet manuálisan belőni a szorzót? Sosem találtam meg ezt az opciót...
Jelenleg ez van beállítva:
FSB: 200
800Mhz
spread spectrum: DIS
PCI: 33.33
Memory: 1,9-2,1 ( 800-as Corsair)
CPU core: 1,300V
FSB term: 1,300V
Execute disable bit: EnabledMemória:
4,4,4,12,4,35,10,10,10
Static: DIS
PEG/PCI
PEG x1: DISEzek után fogja és átállítja a szorzót...
Köszi, megpróbálom!
-
peti_s
addikt
Az hogy kisebb a szorzó a Speed-Step miatt is lehet, kapcsold ki, és úgy próbáld meg. Próbáld manuálisan belőni a szorzót és az FSB-t, és adj neki egy kicsit több feszültséget, mert a P5B-ben nagy a drop. De ha nem tudsz biosba sem belépni, akkor töltsd le az AISUITE nevű programot, sztem nagyon jó. Bebírod állítani a processzorod FSB-jét, a memória feszültséget, meg még jó pár dolgot. Ezeket az AI Booster menüpontban találod. Remélem ezek után már jó lesz.
-
Mcray
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek! P5B alaplapom biosát frissítettem es azóta 2 hibajelenséget tapasztalok:
1) Tuning túlvezérlés miatti gép ujraindítás (Áramtalanítás) után sem jön be az eddig mindig megjelenő ablak boot közben, hogy F1-gyel visszavehessek a tuningból
Ezt okozhatja az hogy Új tápom van (Chieftech 450W)??
2) Ha mindent alapra visszarakok és azt szeretném hogy 200/800 legyen a beállítás ahogy régen alapon, most gép indítás után az everest azt mondja hogy:
nem 17X200 hanem 12x300. A memória teszt szerint is meg a játékok fps ében is az látszik hogy a gép lassabb és szenved/szaggat.
5 indításból 1x valamiért jól áll be és az alap érték jön be tehát 17x 200 azaz 3,4 (P4 D)
Mit csináljak? Rakjam vissza a régi biost??
Segítsetek please mert 3 hónapja ezzel szívok és ha magától elszáll a gép és nem tudok a biosba sem belépni, ki kell szednem az alaplapi gomb elemet és jumperelni kell hogy egyáltalán menjen a gép a következő indulásnál...
-
Rapid
aktív tag
Gondolatok Asus P5B Premium cpu kompatibilitás ügyben:
Utánanéztem az Asus P5B Premium procitámogatásnak. Azt találtam, hogy az oldalon 3 olyan proci van ami az új 1102-es BIOS-al támogatott:
Core 2 Duo E7500(2.93GHz,1066FSB,L2:3MB,rev.R0)
Core 2 Quad Q8300 (rev.R0,2.50GHz,1333FSB,L2:4MB,4 cores)
Pentium Dual Core E5300 (2.70GHz,800FSB,L2:2MB,rev.R0)Na ez mindhárom "rev.R0"
Ebből azt gondolom, hogy a mostani procikból csak a "rev.R0" darabok mennek azaz ezek:
SLG9U 2.66 GHz Q9400S 4 1333 MHz 45 nm R0 6 MB LGA775 06
SLB6B 2.66 GHz Q9400 4 1333 MHz 45 nm R0 6 MB LGA775 05A
SLB5W 2.50 GHz Q8300 4 1333 MHz 45 nm R0 4 MB LGA775 05A
SLG9S 2.33 GHz Q8200 4 1333 MHz 45 nm R0 4 MB LGA775 05A
SLG9T 2.33 GHz Q8200S 4 1333 MHz 45 nm R0 4 MB LGA775 06
SLGSS 2.33 GHz Q8200S 4 1333 MHz 45 nm R0 4 MB LGA775 06SLB9Z 2.93 GHz E7500 2 1066 MHz 45 nm R0 3 MB LGA775 06
SLB9Y 2.80 GHz E7400 2 1066 MHz 45 nm R0 3 MB LGA775 06SLB9U 2.60 GHz E5300 2 800 MHz 45 nm R0 2 MB LGA775 06
SLGQ6 2.60 GHz E5300 2 800 MHz 45 nm R0 2 MB LGA775 06Kiváncsi vagyok Premium tulajok tapasztalaira.
-
vlaci79
senior tag
Hali mindenkinek!
Gondolom megemlítem, hogy a P5B Deluxe lapban 6GB (Geil Value 2*2GB és 2*1GB) Ram megy szépen együtt.
800Mhz, 5-5-5-15 időzítésekkel 75xx olvasási és 85xx MB/s írási sebesség mellett, 63ns eléréssel egyetemben. Proci E8400@3600MHz
VLaci -
nbl2
senior tag
válasz
Interceptor #7171 üzenetére
Akor lehet valami már nem bírja annyira. Lehet, hogy túlmelegedett valami és ezért fagyott meg, vagy lehet valami mostanában feltett driver miatt is. Esetleg valami azért melegszik túl, mert sok a pro és nem tud a venti rendesen hűteni.
-
cool13
őstag
Köszi a válaszokat. Akkor marad a 800-as.
-
peti_s
addikt
Abban az esetben érdemes csak, hogy ha lesz tuning. Mert akkor tovább húzható a processzor. Az eredmények, a SuperPI elég jónak számít, az én P4-em 40mp alatt számolja ki, van nekünk még 1 E2200-unk, az pedig 26,7 mp alatt számolja ki, de ez mindig csak 1 magot terhel le.
-
Monolith
tag
Kicsit off, de szerintetek mitől lehet, hogy a lap cpu-s venti csatija nem hajlandó szabályozni semmilyen 3 pines ventilátort, pedig elvileg tudja? Vagy rosszul tudok vmit?
-
cool13
őstag
Ismét kérdeznék. A lap 800-as memót kezel. Érdemes 1066-ot beletenni? Ha igen miért?
-
cool13
őstag
Everest CPU Queen a listán a harmadik lett 17835 pontal. Nem tudom ezek milyen eredmények, majd elmondjátok.
-
cool13
őstag
Benne van, és megy. Super PI 22S 1M testel. Még javulhat gondolom, ha a ramok is megjönnek, és egyforma 800as lesz mind.
-
peti_s
addikt
Sztem hagyj mindent AUTO-n, mert ha tuningolsz, vagy csak fix-álni akarod a feszültséget hogy kevesebbet fogyasszon mint én, akkor számítanod kell arra hogy 2x kell bekapcsolni. Én személy szerint egy SuperPI-re kiváncsi lennék, és egy Everest CPU Queen-re, de bármiféle tesztet szívesen látnék. Örülök hogy neked már megvan az új processzorod, nekem is kéne már egy új, de én az E5300-ban gondolkozom. Mind a kettő R0 steppinges, pont mint az új Xeon, és kevesebbet fogyaszt. Ezt az információt Akosf kollégának köszönöm, és nagyon örülök neki.
-
cool13
őstag
Na megvan a proci.
Q8300 Holnap próba. Mivel teszteljem? És mit hogyan állítanátok a biosban?
-
peti_s
addikt
válasz
Interceptor #7164 üzenetére
Régen a processzorok sípoltak ha túl melegek voltak, ez kb. P1 idejében.
-
nbl2
senior tag
válasz
Interceptor #7164 üzenetére
Tuning van?
-
Interceptor
addikt
Üdv
Lenne egy kis probléma. Tegnap játék közben megfagyott a rendszer és folyamatos sípolás hallatszott addig amíg újra nem indítottam a gépet. Szerintetek mi lehet? sima P5B a lap.
-
nbl2
senior tag
Mindegyik proci 64bites a 8xxx és a 7xxx és a Quad is. Semmi gondod nem okoz, mert ez attól függ milyen operációs rendszert használsz, xp32 vagy xp 64-et, esetleg vistat de abból meg csak a 64-est érdemes felrakni, bár én megmaradok az xp32-nél nekem edig ez jött be a legjobban.
-
cool13
őstag
Azért érdekes, hogy a linken szerepel pár 1333-as proci is ami megy benne, de pl a 8500 nem. És például a 7400 sincs a listában. Vagy én értem félre a listát? Minden esetre ezeket szemeltem ki: Core 2 Duo E7500, Core 2 Quad Q6700, Core 2 Quad Q8300 (pont ez a bios van ami ennek kell. 1102). Még szétnézek árak terén hogy alakul.
-
cool13
őstag
Köszönöm a választ. De a Quad is belemegy a Q6 os széria. Az még jobb volna?
-
nbl2
senior tag
Szia.
Ezt linket nézd meg. [link]
Ez alapján nem támogatja a 8500-ös procit de én olyan nem is vennék. Én vennék bele használtan egy 7300-at vagy 7400-et és egy kicsit tuningolnám. A D945-nől ezek alapon járatva is sokkal gyorsabbak és jobbak. Én a D820-asomat ami 3,2Ghz-en ment cseréltem le egy 2140-re ami csak 3Ghz-en ment de érezhetően gyorsabb volt nála. Szóval sokkal jobb!
Egyébként a lista alapján a quad-ok is belemennek, olyat nem akarsz venni? csak mert a e8500 árából már kijön egy quad is. -
cool13
őstag
Sziasztok! Nagyobb procit szeretnék a P5B Premium lapomba. Alapból 800 és 1066-os procik mennek bele. Van lehetőség 1333-as procik használatára? Esetleg valami különleges Bios? Amúgy egy E8500 menne bele. Még valami. A mostani D945 3.4 es procitól gyorsabb lenne a gép a tervezett procival? Ha a tervezett proci nem megy bele, akkor mi az a proci, ami a legnagyobb amit bele tehetnék, és gyorsabb a mostaninál? Köszönöm!
-
Klemens
őstag
Szerintem meg még mindig nem éri meg ez a több VGA-s dolog.
Baromira megnő a gép fogyasztása, hőtermelése és nem hoz vissza annyit csak a villanyórát forgatja és hőerőművé válik a gép.
Többre megy az ember egy erősebb VGA vásárlásával, mondjuk akár egy 2 GPU-ssal.
Ez persze saját vélemény. -
Nforewer
tag
avga 680i sli !! elírtam boscika!
-
Nforewer
tag
szevasztok!szerintetek a p5b deluxe vagy az evga 6780i sli a jobb? nekem p5b deluxom van megéri lecserélni az evga-ra??
-
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Probléma a következő:
Gyárilag a lapomon (P5B Premium) úgy van a BIOS beállítva, hogyha a CPU nincs terhelve, akkor az csak 1600Mhz-en járjon, viszont ha kell kakaó, akkor elérja az alap 2130Mhz-et.
Ezt hogyan lehet kikapcsolni?Esetleg lesz a procinak baja attól, mert folyamatosan ugrál 1600 és 2130Mhz között?
Defrag közben folyamatosan ugrál.
Sorry, ha nagyon láma a kérdés.Előre is köszi!
-
-
Skyhunter
őstag
Sziasztok!
Memóriafejlesztés és tuning előtt állok,elkelne egy kis segítség.Az ASUS P5B-Plus -os alaplapomban jelenleg 2X1 Gb CORSAIR TwinX Xms2 CL4 800Mhz DDR2-es ramok vannak.Ehhez szeretnék még 2X1 vagy 2X2 Gb ramot.Az alaplap könyve szerint max.8GB kezel a lap,és 4 slot van.Vajon kezeli egy slot a 4 Gb-ot?Mert ezt részletesen nem írja.Másik problémám,hogy a tuninghoz melyiket vegyem meg,a 2X1-et vs 2X2-őt,vagy ennek semmi jelentősége nincs?
És az új ramok is CL4-esek,netán ugyanolyan tipusú legyen,mint ami most benne van? -
peti_s
addikt
válasz
Dr. Romano #7134 üzenetére
Húhh, ez megnevetetett.
Akkor vegyél Samsung F1 HDD-ket, gyorsak és nem is olyan drágák, meg természetesen Sata2-es.
-
nbl2
senior tag
válasz
h.adam.92 #7137 üzenetére
Ha simán megy 3.2 akkor miért használod azon. +100Mhz nem ér meg semmit. Olyan játéok meg nincs amihez a 3.2 nem elég. Nekem egy E6400(2,13Ghz) van és nekem 8x400=3,2Ghz-en megy. Megy 3,3-on is de ahoz már +feszt kell adnom mindennek, és nekem az nem éri meg. Úgy a proci már nagyon melegszik meg az egész cucc is, így meg nem. 24/7-es használattal is atomstabil, és nem is tervezem feljebb húzni. Szerintem a te lapodtól ez a teljesítmény is nagyon szép már. Én a végén már ara menetm rá, hogy 3.2-n mennyi a min fesz amin még stabil. Most 1,33V-on megy a proci ami azért jó, mert kevesebb a fogyasztása és a melegedése.
A tuningnál is van egy határ amit ha elérsz onnan már csak nehezen lehet feljebb menni.
Egyébként szerintem egy P35-ös lappal menne feljebb is, de mondom de döntöd el mi mennyit ér meg neked. -
h.adam.92
őstag
3.2-n semmi baja csak ha még ráadok 100mhz-et, akkor nem bírja. nem tudom, hogy mi minősül magas magfesznek, meg 24/7-ben akarom használni és nem akarom, hogy 1 hét után elfüstöljön, ha magas feszen nyomnám, ezért félek feszt emelni, mert sztem ez a 1.4500V is sok. vagy nem?
-
h.adam.92
őstag
válasz
Dr. Romano #7134 üzenetére
atya ég, nem vagy semmi xXD
-
h.adam.92
őstag
válasz
Dr. Romano #7129 üzenetére
Azért kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy ez téged miért zavar?
-
peti_s
addikt
válasz
Azt talán csak úgy tudnád eltüntetni ha a bootolási sorrendből az IDE-t teljesen kiveszed. De azért gondolom hogy nem csak Sata-t használsz.
-
nbl2
senior tag
válasz
Nem lehet, hogy ez a proci vagy a lapod vége?
-
h.adam.92
őstag
hát nálam most per pill így van beállítva:
CPU Frequency 458
DRAM Frequency: DDR2-916MHz
PCI Express frequency 100
PCI Clock Synchronization Mode: 33.33MHz
Spread Sprectrum: Disabled
Memory Voltage: 2.25V
CPU Vcore Voltage: 1.4500V
FSB Termination Voltage: 1.300V
NB VCore: 1.45V
SB Vcore (SATA, PCIE): Auto
ICH Chipset Voltage: AutoAkkor hogyan állítsam be a stabil 3.3GHz-t?
7-es a szorzó akkor 471-re a CPU Frequency-t és utána hogyan?
SB Vcore-nál 1.50V, 1.60V, 1.70V, 1.80V ezeket tudom beállítani és melyik legyen?
ICH-nál pedig 1.057V, 1.215V így tudom
na akkor mit javasolsz? -
nbl2
senior tag
válasz
h.adam.92 #7125 üzenetére
Eddig még senkinél nem halt így meg alaplap legalább is én nem tudok róla. persze kivételek mindig vannak, így ennek is megvan a kockázata, és a felelősség a tiéd.
Azért mindn alkatrészt túlméreteznek tervezéskor, hogy magasabb fesszel, órajellel is müködjön. Általában +10% midnenben van. Én így járattam a sima P5B-et fél éven keresztül, és aki megvettem az is így járatja már 5 hónapja gond nélkül.
Nekem 375FSB volt a max ami kijött a Deluxok 400-at is tudnak. -
nbl2
senior tag
válasz
Dr. Romano #7121 üzenetére
Bios boot screeen, t ha bekcspolod akkor is mutatja ezt?
-
peti_s
addikt
válasz
Dr. Romano #7121 üzenetére
Nem lehet, legalábbis a kézikönyv semmit sem ír róla.
-
Dr. Romano
veterán
SZiasztok!
A post után felugró képernyőt, ahol a csatlakoztatott IDE meghajtókat mutatja kb. 2 mp-ig azt hogyan lehet kikapcsolni?
-
h.adam.92
őstag
Na végre minden világos köszönöm szépen
. Amúgy az én beállításaim is kb ilyenek, csak a feszek mások, mert én magasabb órajelen használom a procit meg az SB és ICH feszek Auto-n vannak. De akkor szerinted ez megoldja a tuningos problémámat? Csak eddig annyi volt a gáz, hogy bírta a tuningot, de már orthos stressztesztnél nem volt stabil. Ha beállítom úgy az SB-t és ICH-t ahogy ott van akkor szted stabil lesz?
-
nbl2
senior tag
válasz
h.adam.92 #7117 üzenetére
Ha az alaplapod biosában nincs olyan hogy MCH akkor az NB feszt állítsd feljebb. Egyébként szerintem ugyan az, NB=NorthBridge MCH=memoryControllerHub. És mivel a MCH az északi hídban van, ezért valószínű, hogy itt ugyan arra vonatkozik.
Egyébként miért nem állítod be úgy a lapodat mint ahogy az az 1. hsz-ben van? Vagy próbáltad már?
-
h.adam.92
őstag
válasz
Cheater666 #7109 üzenetére
Cheater, amúgy a 2*1GB az gyorsabb.
-
h.adam.92
őstag
hy!
Tudnátok segíteni, hogy a bios-ban hol tudom állítani az MCH feszt, mert nem nagyon találom. A lapom ASUS P5B Deluxe és kb 1 hónapja volt bios frissítés. Lehet, hogy csak ez kell, ahhpz h jobban menjen a procim.
-
popey37
addikt
válasz
Cheater666 #7109 üzenetére
2x2gb a legjobb
-
Cheater666
csendes tag
hy! hogy lenne sztetek jobb egy sima asus p5b lapba ha 1db 2gb kingston hyperx 800mhz vagy 2x1gb kingston hyperx 800mhz ramot tennék melyik gyorsabb?vagy melyiket kezeli jobban? vagy netán ugyanaz?a választ előre is kössz
-
animatrix11
őstag
Hogy lehet régebbi bios felrakni? bois update azt irja hogy nem engedi, én viszont régebbem megcsináltam, csak franc sem emléxik....
-
peti_s
addikt
válasz
animatrix11 #7104 üzenetére
A lap határa úgy 510 FSB- körűl van ennél egy kicsit több még 520-530 elérhető vele, úgyhogy nem hiszem hogy sorozatgyártási hiba. Azért ~3600 MHz sem rossz eredmény. Nézd meg a processzorod steppingjét. Ha E0 akkor tovább is tudod húzni.
-
animatrix11
őstag
sziasztok
Eléggé érdekes dolgokat produkál mostanában a lapom, felraktam a legújabb biost, e8400-est szerettem volna tuningolgatni, de ha 400-as fsb felé megyek akkor a cpunál a feszt nem engedni állitani csak az auto opció van
kipróbáltm fel is tolta a feszkót 1,5vra
ez csak az uj biosban van
másik probléma, 2 vinyó be van kötve raidbe, alapesetben csak azok vannak benne, de szoktam tesztelgeti, egyszerre két vinyót pakolok még bele, hdsentinellel megnézem, majd ki és belerakom a kövi 2-t, mostanában azt csinálja hogy ugyan biosban látja a vinyót de a winben már nem, illett kiirja hogy van benne valami de nem tud vele semmit sem kezdeni, illet ve hasolno esetben csinálta azt hogy pl nem idult el a win csak töltögetett a "csík"...
valami 5let hogy mi a xar?
-
Laci_01
csendes tag
Hello mindenkinek
Bocsi h láma kérdéssel jövök de meg tudnátok nekem mondani h sata és sata 2 között mi a különbség? Me azt tudom h a p5b nek sima sata támogatása van. Most akarok új hdd-t venni, és nem tom h (vannak e ebböl variációk h sata/sata 2 winyó) milyet kéne vennem..:S
Segítsetek, hogy vannak ezek a dolgok?
Köszönöm előre is....
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos autók - motorok
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Konteó topic
- Akciókamerák
- Háztartási gépek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest