-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
válasz
szabifotos #7467 üzenetére
Ha a Pi-n localhoston fut az MQTT bróker (legegyszerűbb a mosquitto), akkor nincs mire connection refused legyen, és ez tök független a NodeMCU moduloktól. Körülírhatnád jobban a konkrét problémát, mit próbálsz és hogyan.
-
Janos250
őstag
válasz
Lehet buta kérdés, de ugye az IP cím és a port (mosquitto 1993) be van állítva? A mosquitton is. Vagy nem mosquitto?
-
Janos250
őstag
válasz
Ebben a topicban kevesebben foglalkoznak MQTT-vel.
Inkább itt:
link
Viszont, ha már itt tartunk, én is kérdezek.
Láttam valahol, hogy valaki rakott fel arduino rendszer alá MQTT brokert. Próbálta már valaki, mert én is ki akarom próbálni az MQTT-t. -
gyapo11
őstag
válasz
Szerintem a rpi kicsit túlmutat a mikrovezérlőkön, amiről ez a fórum szól. Oprendszer fut rajta, azon futnak a programok, ez sokkal magasabb szint, mint a c# szerű forrásból fordított gépi kód közvetlen port eléréssel, ami a mikrovezérlőkre jellemző.
De tkp. egy arduino megán akár el is férhetne ez a program amit szeretnél, és arra vannak itt tapasztalt emberek. Vagy akár egy ST-n, ami szintén programozható arduino IDE környezetben, de gyorsabb, korszerűbb, nagyobb memória stb., és még mindig töredéke az ára egy rpiének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest