- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddsell #9926 üzenetére
Köszi újra a segítő szándékot, mint láthatod én maga vagyok a "nagyon kell." Sorry.
Az én cuccom nem rotary encoder, hanem incremental encoder. link Egy nagyságrenddel több jelet ad ki magából, mint egy sima forgó kapcsoló. (rotary encoder)
Nagyságrendileg 50 jelet másodpercenként. Ez 20 ms hosszú jelet jelent. Ebbe még prellnek és prell mentesítésnek is bele kell férnie.
Nade basszus! A kódodból alig értek valamit...
Most az lesz, hogy kiveszem a hardveres prell mentesítést (csípőfogó
) aztán alkalmazok szoftverest.
Ha loopban számlálok, akkor simán delay és kész, interruptban kicsit macerásabb, de találtam arra is példát.Csak azt kell kikísérletezni, hogy kb hány milisec legyen.
Majd próbálgatom 1-20 között, ahhol stabil az érték, ott a nyerő.
Egyébként tipikusan mennyi lehet ennek a konkrét cuccnak a prellegéi ideje? 1-2 ms?
másik: delay helyett ezt rakhatom az interrupt voidomba:
if((long)(micros() - previousMicros) >= dbenk * 1000){
currentpulse++;
Interrupt();
previousMicros = micros();
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged