- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv,
ismét itt vagyok és néhány tapasztalattal lettem gazdagabb. Utólag végig gondolva felsejlik előttem 1-2 előadás villanytanból és elektrotechnikából, de a franc se gondolta volna, hogy igazuk lehet tanároknak (meg Ampére-nek, meg Kirchoffnak, meg a többieknek).
Nálam az Adafruit Neopixel könyvtár tökélesnek látszik, hardver hiba miatt nem működött a szalag.
Az első hibát ott követtem el, hogy egy vastag, kb 0,5mm2 vezetékkel kötöttem össze az ESP32 vezérlő pinjét a LED szalaggal.
A másodikat, hogy nem jó helyre raktam az ellenállást a vezérlő vezetéken.(legalábbis több weboldal ezt mondja).Annak aki az ESP32 és a LED szalag közé 10 cm-nél hosszabb vezetéket akar tenni:
- a vezérlő PIN és a LED szalag közé minél vékonyabb vezetéket kell tenni (pl UTP vezetékből 1 szál)
- egy 200 Ohm és 400 Ohm közötti ellenállást kell tenni, a kontroller és a LED szalag közé, úgy, hogy az ellenállás minél közelebb legyen a szalaghoz.(talán a legjobb ha a szalagra van ráforrasztva az ellenállás és a vezeték az ellenállásra van forrasztva)Egyelőre úgy néz ki, hogy nálam bejött a dolog. kb 70 cm van az ESP32 és a LED szalag között az alábbi módon:
- 0,5 mm2 hangszóró vezetékkel van a táp bekötve a szalagra és az ESP32-re,
- 1 szál vékony vezeték (rossz PC-ből vettem a HDD LED egyik vezetékét)
- beforrasztottam a LED szalagra az ellenállást és erre forrasztottam rá a vezetéket.Jöhet a teszt drótozás (a jelenlegi állapotot másnak nem merem nevezni) átalakítása a végleges verzióba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Xbox Series X|S
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest