- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
válasz
Janos250 #6789 üzenetére
én is ilyesmi infókat találtam róla, és az a 6 dollár, amit rászántam, úgy gondolom, megéri majd (már megvettem, mikor megírtam a kérdést)
a védelmi része volt a fő kérdés, de ahhoz kéne keresnem egy olyan gépet, amit nem feltétlen sajnálok, ha átjut az usbn, vagy egy megfelelően szigetelt hubot -
fo_di
őstag
sziasztok, valaki próbálta már ezeket a 6-10 dolláros logic analyzereket?
Elvileg 5 volt van rájuk írva, van-e bennük vajon annyi védelem, hogy rendes rs232-t is elbírjanak? Az eredeti Saleae, amit koppint, azt írja, hogy abban van, de ezekről a kínaiakról nem találni semmit (150 dollárt meg 10-hez képest sokallok kiadni :p )
-
fo_di
őstag
válasz
Janos250 #6560 üzenetére
az első a helyzet, vagyis csak meghívom, hogy myfunction, az lefuttatja a Serial.readBytes-ot a megfelelő paraméterekkel és utána csak a buffer1b[] tömb aktuális tartalma érdekel
utána ugyanezt valamivel lentebb is újra megteszem, és újra kiolvasom a buffer aktuális tartalmát -
fo_di
őstag
Sziasztok,
Elöljáróban: első komoly, nem csak kopi-paszta arduino projektemet próbálom realizálni (soros porton adatot fogadni és feldolgozni egy kütyüből), és c-vel eddig semmilyen kapcsolatom nem volt (LabVIEW-hoz értek, de azt is autodidakta módon szedtem össze)
Próbálok néhány feladatot, amit újra és újra használok, változókba szervezni és ezzel lenne egy kérdésem: ha pl a Serial.readbytes() parancsot akarom kiszervezni, aminek a bementében kell egy puffer, akkor ennek a változónak kell return type-ot adnom?
a puffert globálisan a setup loop előtt definiálom, és mindig ezt a puffert akarom meghívni:
uint8_t buffer1b[1];
ha ezután ki akarom olvasni a puffert, akkor melyik változat kell nekem?
void myfunction() {
Serial.readBytes(buffer1b, 1); //1 bájtot olvasson be a pufferbe
//return
}vagy
uint8_t myfunction() {
Serial.readBytes(buffer1b, 1); //1 bájtot olvasson be a pufferbe
return buffer1b;
}köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Béta iOS-t használók topikja
- Háztartási gépek
- Dacia topic
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Monitor hiba topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged