- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
domi007 #12459 üzenetére
a fém érintkező kivehető a műanyag házból. közvetlenül a fém érintkezőre forrasztod a másik kábelt (annál persze le kell vágni a fém érintkezőt). Majd visszadugod a műanyag házba. Így a toldás nem is látszik, másrészt a forrasztás sokkal biztosabb kötés, mint a sima krimpelés.
egyébként mivel budapesti vagy gondolom (mert ott keresel erre embert), elballagsz a Lomex-be valahol a Nyugati mögött van a Lehel utcában, aztán kb 32 forintért veszel olyan éritkező tüskét, és megszereled magadnak. nem baj ha nincs krimpelő fogó, egy műszerész laposfogóval, vagy bármilyen kisebb méretű fogóval meg lehet oldani.update:
megnéztem, alapára 2-3 forint egy ilyennek de 10000 db van a csomagban. mivel neked annyi nem kell, csomagbontási díj is van. 54 forintra jön ki 1 db anya érintkező. viszont 10 darabot már 90 forintért odaadnak, lesz tartalék. 2.54mm anya krimpelhető tápcsatlakozó néven fut ott.(#12460) domi007
én is azt éreztem kicsit, hogy túlgondolod, nem bántásból írtam -
cidalain
veterán
válasz
domi007 #12457 üzenetére
nem feltétlen értem.
ilyen kábel kellene csak 2 apa vége legyen? [link]
miért kell ezt krimpelni? van 2 ilyen sima madzagod, elvágod megforrasztod, kész.azt gondolnám, hogy aki ilyesmivel akar foglalkozni, annak kell hogy legyen egy rakás ilyen madzagja, hogy a különböző modulokat összedrótozza egy próbapanelen. illetve ha ezt utána normálisan véglegesre csinálja, akkor meg forrasztani fogja, így elvileg a forrasztó is adott. úgy gondolom hogy ilyen teszt vezeték, és forrasztó nélkül nem is lehet nekiállni semmilyen mikrokontrolleres feladatnak, különben olyan lenne, mintha kisbicskával szeretnék kereket cserélni egy kocsin.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- SkyShowtime
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 17" SNSV - N3450 proci, 12GB RAM, 256GB SSD - patika állapot, kitűnő akku!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Asztali PC , i5 8400 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 500GB SSD
- Karcmentes Google Pixel Watch 3 (Obsidian fekete) Több mint 50.000 Ft Értékű Kiegészítővel!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest