- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
kemcso #23379 üzenetére
Eszi fene az optoleválasztást, ha a föld közös a rendszer többi része, és a relék meghúzó tekercse között. Lásd Undoroid hozzászólását részletesebben.
"saját 5V-3A táp"
Az én tapasztalatom, hogy hiába "külön" a táp, a hálózaton keresztül valahogy mégis megy a zavar. Ahogy részletesebben látom, egyre kevésbé az adatvonalakban sejtem a problémát, hanem a tápfeszben. Én megpróbálnám a kijelzőt egy feltöltött (4 V körüli) lítium akkuval meghajtani úgy, hogy csak a negatív, GND lenne közös. Ha úgy rendesen megy/nem megy, az jóval több infót adna a továbblépéshez, hogy hol kell keresni a hibát.
"ahogy a kondik voltak? Két láb közé kötve?"
Igen. Az ellenálláson folyó nagyobb áram miatt csökken a zavarérzékenység. Mellesleg ezeknek a kapcsolóüzemű tápoknak gyakran van olyan problémájuk, hogy a HIRTELEN áramnövekedést nem tudják elég gyorsan követni. Ezt lett volna hivatott ellensúlyozni a kondi. A nagyobb teljesítményű tápok alacsony terhelésnél gyakran instabilak. Legalábbis az én kínai olcsó tápjaim.
"Távolság változott"
Nem csak a távolság, hanem a vezeték fajtája is UTP/DuPont.
Annak idején idősebb kollégám, akitől a mikrokontrolleres, Z80-as dolgokat tanultam (mellesleg ugyanúgy vegyész, mint én), előkapta a 20 kilós EMG szkópját, és azzal nézte a jeleket. Ott a VCC-n is látszott, ha tüske van valahol. Gondolom nincs olyan szkópod, amin ezt meg lehetne nézni. Bár ma már nem húsz, hanem fél kiló egy amatőr gyakorlatban jól használható digitális szkóp, de az ára viszont százezer fölött van Kínából is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Opel topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 RED DEVIL Eladó!
- MSI RX 570 8GB GDDR5 ARMOR OC Eladó!
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged