- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ecaddsell #9461 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy nem az egész kijelzőt frissítem. Vannak fix részek pl: Temp, Humidity, vagy az ezekhez tartozó mértékegység. Ezt egyszer ráírom kijelzőre és nem változtatom. Illetve vannak az érétkek amik változnak. Ezt a könyvtár úgy kezeli le, hogy bizonyos betűstílusnál magától csak az értéket frissíti, bizonyos betűtípus használatnál macerásabb, ott én ráírom az előző értéket feketével, majd az újat az adott színnel. Tehát mind a két esetben csak az érték pixelei változnak, Talán így gyorsabb is a kiíratás, mivel nem kell minden pixelt újra rajzolni.
OLED kijelzőt könnyebb kezelni, legalább is nekem könnyebb volt. Viszont amit linkeltem könyvtárnak is vannak persze hiányosságai. Pl az előre definiált betűméretek, illetve van amit csak számra(int, float), van amit csak string-re lehet alkalmazni. De vannak előre definiált függvények vonalra, körre meg lehet tetszőlegesen színt is megadni az előre definiáltakon kívül. Nekem bejött ez a könyvtár, működik is, sok meghajtó IC-t támogat. Ja és elég csak a legelején definiálni, melyik kijelzővel dolgozol, pontosabban a meghajtó IC-t. Ezek után már csak használni kell a könyvtárat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest