- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Janos250 #19861 üzenetére
Sokszor hasznos a pointerek használata, ugyanis (ha jól van megírva a program) akkor hatékonyabb kódot fordít belőle a fordító. Pl. nem ugyanúgy fordul le ha a ciklusváltozóval indexelsz egy tömböt, vagy helyette egy pointert növelsz a ciklusban. Bár az újabb fordítók (beállítástól függően) olyan mértékben is tudnak optimalizálni, hogy ha szándékosan rosszul írom meg a kódot, akkor is ugyanaz fordul belőle, mint egy hatékonyabb forráskódból. Néha viszont a túlzott optimalizálás elrontja a kódot. Ha viszont erre is MI-t használunk majd egyszer, ami értelmezi, hogy "mi a fenét akart a költő", akkor onnantól ez az egész elveszti a jelentőségét (tartok tőle, hogy ez nincs is olyan messze).
-
válasz
Janos250 #19861 üzenetére
Nem arról van szó, amikor én döntök arról, hogy mit használok
Hanem amikor például egy függvénynek kell valami speciális módon paramétert átadni, illetve az átvett adattal dolgozni, mert ugye a referenciaként átadott változónál a globális változóhoz tartozó memóriarészhez férek hozzá, de utána hogy kell rá hivatkozni a függvényen belül stb. az nem mindig világos elsőre. De próbálgatással eddig még mindig megoldottam az ilyen helyzeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón telefonos távirányítóval
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Dell 24" 1920x1080 full HD - webkamerás konferencia monitor hangszóróval! - gyári garancia 2028ig
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest