Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Safe Mode az agyban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
World-Soft
üzenetére
Szia, én csak azt mondtam, hogy szerintem jobban megéri a 407-es procit megvenni, mint a 103-ast, de azt nem mondtam, hogy azt ne használt. A 103-as lábainak többsége is 5V toleráns, nyugodtan használd azt, ha gondolod, csak figyelj oda, hogy melyik lábak azok és melyikek nem.
Nekem nem teljesen világos, hogy mit akarsz és mivel akarsz kapcsolgatni?
Ha elég néhány száz mA, akkor ott van a PMBF170-es mosfet, az bőven kinyit 3V alatt is, ahhoz nem is kell 5V-os PWM. Ha nagyobb áram kell, akkor pl. egy IRF540-nek meg már kevés az 5V is, ezeket én 9V-ról szoktam nyitogatni. Mivel ezt a proci már nem bírja el, ezért kell hozzá valami szintillesztő, én használnám a 170-es mosfetet erre, a D és a 9V közé tennék egy 1K-s ellenállást, és arra kötném az 540-es G-jét. (Azért szoktak fűteni ezek a fetek, mert nincsenek rendesen kinyitva 5V-on).
Az FTDI232 teljesen jó lehet ide - bár azzal nem tudsz debuggolni -, feltéve hogy TTL kimenetei vannak. Ha a VIO lába is ki van vezetve, akkor nincs semmi különösebb teendőd, mint arra adni a 3.3V-ot (ha jumperrel lehet választani a 3.3V és az 5V VIO között, akkor vagy átteszed a jumpert 3.3V-os állásba, és a VIO-t nem kötöd sehova, vagy leveszed a jumpert és a proci tápjáról adsz a VIO lábra 3.3V.ot).
Szerintem ruházz be egy ST-LINK V2-re, nem olyan drága, kb 800Ft az eBay-en, hidd el nekem, megéri.
Így harmadjára is elolvasva amit írtál, szerintem neked bőven elég a PMBF170-es mosfet a kis 5V-os ventillátoraidhoz. Mint írtam, ez a fet kinyit már elég alacsony feszültségen is, így nincs más dolgod, mint egy 10K-s ellenálláson keresztül rákötni a proci kimenetére a G-jét (azért szoktam ellenállást közbetenni, hogy ha netán zárlatos lesz a fet, akkor se vágja haza a procit a feten levő feszültség).
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogwarts Legacy teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- OLED monitor topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Íme az év legszebb játékai - a Digital Foundry szerint
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Precision 7560 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A3000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe SSD ,1 év garancia
- T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- GIGABYTE RTX 3080 10GB GDDR6X GAMING OC Eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ekkold