- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Pár szigorún szubjektív megjegyzés azoknak, akik színes led szalagot akarnak programozni:
#include <RGBConverter.h> után kényelmes RGB - HSL átszámítási lehetőséget kapunk:
RGBConverter enKonverterem = RGBConverter();
enKonverterem.rgbToHsl(R, G, B, HSL); //byte R, byte G, byte B, double HSL[]
enKonverterem.hslToRgb(H, S, L, RGB); //double H, double S, double L, byte RGB[]
Az eredményt az utolsó paraméter 3 elemében kapjuk.
Ha az RGB-t átrakjuk HSL-be, változtathatjuk a H (hue) színezettséget,azaz a színt, az S (saturation) színtelítettséget, és az L (lightness) fényerőt.
Utána visszarakhatjuk RGB-be.LED szalaghoz én az Adafruit osztályát próbáltam:
#include <Adafruit_NeoPixel.h>
Egy ciklusban (vagy akárhogy) feltöltjük minden egyes (i.) ledhez a három színt.
enLEDszalagom.setPixelColor(i,R,G,B);
Amikor kész a feltöltés, akkor jöhet a show:
enLEDszalagom.show();
Szerintem kényelmes, de több másik is fellelhető a neten.A neten található példákban a szabályozásra különféle tekertyűket használnak. Azt már korábban írtam, hogy - sokakkal ellentétben - én a mindenféle tekertyű helyett a WiFi/telefon képernyője használatát javasolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 840 G3 Laptop 14" FHD/i5-6Gen/DDR4 8Gb/256GB SSD M2/Bluetooth/CAM 6hó Gari
- HP 840 G3 Laptop 14" HD/i5-6Gen/DDR4 16Gb/256GB SSD M2/Bluetooth/CAM 6hó Gari
- Dell 7390 Slim Laptop 13,3" FHD/i5-8Gen/DDR4 8Gb/256GB SSD M2/HDMI/BT/USB-C/CAM 6hó Gari
- Western Digital 3,5-es 3TB HDD-k
- Seagate Enterprise NAS HDD 3TB 7.2K 128MB SATA III 3.5''
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest