- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalee
aktív tag
Próbálok egy fűtés projektet összehozni NodeMcu ESP8266 ESP-12E alapon.
A kapcsolás elég egyszerű:
- ESP8266
- DS18B20 hőmérő (onewire kommunikáció)
- relé modul
- állapotjelző LED-ek.
- szabvány USB telefon töltő tápnak.Az alábbi szoftveres komponenseket telepítettem:
- Web szerver (a vezérlés adatok megváltoztatása, hőmérséklet figyelés) ESP Web lapos működéséhez ezt a tutort használtam.)
- E-mail küldés. A hőmérsékletet e-mail-en is küldöm meghatározott időközönként
- Time szerver elérés (log-hoz)
- SPIFFS file rendszerben mért értékek loggolása
- FTP szerver (log adatok letöltése)
- fűtőszál vezérlése relén keresztülAlapban megy is minden, de pár óra elteltével (vagy ha dolgozok az otthoni hálózaton hamarabb) a ESP leszakad a hálózatról és vagy visszakapcsolódik vagy nem, vagy magával rántja fűtés vezérlést vagy nem.
Elég sok WIFI van a környéken, ezért a laptop is gyakran leszakad, szóval elég szar a WIFI, viszont a ESP-nek elvileg újból kellene csatlakozni, illetve nem szabadna megállítani a loop folyamatokat ha jól olvastam.
Gondoltam használom a watchdog timert, de arról azt találtam, hogy a WIFI, WEB könyvtárak kezelik (resetelik), ezért az sem jó megoldás.A flash-re logoltam a loop ciklusban 4 másodpercenként a HEAP-et, hátha elfogy a RAM, de azon sem látszik semmi RAM fogyás, stabilan 20 kb szabad hely van.
Próbálkoztam a WIFI manager könytár autoconnect funkciójával, azzal is meghal a rendszer egy idő után ugyanúgy.
Most 30 percenként resetelem a ESP-t. Így ment egyfolytában 3 napot, de szombat délután egy 30 perces resetet követően, elfelejtette az eddigi router csatlakozási adatokat és szabványos 192.168.4.1-es címen lévő WIFI beállító lapot adta fel a loop-ig el sem jutott.
Nektek is ilyen bizonytalan a működése a WIFI-nek. Van ötlet, hogy mi lehet a hiba vagy, hogy találjam meg mi okozhatja?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Bittorrent topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ASUS routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest