- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddsell #9926 üzenetére
Köszi újra a segítő szándékot, mint láthatod én maga vagyok a "nagyon kell." Sorry.
Az én cuccom nem rotary encoder, hanem incremental encoder. link Egy nagyságrenddel több jelet ad ki magából, mint egy sima forgó kapcsoló. (rotary encoder)
Nagyságrendileg 50 jelet másodpercenként. Ez 20 ms hosszú jelet jelent. Ebbe még prellnek és prell mentesítésnek is bele kell férnie.
Nade basszus! A kódodból alig értek valamit...
Most az lesz, hogy kiveszem a hardveres prell mentesítést (csípőfogó
) aztán alkalmazok szoftverest.
Ha loopban számlálok, akkor simán delay és kész, interruptban kicsit macerásabb, de találtam arra is példát.Csak azt kell kikísérletezni, hogy kb hány milisec legyen.
Majd próbálgatom 1-20 között, ahhol stabil az érték, ott a nyerő.
Egyébként tipikusan mennyi lehet ennek a konkrét cuccnak a prellegéi ideje? 1-2 ms?
másik: delay helyett ezt rakhatom az interrupt voidomba:
if((long)(micros() - previousMicros) >= dbenk * 1000){
currentpulse++;
Interrupt();
previousMicros = micros();
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest