- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Nem, olyannal én sem találkoztam még, hogy a led zárlatot csinált volna. Akár túlfesztől, akár sérüléstől.
Ha van multimétered, akkor kimérheted melyik ellenállás kell neked.
De tippre azt mondanám, hogy az a 102-es feliratú a led mellett. Jellemzően nem szokták messze pakolni a két alkatrészt egymástól. Sajnos a képen nem kivehető rendesen a vezetősáv.Amúgy ott rengeteg hely van, hogy a páka ónmentes csúcsát rátold a led tetejére. Elég zselészerű anyag, hamar megolvad és onnan kezdve annyi a lednek.
De ezt az anyagot könnyen le is lehet pattintani, akkor sem fog világítani.Persze a szép megoldás, ha:
a) lecseréled az ellenállást egy nagyobb értékűre, hogy ne legyen olyan erős a LED fénye,
b) leforrasztod a LED-et.
Ha már úgyis fejleszteni akarsz, akkor meleglevegővel lenne érdemes leszedni.
Van még egy alternatív megoldás, ha van kéznél forrasztópisztoly. De ezt csak akkor írom, ha van. Amúgy lényegtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest