- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
ghostie #3305 üzenetére
A kész modulok összedugdosása, lib és forrás letöltése gyorsan ad sikerélményt, de nem érteni belőle semmit. Ez sok embernek elég, működik a cucc, OK.
De aki érteni is szeretné, hogy miért kell oda ez vagy az az alkatrész, és miért pont az, annak más út kell.
Lehet a könyvekkel kezdeni, lassú, sok időt és kitartást igénylő, száraz.
Lehet szimulátorprogrammal, virtuális műszereket figyelni, ez már jobb, olcsó és sokkal élvezetesebb, meg lehet ismerni az alkatrészek működését, határait. De kicsit olyan, mint papíron tanulni a programozást számítógép helyett.
Ha van rá valakinek 1-2 ezer Ft-ja, akkor füstöljön el pár ellenállást, tranzisztort, nyomozza ki, hogy miért történt, ezzel sokkal többet tanul közben. A Rádiótechnika cikkeiben sok magyarázat van, hogy hogy működik az áramkör, az évkönyvekben rengeteg hasznos kapcsolás, ami ötletet is adhat és elég könnyű összeforrasztani. Olyat kell keresni, ami még diszkrét alkatrészekből készült. Exponáló óra, féklámpa villogtató, feszültségvezérelt oszcillátor, szinuszgenerátor, ezekre még emlékszem hogy csináltam.
Én is így kezdtem, utána szétszedtem az áramköröket, mert nem volt pénzem több alkatrészre, a végén már szinte ismertem mindegyiket.
De a legjobb lenne találni valakit, aki ismeri az elektronikát, és van ideje magyarázni (személyesen), ez a leggyorsabb és legkönnyebb tanulás.
És persze vannak a fórumok, mint ez is, ahol lehet kérdezgetni, de nem mindig jön válasz, nem mindig olyan, amilyet szeretnénk, és sokszor többféle nem teljesen egyező is lehet, ami zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest