Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VHS digitalizálás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
ghostie
üzenetére
Én Sokimm válaszához csatlakozom. Az Arduino egy lego, amit csinálni kell. A neten rengeteg példa van, szinte mindenre. Ha led és ellenállás van benne, akkor azt is odaírják, hogy mekkora ellenállást tegyél oda. Majd, ha már sok mindent megcsináltál, közben megtanulod, hogyan számold ki azt az ellenállást.
Fiatal koromban, amikor elkezdtem elektronikával foglalkozni, megkérdeztem egy villanymérnök kollégát, hogy a Z80-as panel egyik TTL IC-jéhez mekkora hidegítő kondit tegyek. Hát, az nem olyan egyszerű, azt meg kell méretezni, mondta. Aztán láttam, hogy az ő paneljaira hasonló helyre mindenhova 100nF kondit tesz. Megkérdeztem, miért? Ekkorát szoktunk, mondta. Utána én is olyat tettem.
Ha arra vártam volna, hogy megméretezze nekem, ma sem tartanék sehol. Az Arduinoban az a jó, hogy akár alapismeretek nélkül is lehet kezdeni, és az ismereteket közben bővíteni. Ha csak az elektronikai alapismeretekkel kezded, egy idő után megunod és abbahagyod. Tapasztalatból tudom, hogy 15-20 óra alatt pl. el lehet jutni elektronikai alapismeretekkel nem rendelkező srácokkal oda, hogy a saját mobiltelefonjukról kapcsolják ki-be az ESP8266-hoz kötött ledet (vagy készülék fűtést).
Ez persze az én szubjektív véleményem és tapasztalatom, nem akarom cáfolni az ellenkező véleményen állókat. Mindenkinek saját magának kell döntenie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Diablo II: Classic és Resurrected
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Újszerű bivaly Lenovo Thinkpad T16 gen3 (13.gen Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR 30 hó GARI!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 30 hónap gyártói garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i5-4GEN I 4GB I 240SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold